Henri Bourgeois, Petit Bourgeois, Rosé de Pinot Noir 2021

Petit Bourgeois Rosé er let drikkelig og elegant, skabt til umiddelbar nydelse. De sarte noter af røde bær og rosenblade, kombineret med vinens forfriskende syre og tørre sprøded, gør den til en sand sommerbebuder der klarer sig godt som et glas i utide.

155 kr

Andre kiggede også på

Henri Bourgeois, Sancerre Rosé, Les Baronnes 2021

At Sancerre kan byde på andet og mere end blot hvidvin, demonstrerer Henri Bourgeois på fineste vis med denne forfriskende rosé, der også bør tildeles en prominent plads i rampelyset. Pinot Noir-druerne til denne vin er høstet i og omkring Chavignol fra vinstokke dyrket i kalkholdig lerjord. Efter 48 timers koldmacerering i store åbne fade fjernes skallerne, og juicen overføres til temperaturregulerede rustfri ståltanke, hvor gæringen igangsættes ved 15-18 grader. Efterfølgende lagrer vinen med sit bundfald i 3-4 måneder inden aftapning på flaske.Sancerre Rosé, Les Baronnes er en vaskeægte ”crowd pleaser”. Let drikkelig, frisk og frugtrig, med en delikat, forførende duft og smag af modne røde bær, holdt eksemplarisk i spænd af en sprød mineralitet, der sikrer en tørhed som kalder på nok et glas. Vinen egner sig glimrende som aperitif, men også ukomplicerede måltider under åben himmel eller retter fra de asiatiske køkken kan ledsage dette charmerende bekendtskab.

J. de Villebois, Pinot Noir 2020

En helt ærlig og klar Pinot Noir som er frisk og tilgængelig i stilen. Her er gode klassiske noter i næsen med jordbær, rabarber og en lille urtet bagkant. Smagen er mild med herlig frisk frugt, som styres af den livlige frugtsyre. God balance i eftersmagen, der gør denne vin velegnet til lyst kød, eller et glas alene.En vin som Villebois fremstiller af Pinot Noir druer fra den indre del af Loire området. Med den vin man har fra at fremstille rød Sancerre, så har man her mulighed for at dyrke druerne med samme omhu. Resultatet er en vin der er gæret på neutrale fade, for at bevare mest mulig druekarakter.

Lucien Crochet, Sancerre Pinot Rose 2022

Fremstillet af den ædle Pinot Noir drue, kombinerer denne rosé den intense rene smag af jordbær og hindbær afsluttende med en let mineralsk karakter. Eftersmagen tilføjer vinen et strejf af krydderi, der netop gør denne Rosé charmerende og meget lækker på den elegante måde.

Cap De Coste Rosé, Languedoc Pays d`Oc 2022 (v/6stk)

Cap de Coste er en lækker og læskende sydfransk rosévin fremstillet udelukkende på Cinsault-druer. Cinsault har været dyrket i flere hundrede år i området, men Cinsault har mistet terræn til de internationale druer som Shiraz og Cabernet Sauvignon. Cinsault er imidlertid en perfekt drue til at fremstille rosévin af, hvilket denne vin bestemt beviser.Cinsault-druerne høstes meget tidligt om morgen og bringes omgående til vinkælderen, hvor stilkene fjernes for at undgå bitterhed i den færdige vin. Der er skindkontakt mellem druer og most i ca. 24 timer og vinen gæres ved lave temperaturer for at bevare mest mulig frugt i vinen. Farven er lyserød, nærmest lakse-farvet. Vinen har en frisk bouquet af friskkværnet rød peber og ribs. Smagen er halvtør, frisk og med en behagelig smag af røde bær som ribs, jordbær og hindbær. Vinen er oplagt til sommerens rosévin der kan nydes på lune sommeraftener på terrassen - og kan nydes både med og uden mad.