Maison Galhaud, Pays d'Oc IGP, Grenache Noir 2022

Jean-Francois Galhaud skabte Grenache Noir i 2000 ud fra idéen om at lave en vin ifransk Amarone-stil eller en kraftig Châteauneuf-du-Pape type. De 40-60 årige vinstokkebeskæres så udbyttet holdes nede, og druerne får lov at hænge på vinstokke langt ind ioktober, før de høstes i hånden. Mosten udblødes med skallerne før en lang, kølig gæring. Minimum filtrering, ingen klaring. Klimaet er perfekt: varmt om dagen og kolde nætter. Deter en vin med rig, varm, krydret duft og fløjlsagtig smag. Familien Galhaud stammer fra Saint-Emilion, men i begyndelsen af 1990'erne købte Jean-Francois Galhaud vingården i Languedoc-Roussillon, hvor det i dag er ønologen HervéSabardeil, der laver vinen. Kraftig sydfransk vin på 100% Grenache med rig frugt og blød kraft fra gamle vinstokkemed få druer i Roussillon. Indsmigrende og kraftfuld med perfekt balance mellem tannin ogsødme. Du finder både brombær, solbær, violer og stærke krydderier i smagen balanceretaf en friskhed, som er med til at give vinen dens populære karakter. Det er en vin hvor dufår meget for pengene. Kulinarisk går Grenache Noir rigtig godt til stegt eller grillet oksekød og ditto lam,simreretter som svinekæber eller osso buco. Vinen bliver blødere, hvis den åbnes og iltesca. en time, før den skal nydes.

110 kr

Andre kiggede også på

Maison Jaffelin, Bourgogne Pinot Noir Les Chapitres 2022 (v/6stk)

En ganske mørk, men alligevel uforceret generisk Bourgogne med toner af både kirsebær, blåbær og roser, der fint afbalanceres af det diskrete egetræ. Fyldig, men også med en indbydende friskhed takket være de bagvedliggende tanniner, der kærligt prikker i tungen.

Maison Galhaud, Pays d'Oc IGP, Grenache Noir 2022

Jean-Francois Galhaud skabte Grenache Noir i 2000 ud fra idéen om at lave en vin ifransk Amarone-stil eller en kraftig Châteauneuf-du-Pape type. De 40-60 årige vinstokkebeskæres så udbyttet holdes nede, og druerne får lov at hænge på vinstokke langt ind ioktober, før de høstes i hånden. Mosten udblødes med skallerne før en lang, kølig gæring.Minimum filtrering, ingen klaring. Klimaet er perfekt: varmt om dagen og kolde nætter. Deter en vin med rig, varm, krydret duft og fløjlsagtig smag.Familien Galhaud stammer fra Saint-Emilion, men i begyndelsen af 1990'erne købte Jean-Francois Galhaud vingården i Languedoc-Roussillon, hvor det i dag er ønologen HervéSabardeil, der laver vinen.Kraftig sydfransk vin på 100% Grenache med rig frugt og blød kraft fra gamle vinstokkemed få druer i Roussillon. Indsmigrende og kraftfuld med perfekt balance mellem tannin ogsødme. Du finder både brombær, solbær, violer og stærke krydderier i smagen balanceretaf en friskhed, som er med til at give vinen dens populære karakter. Det er en vin hvor dufår meget for pengene.Kulinarisk går Grenache Noir rigtig godt til stegt eller grillet oksekød og ditto lam,simreretter som svinekæber eller osso buco. Vinen bliver blødere, hvis den åbnes og iltesca. en time, før den skal nydes.

Maison Sauvion, Merlot Pays d'Oc Les Champeureux 2020 (v/6stk)

En fyldig, fint afrundet, men bestemt ikke knastør, men bestemt stadig frisk Merlot, som brillerer med blommer og andre mørke modne bær, der bliver løftet af en snert rosmarin og andre urter midt i den saftige smag.

Maison Sauvion, Pinot Noir Pays d'Or Les Rafelieres 2021 (v/6stk)

En anderledes Pinot Noir, der byder sig til med lyse transparente nuancer og en legende lethed i smagen, som man normalt ikke forbinder med Languedoc. Ganske aromatisk med noter af kirsebær og hindbær, og måske tættere på Beaujolais end Bourgogne, hvis vi skal prøve at definere stilen. Let og afdæmpet i munden med en nærmest silkeagtig tekstur inden den friske finish tilfører vinen den nødvendige kant.