Tenuta Santa Maria, Amarone Classico Riserva 2016 (v/6stk)

En vin der er herligt moden, kompakt, intens og kompleks med derved hverken overdrevent sød eller gumpetung. Med mørke kirsebær, karamel, tørret rød frugt og rosenblade foruden bagte krydderier bringer duften store forventninger til smagen, der med sin høje intensitet og varme kommer det hele i møde med åbne arme. Den høje alkohol og fyldige, sødmefulde krop med de fløjlsbløde tanniner får desuden kant og karaktér i mødet med en frisk og livgivende frugtsyre hele vejen fra kampens start og hele vejen gennem den lange mangefacetterede eftersmag. Vinen scorede i Juni 2021 93 point af James Suckling.

619 kr

Andre kiggede også på

Il Palagio, Chianti Classico di Panzano 2019 (v/6stk)

Il Palagio Chianti Classico er lavet på 100% økologisk dyrket Sangiovese fra Il Palagios egne marker i Panzano samt fra San Martino i hjertet af Chianti.Druerne fra de forskellige områder og marker vinificeres hver for sig og lagres herefter i mellem 12 og 18 måneder i mediumristede egetræsfade. Først da blandes den færdige vin og tappes på flaske til yderligere 12 måneders lagring lancering og frigivelse.Vinen har på det tidspunkt opnået en rubinrød farve med karakteristisk elegant bouquet af modne kirsebær, blommer, tørrede krydderier og jordbund. Smagen er intens, fyldig og med en finesserig rød frugttone, der mødes af flot afrundede tanniner og en frisk syre, der bidrager til en frugtig og krydret eftersmag.Alt i alt en meget flot Chianti Classico, der eret perfekt match til f.eks. kalvesteg, perlehøns, pastaretter, grillmad samt mellemlagrede oste.Vinen kan gemmes op til 15 år fra høståret og kan med fordel dekanteres før brug, hvis den drikkes før 2023.

Corte Figaretto, Amarone Della Valpolicella Brolo del Figaretto 2018 (v/6stk)

Corte Figaretto har nok en gang skabt en smuk Amarone, der som altid imponerer med sin frugt og trods potensen storartede drinkabillity, og det manglede da også bare. For efter lange perioder med lidt for meget regn fulgte solrigt og varmt vejr fra midten af juli og frem mod høsten, der favoriserede en optimal vegetativ cyklus og til sidst bød på de helt rigtige temperatursving mellem dag og nat.Det betød, at Mauro og Patrizia endte med at høste rigelige mængder af fint modne druer med høje polyfenoler og gode syreniveauer fra de parceller, som de har valgt at kalde Brolo. Der er tale om en sydligt eksponeret skråning med leret og stærkt kalkholdig jordbund tilplantet hovedsageligt med Corvina, Rondinella og Molinara, men også de lidt mere sjældne sorter Oseleta, Corvinone og Croatina, der tilsammen tegner sig for 10 % af helheden.Høsten startede en uges tid tidligere end normalt, og efter den obligatoriske soignering af klaserne blev de lagt i plastkasser og kørt ind i det ventilerede tørrerum. Og efter 110-130 dage (afhængig af høsttidspunktet) da druerne havde mistet tilstrækkelig med væske, blev de forvandle dem til vin uden fremmede gærceller i 5.000 liters rustfri ståltanke. Derpå fulgte 24 måneder i 500 liters franske fade (25% nye) inden den endelige cuvée blev sammenstukket og efter en ganske let filtrering tappet på flaske.Vinen leverer en interessant blanding af saftig frugt og krydderier til næsen og har derpå bare det der touch, som får smilet frem i øjenkrogen. Der er masser af brombær, solbær og også solbærblade og dertil kommer krydderierne fra fadene, som næsten får fornemmelsen af alkohol til at forsvinde. Endelig pulserer tilpasse mængder af frugt- og garvesyre nedenunder det hele, således at vi også bliver begavet med en lang, frisk og levende finish.En Amarone som smyger sig om de velkrydrede klassiske simreretter, og qua sin friskhed også skaber harmoni og glæde, når der er enkle serveringer med grillet eller stegt kød fra oksen, lammet eller hesten (hvis du kan finde sådan en) på menuen.

Tenuta Guado al Tasso Antinori, Il Bruciato 2020 (v/6stk)

Guado Al Tasso - Il Bruciato er lavet af 60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot og 10% Syrah. Il Bruciato er lavet i Maremma, Bolgheri, lige uden for Toscana, som har sit eget mikroklima, der adskiller sig markant fra resten af ​​Toscana. Il Bruciato er den anden vin til rødvin, der bærer gårdens navn Guado Al Tasso, et overkommeligt alternativ, hvor du får en fantastisk rødvin for pengene.

Cosimo Maria Masini, Toscana Rosso Sanforte 2018 (v/6stk)

En næsten kraftig men stadig forunderlig frisk rødvin. Frugtaromaerne er både røde og mørke bær med indslag af kirsebær og blåbær, og en dejlig blomstret karakter over hele udtrykket. Nærmest som en buket tørrede blomster. Koncentreret og dyb, men stadig imponerende luftig, blød og rund. Sanforte understreger den selvbevisthed og ro, hvormed huset frembringer deres vine. Selvom druen er ukendt for de allerfleste rammer de lige i hjertet af den toskanske tradition og vinstil.