Verum Bodegas y Vinedos, Ulterior Garnacha Parcela 6 2018

En vin, der viser det nye ansigt af denne drue. Masser af duftnoter af røde kirsebær, jordbær og knækket tomatgren. Smagen er let og luftig med en fin syre, der giver liv og glade dage i glasset. Noterne peger igen i retning af røde bær fra skoven og en god kant. Garnacha er plantet på parcela 6 og viser her et udtryk, som ikke er typisk for druen, men alligevel yderst moderne. Garnacha har i mange år været lig med heftige intense vine med stor tyngde og fylde, men her ser vi den nye stil med lysere farve, lettere frugtaromaer og klart mere elegance. Vinen har en god struktur, hvor fadet ligger pænt i baggrunden. Vinen er lagret på en kombination af store franske egetræsfade og gamle historiske lerkrukker.

149 kr

Andre kiggede også på

Bodegas Cuevas de Arom, As Ladieras, Old Vine Garnacha 2020

Det her er sublim Garnacha fra mere end 70 år gamle vinstokke. Fra og med 2018 årgangen har Team Fernando nået nye højder med Cuevas de Arom serien. Vinstokkene står også her i en heftigt skrånende mark af skifer, beliggende i 800 – 850 meter over havet. Cuevas de Arom, der i øvrigt er underomlægning til økologi. Druerne er håndhøstet i små bakker og det hele på en dag, den 27. september. 50 % af druerne er trådt med fødderne og der er ikke tilsat gærkulturer. Gæringen udføres af druens naturlige gærceller og tager ca. 35 dage. Kender du lillebror, AROM, har du en ide om stilen. Denne As Ladieras har blot endnu flere lag og endnu mere længde. 93 point Wine Spectator og 94 point Guia Peñin

Verum Bodegas y Vinedos, Ulterior Graciano Parcela 17 2016

Funklende rød I glasset med florale noter af violer, lavendel og en herlig frisk rød frugtkarakter. Smagen er intens med sorte bær og middelhavskrydderier. Frugtsyren bærer vinen frem gennem munden, og giver en god friskhed og struktur. Vinen afsluttes rent og elegant med et lille bid fra tanninen.Parcela 17 er beplantet med Graciano, der anvendes mest i andre regioner af Spanien, samt i mindre grad i Portugal. Druen er lavt ydende, men er kendt for sin flotte syre. En evne som er yderst eftertragtet i disse år, hvor klimaforandringerne gør, at der ofte mangler syre i vinene. I dette tilfælde får den lov til at udfolde sig alene, med høj syre og lav tannin som resultat. Alle druer høstes fuldmodne, og 10 % af vinen lagres på 600 liters nye fade fra Frankrig. Resten lagres på traditionel vis i lerkrukker. Inden frigivelse ligger vinen i 12 måneder i kældrene.

Verum Bodegas y Vinedos, Ulterior Garnacha Parcela 6 2018

En vin, der viser det nye ansigt af denne drue. Masser af duftnoter af røde kirsebær, jordbær og knækket tomatgren. Smagen er let og luftig med en fin syre, der giver liv og glade dage i glasset. Noterne peger igen i retning af røde bær fra skoven og en god kant.Garnacha er plantet på parcela 6 og viser her et udtryk, som ikke er typisk for druen, men alligevel yderst moderne. Garnacha har i mange år været lig med heftige intense vine med stor tyngde og fylde, men her ser vi den nye stil med lysere farve, lettere frugtaromaer og klart mere elegance. Vinen har en god struktur, hvor fadet ligger pænt i baggrunden. Vinen er lagret på en kombination af store franske egetræsfade og gamle historiske lerkrukker.