Domaine André Rieffel, Pinot Noir Nature 2021 (v/6stk)

Med inspiration fra André Ostertag og Patrick Meyer (grundlæggeren af den såkaldte nye bølge (Père de la Nouvelle Vague) og den ene af de 4 mytiske musketerer (Les Quatre Mousquetaires)), omfavner Lucas Rieffel sammen med vennerne og bysbørnene Catherine Riss og Jean-Pierre Rietsch naturvinsbevægelsen i Alsace, og begaver os med en kollektion, som ikke lige sådan lader sig sætte i bås. Slet ikke fordi Lucas Rieffel og hans assisterende vinmager og tusindkunstner Émilie Cousin de senere år er begyndt at eksperimentere med modning i ældre fade frem for i rustfrit stål, hvilket i kombination med en meget behersket anvendelse af svovl trækker profilen over i nærheden af eller helt ind i naturvinsfamilien. Det gælder også denne Pinot Noir, som jo også med tilnavnet Nature i den grad bekender kulør. Der er tale om frugt fra en parcel på 0,8 ha. lige udenfor Mittelbergheim, som suppleres med frugt fra unge vinstokke, der står lidt højere oppe på det berømte Zotzenberg, der fik status af Grand Cru, dengang myndighederne udrullede hierarkiet i Alsace. Høsten er naturligvis manuel og frugtens transporteres de få hundrede meter ned til kælderen i 30 kilos plastkasser. Her sker der en soignering af klaserne inden en del af stilkene fjernes, hvorefter årets miks får lov til at udvikle den aromatiske kompleksitet i adskillige dage inden den forvandles til vin i stål uden temperaturkontrol og uden fremmede gærstammer. Herefter følger 6 måneders modning i 4 til 6 gange brugte Bourgognefade inden den endelige cuvée sammenstikkes tilbage i stålet og efter yderligere nogle måneders modning, men i god tid inden den næste høst, tappes på flaske uden klaring, filtrering og med en svovltilsætning, som afhængig af årgangen varierer fra 0 til max. 15mg. pr. liter. En frisk og aromatisk Pinot Noir, som på ingen måde putter med sine natursvinstræk. Lys og transparent som Pinot Noir gerne må/skal være i Alsace. Ribs og kirsebær i saftig tagfat. Ikke helt let, men først og fremmest forfriskende takket være en dejlig tannin- og syrebalance.

209,1 kr

Andre kiggede også på

Jean-Etienne Chermette, Pinot Noir Champs Blancs 2020

En let- til mediumfyldig meget saftig Pinot Noir med et dejligt mix af frugt, bløde tanniner og en charmerende åben profil. Druerne kommer fra 10-år gamle vinstokke, der vokser i en ler- og kalkholdig jord ved Légny i Pierres Dorées. Druerne vinificeres med 2/3 hele klaser, som bidrager til den sprøde frugt og struktur. Efter 8 dages maceration i betontanke, lagrer vinen 6 måneder; 85% på stål og 15% på nye egefade. Grundet de lokale appellationsregler, må huset sælge denne vin som almindelig bordvin.

Backhouse Pinot Noir 2020 (v/6stk)

Backhouse Pinot Noir er i vores optik en af Californiens bedste vine på den sarte Pinot Noir-drue i prislejet under de 150 kr. For at sikre en maksimal og autentisk frugtprofil er druerne høstet om natten og har dernæst gæret i temperaturstyrede tanke med 6 måneders efterfølgende lagring i franske egetræsfade.I den færdige, rubinrøde vin strømmer en lækker aroma af kirsebærnuancer, hindbær, rabarber, chokolade, skovbund og et strejf af dild. På tungen er vinen blød og smidig med en underliggende mineralitet, der giver et flot, rankt og elegant præg. Dermed hæver Backhouse sig over de mange federe og knapt så druetypiske Pinot Noir-vine, Californien ellers spytter ud i dette prisleje.Vi anbefaler servering ved 14-16 grader, eksempelvis hvis menuen står på grillet tun, kylling, pasta eller risotto med svampe eller som en lægger hyggevin i lænestolen.

Attilio Ghisolfi, Langhe Pinot Nero Pinay 2016 (v/6stk)

Vinen skænkes med en for Pinot Noir relativt stor farveintensitet og selvom den nu har været i flasken i et par år er de søde krydrede noter fra fadene fortsat i front både i næse og mund. Det er derfor en god ide lige at plaske vinen på en karaffel inden den skænkes således at der bliver mere plads til frugten, der anføres af sorte kirsebær.Ganske fyldig, men på ingen måde voldsom. Bare varm og stadig mere aromatisk efterhånden som den får lidt tid i glasset og til sidst nærmest silkeagtig når tanninerne slipper vinen fri. Ikke videre burgundisk og heller ikke særlig piemontesisk, men bestemt Ghisolfisk.

Calera, Selleck Pinot Noir 2017

Caleras Mt. Harlan Vineyards ligger i Gavilan-bjergene 40 km øst for Monterey-bugten. Stedet blev valgt på grund af dets kalkstensjord og ideelle klima. Med en gennemsnitlig højde på 2.200 fod er det blandt de højeste og flotteste vingårdssteder i Californien.100% Pinot Noir lagret 18 måneder i 100% fransk eg 30% ny, 70% brugte fadeFremviser kraften og balancen, der gør Pinot Noir-plantningerne fra 1975 på Selleck Vineyard så bemærkelsesværdige. Denne pragtfulde vin byder på levende aromaer af granatæble, hindbær og kirsebær sammen med et strejf af sødt sadellæder. I ganen er den lys og smukt syredrevet, med en energisk mundfornemmelse, der fører vinen til en lang, overdådig finish.