Bodegas Resalte, Lecco Crianza 2020

Med crianza får man value for money! Særligt med Lecco, hvor druerne kommer fra vinstokke som er mere end 30 år gamle, hvilket giver Lecco Crianza koncentration og power, som minder om dem man finder i reserva. Tempranillo-druerne i Ribera del Duero er ofte lidt tykkere og kraftiger end i Rioja, og det fornemmer man også i Lecco, som er en mørkerød og kraftig rødvin, hvor den mørke frugt og fadkrydderierne spiller exceptionelt godt sammen,Vinen er lagret 14 måneder på nye franske og amerikanske fade, hvilket giver vinen tid til at absorbere og integrerer smagene fra fadet på bedste vis. På paletten finder man en god del tannin, der suppleres med den koncentrerede og intense frugt og i afslutnigen kommer komplekse noter af både kaffe, tobak, vanilje og kokos frem! Alle druerne er høstet ved håndkraft og efterfølgende bliver de lagret i nye egetræsfade. Server vinen ved 15-18 grader og drik den til en god bøf fra grillen eller en mørk sammekogt ret med fokus på varme krydderier.

199 kr

Andre kiggede også på

Nabal Bodegas & Viñedos, Ribera del Duero Crianza 2018

Ekspressiv, kraftfuld og klassisk Ribera del Duero. Masser af mørk frugt og velintegreret fad, balanceret af vinhusets stilistiske friskhed. Smuk rubinrød i glasset, med en tæt duft af sorte kirsebær og røde blommer, suppleret af tørrede teblade, lakrids, ristede kaffebønner og søde krydderier. Dyb og cremet mundfølelse, med en rank, men silkeblød tanninstruktur. Smagen byder på et virvar af mørke saftige skovbær, blodappelsin og modne blommer, samt komplekse toner af kakao, balsamico, røget paprika og vanilje. En lang og velafbalanceret finale, hvor fylde og elegance går op i en højere enhed.

Bodegas Resalte, Lecco Crianza 2018

Crianzaen - her får man value for money! Druerne kommer fra vinstokke som er mere end 30 år gamle, hvilket giver Lecco Crianza koncentration og power, som minder om dem man finder i reserva. Vinen er lagret 14 måneder på nye franske og amerikanske fade, hvilket giver vinen tid til at absorbere og integrerer smagene fra fadet på bedste vis. På paletten minder man en god del tannin, der suppleres med den koncentrerede og intense frukt! Slutteligt kommer komplekse noter af både kaffe, tobak, vanilje og kokos frem!Bodegas Resalte har været en vigtig spiller i Ribera del Duero siden 2000, hvor de startede produktionen af typiske, rene og autentiske vine på tempranillo. De står bl.a. for vores absolutte topsællert, Balsion, som faktisk er en klasse “lavere” end Lecco! Lecco er en serie med den unge og friske Roble, den populære Crianza og selvfølgelig en Reserva, som springer baren for, hvordan god value for money Ribera kan og skal smage. Alle druerne er manuelt høstet ved håndkraft og efterfølgende bliver de lagret i nye egetræsfade.

Bodegas Muriel, Rioja Crianza, Fincas de la Villa 2019 (v/6stk)

Fincas de la Villa er en enestående Rioja Crianza med fra en af områdets mest kendte producenter, nemlig Bodegas Muriel, der har masser af flotte anmeldelse, velsmagende vine og traditioner bag sig.Baseret på 100% Tempranillo druer fra Muriels marker i Rioja Alavesa og Alta med minimum 30 år gamle vinstokke.Muriels Crianza lagrer 12 måneder i små franske fade, hvorfor fad indflydelsen er stor og velintegreret. Vanilje, kokos og kaffe supplerer røde frugter og noter af lakrids på bedste vin.

Bodegas Resalte, Lecco Reserva 2017

Reserva adskiller sig først og fremmest fra Crianza ved at opfylde størrer krav til lagringen, og skal tilbringe minimum tre år i kælderen, hvoraf et skal være på fadet. Dette er oftes langt mere end bare ét år, og det gælder da også for Lecco Reserva, der tilbringer hele 18 måneder i nye franske og amerikanske fade. Druerne til Reservaen kommer fra vinstokke som er mere end 40 år gamle, hvilket giver et ekstremt lavt udbytte, men til gengæld usædvanlig høj koncentration og intensitet i frugten. Vinen viser både noter af sorte kirsebær, blommer, brombær, tobak, læder, vanilje og chokolade. Bodegas Resalte har været en vigtig spiller i Ribera del Duero siden 2000, hvor de startede produktionen af typiske, rene og autentiske vine på tempranillo. De står bl.a. for vores absolutte topsællert, Balsion, som faktisk er en klasse “lavere” end Lecco! Lecco er en serie med den unge og friske Roble, den populære Crianza og selvfølgelig en Reserva, som springer baren for, hvordan god value for money Ribera kan og skal smage. Alle druerne er manuelt høstet ved håndkraft og efterfølgende bliver de lagret i nye egetræsfade.