Jean Claude Boisset, Bourgogne Pinot Noir, Les Ursulines 2020 (v/6stk)

Bourgogne Rouge 'Les Ursulines' laves på Pinot Noir druer som udelukkende kommer fra Côte-de-Nuits i det nordlige Bourgogne. En del af druerne produceres på gamle vinstokke, hvor udbyttet er lavt men koncentrationen til gengæld er meget stor. Druerne høstes i små ventilerede kasser og bliver sorteret på sorteringsbord ved ankomsten til kælderen. Druerne bliver 100% afstilket men ikke mast, således at de er hele når de starter macereringen og gæringen som i alt varer 3 uger i åbne gæringskar, med hyppige omrøringer og druerne egne gærkultur. Vinen modnes i 10-15 måneder på træfade (228 l. ) med max. 10-15% nye træfade efter årgangen. Vinen bliver aftappet med en let filtrering. Bourgogne Rouge 'Les Ursulines' har en mørkerød farve med lilla skær. Den er allerede meget åben og umiddelbar i sin ungdom, med modne frugttoner. I smagen er vinen mere delikat end kraftig, med en god balance mellem frugtsødme og struktur. Vinen har et godt modningspotentiale og kan derfor sagtens gemmes i kælderen i 5-6 år.

159,95 kr

Andre kiggede også på

Bourgogne Pinot Noir 2021

Girardins Bourgogne Rouge er en smuk og letløbende rød Bourgogne, som brillerer med en uhyre renhed i frugten, elegance og forfinede nuancer fremfor power. Vinen står med en klar, transparent rød farve og let-løftede aromaer af jordbær, røde kirsebær,

Jean-Etienne Chermette, Pinot Noir Champs Blancs 2020

En let- til mediumfyldig meget saftig Pinot Noir med et dejligt mix af frugt, bløde tanniner og en charmerende åben profil. Druerne kommer fra 10-år gamle vinstokke, der vokser i en ler- og kalkholdig jord ved Légny i Pierres Dorées. Druerne vinificeres med 2/3 hele klaser, som bidrager til den sprøde frugt og struktur. Efter 8 dages maceration i betontanke, lagrer vinen 6 måneder; 85% på stål og 15% på nye egefade. Grundet de lokale appellationsregler, må huset sælge denne vin som almindelig bordvin.

Backhouse Pinot Noir 2020 (v/6stk)

Backhouse Pinot Noir er i vores optik en af Californiens bedste vine på den sarte Pinot Noir-drue i prislejet under de 150 kr. For at sikre en maksimal og autentisk frugtprofil er druerne høstet om natten og har dernæst gæret i temperaturstyrede tanke med 6 måneders efterfølgende lagring i franske egetræsfade.I den færdige, rubinrøde vin strømmer en lækker aroma af kirsebærnuancer, hindbær, rabarber, chokolade, skovbund og et strejf af dild. På tungen er vinen blød og smidig med en underliggende mineralitet, der giver et flot, rankt og elegant præg. Dermed hæver Backhouse sig over de mange federe og knapt så druetypiske Pinot Noir-vine, Californien ellers spytter ud i dette prisleje.Vi anbefaler servering ved 14-16 grader, eksempelvis hvis menuen står på grillet tun, kylling, pasta eller risotto med svampe eller som en lægger hyggevin i lænestolen.

Maison Sauvion, Merlot Pays d'Oc Les Champeureux 2020 (v/6stk)

En fyldig, fint afrundet, men bestemt ikke knastør, men bestemt stadig frisk Merlot, som brillerer med blommer og andre mørke modne bær, der bliver løftet af en snert rosmarin og andre urter midt i den saftige smag.