Neudorf Vineyards, Pinot Noir, Tom's Block 2019 (v/6stk)

Duften er som at stå midt i urtehave omkranset af hindbær og brombærbuske. Smagen er præget af den fineste og mest elegant røde frugt med let jordet præg á la. Rødbede. Glem alt om klassisk banal let sødlig oversøisk Pinot Noir, det her stor terroirdrevet vin med en herlig umiddelbar charme.

235 kr

Andre kiggede også på

Lothian Vineyards Horny owl Shiraz 2023 (v/6stk)

Den mørke og rige farve er typisk for Shiraz. Duften er domineret af mørk frugt med antydninger af sort peber og underskov. I munden er der en fornemmelse af mørk chokolade - og afslutningen er ret krydret og tør med hints af tørret appelsin og sorte bær. Denne vin viser en fremragende balance mellem alle sine elementer. Vinen er overraskende sofistikeret til prisen og vil belønne den kræsne drikker med sin duft, balance og længde.Druerne er håndhøstet fra en lavtydende Shiraz-mark. Åben gæring ved hjælp af både naturlige og kultiverede gærarter, manuel omrøring - og efter vinificering lagrer vinen i 11 måneder på franske egetræsfade. The Horny Owl er flasket uden filtrering for at bevare mere smag, hvilket gør den sjov at drikke

Ampelos, Pinot Noir Nu Srh 2014

En meget tæt og intens pinot noir fra danske Peter Work. Her er noter af brombær, læder og tobak. Smagen er fyldig med de samme sorte bær der går igen, sammen med en herlig sødme fra fadet. En velbalanceret vin med stor intensitet der passer godt til kraftfulde kødretter.NU er Peter Works absolute top Pinot Noir rødvin. Når Peter og hans kone Rebecca smager gennem de enkelte fade, så er der ofte druer fra en enkelt klon, der stikker af fra resten af fadene. Det er også det, der gør sig gældende her. Vinen er fremstillet af 100% PinotNoir fra egen mark, der er certificeret både økologisk og bæredygtig. Vinen lagres i godt 2 år på franske egetræsfade, hvoraf 1/3 er nye, inden aftapning. Vinen hverken filtreres eller klares, hvilket gør at der kan danne sig en del bundfald i flasken.

Pecchenino, Pinot Noir 2021

Umiddelbart kan man undre sig lidt over, hvorfor en piemontesisk vinbonde vælger at tilplante en del af sine vinmarker med Pinot Noir. Men - når man tænker nærmere over det, ligger det egentlig lige til højrebenet for Pecchenino, da Pinot Noir minder en hel del om Dolcetto, både når man skal arbejde med den i vinmarken eller vineriet. Måske netop derfor har familiens overhoved, Orlando, udviklet en fascination for Pinot Noir. En fascination, der gør, at han flere gange årligt drager til Bourgogne for at smage og diskutere områdets vine med de lokale producenter.Da Orlando startede sin Pinot Noir produktion, lejede han først en vinmark i 500 meters højde, hvor han kunne eksperimentere lidt, men da resultaterne var så gode, omplantede han i 2008 en af sine egne vinmarker, som fremadrettet skal danne grundlag for husets Pinot Noir produktion.

Barramundi, Pinot Noir

Pinot Noir fra egne marker i Murray Darling, Victoria-provinsen. Det er svært at lave god Pinot og især god og billig Pinot. Dette er dog et pragteksemplar af en sådan vin - lækker og letdrikkelig. Farven er klassisk for de australske rødvine, med en pæn mørk kerne og kant. Duften har moden mørk frugt og en anelse røg-noter over sig. Kom den i glasset og nyd nyd duften af saftige kirsebær, jordbær og hindbær som går igen i den frugtbetonede smag og saftige fornemmelse i munden. Smagen er let cremet og med gode nuancer af de røde bær og krydderier, pakket ind i den elegance som druen er bundet sammen med. Et virkelig vellavet glas vin der bør nydes let afkølet. Nyd den ved 13-15°C af stort rødvinsglas med stor koble.