Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2021 (v/6stk)

Elegant, delikat og saftig. Coteaux Bourguignons Rouge fra den verdenskendte vinproducent Louis Jadot, er et enestående eksempel på, hvad den Coteaux Bourguignons-appellation formår. Coteaux Bourguignons-appellation blev godkendt i januar 2011 af Institut National des Appellations Contrôlées, der varetager vinlovgivningen i Frankrig. Appellationen, der afløste den tidligere Bourgogne Grand Ordinaire er på knap 360 ha, og tillader druer høstet i det nordligste Bourgogne til det sydligste Beaujolais. Denne særlige appellation dækker stort set hele Bourgogne og Beaujolais. Den er skabt for at give vinmagerne i disse to hæderkronede vinområder mulighed for at skabe nye blandingsvine af de klassiske, lokale druer, der er imødekomne kort efter frigivelsen. I dette tilfælde har Bourgogne-mesteren fra Côte d’Or taget Pinot Noir-druer fra sine vinmarker på de kalk- og lerholdige skråninger i Bourgogne og blandet dem med Gamay-druer fra gamle vinstokke dyrket på de granitholdige marker i Beaujolais. Resultatet er en flot, let og saftig rødvin, der byder på smukke karakteristika fra begge terroir. I bouqueten breder der sig en sommerlig aroma med masser af duft af hindbær, kirsebær og jordbær i skøn forening med duften af sommerblomster og et lille strejf af krydderurter. Smagen er læskende frisk med masser af smag fra modne røde bær tilsat lette krydrede nuancer. Coteaux Bourguignons Rouges sommerlige friskhed gør den velegnet til f. eks. svinekød, fjerkræ eller smørstegt fisk som hovedingrediens. Vinen er dog også en oplagt terrassevin i sommerhalvåret, der med fordel kan nydes let afkølet.

149 kr

Andre kiggede også på

Louis Jadot, Bourgogne Rouge 2021

En af Bourgognes vigtigste jordbesiddereI 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines.Jacques Lardière – tilbage til Bourgognes rødderLouis Jadots vinmager Jacques Lardière laver Bourgogne, som den oprindeligt smagte – nemlig af dens terroir. Jacques Lardière ønsker at trække den maksimale smag ud af druerne; ikke kun frugten, men også de mineralske nuancer. Derfor håndsorteres alle klaser, så kun perfekt sunde druer når frem til gæringskarret. Dermed kan Jacques forlænge den rødvinenes såkaldte macération – dvs den tid hvor mosten trækker farve, syre og smagsstoffer ud af drueskallerne – til mindst én måned. Det er omtrent dobbelt så lang tid som hos andre bourgogneproducenter. Derfor er Jadots rødvine usædvanligt komplekse, mørke og lagringsværdige.Det bedste hus i Beaune ifølge ParkerKvaliteten af vinene har altid haft øverste prioritet hos Louis Jadot. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af producenterne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot.Bourgogne Rouge ”Couvent des Jacobins”Louis Jadot har en krystalklar holdning om, at husets Bourgogne Rouge skal være førsteklasses! Det er formentlig den allervigtigste ”ambassadør” for Louis Jadot. For at højne kvaliteten yderligere opførte Jadot i 2008 et nyt lille vineri, ”Pierres Rouge”, i Givry, hvor der udelukkende skal fremstilles Bourgogne Rouge. En stor del af druerne stammer netop fra Côte Chalonnaise. De øvrige druer er fra Côte d’Or.Med Jadots Bourgogne Rouge i glasset får du en klassisk elegant Pinot Noir duft med et lille spicy element. Smagen er fyldig og fin med væld af saftige modne røde bær. Nyd den ung af store, rummelige glas, så duften rigtig kan komme til sin ret. Server ved MAX 17 grader. 

