Chateau Vignelaure "La Source" Coteaux Aix en Provence Rose 2022 (v/6stk)

En uimodståelig frisk og bærfrugtig rose fra en af de flotteste ejendomme i Provence. La Source Rosé er dejligt læskende og ren i stilen. Det en økologisk rosé der på smukkeste vis afspejler det bedste fra det historiske Provence. Den klassiske Provence-trio bestående af 60% Grenache, 20% Cinsault og 20% Syrah giver vinen sin stil - og La Source Rosé har tilbragt tre måneder på bærmen for at give en blødere tekstur og ekstra kompleksitet. Lys Provence-farve i glasset. Smagen indledes med lette bærtoner af jordbær og hindbær, der klinger sammen i en fuldendt symfoni. Super-saftig vandmelon kan anes i smagen, der også præges af stænk af citrus og klirrende frisk, let bitter grapefrugt. Moden fersken og andre stenfrugter trænger sig på i smagen, der rundes af med en luftig kant af saltet mineralitet og lidt Herbes de Provence. La Source Rosé efterlader en dugfrisk fornemmelse i munden. En prægtig rosé med sydfranske charme og kølige elegance. Drik nu eller gem 2-3 år fra høståret. La Source rosé passer godt til let krydrede retter med grønt, fjerkræ eller fisk, men kan også med fordel anvendes til grillmad.

75 kr

Andre kiggede også på

Chateau de la Negly Astorides Rose 2019

Chateau de la Negly Astérides Rosé Du får masser af intensitet og sydfransk charme her og så til en rigtig sjov pris. Det er en Syrah-domineret vin, men winemaker Cyril Chamontin lader både Malbec og Cabernet Sauvignon lege med for at skabe et endnu mere

Luca Bosio, Blush Rosé (v/6stk)

En ren og sødlig duft breder sig fra glasset med noter af hindbær og jordbær, samt grønne duftnoter fra Moscato druen. Mild i smagen med lette bobler der er med til at tilføre vinen yderligere friskhed. En god ledsager til desserter med rød frugt, eller nødder.95 % Moscato druer, som tilsættes 5 % Brachetto for at få den flotte rosé kulør. Vinen er gæret op til 4,5% alkohol hvor den stoppes så den naturlige sødme og frugtsyre beholdes. Vinen har 115 gram restsukker pr liter, men en god syre til at balancere smagsindtrykket.

Villa Moncigale, Cicada la Legende Coteaux d'Aix-en-Provence 2022 (v/6stk)

Villa Moncigale har historisk været ambassadør for Coteaux d'Aix-en-Provence. En lidt overset appelation, hvor man fortsat kan gøre utrolig gode køb af høj kvalitet - Villa Moncigale er ingen undtagelse. Druerne høstes og afstilkes om natten og presses direkte efter. Vinen ligger udelukkende på ståltank for at bevare den finesserige og friske profil. Cicada la Legende er et fyldigt blend bestående af Grenache, Cinsault, Syrah og Cabernet Sauvignon. Her er masser af frugt, struktur, finesse og friskhed. En helt oplagt ledsager til mad eller blot afkølet på terrassen.

Chateau Paradis, Rose Coteaux d'Aix-en-Provence 2022 (v/6stk)

De kan bare noget med rosé i Provence, i særdeleshed her i ekstra kvalitetsgarante AOC Aix-en-Provence, der flot illustreres i dette eksemplar fra Château Paradis lavet på 60% Syrah og 40% Grenache.Druerne er høstet og vinificeret hver for sig og så presset uden stilke i en pneumatisk presse. Kun det første og bedste pres er således brugt i denne vin, mens andet pres separeres og bruges til basisvin. Både gæringen og lagringen har fundet sted i afkølede ståltanke, og til sidst er den specifikke årgang sammensat til et flot og klassisk udtryk for Château Paradis.Aromaen er domineret af nuancer af lysrøde bær, roser, fennikel, dild og citrus. Smagen er i fornem balance mellem blød, indbydende frugt, der i mødet med den livlige frugtsyre fremstår frisk, saftig og oplagt til mange forskellige lettere retter - og til hygge på altanen eller i haven. En super rosé til prisen! 91 point - Robert Parker90 point - Wine Enthusiast