Hewitson, Barossa Valley, Miss Harry 2020

En klassisk GSM på et flot niveau, fra vinstokke op til 140 år. Middel krop, med toner af kirsebær, jordbær, tranebær og Provencekrydderier. Faste, men finkornede og ikke påtrængende tanniner, frisk syre og en lille snert af eg.

225 kr

Andre kiggede også på

Hewitson, Barossa Valley, Ned & Henry's Shiraz 2020

En eksplosion af røde bær og varm tekstur. Fløjlsbløde tanniner med en frisk syre i afslutningen. Fransk eg, finkornede tanniner, balance og tydeligt frugt udtryk.Vinen er et resultat af en udfordring, som en god ven til ejer Dean Hewitson kom med: Lav en traditionel, fyldig Barossa Valley vin, der kan drikkes ung til frokost eller middag, og som ikke må vige fra Hewitsons grundprincipper i vinfremstilling. Fransk eg, finkornede tanninner, balance og tydeligt frugt udtryk. Vinificeringen er en kombination af hele klasser og pressede. Druerne får kold udblødning i 2-3 uger med skal og overpumpning af mosten. Efter tapning lagrer vinen 16 måneder i franske egefade.

Hewitson, Barossa Valley, Baby Bush Mourvèdre 2019

En mellemfyldig vin på 100% Mourvèdre. Brombær, blåbær og sorte kirsebær forenet medtørrede urter og muld. Smagen er blød med fuldt modne tanniner, der bakker op omskovbær og rodfrugter. Disse vinstokke er stiklinger fra Hewitsons anden kendteMourvèdre mark, Old Garden, der er plantet i 1853, og som er verdens ældste mark meddruen. Den har fine udviklingsmuligheder, der vil øge nuancerne yderligere med årene.Baby Bush vinstokkene vokser som enkelte buske, dvs. at de ikke er bundet op. Dervokser græs mellem rækkerne, og der kunstvandes ikke. I kælderen anvendes vedgæringen en kombination af hele klaser og pressede druer, og vinen lagrer i små franske, let toastede egefade i 15 måneder. Hele klaser kan give en naturligt langsommere ogkøligere gæring, som øger kompleksiteten i vinen. En teknik, der, når stilkene er modnenok, i stigende grad bruges i Bourgogne, hvor Dean også har arbejdet.Mourvèdre anvendes oftest som blandingsdrue, men druen har stort potentiale under deoptimale forhold. På fransk hedder druen Mourvèdre og i Californien og Australien Matero.Det er en lille, tykskindet og sejlivet drue, der dyrkes flere steder i Spanien, men er somskabt til ekstremt klima, da den elsker varme og fint klarer lange tørkeperioder.Den er kødfuld, har en intens farve og et højt tannin-indhold, der giver vinmageren megetgodt at arbejde med i vinkælderen.

Hewitson, Barossa Valley, Miss Harry 2020

En klassisk GSM på et flot niveau, fra vinstokke op til 140 år. Middel krop, med toner af kirsebær, jordbær, tranebær og Provencekrydderier. Faste, men finkornede og ikke påtrængende tanniner, frisk syre og en lille snert af eg.

Hewitson, Miss Harry Chardonnay 2021

Behagelig, drikkevenlig og frisk single-vineyard Chardonnay, der fremstpr let takket være lagring i stål. Chardonnay-druens karakteristiske smag toner venligt frem velafbalanceret af syre og mineralitet. Ingen fede smørnoter her. Druerner kommer fra marken Mt. Barker i Adelaide Hills, som er en af Australiens køligste vinregioner. Vinen gærer i fransk eg med delvis malolaktisk gæring, der runder vinen af, før lagring på stål, der bevarer friskheden.