Chateau de Millery 2018

Siden 1892 har navnet Manoncourt været forbundet med Chateau Figeac - Premier Grand Cru Classé A - i samme kategori som Cheval Blanc, Ausone, Pavie og Angelus. Hvad de færreste ved er at familien bag Chateau Figeac i næsten 80 år har ejet en lille skjult juvel i form af Chateau De Millery og den tilhørende vinmark på kun 0,8 hektar. Siden Madame Manoncourt købte slottet i 1942 har de knap 4000 flasker som Chateau De Millery producere årligt, aldrig været solgt til andre end venner af familien, såsom michelin kokken Guy Savoy i Paris, og drukket af familien selv. Chateau de Millery's vine har frem til årgang 2015 været meget klassiske med stort fokus på terroir. 2015 årgangen markere et lille skifte og løft i stilen mod et mere moderne udtryk, fortsat med et ønske om at udtrykke det unikke terroir med maser af mineralitet fra den kalkholdige jordbund og de øvrige forhold som gør sig gældende, men også med et ønske om mere frugt og blødere mere modne tanniner . Den meget begrænsede produktion på omkring 4000 flasker årligt er uændret. Vinene fra Chateau De Millery vil derfor også i fremtiden høre til sjældenhederne. This formerly hidden gem deserves the attention of wine enthusiasts around the world, and it will certainly spark interest among those who are particularly fond of wines produced on the clay-limestone soils of St-Emilion.

599 kr

Andre kiggede også på

Chateau Fonbadet, L'Harmonie de Fonbadet Pauillac 2018

En relativt varm sommer sørgede for perfekt modne druer i det meste af Bordeaux i 2018 og - det fornemmer man hos Fonbadet, hvor både Cabernet og Merlot er pakket med stor, spændstig frugt - her er der overvægt af Cabernet, mens Merloten leverer et ekstra lag af mørk stenfrugt og bløde tanniner, som sammen med en god portion fad leverer en harmonisk vin fra en virkelig god årgang. Perfekt mens vi venter på, at de helt store kanoner er klar til at drikke.

Chateau de Millery 2018

Siden 1892 har navnet Manoncourt været forbundet med Chateau Figeac - Premier Grand Cru Classé A - i samme kategori som Cheval Blanc, Ausone, Pavie og Angelus. Hvad de færreste ved er at familien bag Chateau Figeac i næsten 80 år har ejet en lille skjult juvel i form af Chateau De Millery og den tilhørende vinmark på kun 0,8 hektar. Siden Madame Manoncourt købte slottet i 1942 har de knap 4000 flasker som Chateau De Millery producere årligt, aldrig været solgt til andre end venner af familien, såsom michelin kokken Guy Savoy i Paris, og drukket af familien selv.Chateau de Millery's vine har frem til årgang 2015 været meget klassiske med stort fokus på terroir. 2015 årgangen markere et lille skifte og løft i stilen mod et mere moderne udtryk, fortsat med et ønske om at udtrykke det unikke terroir med maser af mineralitet fra den kalkholdige jordbund og de øvrige forhold som gør sig gældende, men også med et ønske om mere frugt og blødere mere modne tanniner .Den meget begrænsede produktion på omkring 4000 flasker årligt er uændret. Vinene fra Chateau De Millery vil derfor også i fremtiden høre til sjældenhederne.This formerly hidden gem deserves the attention of wine enthusiasts around the world, and it will certainly spark interest among those who are particularly fond of wines produced on the clay-limestone soils of St-Emilion. - Decanter 2021 - 95 Point

Chateau de Fonbel Saint-Emilion Grand Cru 2016

Det gamle slot Chateau de Fonbel kan dateres helt tilbage til romertiden. Det er dog først i nyere tid at slottet for alvor er blevet interessant fra et vin mæssigt perspektiv. I 1971 købte Alain Vauthier slottet og satte gang i en gennemgribende renovering og en række ændringer som igennem årene har løftet kvaliteten af vinen fra chateau De Fonbel op på et helt nyt og ekstremt højt niveau. Alain Vauthier er ikke hr. hvem som helst. Det er nemlig Vauthier familien som ejer et af Bordeauxs allermest ikoniske vinslotte Chateau Ausone. I dag er det datteren Pauline som står for driften af Chateau de Fonbel. Med omkring 16 hektar marker er der tale om en relativ lille produktion. Men hvilken kvalitet.

Chateau Perenne Croix de Perenne 2020 (v/6stk)

Chateau Perenne blev i 1997 købt af Franskmanden Bernard Magrez som bla. ejer La tour Carnet og Chateau Pape Clement. Siden 1997 har Chateau Perenne hørt til de bedste Cru Bourgeois køb i Bordeaux. I 2016 solgte Bernard Magrez slottet til en Kinesisk investor, hvoraf salget af slottets vine sidenhen dykkede. Som en konsekvens sælges vinene nu til nogle meget favorable priser som igen gør Chateau Perenne til et af de bedste Bordeaux køb til prisen.Kvaliten er fortsat ekstremt høj. Vinen fremstår dyb, mørk og opulent og vil vinde yderligere af et par års flaskelagring. Croix De Perenne består af hovedsaligt Merlot, med en lille del Cabernet Sauvignon, Malbec og Cabernet Franc.