Brigaldara, Amarone Classico 2018

Brigaldaras Amarone Classico fremstilles af særligt selekterede, hele og perfekte druer, der undergår en kontrolleret tørring i 120 dage på et åbent velventi-leret loftsrum, kaldet et fruttaio. Den udmærker sig ved en for området usædvanlig høj andel af den selvstændige sort Corvinone, der dog har stærke mindelser om den klassiske Corvina Veronese, og den samlede druesammensætning giver da også vinen det karakteristiske og udtalte kirsebærpræg, således af både mørke, lyse og spiritussyltede kirsebær. Frugten i vinen er mørk, med yderligere noter af blommer, svesker, figner og tobak og herbale, balsamiske noter. I munden forenes elegance og en dyb smagsfylde i en vin, der til tider når 17% alkohol, men ikke desto mindre har en egen balance. Det er en klassisk, typerigtig og kompleks vino da meditazione, der også kan akkompagnere retter med stegt kød og et udvalg af velmodnede oste.

349 kr

Andre kiggede også på

Brigaldara, Amarone Cavolo 2018

Brigaldaras Amarone Cavolo fremstilles af særligt selekterede og perfekte druer fra marker uden for Classico-zonen. Druerne tørres under kontrollerede forhold i ca. 120 dage på et åbent, velventileret loftsrum, kaldet et fruttaio.Som det er tilfældet med Amarone Classico herfra udmærker den sig ved at være fremstillet af en for området usædvanlig høj andel af den selvstændige sort Corvinone, der dog har stærke mindelser om den klassiske Corvina Veronese. Det er en karakterfuld, smagsfyldig og kvalitetspræget Amarone, der i udtryk er tæt på storebroderen i porteføljen.Stefanos håndelag giver en ekspressiv og typerigtig næse med en kombination af apassimentokarakter og så disse vidunderlige variationer af kirsebærfrugt og herbale noter. I munden er denne prisrimelige Amarone både saftig og harmonisk og måske en anelse lettere end Amarone Classico, omend uden at give køb på de eftertragtede dyder for vintypen

Brigaldara, Amarone Classico 2018

Brigaldaras Amarone Classico fremstilles af særligt selekterede, hele og perfekte druer, der undergår en kontrolleret tørring i 120 dage på et åbent velventi-leret loftsrum, kaldet et fruttaio. Den udmærker sig ved en for området usædvanlig høj andel af den selvstændige sort Corvinone, der dog har stærke mindelser om den klassiske Corvina Veronese, og den samlede druesammensætning giver da også vinen det karakteristiske og udtalte kirsebærpræg, således af både mørke, lyse og spiritussyltede kirsebær.Frugten i vinen er mørk, med yderligere noter af blommer, svesker, figner og tobak og herbale, balsamiske noter. I munden forenes elegance og en dyb smagsfylde i en vin, der til tider når 17% alkohol, men ikke desto mindre har en egen balance. Det er en klassisk, typerigtig og kompleks vino da meditazione, der også kan akkompagnere retter med stegt kød og et udvalg af velmodnede oste.

Brigaldara, Amarone Case Vecie 2016

Stefano Cesaris Amarone Case Vecie tager navn efter den ene af de to marker, der bidrager med druer. Case Vecie – venetiansk dialekt for ”de gamle huse” – er en mark, der ligger ca. 450 moh og har, som også marken Cavolo, et helt særligt meso-klima, der bidrager til vinens enestående individualitet. Sammenlignet med Amarone Classico får druerne til Case Vecie lov til at hænge længere på planterne og de modner langsom-mere og undergår efterfølgende en længere tørrings-periode på Brigaldaras fruttaio eller tørreloft, hvor de håndselekterede druer ligger i små tørrekasser.Resultatet er en Amarone af stor skønhed, personlighed og kompleksitet – en dyb, rig og sensuel vino da meditazione af høj klasse og stor harmoni. Den blander sig let med områdets bedste vine, med sin uover-trufne elegance og sin klare, rene frugtighed. Prøv den til efterårets kraftige retter med hårvildt eller som afslutning på en smagning af andre gode vine.

Recchia, Amarone Classico, Masua di Jago 2018

Flot og fyldig Amarone, der er meget klassisk i sin stil med sødmefulde bær og en fin elegance. Fremstillet på druer, der har lagt til tørre på stråmåtter, hvorved druerne bliver mere koncentrerede og derved også vinen, da meget af væsken i druen fordamper. Efter den sene høst i starten af november, hvor druerne er godt modne, ligger de på stråmåtter frem til marts for at tørre ind til noget der minder mest om rosiner. Det ekstremt lave udbytte der er tilbage, giver en meget koncentreret vin, men sin klassiske kraft, sødme og høje alkoholprocent. Mosten ligger 24 måneder på egetræsfade før den slutteligt tilbringer 9 måneder på flaske inden frigivelsen. En harmonisk og rund vin med masser af modne, mørke bær i smagen.