Louis Jadot, Moulin-a-Vent 2020

I 1996 købte Louis Jadot det allerede dengang velrenommerede Château des Jacques. Slot og kældre var i perfekt stand, men vinmarkerne trængte til forbedringer. Fremstillingen af vinene er nu også blevet forfinet væsentligt: Druerne hånd selekteres, ligesom udblødningstiden på drueskindet nu er forlænget væsentligt. Den unge vin fadlagres i 12 til 14 måneder. Resultatet er intet mindre end sublimt og Château des Jacques er idag den bedste vin i Moulin à Vent og Beaujolais overhovedet! Den kan gemmes i 20 år, men den super modne struktur gør, at den smager forrygende allerede 3 - 4 år fra høst.

235 kr

Andre kiggede også på

Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Rouge, Bourgogne 2021 (v/6stk)

Elegant, delikat og saftig. Coteaux Bourguignons Rouge fra den verdenskendte vinproducent Louis Jadot, er et enestående eksempel på, hvad den Coteaux Bourguignons-appellation formår. Coteaux Bourguignons-appellation blev godkendt i januar 2011 af Institut National des Appellations Contrôlées, der varetager vinlovgivningen i Frankrig. Appellationen, der afløste den tidligere Bourgogne Grand Ordinaire er på knap 360 ha, og tillader druer høstet i det nordligste Bourgogne til det sydligste Beaujolais. Denne særlige appellation dækker stort set hele Bourgogne og Beaujolais. Den er skabt for at give vinmagerne i disse to hæderkronede vinområder mulighed for at skabe nye blandingsvine af de klassiske, lokale druer, der er imødekomne kort efter frigivelsen. I dette tilfælde har Bourgogne-mesteren fra Côte d’Or taget Pinot Noir-druer fra sine vinmarker på de kalk- og lerholdige skråninger i Bourgogne og blandet dem med Gamay-druer fra gamle vinstokke dyrket på de granitholdige marker i Beaujolais.Resultatet er en flot, let og saftig rødvin, der byder på smukke karakteristika fra begge terroir. I bouqueten breder der sig en sommerlig aroma med masser af duft af hindbær, kirsebær og jordbær i skøn forening med duften af sommerblomster og et lille strejf af krydderurter. Smagen er læskende frisk med masser af smag fra modne røde bær tilsat lette krydrede nuancer. Coteaux Bourguignons Rouges sommerlige friskhed gør den velegnet til f.eks. svinekød, fjerkræ eller smørstegt fisk som hovedingrediens. Vinen er dog også en oplagt terrassevin i sommerhalvåret, der med fordel kan nydes let afkølet.

Louis Jadot, Moulin-a-Vent 2020

I 1996 købte Louis Jadot det allerede dengang velrenommerede Château des Jacques. Slot og kældre var i perfekt stand, men vinmarkerne trængte til forbedringer. Fremstillingen af vinene er nu også blevet forfinet væsentligt: Druerne hånd selekteres, ligesom udblødningstiden på drueskindet nu er forlænget væsentligt. Den unge vin fadlagres i 12 til 14 måneder. Resultatet er intet mindre end sublimt og Château des Jacques er idag den bedste vin i Moulin à Vent og Beaujolais overhovedet! Den kan gemmes i 20 år, men den super modne struktur gør, at den smager forrygende allerede 3 - 4 år fra høst.

Cave de Fleurie, Moulin a Vent 2022

Moulin-a-Vent er nabo-kommune til Fleurie, og herfra kommer vine, som er lidt kraftigere og fyldige end fra selve Fleurie; lidt krydret og med god fylde - men det er stadig velduftende og intens gamay-vin. Lagrer på en blanding af ståltank og cementkar, så der ikke er noget fadpræg der forstyrrer druens lette og elegante udtryk. Har potentiale til 4-5 års udvikling i flasken. Server vinen ved cirka 16°C i store rødvinsglas. Drik vinen til et udvalg af gode specialiteter, særligt letkrydrede pølser, skinke og patéer.

Louis Jadot, Côte d'Or Bourgogne 2021 (v/6stk)

Vinen har en dyb farve, mens næsen afslører fine noter af viol, brombær og kirsebær. På paletten har vinen en god, intens frugtkerne med hindbær og brombær, fint akkompagneret af nuancer af hvid peber og engelsk lakrids. Opholdet på egefade har tilført vinen subtile krydrede og toastede noter. Alt i alt en udsøgt Pinot Noir med medium fylde, høj frugtsyre, velintegrerede tanniner og en næsten læskende tørhed i afslutningen.Louis Jadot Côte d’Or er en hyldest til det unikke landskab og klima på den gyldne skråning, Côte d’Or, hvorfra vinen skabes. Allerede den smukke etiket, der er blevet specialdesignet af Alice Lengereau og Joel Davies fra den anerkendte Londonbaserede designskole Central Saint Martins, vidner om, at vi her har at gøre med en helt særlig vin. Motivet på etiketten hedder meget passende ’A tale of terroir’, og der er netop også tale om en relativt ny appellation inden for Bourgogne. Den nye appellation ’Côte d’Or’ er en geografisk betegnelse inden for regionen Bourgogne, der omfatter Chardonnay- og Pinot Noir-vine produceret langs Bourgognes ikoniske strækning Côte d’Or, der således favner Côte de Nuits og Côte de Beaune. Côte d’Or byder på Pinot Noir-druen i klassisk, elegant stil.