Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

Franz Haas' mere intensive og komplekse bud på upåklagelig norditaliensk Pinot Noir skal findes i denne Pinot Nero Schweizer Pinot Nero (Noir) fra mere end 40 år gamnle vinstokke, der strækker sig i op mod 900 meters højde. Efter omhyggelig sortering - først i marken og siden på sorteringsbordet i vinhuset - er mosten gæret til vin ved det naturlige gær i ståltanke og er derpå lagret 12-15 måneder i franske barriques. Herefter blandes indholdet fra fadene og tappes så på flasker, som tilbringer yderligere et år i kælderen inden frigivelse. Duften er et væld af bl. hindbær, jordbær, blåbær og brombær, der endvidere får selskab af læder, lakrids, skovbund og peber. Smagen er elegant og silkeblød som de bedste vine fra f. eks. Bourgognes Volnay og har en syredrevet rygrad og en mediumfyldig tanninstruktur, der vidner om et langt liv forude. Dette er en af Italiens største vine lavet på Pinot Nero, forførende elegant og perfekt match til f. eks. perlehøne serveret med svampe, kalvemørbrad og intense pastaretter. Vinen kan sagtens gemmes i op mod 15 år fra høståret, hvor vi anbefaler servering ved 14-16 grader. 93 point - Robert Parker/The Wine Advocate: From a warm vintage, the 2015 Alto Adige Pinot Nero Schweizer opens to a slightly darker tone with deep garnet highlights and a rich quality of fruit. The bouquet reveals layers of red fruit, cassis and dried mint leaf. The wine fans out over the palate with broad appeal and more concentration compared to Franz Haas's 2016 Alto Adige Pinot Nero released at the same time. In truth, this 2015 vintage has less vertical intensity compared to that beautiful wine from 2016. Some 15,000 bottles were produced.

439 kr

Andre kiggede også på

Franz Haas, Pinot Nero 2020 (v/3stk)

Pinot Nero er og bliver en af de mest besværlige druesorter at dyrke. I Alto Adige er Pinot Nero blevet dyrket i over 100 år og nogle steder - som f.eks. i kommunerne Montagna og Egna - med enestående resultater. Som Franziskus Haas selv siger, så er Pinot Nero meget følsom over for sygdomme og dens tolerance ved behandling er minimal og høsttidspunktet er altid kritisk. Til gengæld er et godt glas Pinot Nero en stor oplevelse af finesse og elegance. Franz Haas Pinot Nero produceres fra vinmarker i 350 -700 meters højde ved Pinzano og Gleno. Vinen er gæret i ståltanke og lagret først 1 år i små egefade og ca. 10 måneder i flasken inden frigivelse. Farven er rubinrød med granat - orange reflekser efter nogle års lagring. Bouqueten er elegant og meget karakteristik med nuancer af modne hindbær, vilde kirsebær og skovbær ved modning. Eftersmagen er harmonisk og garvesyre er velintegreret. Drik denne Pinot Nero rødvin til perlehøne, fasan, råbuk og milde kødretter. Lagring potentielle er op til 8 år.

Franz Haas, Pinot Grigio 2021 (v/6stk)

Pinot Grigio dyrkes meget i Italien og er også til stede i Alto Adige. Dens renommé er beskedent, men når den er dyrket, høstet og vinificeret med omhu kan resultatet være overraskende godt. Druerne dyrkes i Montagnas kommune. Denne Pinot Grigio gæres både i ståltanke og i 50 hektoliter egetræsfade og hviler på sine egne bærme for at udvikle både dybde og struktur. Den modner i ståltanke og efter 3-4 måneder i flasken er den klar til frigivelse. Farven er strågul med grønne reflekser og aromaen minder om akacie blomster, mandel og hø. Med tiden vil den udvikle noter af honning og timian. Eftersmagen er frisk og behagelig syrlig. Denne Pinot Grigio er perfekt til risottoretter og grøntsagssupper, men kan også med harmoni ledsage hvidt kød, grillet skaldyr og fisk.Nydes bedst ung.

Franz Haas, Pinot Nero Schweizer 2019

Franz Haas' mere intensive og komplekse bud på upåklagelig norditaliensk Pinot Noir skal findes i denne Pinot Nero Schweizer Pinot Nero (Noir) fra mere end 40 år gamnle vinstokke, der strækker sig i op mod 900 meters højde. Efter omhyggelig sortering - først i marken og siden på sorteringsbordet i vinhuset - er mosten gæret til vin ved det naturlige gær i ståltanke og er derpå lagret 12-15 måneder i franske barriques. Herefter blandes indholdet fra fadene og tappes så på flasker, som tilbringer yderligere et år i kælderen inden frigivelse.Duften er et væld af bl.a. hindbær, jordbær, blåbær og brombær, der endvidere får selskab af læder, lakrids, skovbund og peber. Smagen er elegant og silkeblød som de bedste vine fra f.eks. Bourgognes Volnay og har en syredrevet rygrad og en mediumfyldig tanninstruktur, der vidner om et langt liv forude.Dette er en af Italiens største vine lavet på Pinot Nero, forførende elegant og perfekt match til f.eks. perlehøne serveret med svampe, kalvemørbrad og intense pastaretter. Vinen kan sagtens gemmes i op mod 15 år fra høståret, hvor vi anbefaler servering ved 14-16 grader.93 point - Robert Parker/The Wine Advocate: From a warm vintage, the 2015 Alto Adige Pinot Nero Schweizer opens to a slightly darker tone with deep garnet highlights and a rich quality of fruit. The bouquet reveals layers of red fruit, cassis and dried mint leaf. The wine fans out over the palate with broad appeal and more concentration compared to Franz Haas's 2016 Alto Adige Pinot Nero released at the same time. In truth, this 2015 vintage has less vertical intensity compared to that beautiful wine from 2016. Some 15,000 bottles were produced.

Attilio Ghisolfi, Langhe Pinot Nero Pinay 2016 (v/6stk)

Vinen skænkes med en for Pinot Noir relativt stor farveintensitet og selvom den nu har været i flasken i et par år er de søde krydrede noter fra fadene fortsat i front både i næse og mund. Det er derfor en god ide lige at plaske vinen på en karaffel inden den skænkes således at der bliver mere plads til frugten, der anføres af sorte kirsebær.Ganske fyldig, men på ingen måde voldsom. Bare varm og stadig mere aromatisk efterhånden som den får lidt tid i glasset og til sidst nærmest silkeagtig når tanninerne slipper vinen fri. Ikke videre burgundisk og heller ikke særlig piemontesisk, men bestemt Ghisolfisk.