Casa Montes, Don Baltazar Malbec 2019 (v/6stk)

Flot argentinsk rødvin lavet på 100% Malbec-druer, som er høstet ved håndkraft fra nogle af vingårdens ældste vinstokke. Efter gæring har halvdelen af vinen vinen lagret 12 måneder i nye franske og amerikanske egetræsfade. Hos Casa Montes ønsker de dog at lave en vin i balance, hvor druernes egne karakteristika også skinner igennem. Derfor har den anden halvdel lagret på rustfri ståltanke, som fastholder vinens friske og saftige, naturlige gemyt. Aromaen byder dermed på klassisk Malbec til den finesserige side med en indbydende noter af mørke bær, lavendel, peber, blommer og lakrids. Den intense aroma går igen i smagen, der imponerer med sin store fylde og intensitet. De kolde nætter oppe i bjergene er med til give vinen en sund naturlig frugtsyre, der gør vinen rank, spændstig og saftig, på trods af den mørke frugt og store fylde. Don Baltazar Malbec er en oplagt vin til grillet kød, den klassiske danske julemiddag med f. eks. andesteg, eller til braiseret kød. Vi anbefaler, at vinen bliver dekanteret 1 time før servering ved ca. 15-16 grader af klassiske Bordeaux-glas.

129 kr

Andre kiggede også på

Casa Montes, Don Baltazar Malbec 2019 (v/6stk)

Flot argentinsk rødvin lavet på 100% Malbec-druer, som er høstet ved håndkraft fra nogle af vingårdens ældste vinstokke.Efter gæring har halvdelen af vinen vinen lagret 12 måneder i nye franske og amerikanske egetræsfade. Hos Casa Montes ønsker de dog at lave en vin i balance, hvor druernes egne karakteristika også skinner igennem. Derfor har den anden halvdel lagret på rustfri ståltanke, som fastholder vinens friske og saftige, naturlige gemyt.Aromaen byder dermed på klassisk Malbec til den finesserige side med en indbydende noter af mørke bær, lavendel, peber, blommer og lakrids. Den intense aroma går igen i smagen, der imponerer med sin store fylde og intensitet. De kolde nætter oppe i bjergene er med til give vinen en sund naturlig frugtsyre, der gør vinen rank, spændstig og saftig, på trods af den mørke frugt og store fylde.Don Baltazar Malbec er en oplagt vin til grillet kød, den klassiske danske julemiddag med f.eks. andesteg, eller til braiseret kød.Vi anbefaler, at vinen bliver dekanteret 1 time før servering ved ca. 15-16 grader af klassiske Bordeaux-glas.

Casa Montes, Ampakama Malbec 2021 (v/6stk)

100% håndplukket Malbec fra Casa Montes' egne vinmarker i San Juan-regionen nord for Mendoza. Lang kontakt med drueskallerne, så man opnår den klassiske dybe røde farve.Her er aroma af røde bær, kirsebær, ribs og nykværnet mørkristet kaffe. Smagen er elegant med faste men runde taninner, mørk saftig frugt og let krydret eftersmag.Denne klassiske argentinske Malbec er et godt match til stegt eller grillet kød, gerne lam eller oksekød.Vi anbefaler servering ved 15-17 grader.

Casa Vinicola Natale Verga, Barbaresco Campoterra 2016 (v/6stk)

En dejlig, nærmest klassisk Barbaresco med de typiske orange gnister midt i alt det granatrøde. Ganske frugtig, ja nærmest generøs med krydderurter, pelargonier og visne violer til at give de mørke bær krydderi og kant. Fyldig og bestemt tør, men hele tiden velstruktureret og dertil med en dejlig aromatisk finish, som får ekstra længde fra de mærkbare, men ikke markante tanniner.Vinen har fået sit navn Campoterra for at indikere, at den er skabt på frugt fra adskillige små parceller med forskellige eksponeringer og jordbundsforhold såvel oppe nord for Neive som længere sydpå nede omkring Treiso. Der er tale om traditionel vinfremstilling forstået som gæring uden stilke og fremmede gærstammer i rustfrit stål i 10-15 dage fulgt af yderligere 10-15 dages maceration for at udtrække polyfenoliske stoffer og hjælpe den malolaktiske gæring i gang. Herefter er vinen fyldt på store brugte slovenske og franske fade, hvor den har fået lov til at hygge sig i 14 måneder. Herefter er den blevet filtreret og tappet på flaske og kørt op til Natale Verga, hvor den har fået lov til at udvikle sig yderligere 14 måneder.

Casa Montes, Ampakama Chardonnay 2018 (v/6stk)

100% Chardonnay håndplukket i slutningen af februar. For at bibeholde vinens friske stil er den udelukkende vinificeret i ståltanke, hvilket medfører en frisk duft af bl.a. ananas, fersken, citrus og kamille.Smagen er frisk og saftig med en blød og harmonisk eftersmag. Godt match til sprøde salater, lette pastaretter og stegt/grillet svinekød. Vi anbefaler servering ved 6-8 grader.