Mauro Veglio, Barolo Paiagallo 2019

Veglios nye Barolo Paiagallo har en lys rubinrød farve med svage granatnoter. På næsen er den meget frugtig, delikat og harmonisk, med noter af jordbær og hindbær. I smagen er den helt fin og elegant, med god vedholdenhed. Afslutningen er præget af bemærkelsesværdigt bløde tanniner. Bør serveres med 16-18 grader. Meget behageligt at nyde med sin oprindelige friskhed, for derefter at opleve udviklingen af aromaer, når vinen langsomt varmes op i glasset. Kan godt drikkes nu, men med et stort lagringspotentiale på 10+ år fra høståret.

649 kr

Andre kiggede også på

Mauro Veglio, Barolo del Comune di Serralunga d'Alba 2019

Druerne til Veglios Barolo del Comune di Serralunga d'Alba kommer fra marker der strækker sig fra Mancino og Lirano MGA'erne. Marker, der nyder vestlig eksponering og ligger i en højde mellem 250 og 400 m over havets overflade. Jorden, der findes her, er en del af Lequio-formationen, karakteriseret ved rigelig kalksten og grå mergel, der veksler med sandede substrater. Disse egenskaber giver vinene distinkte træk udtrykt af intense og komplekse aromaer, en vigtig struktur og stærk tanninkonsistens.Kold maceration begynder inden for 36-48 timer af plukning, efterfulgt af alkoholisk gæring, med et par daglige pumpninger for at sikre langsomme og delikate ekstraktioner. Maceration i kontakt med skindet varer i omkring 20-25 dage; malolaktisk gæring følges derefter. Lagring i 24 måneder på store 25-hl franske egetræsfade.Vinen har en lys rubinrød farve, med frugtagtige aromaer og noter af mørke kirsebær samt jernholdige, balsamico og krydrede noter. I smagen afsløres antydninger af mørk frugt og kirsebær, understøttet af en livlig og ung tanninkonsistens, der antyder potentiale for evolution.

Mauro Veglio, Barbera d'Alba 2021

Det er typisk for Langhes producenter, at man fremstiller to forskellige vintyper på Barbera: en frisk, frugtig, ukompliceret vin med stor appel og så en mere ambitiøs og kompleks vin, der ofte barriquelagres. Barbera d’Alba er den friske, primærfrugtige fortolkning af denne attraktive drue. Mauro laver en konsistent fortrinlig version med stor saftighed, der emmer af frugt og er en ideel ledsager til egnens pastaretter eller en god pizza.Modsat Dolcetto har Barbera en del syre, men til gengæld et meget moderat indhold af tannin, og det er således den fine balance med frugtens sødme og syren, der er attraktionen og udfordringen her. Det giver en skøn frugtbetonet tør vin, der opleves som både generøs og velgørende også i alsidige madsammenhænge.Veglios Barbera d’Alba er dyb rubinrød med sort kerne og violette reflekser i farven. Generøs primærfrugtig næse med frugt- og blomsternoter. Udtalt frisk og saftig i munden med nerve og middelfylde.

Mauro Veglio, Barolo Arborina 2017

Mauro har ca. 2,5 ha på vigneto Arborina, en syd-sydøst-vendt position, der ligger ca. 270 moh. 2/3 dele af par-cellet er beplantet i 1970, den sidste del i 1988. Cru Arborina er, som Elio Altare tidligt har demonstreret, et stærkt og fascinerende territorio. Barolo Arborina er af Veglio fremstillet første gang i 1994 og giver i Mauros sikre fortolkning en elegant, næsten eksotisk Barolo af frugtig frodighed, skøn nuancerigdom og en smidig, balancerende tanninstruktur. Den eksemplificerer på meget værdig vis Annunziata-vinenes generøse, næsten burgundiske karakter og udtalte floralitet. Således er den umiskendeligt Nebbiolo og med en egen klædelig strenghed. Den lagrer til stor skønhed og endnu større sammensathed, men er vanligvis også tilgængelig og harmonisk i de unge år.Veglios Barolo Arborina er rubinrød i farven. Næse med stor og intens egenkarakter, men også med typicitet. Falmede og friske rosenblosterblade, jordbær og søde, syltede kirsebær. Fast, smidig, majestætisk og vedvarende i munden.

Mauro Veglio, Barbera d'Alba Cascina Nuova 2018

Barbera d’Alba Cascina Nuova kommer fra planter sat i midten af 1950’erne. Selve marken ligger tæt ved Veglios og Altares fælles indkørsel og vinen har været bemærkelsesværdig siden første årgang i 1994. Den viser år efter år Barberas potentiale til at give en stor vin af både kompleksitet og fascinationskraft og er ligeledes et smukt eksempel på hvordan druen vellykket kan parres med (delvist) nye franske barriques.Det er altid en vin med en betagende og næsten frodig smagsfylde, men i årgange som 1996, 1998, 2005 og 2010 ses en udtalt finesse i vinen, mens andre gode årgange har givet vine med mere krop, struktur og flere noter af både tørret og spiritussyltet frugt. Ikke desto mindre har den altid en distinkt La Morra karakter, der forener stoflighed med balance og ynde.Veglios Barbera d’Alba Cascina Nuova er mættet rubinrød med violette reflekser i farven. Generøs, sammensat næse med diskret fadafstemte noter af frugt og blomster. Intens og med stor smagsfylde, spændstig og med moderat tanninstruktur og rig, vedvarende eftersmag