Louis Latour, Valmoissine Pinot Noir 2021 (v/6stk)

Det legendariske Domaine Louis Latour ejer idag over 48 ha. vinmarker i Bourgogne, hvoraf hele 27 ha. er Grand Cru marker. Siden grundlæggelsen i 1797 har huset, i stor stil, været med til at gøre Bourgognes vine til de mest eftertragtede i verden.Valmoissine kommer fra Latours marker i det sydlige Frankrig. Her så man for over 30 år siden muligheden for at producerer Value-for-Money rødvin på Pinot Noir i området omkring Haut-Var og Provence. En blanding af rød ler, sand, silt og kalksten har vist sig at været noget nær perfekt. Dette sat i samspil med originale Bourgogne vinstokke, know-how og masser af sol resulterer i en af Latours allerstørste succeser; Domaine de Valmoissine.Farven er helt klassisk for Pinot Noir - brilliant, næsten gennemsigtig rød. Duft bærer præg af perfekt solmodne druer. Smagen byder på nuancer af skovjordbær, hindbær, bagte rabarber og et snert af noget ristet samt lidt sød lakrids. Eftersmagen viser at vinen også har en flot struktur, og de imponerende 13,5% alc. gør den særdeles velegnet til mad.Vi anbefaler Domaine de Valmoissine til fjerkræ, og især vildfugle samt stegt fisk, kalvekød, kolde anretninger, smørebrød, salat, pastaretter og det meste fra det klassiske middelhavskøkken.Navnet Valmoissine stammer fra det første sted, hvor Latour plantede deres vinstokke - ved kirken Lady of Valmoissine.4 stjerner Vinstyrke2: Provence-pinot hænger ikke ligefrem på træerne, så når bourgogne-huset Louis Latour har valgt at lave vin i den varme Var-region, spidser jeg da lige munden en ekstra gang. Hvordan mon det spænder af? Ret godt, lyder mit svar. Men de har også haft nogle år til at øve sig i. Projektet har udviklet sig siden slutningen af 1980’erne og demonstrerer, at bourgognemetoderne også er anvendelig i andre regioner af Frankrig.Varm i duften, men alligevel med en snert af noget burgundisk. Brombær, kirsebær, krydderier og lidt ristet fad. Smagen har ligeledes varme og spicy toner – og heldigvis også en pinot-lethed og -syre, der hiver alle jammy elementer ud af vinen. Giver mangt en pjasket bourgogne baghjul og er uhyggeligt tæt på de fem stjerner. Drik den til grillet fisk eller fjerkræ.

Pascal Prunier-Bonheur, Petit Bonheur Coteaux Bourguignons Gamay 2021

Det er egentlig længere sydpå, i Beaujolais, at Gamay-druen er stjernen - men enkelte steder i Bourgogne gror der også en smule af den saftige drue. Pascal har et par gamle marker i Auxey-Duresses og Meursault, som har været i familien i generationer, som han laver Petit Bonheur af.Drik ved 14-16°C i almindelige rødvinsglas. Drik til godt brød med pølse, paté og tørret skinke.Gamay er ligesom Pinot Noir en let og elegant drue, som leverer vine med maser af røde bær og lidt krydderier - stilen er frisk og let med et hint af træ fra lagring på gamle fade. Det er vin, som er perfekt til en forårsfrokost i haven, når solen titter frem.

Jean Claude Boisset, Bourgogne Pinot Noir, Les Ursulines 2020 (v/6stk)

Bourgogne Rouge 'Les Ursulines' laves på Pinot Noir druer som udelukkende kommer fra Côte-de-Nuits i det nordlige Bourgogne. En del af druerne produceres på gamle vinstokke, hvor udbyttet er lavt men koncentrationen til gengæld er meget stor. Druerne høstes i små ventilerede kasser og bliver sorteret på sorteringsbord ved ankomsten til kælderen. Druerne bliver 100% afstilket men ikke mast, således at de er hele når de starter macereringen og gæringen som i alt varer 3 uger i åbne gæringskar, med hyppige omrøringer og druerne egne gærkultur. Vinen modnes i 10-15 måneder på træfade (228 l.) med max. 10-15% nye træfade efter årgangen. Vinen bliver aftappet med en let filtrering.Bourgogne Rouge 'Les Ursulines' har en mørkerød farve med lilla skær. Den er allerede meget åben og umiddelbar i sin ungdom, med modne frugttoner. I smagen er vinen mere delikat end kraftig, med en god balance mellem frugtsødme og struktur. Vinen har et godt modningspotentiale og kan derfor sagtens gemmes i kælderen i 5-6 år.