Cave de Fleurie, Beaujolais Villages 2022 (v/6stk)

Med Beaujolais Villages tager vi et skridt op af kvalitetsstigen. Det er let tilgængelig gamay-vin, som bare skal køles og drikkes på en lun forårsdag. Den friske duft af blomster og viol, den saftige smag af friske røde frugter og en blød og uimodståelig fornemmelse i munden - Beaujolais Villages er sommer på flaske. Vinen fungerer bedst i let afkølet stand og er lige til at labbe når solens sidste stråler rammer sommerhaven. Den egner sig ligeledes godt hvis du gerne vil servere en let drikkelig rødvin til et dansk smørrebrødsbord. Vinene er udelukkende lagret på ståltank i 5 måneder. Det giver masser af frugkarakter og velbevaret friskhed. Server ved 14°C i et almindeligt rødvinsglas. Med eller uden mad, denne vin står fint alene - også ud på de små timer.

89 kr

Andre kiggede også på

Halos de Jupiter, Gigondas 2019 (v/6stk)

En imponerende, vital og charmerende vin med masser af modne hindbær og brombær samt strejf af mokka. Vinen smager herligt tidligt, men Philippe Cambie hævder, at den først vil udvikle sin sande karakter 5-7 år efter høsten, og at den i en god kælder i en årgang med fin underliggende syre som denne 2017'er vil beholde sin friskhed.

Château Beauregard, Le Benjamin de Beauregard Pomerol 2018 (v/6stk)

Slottet er et af de få rigtige i Pomerol og tilmed så yndefuldt, at den amerikanske milliardær Florence Guggenheim har fået opført en kopi på hendes ejendom på Long Island i New York, men når det kommer til vinene har de længe ikke helt kunnet følge med de verdensberømte naboer. Det er nye ejere imidlertid i fuld færd med at lave om på, og lige nu er Château Beauregard ved at etablere sig som den nye anmelder-darling og et hotspot for vinelskere, som gerne vil have en god Pomerol i glasset uden at skulle spendere millionen.Det er Moulin-familien, der står bag de berømte Galeries-La Fayette, der i et jointventure med Cathiard Familien, som ejer Château Smith-Haut-Lafitte (med tilhørende spa-hotel og Michelin-restauranter), der i 2014 har købt Château Beauregard. For et foreløbig hemmeligholdt millionbeløb er der blandt andet investeret i et optisk sorteringsanlæg og en helt ny gæringskælder, hvor det rustfri stål er blevet pensioneret til fordel for 22 koniske (violinformede) temperaturstyrede betontanke.Le Benjamin de Beauregard er ikke en ægte 2. vin, hvis man opfatter andenvinen, som det der bliver vejet og fundet for let, når Le Grand Vin sammenstikkes. I stedet er der tale om frugten fra ca. halvdelen af de 34 parceller, som Beauregards tekniske direktør Guillaume Fredoux har inddelt de 17,5 ha. i. Nemlig de parceller som ikke befinder sig på det såkaldte Le Plateau.Høsten er manuel og sker parcel for parcel og i 2018, hvor man ikke stressedes af regn og andre meteorologiske udfordringer, havde man god tid til at plukke på det rette tidspunkt. Således startede man den 13. september og sluttede først den 3. oktober og der var vel og mærke Merlot-druer både i de første og de sidste 300 liters containere, som bruges til at transportere druer den korte vej fra mark til chais. Der er tale om en manuel soignering af klaserne, inden de ryger ned i højfrekvent destemmer og fortsætter ud gennem et optisk sorteringsanlæg. Gæringen uden fremmede gærstammer overstås på 3-5 uger og herefter følger den malolaktiske gæring og modningen i 12 måneder i nye og brugte fade købt fra 6 forskellige bødkere.Der er ingen tvivl om, at Le Benjamin de Beauregard nyder godt af både årgangen og de toptunede faciliteter i kælderen, og vinen kommer måske her i sit mest helstøbte udtryk. Det er ikke den mørkeste Pomerol, vi har set, men i glasset overbeviser den med sine delikate noter af brombær, solbær, mynte og søde krydderier fra fadene fra første snif. Den er saftig, og da tanninerne allerede fornemmes som fløjlsagtige, behøves der ikke så meget betænkningstid her. Vinen kan sagtens gemmes nogle år, men når man sidder med den i glasset, spørger man sig selv; hvorfor dog?

Artadi, Vinas de Gain, Rioja 2017 (v/6stk)

Tempranillo-druerne bag Artadis Viñas de Gain kommer fra 40-60 år gamle vinstokke, der vokser på økologisk dyrkede marker i 400-750 meters højde omkring hjembyen Laguardia samt nabobyen Elvillar de Álava. Alt høstes i hånden, og vinen lagrer 12 måneder på franske egetræsfade, hvoraf 40% er nye.Viñas de Gain optræder i sine unge år med en rubinrød farve i glasset. Duften er domineret af en perfekt moden frugt - hindbær, kirsebær, cedertræ og knust sort peber, og vinen er på tungen ungdommelig, saftig og dog fyldig og potent. Det unikke terroir og de gamle vinstokke giver en overraskende ren og mineralsk eftersmag, hvor fadlagringen kun er med til at underbygge vinens struktur.Vinas de Gain bør i sine unge år iltes 3-4 timer før servering ved 16-18 grader. Vinen vil vokse i kompleksitet de næste 8-10 år og kan gemmes op til 15 år fra høståret.

La Fleur de Rocheyron 2016 (v/6stk)

Mannen bakom Pingus, Peter Sisseck, har tagit en resa till Bordeaux för att göra ytterligare ett mästerverk - först Ribera nu Bordeaux. La Fleur de Rocheyron är Château Rocheyrons andra vin och tillverkas på merlot, bortskämd från insidan till utsidan. Vinet lagras i 14 månader i fat som bara har använts en gång. Vinet är mörkt och djupt, sofistikerat och kraftfullt. Ett äkta fransk mästerverk från den danska superstjärnan.Mörk granatäpple röd i skuggan och stor mogen generös näsa, där mörka mogna bär smälter bra med svamp, ceder, anis och kryddnejlika. Torr och fyllig utan att vara riktigt stark, men ändå ganska intensiv när det gäller smidiga tanniner, vilket skapar en nästan långvarig finish.