Cave de Tain, Arénes Sauvage, Cornas 2019

Sort, fyldig, maskulin og rustik vin, med et meget højt indhold af tannin. Vinen er lavet 100 % på Syrah. Vine fra Cornas ligger kvalitetsmæssigt på højde med Côte Rôtie og Hermitage. Smagen er fyldt med kraftige nuancer som kaffe, lakrids og mørke bær. I de tidlige år anbefaler vi at man dekantere vinen, før man nyder den. Vinen lager 20 måneder på franske egetræsfade.

499 kr

Andre kiggede også på

Cave de Tain, Viognier Premiere Note, Collines Rhodaniennes 2022

er kvalitets hvidvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Cave de Fleurie, Moulin a Vent 2022

Moulin-a-Vent er nabo-kommune til Fleurie, og herfra kommer vine, som er lidt kraftigere og fyldige end fra selve Fleurie; lidt krydret og med god fylde - men det er stadig velduftende og intens gamay-vin. Lagrer på en blanding af ståltank og cementkar, så der ikke er noget fadpræg der forstyrrer druens lette og elegante udtryk. Har potentiale til 4-5 års udvikling i flasken. Server vinen ved cirka 16°C i store rødvinsglas. Drik vinen til et udvalg af gode specialiteter, særligt letkrydrede pølser, skinke og patéer.

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Nobles Rives Blanc 2022

Det er ikke hverdag vi får hvid Crozes-Hermitage i glasset - og det er synd, for det er virkelig vin som har noget punch og power - de varme somre i Rhône-dalen giver vinen er dybde og fylde, som gør den meget velegnet til kraftige fiskeretter eller fjerkræ. Her er både grapefrugt, abrikos og fersken i smage, hvor den milde frugt bakkes op af noget citrus og hvide blomster.Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til grillet havtaske.

Cave de Fleurie, Saint Amour 2022

Med et navn som Saint Amour er det svært ikke at blive forelsket. Og når vinen samtidigt er et overflødighedshorn af mørke bær, blomsterduft og lakrids så holder kærligheden længe. Det er saftig og delikat Beaujolais, som er svær ikke at holde af. Saint Amour er den nordligste af byerne i Beaujolais, som leverer solide, og ret krydrede udgaver af Gamay, hvis man, som hos Cave de Fleurie, tager vinen seriøst. Her får du nemlig en mørk og intens version af vinene fra Beaujolais. Her er frugt og struktur nok til både at gemme vinen et par år - og så kan den spille op til selv ret kraftige retter med fx and - gerne med inspiration fra Asien eller Nordafrika. Server ved 16-17°C i almindelige rødvinsglas. Drik til bao med andebryst stegt i hoisinsauce.