Chateau Paradis, Rose Coteaux d'Aix-en-Provence 2022 (v/6stk)

De kan bare noget med rosé i Provence, i særdeleshed her i ekstra kvalitetsgarante AOC Aix-en-Provence, der flot illustreres i dette eksemplar fra Château Paradis lavet på 60% Syrah og 40% Grenache. Druerne er høstet og vinificeret hver for sig og så presset uden stilke i en pneumatisk presse. Kun det første og bedste pres er således brugt i denne vin, mens andet pres separeres og bruges til basisvin. Både gæringen og lagringen har fundet sted i afkølede ståltanke, og til sidst er den specifikke årgang sammensat til et flot og klassisk udtryk for Château Paradis. Aromaen er domineret af nuancer af lysrøde bær, roser, fennikel, dild og citrus. Smagen er i fornem balance mellem blød, indbydende frugt, der i mødet med den livlige frugtsyre fremstår frisk, saftig og oplagt til mange forskellige lettere retter - og til hygge på altanen eller i haven.

139 kr

Andre kiggede også på

Sounit, Caprice Rose Demi Sec (v/6stk)

Hos Albert Sounit laver man principielt Caprice Vin Mousseux efter nøjagtig samme princip som Crémant, d.v.s. at man benytter sig af den samme Méthode Traditionnelle (kaldt ”Champenoise” inden 1995). Hvert år udvælger man de vine, som man har tænkt sig at lade indgå som ”vin de base” til både Crémant og mousserende vine. For Caprice Rosé drejer det sig om vine lavet på Pinot Noir, Gamay men også Cinsault, Grenache og Syrah-druer. Når vinen er kommet i hus, bliver de kontrolleret og blandet i det rigtige forhold. Rosévinen bliver tilsat en smule sukkerlikør og gær og aftappes på champagneflasker, hvor rosévinen starter sin 2. gæring. Flaskerne forbliver i kældrene 12 måneder (min. ophold for Crémant f.eks. er efter lovgivningen 9 måneder).Derved kommer bundfaldet (depotet) til at ligge over kapslen, hvorefter det kan skydes ud i forbindelse med dégorgeringen – d.v.s. opfyldning af den manglende mængde normalt tilsat sukkerlikør, samt påsætning af champagneprop.Alt dette foregår manuelt på den traditionelle måde nøjagtigt som i de bedste champagnehuse, og kvaliteten er således også præget af dette omhu, som følger hver flaske fra start til slut. Caprice Rosé demi-sec er en meget frugtrig og delikat mousserende rosé. De mange fine bobler gør vinen frisk, men vinen har også en god struktur.Caprice Rosé demi-sec er velegnet til aperitif eller til let søde retter, eksempelvis frugtdesserter.

Château Sainte Roseline, Côtes de Provence Rosé Lampe de Méduse Cru Classé 2021 (v/6stk)

Château Sainte-Roseline er på alle måder en mønstervingård, som altid har været begunstiget af en fantastisk historie og fantastiske omgivelser. Siden den italienske vinmager Marco Bealessio blev inviteret med om bord, er slottet tilmed rykket helt op i toppen af den lille eksklusive klub af Provence producenter, som siden 1955 uden de store protester, og 22 år før Provence fik sin officielle AOC., har skrevet Cru Classé på flaskerne.Ja, Château Sainte Roseline er når det kommer til deres 3 topvine Cuvée La Chapelle, Cuvée Sainte-Roseline og denne Cuvée Lampe de Méduse et af de 2-3 sikreste kort på hele turen fra Marseilles til Nice!Vinen blev lanceret i 1950 efter den daværende ejer baronesse Rasque Laval havde designet den særegne flaske, der udstøder et karakteristisk dybt klonk, hvis man ophører med at skænke før halvdelen af flasken, er tømt. Og dermed griber designet på smukkeste vis fat i myten om medlemmerne af det såkaldte Bacchiske broderskab Odre Illustre des Chevaliers de Méduse som ud over at regulere og kontrollere vinproduktionen i 1600-tallet også udmærkede sig ved at være særdeles tørstige. Således skulle det være ganske vist, at de kunne Lamper le vin (tømme en flaske i én stor slurk) inden de satte sig til bords. Så når vi i dag hører det hyggelige klonk, bliver vi mindet om, at vi ikke helt har det samme format som datidens Méduse riddere!Cuvée Lampe de Méduse rosé er den helt centrale signaturvin for Château Sainte-Roseline og den italienske vinmager Marco Bealessio, og selvom der efterhånden indgår frugt fra omkring 50 ha. af slottes egne vinmarker, er dette vinen, som først bliver udsolgt.Der høstes om natten og i de tidlige morgentimer, og for at sikre optimal kvalitet sker der en omhyggelig sortering af druerne ved ankomsten til vingården inden turen går op i de pneumatiske presser i et iltfrit miljø. Herefter får halvdelen af den frit løbende most får lov til sætte sig i op til 8 dage, mens den anden halvdel straks bringes til gæring i rustfrit stål. Efterfølgende modner de forskellige vine sur Lie frem til december, hvor den endelige Cuvée sammenstikkes og efter yderligere 4-5 måneders modning filtreres og tappes på flaske.Resultatet er en herlig Provence rosé, som skænkes i tidens helt lyse sarte nærmest ikke længere rosa nuance og derpå overrasker med sin relative fylde og sin nuancerede og flot florale profil. Den åbner med en spændende krydret næse funderet på syrlige ribs, gule mirabeller, saftige jordbær og blomstrende æbletræer, som samler sig til en fascinerende helhed. På én gang slank og insisterende med nogle modne citrusnoter, der skaber en nærmest sværmerisk saftighed, som til sidst klinger ud i havsalt mineralitet. Det bliver ikke meget bedre. Og så gør det jo ikke noget at flasken er forunderlig og historien er god!En luksuriøs rosé, der vil begejstre som aperitif og være den smukkest tænkelige ledsager til en lang række retter med fisk og skaldyr i selskab med friske grøntsager.

