Fornacina, Rosso di Montalcino 2020

Lad os præsentere Fornacina. En lille vingård i Toscana, der producerer meget store vine, bl. denne vidunderlige Rosso di Montalcino 2020Rosso di Montalcino betragtes af mange som en lille Brunello. Og det er med god grund, når talen falder på Fornacina. Vinen er udelukkende produceret på Brunello (Sangiovese). Efter gæringen har vinen tilbragt 12 måneder på egefade. Farven er dybrød og brilliant. Duften er vinøs, intens med lækker frugttoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner. En fuldkommen og lækker oplevelse!Serverings TIPSServeringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til krydrede og kraftige kødretter, eksempelvis lammekølle med masser af hvidløg, eller en god krydret sammenkogt ret.

225,-179 kr

Andre kiggede også på

Mocali, Brunello di Montalcino Riserva 2016

Brunello di Montalcino Riserva fremstilles af de ældste planter og kun i de bedste år. Filosofien bag vinen er gennemgående traditionel, og vinen undergår 48 måneders lagring på store træfade. Her udvikler den langsomt sin dybe, rige karakter og sammensathed, hvor druens kvaliteter smukt og generøst foldes ud. Brunello betyder den lille brune, og betegner den lokale klon af Sangiovese Grosso og Brunello di Montalcino fik DOCG status i 1980 og er, sammen med Barolo og Barbaresco, den mest velansete store rødvin fra Italien. Vintypen attrås for sin ædle aromatiske kompleksitet og forførende fløjlstekstur og disse karakteristika genfindes i denne overbevisende Riserva, der fortjener at ledsage det bedste tørmodnede røde kød.Mocalis Brunello Riserva har en rubinrød farve, henimod granat. Næsen er dyb og rig i Bourgogneglasset, der tillader at vinens klassiske kvaliteter og harmoni finder flot sammen. I munden er der en dyb, velgørende struktur, afstemt sødme og stor længde i eftersmagen.

Fornacina, Brunello di Montalcino, Riserva 2012

Denne helt specielle Brunello Riserva, produceres udelukkende af de bedste druer fra ejendommens bedste parceller i Castelnuovo dell´ Abate, og udelukkende i årgange, som kan betegnes som top år for regionens vine.Vinen produceres udelukkende på Brunello (Sangiovese) - med en fadlagring på 48 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 12 måneder, inden vinen forlader kælderen.Farven er intens rubinrød med reflekser af granatæbler. Duften er intens krydret med lakrids og vanilje. Smagen er harmonisk med bløde tanniner og en lang dvælende eftersmag.Serverings TIPSServeringstemperaturen bør ikke overstige 18 grader. Vinen er meget velegnet til kraftige kødretter, eksempelvis andesteg. Vinen er også velegnet til gode og modne oste.

Poggione, Rosso di Toscana 2021

Entry-level vin fra Il Poggione. Frisk og frugtrig rødvin med intens duft af røde bær, søde krydderier og vanilje. Smagen er blød og med en behagelig frisk frugtsyre, der afslutter med en flot saftighed. Vinen er lagret på franske egetræsfade, hvilket bidrager med ekstra struktur.

Tenuta di Fuga, Brunello di Montalcino DOC 2016

Vinens personlighed og klasse kommer allerede til udtryk i duften - kompleks, delikat og vedvarende. Smagen er tæt og kraftfuld med en meget vedvarende finish, der balanceres flot en tilpas mængde tanniner.Druerne til Brunello di Montalcino La Fuga kommer fra egne marker. 100% Sangiovese, 20 dages udblødning i ståltanke og 4 år lagring på store slavonske fade. Vinen lagrer videre 12 måneder på flaske før salg. Gemmepotentiale: Op til 30 år.