Tenuta Santa Maria, Valpolicella Classico 2018 (v/6stk)

Vinen har haft en yderst langvarig vinifikation, hvilket afspejles i aromaen af friske kirsebær, jordbærsyltetøj, tørrede krydreurter, blomster og ristede nødder. På tungen fortsætter denne oplevelse i form af en stor silkeblød krop med en fast tanninstruktur, som står flot sammen med den sødmefulde og komplekse frugtsmag og den langstrakte, livlige afslutning. Vinen scorede i Juni 2021 92 point af James Suckling.

159 kr

Andre kiggede også på

Tenuta Santa Maria, Valpolicella Classico 2018 (v/6stk)

Vinen har haft en yderst langvarig vinifikation, hvilket afspejles i aromaen af friske kirsebær, jordbærsyltetøj, tørrede krydreurter, blomster og ristede nødder. På tungen fortsætter denne oplevelse i form af en stor silkeblød krop med en fast tanninstruktur, som står flot sammen med den sødmefulde og komplekse frugtsmag og den langstrakte, livlige afslutning.Vinen scorede i Juni 2021 92 point af James Suckling.

Tenuta San Guido Guidalberto 2020 (v/6stk)

Først introduceret på Tenuta San Guido i 2000 og som en modvægt til førstevinen Sassicaia. Der er tale om en flot mørkerød vin med store aromaer i duften. Blandet blommer, vanilje, expresso og urter. Smagen er cremet og saftbetonet med en rigtig god struktur der kan nydes i en ung alder men også gemme på noget godt til fremtiden. En smuk vin med stor personlighed og elegance.

Speri, Valpolicella Classico Superiore Sant' Urbano 2018

En ren vin med en stærk personlighed der åbner for en intens aroma og smag. Dyb og intens med stor kompleksitet og varme toner af frugt, præget af de tre ugers tørring i specielle tørrerum, som druerne har fået.En vin for de, der holder af smagen og frugtdybden i en fin Amarone, men foretrækker en rankere, knapt så tung madledsager.

Tenuta di Ghizzano, Veneroso Terre di Pisa 2018 Øko (v/6stk)

Saftig, kraftfuld, helt klar og kompleks signaturvin på 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon. Toscana, når det er bedst!Tenuta di Ghizzanos Signaturvin er en banebrydende økologisk vin - på sin vis ærkeklassisk, på den anden side helt unik - der viser vejen for de øvrige, knapt så berømte producenter i dette lille men spændende højkvalitets-område umiddelbart vest for Chianti. Byggestenene består således af ca. 70% Sangiovese og 30% Cabernet Sauvignon fra vingårdens bedste marker, der ligesom resten af bestanden hos Ghizzano stortrives med den økologiske og biodynamiske filosofi, de udspringer af.Smagen er dermed både saftig, kraftfuld, helt klar og kompleks - altså Toscana, når det er bedst!Efter den manuelle høst bringes de friske druer forsigtigt til vinhuset, hvor de sorteres og omhyggeligt fodtrampes, inden de hældes til gæring i store, åbne træbeholdere. Her overlades arbejdet så til den vilde gær, som spontant begynder de tre ugers omdannelse af most til vin.Når vinen er gæret færdig, hældes den fra drueskallerne og videre på 500-liters egetræsfade til i 16 måneders lagring, hvor den får lov at bygge på med ekstra aromaer, mens kanterne afrundes.Den færdige vin er på den konto i den fyldige omend langt fra oppulente ende af spektret, også i duften, hvor mørke blommer, let bitre kirsebær og nænsomme solbær byder valnødder, salvie, mynte, skovbund, jern og såmænd lidt frisk pibetobak op til dans.Smagen er kraftig uden at være intens, fyldig uden at være fed og generøs uden at være sød. Tanninstrukturen er så moden, at den nærmest bliver cremet, mens frugtsyren og den mineralske energi løfter niveauet højt op i den lange, komplekse og dog saftige eftersmag.Dette er en dejlig all-round-rødvin, der dog især excellerer til simregryderne og lignende bastante retter - ikke mindst fra det italienske køkken i form af en omgang vildsvine-ragù, Osso Bucco eller diverse lufttørrede skinker og pølser. Prøv da også lige en langtidsstegt aubergine, som undervejs får følge af en hvidløgs-intens tomatsovs samt olivenolie-vendte salvieblade på toppen.Hæld den gerne på karaffel en times tid inden du serverer den - i øvrigt helst ved 15-18 grader.96 Point Vinous (Årgang 2018)93 Point Decanter (Årgang 2018)