Drifting Wines, Lodi Old Vine Zinfandel 2017 (v/6stk)

Den berømte californiske vinmager Steve Millier, som har været involveret i vinindustrien i mere end 40 år skaber nu, mens han er på vej mod sit længe fortjente otium, nye brands, der på frugten fra gamle Zinfandel-vinstokke profilerer både druen og det terroir, som vinstokkene står plantet midt i. Steve Millier har siden 1989 været Director of Winemaking for John Kautz Farms, som ejer hele 3. 200 ha. eller hvad der svarer til 8% af hele det tilplantede areal i Lodi – og han arbejder således for en af de helt store spillere i distriktet. Sammen med Jack Kautz har han tidligere skabt en stribe profitablebrands, blandt andre Leaping Horse og Stone Valley og nu har han så fået lov til at definere et par lidt mindre, lidt mere fokuserede mærkevarer, som skal bide skeer med de bedste vine fra de mindre producenter som i disse år er ved at forvandle Lodi-distriktet til et epicenter for Zinfandel. Et af de nye brands har fået navnet Drifting, som Steve Millier i forbindelse med lanceringen fortale, refererede dels til den småforelskede lyst til bare at se og få lavet noget vin, som han havde fået, da han spadserede rundt i sandet mellem de gamle sygdomsfrie vinstokke, dels til den saftige og letløbende stil, som han gerne ville introducere i vinene. Projektet er lykkedes, og man fornemmer fra første sip, at Steve Millier har haft adgang til fornemme Zinfandel druer. Vi er milevidt fra de alt for søde vine, der er produceret med blikket stift rettet mod den laveste fællesnævner, og vi er også pænt på afstand af de voldsomme frugt- og alkoholeksplosioner, som stadig kan tage pippet fra dem, der er opfostret med Bordeaux og Bourgogne i sutteflaskerne. Der er med andre ord tale om en fint tæmmet Zinfandel med større friskhed og drinkability end vi forventer fra druen. Vinen er skabt på druer høstet fra op til 50 år gamle vinstokke, og for at give en lille smule kant er den tilført 10% Merlot og 5% Syrah. Den er gæret i rustfrit stål og efterfølgende modnet 3 måneder i brugte franske fade inden vinen er sammenstukket i rustfrit stål og eftermodnet 6 måneder frem mod aftapningen på flaske. Søde kirsebær og saftige Victoria-blommer, der omfavnes af sød tobak og pebrede krydderier. Fyldig og silkeagtig i et udtryk og en stil som man nemt værdsætter uden mad. Men også en arbejdshest i det salte køkken hvor den vil fungere fint sammen med de fleste hverdagsretter især hvis den serveres sval.

118,15 kr

Andre kiggede også på

Drifting Wines, Lodi Old Vine Zinfandel 2017 (v/6stk)

Den berømte californiske vinmager Steve Millier, som har været involveret i vinindustrien i mere end 40 år skaber nu, mens han er på vej mod sit længe fortjente otium, nye brands, der på frugten fra gamle Zinfandel-vinstokke profilerer både druen og det terroir, som vinstokkene står plantet midt i.Steve Millier har siden 1989 været Director of Winemaking for John Kautz Farms, som ejer hele 3.200 ha. eller hvad der svarer til 8% af hele det tilplantede areal i Lodi – og han arbejder således for en af de helt store spillere i distriktet. Sammen med Jack Kautz har han tidligere skabt en stribe profitablebrands, blandt andre Leaping Horse og Stone Valley og nu har han så fået lov til at definere et par lidt mindre, lidt mere fokuserede mærkevarer, som skal bide skeer med de bedste vine fra de mindre producenter som i disse år er ved at forvandle Lodi-distriktet til et epicenter for Zinfandel.Et af de nye brands har fået navnet Drifting, som Steve Millier i forbindelse med lanceringen fortale, refererede dels til den småforelskede lyst til bare at se og få lavet noget vin, som han havde fået, da han spadserede rundt i sandet mellem de gamle sygdomsfrie vinstokke, dels til den saftige og letløbende stil, som han gerne ville introducere i vinene.Projektet er lykkedes, og man fornemmer fra første sip, at Steve Millier har haft adgang til fornemme Zinfandel druer. Vi er milevidt fra de alt for søde vine, der er produceret med blikket stift rettet mod den laveste fællesnævner, og vi er også pænt på afstand af de voldsomme frugt- og alkoholeksplosioner, som stadig kan tage pippet fra dem, der er opfostret med Bordeaux og Bourgogne i sutteflaskerne.Der er med andre ord tale om en fint tæmmet Zinfandel med større friskhed og drinkability end vi forventer fra druen. Vinen er skabt på druer høstet fra op til 50 år gamle vinstokke, og for at give en lille smule kant er den tilført 10% Merlot og 5% Syrah. Den er gæret i rustfrit stål og efterfølgende modnet 3 måneder i brugte franske fade inden vinen er sammenstukket i rustfrit stål og eftermodnet 6 måneder frem mod aftapningen på flaske.Søde kirsebær og saftige Victoria-blommer, der omfavnes af sød tobak og pebrede krydderier. Fyldig og silkeagtig i et udtryk og en stil som man nemt værdsætter uden mad. Men også en arbejdshest i det salte køkken hvor den vil fungere fint sammen med de fleste hverdagsretter især hvis den serveres sval. Også oplagt når grillen gløder!

Michael David Winery Lodi Zin Old Vine Zinfandel 2018 75 cl

Fyldig og harmonisk Lodi Zin er en hilsen fra Zinfandels hjemstavn, - en hyldest til rødderne. Selvom vinen er frembragt til at komplimentere et perfekt måltid, så er den mindst lige så fantastisk uden mad; fyldig med dejlige frugtaromaer og let kr

Fly By Zinfandel 2018 (v/6stk)

Den populære Zinfandal-drue tæmmes flot i denne californier fra Sonoma County, der charmer med rød og mørk frugt og krydderier i en sødmefuld version, der ikke er 'jammy' eller kogt.Vinen har i sin færdige form en flot aroma med rige nuancer af søde jordbær, blåbær, finurlige krydderier samt både vanilje og kakao bagved. Smagen er kraftfuld med fattet. En lang og blød eftersmag følger med velintegrerede tanniner og frisk syre for druen.Fly By Zinfandel er - for at have størst mulig kontrol over processen - gæret i temperaturstyrede tanke. Derpå har den hvilet 6 måneder på en blanding af franske og amerikanske egetræsfade.

Once Upon a Vine, A Villainous Zinfandel 2020

En mørk og intens Zinfandel. Det vælter op ad glasset med fede modne duftnoter af sort frugt, peber og en anelse karamel. En stor og fyldig vin, som med sine sorte bær fra skoven er typisk Zinfandel og bliver fulgt til dørs af noter fra det amerikanske fad. En flot afrundet smagsprofil med bløde tanniner og stor fylde. Nyd denne til det største stykke kød du kan finde.Størstedelen af druerne til denne vin kommer fra gamle beplantninger i Lodi-distriktet i Californien. Her er klimaet perfekt til at modne den kræsne Zinfandel drue, med varme dage og kølige nætter. Druerne høstes ved fuld modenhed, for at få mest mulig smag i den endelige vin. Druerne afstilkes 100 % inden gæringen i de temperaturstyrede ståltanke i vineriet. Der udføres pump-over dagligt gennem den lange fermenteringsperiode.