Estampa Reserva Cabernet Sauvignon 2019

Druerne er høstet manuelt, og de sorteres to gange ved ankomsten til vineriet, og de to druetyper behandles separat frem til den endelige blanding.

79,-59,95 kr

Andre kiggede også på

Estampa Gran Reserva Cabernet Sauvignon 2020

Vinen har en meget mørk farve. Næsen er meget frugtig og let krydret. I munden er den fyldig, rund og blød med modne røde bærfrugter og en lang eftersmag.

Estampa Reserva Cabernet Sauvignon 2019

Druerne er høstet manuelt, og de sorteres to gange ved ankomsten til vineriet, og de to druetyper behandles separat frem til den endelige blanding. 25% af Cabernet Sauvignon druerne samt 100% af Petit Verdot druerne starter med en koldmaceration i 3-5 dag

Bodega Enate Viñedos y Crianzas del Alto Aragón, Somontano Cabernet Sauvignon Reserva, 2015

Enate Viñedos y Crianzas del Alto, Somontano Cabernet Sauvignon Reserva 2015 (v/6stk)

Bodegas Enate kunne i 2022 fejre sit 30-års jubilæum og er siden etableringen accelereret fra 0 til mere end 500 ejede og lejede ha. og anses nu som det lokomotiv, der har trukket Somontano op i det nye millennium og været katalysator for, at mange flere har fået øjnene op for dette distrikt nogenlunde midtvejs mellem Huesca og Barcelona. Bodegas Enate har begavet os med banebrydende Chardonnay vine, men det er de blå druer som dominerer, og Enate begaver os med en bred vifte af rødvine, som ikke skal skamme sig over at blive kaldt traditionelle, selvom druerne ikke er spanske. De vinificeret og modnet ud fra den samme filosofi, som gjorde Rioja til alles darling. Det vil sige med moderat ekstraktion fulgt af først lang modning på amerikanske og/eller franske fade og derpå yderligere flaskelagring, således at vinene først møder forbrugerne, når de er på vej ind i deres smukkeste drikkeperiode. Sådan er det også med denne Reserva, som nu udelukkende produceres på Cabernet Sauvignon. Der er tale om maskinhøstet frugt fra 15-30 år gamle vinstokke på Bachimaña, Las Valles, Planacor og Valle de Enate, der alle ligger med udsigt op mod Pyrenæerne, men byder sig til med forskellige jordbundsforhold og dermed lidt forskellige aromaprofiler i druerne.Høsten af Cabernet Sauvignon druerne startede i midten af september selvom om en våd og til tider skoldhed sommer (med den 7. juli som den varmeste nogensinde målt i Aragón) længe havde indikeret en ekstraordinært tidlig høst. Men det ændredes den 31. juli, da vinstokkene i løbet af få timer modtog så meget vand fra oven (op mod 80 mm.), at der først kom balance i tingene igen i slutningen af august, da solen for alvor begyndte at skinne igen, således at vinmagen Jesús Artajona til sidst kunne konkludere, at 2015-høsten vil blive husket for sin ”gran carácter y magnífica calidad” (store karakter og storslået kvalitet).Efter en soignering og efter alle stilke var fjernet fra druerne blev de forvandlet til vin 28 ºC i rustfri stålanke med 3 ugers skind macerationen hvorefter den malolaktisk gæring fandt sted i begyndelsen af den 12 måneder lange modning i nye franske fade. Herefter er den endelige cuvée blevet sammenstukket og kuldestabiliseret inden aftapningen på flaske i maj 2019.En udtryksfuld og intens Cabernet Sauvignon med et bredt spektrum af røde frugter der bliver pakket ind i tørret abrikos, nellike, eukalyptus samt kakao og røg fra de nye fade. Vedholdende og med så faste tanniner at vinen fortsat vil udvikle sig over en årrække, hvis man kan lade den være.