Tenuta Grattamacco, Bolgheri Rosso 2021

Duft af sorte bær og søde krydderier, god balance mellem alkohol og syre. Flot og intens vin. Vin produceret fra kun 11 ha. Vingården er beliggende 100 meter over havets overflade, langs kysten omkring havnebyen Livorno. Jordbunden, som er en blanding af ler og kalk og tempereret middelhavsklima, spiller en afgørende rolle for produktionen af den vidunderlige vin. Høsten foregår udelukkende ved håndkraft.

269,-229 kr

Andre kiggede også på

Tenuta delle Terre Nere, Etna Rosso DOC 2022

er kvalitets rødvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Tenuta delle Terre Nere, Etna Rosso Guardiola DOC 2020

En af Italiens store vinpersonligheder, Marco de Grazia har sammen med sin bror Sebastiano købt ca. 30 ha jord på den særdeles aktive vulkan Etnas nordlige skråninger. 23 ha er udlagt til vin og det er planlagt at udvide vindyrkningsarealet til i alt 30-32 ha. Ejendommen råder over nogle af Europas højest beliggende vinmarker, der ligger mellem 600-1000 moh. Det betyder ganske dramatiske døgnvariationer i temperaturen, hvilket er med til at give vinene et stort særpræg og en overraskende kølighed i udtrykket. Et andet afgørende forhold er en række forskellige og helt unikke dyrkningssteder, beplantet med udelukkende lokale blå og hvide druesorter, der er med til at individuere vinene og give dem en betagende vulkansk, mineralsk karakter. Vinplanterne står enkeltvis som små træer, og til de røde vine dyrkes langt overvejende Nerello Mascalese, suppleret med Nerello Capuccio.Guardiola er en af ejendommens 4 cru’er, dvs afgrænsede, unikke dyrkningssteder, der muliggør det for Terre Nere at vise alle de forskellige nuancer af Nerello Mascalese. Guardiola inkluderer to vinmarker med fattig vulkansk, askefyldt sand og jord, beliggende mellem 800-900 moh. Markerne er stejle og terrasse-opbyggede og derfor manuelt arbejdsintensive at dyrke. Markernes højde intensiverer syren i vinen og den fattige jord giver mærkbare tanniner. Planterne er 50-70 år gamle. Det er den måske strengeste og mest introverte af de 4 cru’er, fuld af kraft og renhed og en særegen skønhed, med en nærmest stenet mineralitet i næsen. Fast, præcis og med en smuk definition i den aromatiske profil og i munden fuld af ekstrakt og raffinement og dertil kommer at vinen er særdeles lagringsværdig.

Tenuta Grattamacco, Bolgheri Rosso Superiore 2019

Storladen Supertoscaner fra et af genrens mest eftertragtede områder - Bolgheri. Her får du en meget præcis vin med en klar og koncentreret duft, hvor noterne af solbær og middelhavskrydderier smelter flot sammen i et skønt og harmonisk udtryk. Smagen er fokuseret med noter af moden, sort frugt og balancen mellem frugtsyre og tannin er både flot og intens. Den udgør en rygrad som gerne bider skeer med en stor saftig bøf, og som garanterer en flot udvikling i din vinkælder. I eftersmagen er der stor koncentration med mineralitet og frugt, der vidner om en vin på højt niveau. Superiore er topvinen fra Podere Grattamacco. Den er produceret fra en vinmark på bare 10 hektar, som er beplantet med 65% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 15% Sangiovese. Marken er beliggende i 100 meters højde med en meget kalkholdig jordbund. Her er det middelhavsklima som regerer, hvor de varme dage får modspil af kølende briser fra havet. Det hjælper druerne med at opnå en god og lang vækstsæson. I marken høstes druerne manuelt, for at sikre at kun de bedste klaser finder vej til vineriet. Vinen er lagret 18 måneder på delvist nye egetræsfade på 225 liter.

Tenuta San Giorgio, Rosso di montalcino Ciampoleto 2019

En virkelig frisk og frugtdreven flaske vin. Her er gode noter af friske krydderurter, røde kirsebær og et lille element fra fadet. Meget blød i munden med god balance mellem den friske frugt og de bidende tanniner. God ren eftersmag med finesse og typisk italiensk bid.Fremstillet af Sangiovese Grosso fra ejendommens egne marker. Alle druer høstes i hånden og vinifikationen foregår i ståltanke for at bevare mest mulig druekarakter. Vinen lagres i et år på en kombination af nye og gamle fade, inden aftapning på gården.