Marques de Murrieta, Primer Rosé 2021 (v/6stk)

Marqués de Murrietas nyeste skud på stammen er deres Primer Rosé. Efter flere års research udkom den første årgang i 2015, men først med 2021-årgangen undslap den for alvor Spaniens grænser - og dét er vi glæde for, at den endelig har gjort. Her har vi nemlig at gøre med en finesserig, frisk og elegant rosé, der samtidig har et godt aldringspotentiale. Og så er den en ener: Den er nemlig Spaniens allerførste rosé lavet på 100% Mazuelo (Carignan)! VinificeringLige efter ankomsten til kælderen afstilkes druerne og presses nænsomt for at sikre sig den ædleste most, der herefter fermenteres i ståltanke. Dette gøres ved kun 10ºC for at undgå igangsætning af malolaktisk gæring, hvormed vinen får maksimal ungdommelig friskhed og frugtsommelighed med sig ned i flasken.Aroma og smagAromaen er dermed finesserig og sofistikeret med hindbær, blodappelsin, lavendel og rosa peber.På tungen opleves vinen frisk, tør og livlig med en vedvarende og udtryksfuld finish med en smukt afrundet kant, der gør den skarp og silkeblød på samme tid.ServeringsforslagServer den til fjordrejer, stegte kammuslinger, grillet hvid fisk, ovenstegt kylling eller nyd den solo i solen på terrassen. Nydes bedst afkølet ved 10-12 grader.

Maison Saint Aix, Aix Rosé, Coteaux d'Aix en Provence 2022 (v/6stk)

Sprød, delikat og ungdommelig frisk. Med Maison Saint Aix får du alt det man kan ønske sig i en kvalitetsrosé fra Provence, indrammet i et stilrent og eksklusivt design, der udtrykker kærlighed til solen, landet og gæstfriheden. Med sin smukke laksefarve og mineralske bid er AIX måske solstrålens bedste partner - og den perfekte ledsager til at nyde i godt selskab. Rosé er en af de få ting i verden, der kan få enhver anledning til at virke overskueligt, og AIX er et flot bevis på at luksus sagtens kan være til at betale.Med en jordbund rig på mineraler, 300 solskinsdage om året, og kølige Mistral-vinde, så tilbyder dette hjørne af Provence de ideelle vækstforhold for Grenache, Syrah og Cinsault druerne, som alle indgår i AIX rosé. Markerne ligger 420 meter over havets overflade, hvilket er nogle af regionens højest beliggende marker. Druerne har derfor gavn af køligere nætter og en større indflydelse fra mistral-vinden, der tørrer vinstokkene på dugvåde morgener, hvilket gør de solmodne druer sunde og smagfulde. Vinhusets 50-60 år gamle Grenache-stokke giver høj smagsintensitet i vinen, mens druerne fra de yngre vinstokke garanterer friskhed i vinen.For at bevare denne harmoni, sørger Maison Saint Aix for en grundig genplantningsplan, hvor de genplanter op til 4 hektar om året med nye vinstokke. Druerne plukkes i de sene nattetimerne for at sikre friskhed, og vinen gæres og lagres på temperaturregulerede ståltanke. I vinen udfoldes der et væld af dragende aromaer som friske stenfrugter, hindbær og jordbær. Smagen er frisk, mineraldreven og blød med et opfriskende pift af tranebær i eftersmagen. Vinens mineralitet gør AIX til en fortrinlig partner til hummer, laks, østers og grillede rejer. Derudover fungerer vinen perfekt til grillede kylling, lette salater, tapas og asiatiske køkkener som det vietnamesiske.