Chateau La Bonnelle, Saint-Emilion Grand Cru Magnum 2018

Historien om Chateau La Bonnelle startede i 1990, da Francois Sulzer som arbejdede på et af de lokale cooperativer i Bordeaux besluttede at forlade dette, for at lave sin egen vin og sammen med sin familie gøre sig uafhængig. Chateau La Bonnelle var født. På trods af at 1990 i vinhistorisk perspektiv ikke er nogen høj alder, har familien i godt 30 år forfinet, investeret og forbedret produktionen. Druerne til deres Saint-Emilion Grand cru hentes fra en 13 hektar stor mark beplantet med 80% Merlot samt 20% Cabernet Franc. Størstedelen af vinstokkene på marken er over 40 år gamle, en ikke uvæsenlig detalje da de gamle stokke på bedste vis udtrykker det fornemme terroir som alle bønder i Saint-Emilion stolt kultivere. Efter vinificering lagres vinen i 18 måneder på Barriques.

495 kr

Andre kiggede også på

Château Dimacy Saint-Émilion Grand Cru 2016

Château de Ferrand, Saint-Émilion Grand Cru Classé 2020

94-95 point | James Suckling: Very beautiful wine with deep, creamy richness and well manicured tannins that are soft and very long. Lots of subtle flavors of blackberry and plum with some dark chocolate. Same quality level as the 2019. 92 point | Dec

Chateau clos des Jacobins St. Emilion Grand Cru Classe 2017

Clos des Jacobins giver dig mulighed for at smage noget af det ypperste fra Grand Cru Classé klassifikationen i Saint-Émilion.Chateau Clos des Jacobins vinmarker har en helt perfekt beliggenhed i hjertet af Saint-Émilion. Her dyrkes noget af verdens bedste Merlot, som udgøre størstedelen af vinen. Vinen er mørk, tæt og kraftfuld og vil udvikle sig i flasken i mange år frem.Clos des Jacobins tilhører i dag den absolutte elite i klassifikationen Grand Cru Classé i Saint-Émilion. Slottet drives som en lille familieforretning med Thibaut og Magali Decoster i spidsen. Siden 2004 har hele slottet og de omliggende 8,5 ha. vinmarker gennemgået en forvandling. Familien har foretaget massive investeringer i vinmarkerne og i moderne produktionsudstyr. I samme ombæring er kælderen blevet totalrenoveret. Og bestræbelserne har allerede båret frugt. Clos des Jacobins er på få år rykket helt frem i første linje, som én af de førende ejendomme i Saint-Émilion.

Domaine Philippe Chéron, Clos de Vougeot Grand Cru 2015

Philippe råder over en fantastisk 1,43 hektar stor parcel i den fremragende Hautes Baudes del af Clos Vougeot. Vinstokkene er plantet i 1934, og beplantningstætheden er rekordhøje 12.000 stokke pr. hektar. Druerne håndplukkes, ad to omgange og lægges i små perforerede kasser, der tillader stabling, så druerne kommer intakte til kælderen. Her macererer Philippe druene i hele 10 dage ved 10 graders celcius, hvorefter temperaturen hæves så gæringen går i gang. Under gæringen anvender Philippe klassisk pigeage for at trække maksimal farve og aromastoffer ud af druerne. Den unge vin er efterfølgende lagret 10 - 14 måneder på fad, heraf 75 % nye. Resultatet er en af de bedste vine fra denne berømte Grand Cru. Clos Vougeot terroiret er tydeligt. Vinen er intens i farven. Duften er dyb, elegant og kombinerer røde bær med et strejf af violer og lakrids. Smagen er klassisk, koncentreret og magtfuld, rund, mineralsk og lang.