Pommard Les Fremiers Premier Cru 2018

Monniers Pommard, Les Fremiers er en klassisk, kølig og allerede ret tilnærmelig udgave af en Pommard, hvis feminine og mineralske stil vil tiltale mange Bourgogne-nørder.

439,-379 kr

Andre kiggede også på

Pommard Les Fremiers Premier Cru 2018

Monniers Pommard, Les Fremiers er en klassisk, kølig og allerede ret tilnærmelig udgave af en Pommard, hvis feminine og mineralske stil vil tiltale mange Bourgogne-nørder.  Vinen er transparent rød med elegante, nuancerede aromaer af skovbær, skovbund,

Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021

BESKRIVELSE Lucien le Moine Pommard 1er Cru 'Les Grands Epenots' 2021 Pommards store berømmelse i verden siges at skyldes, at navnet er nemt at udtale. Så berømt var distriktet i begyndelsen af 19-hundredetallet, at vinene fra nabodistriktet Volnay, som i dag må siges at have vundet egen anerkendelse, blev solgt som Pommard. AOC lovgivningen i 1935 satte en stopper for dette. Pommard distriktet starter umiddelbart syd for byen Beaune med så berømte marker som Les Pèzerolles og Les Epenots. Men det er længere mod syd mod naboområdet Volnay, man finder de mest anerkendte marker som Les Fremiers og Les Rugiens. De godt 340 ha. vinmarker i Pommard (hvoraf de 115 ha. udgøres af 28 Premier Cru-vinmarker) ligger på en lidt speciel jordbund af bløde kalksten, som adskiller sig fra de mere hårde lag i Bourgogne. Det giver mulighed for kraftigere og ofte mere tanninholdige vine men samtidig vine, som med alderen udvikler stor finesse for de bedste af dem. Den gammeldags, tunge Pommard stil er heldigvis hos mange nygenerations vinbønder erstattet med mere delikate og frugtkoncentrerede vine. Men de fleste vine fra Pommard fortjener stadig at blive gemt i nogle år. Bag Lucien le Moine i Bourgone finder man Rotem og Mounir Saouma, som siden 1999 har produceret Bourgognevine af en ganske særlig karat. Parret er blevet berømte for deres kompromisløshed og for deres innovation. Listen over de udmærkelser de har opnået i årenes løb, er ganske enkelt imponerende. Rotem og Mounir – oprindeligt fra henholdsvis Israel og Libanon – deler en fælles og stor passion for Bourgogne og dets druer, Chardonnay og Pinot Noir. Efter ønologistudierne i Montpellier og nogle år som kældermester på et kloster i Israel, kom Mounir i 1995 til Bourgogne for at arbejde med netop de druer, han som nævnt havde den største forkærlighed for – Chardonnay og Pinot Noir. Han blev ansat som kældermester hos en af de største negocianter i Bourgogne og fik på denne måde sin daglige gang blandt mange af de bedste vinproducenter i Bourgogne. En idé strejfede ham midt i disse erfaringer og grundlagde samtidig alt det, som i dag er synonymt med Lucien le Moine: Hvert år ville han købe absolutte topvine – udelukkende 1. Cru og Grand Cru – hos særligt udvalgte producenter og hjemtage dem til sin egen kælder i Beaune (bygget i det 17. århundrede) umiddelbart efter at den alkoholiske gæring var overstået. Derefter ville han selv forestå den videre vinificering – udelukkende på nye klassiske ”pièces” (egetræsfade af 228 l.) fra Bourgogne.   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Pommard Premier Cru Grands Epenots 'Clos de Citeaux' 2020

Domaine Laroche Chablis Premier Cru 'Les Montmains' 2020

BESKRIVELSE Domaine Laroche dyrker vin på ikke mindre end 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha., hvoraf fem 1. Cru’er ligger på højre side af åen Serein og resten på venstre side. Vinmarken Les Montmains (i alt 109,61ha.) ligger på Sereins venstre bred, på en sydøst-vendt, imponerende skråning, som får en perfekt eksponering mod solen. Laroches lille parcel på 1,46 ha. ligger på en undergrund af hovedsageligt ler, som sammen med den optimale modning, giver strukturerede, kødfulde og komplekse vine. Høsten på Les Montmains foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af druerne. Gæringen foregår på franske træfade (1-7 år gamle, 228, 400 og 600 l.), efterfulgt af en malolaktisk gæring i ca. 3 uger på ståltanke. Modningen ”sur lie” foregår på samme type træfade som for gæringen og varer i 9 måneder, med kun ganske få omrøringer, og derefter i yderligere 8 måneder på ståltanke, for at bevare friskheden i vinen. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering. Les Montmains er kendt for sin store klasse, og denne udgave er ingen undtagelse! Vinen har en enorm personlighed og kompleksitet, kombineret med en god mineralitet og masser af charme. Serveres til udsøgte skaldyrsretter, fisk eller kalv med krydrede, eksotiske saucer og til de bedste rødskimmeloste.