Pierre Amadieu, Vacqueyras la Grangelière, Cru du Rhône 2019

Vacqueyras kan levere stor Rhône. Denne Vacqueyras har en meget dyb farve og en rig aroma med frugt og krydderi og er et harmonisk og lækkert blend af vine fra forskellige terrasser, hvor nogle er mere frugtige og andre mere fyldige og kraftige. Hver vin lagrer i kældrene hos Amadieu i Gigondas. Her får den fyldigere vin 6 måneder på mindre tønder, mens den frugtigere vin ligger på store egefade, for at blødgøre tanninerne. Egen er således med til at styrke frugtsmagen. I næsen er der duft af skov og små røde frugter krydret med lidt vanilje. Smagen er rund og fyldig og slutter med krydderier og pebernoter. Nydes ung og inden for 5 år.

200 kr

Andre kiggede også på

Côtes du Rhône Villages, Plan de Dieu 2021

Clos St. Antonins "Plan de Dieu" er en koncentreret og terroirtro Rhône-vin. Vinen står mørk-rød i glasset med osende aromaer af modne hindbær, kirsebær, lakrids, skovbund og krydderier. I munden folder frugten sig dybt og maskulint ud, mens den leg

Biovidis, Côtes du Rhône Valréas Revelation Roches 2018 (v/6stk)

En vin som behøver lidt luft før den begynder at vise sine sande kvaliteter, så store glas og også en tur på karaffel er absolut en god ide. Så begynder den langsomt at åbne op for frugten og snart vil brombær og hindbær finde sammen med friske provencalske krydderurter og sorte oliven i et fascinerende udtryk. Den er krydret, men ikke egentlig voldsom, og de over 15% i alkohol er pakket fint ind i en god aromatisk saftighed.

Domaine Barge, Côtes du Rhône Les Coteaux de Légende Øko 2020 (v/6stk)

En særdeles charmerende meget klassisk Côtes-du-Rhône, der leger kispis med vores opfattelse af nord og syd i Rhône-dalen forstået på den måde at det høje Grenache indhold ikke dominerer udtrykket, og at det relativt lave alkoholindhold leder frem til en slank finesse, som man som regel skal lede efter nede sydpå. Fint med saftig mørk frugt i såvel næsen som munden og dertil et fint lag af krydderier og lakrids, som vidner om et godt druemateriale og et fermt håndelag fra Julien Barge.

Côtes du Rhône Rosé 2022

Vinens lyse, røde farve efterfølges af charmerende aromaer af jordbær, røde kirsebær og røde blomster. I smagen har den god koncentration med en mundvandsdrivende syre og en middellang, forfriskende og afbalanceret finish.