Cave de Tain, Cornas Nobles Rives 2019

Cave de Tains Cornas er sammensat fra 6 forskellige parceller i appelationen, som vinificeres hver for sig. Alle er højtliggende med masser af granit i jorden. Fire af de seks plots lagerer på fad - de øvrige på cement, og slutresultatet er en fænomenal rødvin, som virkelig viser hvad det er, der har gjort Nordrhône berømt. Duften af mørke bær, røg, peber og noget kraftigt animalsk. Det er seriøs og strukutreret rødvin med masser af dybde. 2019 er topårgang i Nordrhone, hvor en varm og stabil sommer gav dybde og koncentration - og alle smagsnuancerne står allerede knivskarpt efter lidt tid i glasset. Der er elegant friskehed, fløjsblød tannin og saft og kraft i både duft og smag. Det er rødvin, der kræver et seriøst måltid, og særligt til efterårets vildretter står den flot, men også en seriøs grillet bøf med rustikt tilbehør, bliver længder bedre med Cornas i glasset. 92 point i Robert Parkers Wine Advocate.

379 kr

Andre kiggede også på

Cave de Tain, Crozes-Hermitage Nobles Rives Blanc 2022

Det er ikke hverdag vi får hvid Crozes-Hermitage i glasset - og det er synd, for det er virkelig vin som har noget punch og power - de varme somre i Rhône-dalen giver vinen er dybde og fylde, som gør den meget velegnet til kraftige fiskeretter eller fjerkræ. Her er både grapefrugt, abrikos og fersken i smage, hvor den milde frugt bakkes op af noget citrus og hvide blomster.Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til grillet havtaske.

Cave de Fleurie, Brouilly 2022

Brouilly er essensen af, hvorfor Beaujolais har så mange fans - det er velduftende, flot rødvin som er pakket med røde bær og krydderurter i duften og som er læskende lækker både for sig selv og til mad. Den flotte farve glimter i både rød og lilla og kan kan næsten smage og dufte farverne - her er både hindbær, solbær og jordbær som er pænt pakket ind i lidt duft af mynte og laurbær. Det er fyldt med harmoni og har nok struktur til at blive serveret sammen med et stykke grillet kalvekød. Server ved 16-17°C i almindelige rødvinsglas. Drik til kalvekoteletter med en god salat.

Cave de Tain, Cornas Nobles Rives 2019

Cave de Tains Cornas er sammensat fra 6 forskellige parceller i appelationen, som vinificeres hver for sig. Alle er højtliggende med masser af granit i jorden. Fire af de seks plots lagerer på fad - de øvrige på cement, og slutresultatet er en fænomenal rødvin, som virkelig viser hvad det er, der har gjort Nordrhône berømt. Duften af mørke bær, røg, peber og noget kraftigt animalsk. Det er seriøs og strukutreret rødvin med masser af dybde.2019 er topårgang i Nordrhone, hvor en varm og stabil sommer gav dybde og koncentration - og alle smagsnuancerne står allerede knivskarpt efter lidt tid i glasset. Der er elegant friskehed, fløjsblød tannin og saft og kraft i både duft og smag. Det er rødvin, der kræver et seriøst måltid, og særligt til efterårets vildretter står den flot, men også en seriøs grillet bøf med rustikt tilbehør, bliver længder bedre med Cornas i glasset. 92 point i Robert Parkers Wine Advocate.

Cave de Fleurie, Morgon Bio 2020

Af de 10 byer som udgørCruerne i Beaujolais, er byen Morgon kendt for at levere de mørkeste vine og dem med mest power - men det er stadig umiskendelig Beaujolais med en saftig og behagelig stil, som er perfekt i en let afkølet udgave på en lun sommerdag. Men der er masser af muligheder i køkkenet, for det er rødvin, som sagtens kan klare rustikke, franske frokostretter eller grillet kalvekød.Server ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Drik til steak sandwich.