Cave de Fleurie, Julienas 2022

Det er måske den mest madvenlige af vinene fra Cave de Fleurie - her er både lakrids, peber og lidt krydderier i duft og smag som giver en mørk og kraftfuld dimension til vinen. Og selv om Beaujolais er letlevende og elegant, så får du her endnu mere liv og smag. samtidig er det også vin, som kan gemmes længere end den gennemsnitlige Beaujolais, og som vil udvikle sig 3-4 år i kælderen. Juliénas står flot til en stor del af det klassiske franske køkken - coq au vin, andefilet ala orange eller Bavette. Server ved 14-16°C i store rødvinsglas. Server til anderilette på grillet baguette.

179 kr

Andre kiggede også på

Cave de Fleurie, Brouilly 2022

Brouilly er essensen af, hvorfor Beaujolais har så mange fans - det er velduftende, flot rødvin som er pakket med røde bær og krydderurter i duften og som er læskende lækker både for sig selv og til mad. Den flotte farve glimter i både rød og lilla og kan kan næsten smage og dufte farverne - her er både hindbær, solbær og jordbær som er pænt pakket ind i lidt duft af mynte og laurbær. Det er fyldt med harmoni og har nok struktur til at blive serveret sammen med et stykke grillet kalvekød. Server ved 16-17°C i almindelige rødvinsglas. Drik til kalvekoteletter med en god salat.

Cave de Fleurie, Beaujolais Blanc 2022

Det er Chardonnay i den frugtige og modne stil, du får hos Cave de Fleurie. Vinen er pakket med modne stenfrugter og gule æbler og det er en fyldig og læskende stil. Det er hverken overgjort eller kompliceret - bare velsmagende Chardonnay, som ikke vælter budgettet.Server ved 8-10°C i store hvidvinsglas. Drik til klassisk bagt laks med sauce hollandaise.

Cave de Tain, Cornas Nobles Rives 2019

Cave de Tains Cornas er sammensat fra 6 forskellige parceller i appelationen, som vinificeres hver for sig. Alle er højtliggende med masser af granit i jorden. Fire af de seks plots lagerer på fad - de øvrige på cement, og slutresultatet er en fænomenal rødvin, som virkelig viser hvad det er, der har gjort Nordrhône berømt. Duften af mørke bær, røg, peber og noget kraftigt animalsk. Det er seriøs og strukutreret rødvin med masser af dybde.2019 er topårgang i Nordrhone, hvor en varm og stabil sommer gav dybde og koncentration - og alle smagsnuancerne står allerede knivskarpt efter lidt tid i glasset. Der er elegant friskehed, fløjsblød tannin og saft og kraft i både duft og smag. Det er rødvin, der kræver et seriøst måltid, og særligt til efterårets vildretter står den flot, men også en seriøs grillet bøf med rustikt tilbehør, bliver længder bedre med Cornas i glasset. 92 point i Robert Parkers Wine Advocate.

Cave de Fleurie, Morgon Bio 2020

Af de 10 byer som udgørCruerne i Beaujolais, er byen Morgon kendt for at levere de mørkeste vine og dem med mest power - men det er stadig umiskendelig Beaujolais med en saftig og behagelig stil, som er perfekt i en let afkølet udgave på en lun sommerdag. Men der er masser af muligheder i køkkenet, for det er rødvin, som sagtens kan klare rustikke, franske frokostretter eller grillet kalvekød.Server ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Drik til steak sandwich.