Assuli, Fiordispina Perricone Rosato 2021

Vinen er produceret på 100 % af den lokale drue Perricone, og her får du en meget appetitlig, karakterfuld og forfriskende Rosé-vin med frugtige noter, blomster og et hint af Østens spices. Dertil kommer vilde jordbær, kirsebær samt lidt citrus. Gå trygt i clinch med denne originale Fiordispina Perricone Rosato fra Assuli.

89 kr

Andre kiggede også på

Assuli, Fiordispina Perricone Rosato 2021

Vinen er produceret på 100 % af den lokale drue Perricone, og her får du en meget appetitlig, karakterfuld og forfriskende Rosé-vin med frugtige noter, blomster og et hint af Østens spices. Dertil kommer vilde jordbær, kirsebær samt lidt citrus. Gå trygt i clinch med denne originale Fiordispina Perricone Rosato fra Assuli.

Ca'Orologio, Rosato del Veneto Salarósa 2019 (v/6stk)

Overrumplende mørk rosé skabt af Maria-Gioia Rosellini, som tilbage i 1996 med to småbørn i haserne begav sig ud på nyt eventyr, da hun overtog et pragtfuldt landsted fra slutningen af 1600-tallet nedenfor i Colli Euganei. Og i årene der fulgte forvandlede hun det til sin egen økologiske vingård samtidig med, at hun begyndte at flirte med Rudolf Steiner, hornmodnet komøg og månefaserne. Således bliver vi her orienteret om, at druerne til vinen er plukket ved tiltagende måne den 20. september 2019. Det betyder noget for Maria-Gioia.Der er tale om håndhøstede druer fra omkring 30 år gamle Barbera- og Merlot-vinstokke, der står på en enkelt ha. oppe bag vingården med udsigt op mod de vulkaner, som engang berigede jordbunden. Druerne transporteres de få 100 meter ned til vingården på bagsmækken af en gammel 4 hjulstrækker og efter en soignering ryger de hele klaser direkte op i rustfrit stål hvor gæringen får lov til at sætte ind uden fremmede gærstammer og uden temperaturkontrol. Og da Maria-Gioia ønsker sig en garved rygrad venter hun så længe med at tage den gærende vin fra skaller, kerner og stilke at nuancen bliver mere blåt end rosa og farveintensiteten tættere end i adskillige vine, som insisterer på at kalde sig røde. Vinen har efter gæringen fået lov til at udvikle sin aromatiske kompleksitet i 8 måneder i tanken inden den er tappet uden klaring eller filtrering og med minimal svovltilsætning for lige at reducere flaskevarians.Som det forstås en rosé som er tænkt ud af boksen og overrasker både med sine mørke nuancer og et lille kærligt garvesyrligt spark til sidst. Som farven næsten dikterer er frugten overvejende blå med fine nuancer af kirsebær og ribs, der twistes af friske grønne urter. Aromatisk og trods 14% alkohol helt tør, stringent og også en lille smule rustik i munden. En næsten ikke-rosé som både udfordrer og fascinerer.

Tenuta delle Terre Nere, Etna Rosato DOC 2022

er kvalitets rosévin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Perlage, Venezia è Bio Rosato (v/6stk)

Vinen kommer med behersket alkoholindhold og en lille restsødme, som løfter frugten, men ellers ikke forstyrrer eller stjæler alt for megen opmærksomhed. Søde jordbær er den mest fremtrædende frugt, mens også ribs, solbærblade og prikkende strejf af moden citrus finder vej og bidrager til underholdningen. Ren, aromatisk og helt ukompliceret i munden. Bare lige sådan som det skal være, når solen skinner, snakken går.Der er tale om en ren Merlot-vin skabt på frugten fra 15-20 år gamle vinstokke der vokser på sletten nedenfor bakkerne mellem Valdobbiadene og Cornegliano. Høsten er mannuel og når den ankommer til vineriet i udkanten af Soligo sker der en soignering inden alle stilke fjernes og druerne nænsomt presses til en most, som efter bare et par timers skinkontakt pumpes væk fra drueskallerne for at ramme den helt lys sarte rosa nuance, som dominerer i tidens rosévine. Vinen gærer og modner ved lavtemperatur i rustfrit stål og tappes på flaske i de sidste dage i februar tids nokt il, at den helt friske vin kan nå frem til præsentation på vigtige udstillinger i Düsseldorf og Verona.