Henri Bourgeois, Sancerre Rosé, Les Baronnes 2021

At Sancerre kan byde på andet og mere end blot hvidvin, demonstrerer Henri Bourgeois på fineste vis med denne forfriskende rosé, der også bør tildeles en prominent plads i rampelyset. Pinot Noir-druerne til denne vin er høstet i og omkring Chavignol fra vinstokke dyrket i kalkholdig lerjord. Efter 48 timers koldmacerering i store åbne fade fjernes skallerne, og juicen overføres til temperaturregulerede rustfri ståltanke, hvor gæringen igangsættes ved 15-18 grader. Efterfølgende lagrer vinen med sit bundfald i 3-4 måneder inden aftapning på flaske. Sancerre Rosé, Les Baronnes er en vaskeægte ”crowd pleaser”. Let drikkelig, frisk og frugtrig, med en delikat, forførende duft og smag af modne røde bær, holdt eksemplarisk i spænd af en sprød mineralitet, der sikrer en tørhed som kalder på nok et glas. Vinen egner sig glimrende som aperitif, men også ukomplicerede måltider under åben himmel eller retter fra de asiatiske køkken kan ledsage dette charmerende bekendtskab.

239 kr

Andre kiggede også på

Château Aspras, Les Trois Frères Rosé 2020

De tre brødre, tredje generation på Château Aspras, lægger navn til denne udgave. Vinen produceres på Grenache, Cinsault og Vermentino. Et væld af nuancer rammer næsen allerede, når vinen skænkes. Kuløren er klassisk lys lakse- og orangefarvet. De første noter i næsen er hindbær, jordbær, fersken og svage hints af mynte. Trois Freres Rosé er tør; helt uden at snerpe. Derfor er den oplagt som hyggevin eller et velkomstglas. Dog netop så tør, at vinen også egner sig fortrinligt til salater, snacks, kold fisk og milde oste.

Maison Sauvion, Cabernet Franc Loire Rosé Les Rafelieres 2022 (v/6stk)

En smuk sart laksefarvet vin, som skænkes med en delikat blomstrende duft, der byder sig til med noter af friske jordbær og citronverbena, som får lidt kant fra forskellige citrusfrugter. Aromatisk, let og forfriskende i munden, hvor den lette sødme finder fint sammen med vinens syre og skaber en mundvandsdrivende saftighed, som man nemt kommer til at holde af.

Reverdy Bernard & Fils, Sancerre Rosé 2021 (v/6stk)

En charmerende Rosé, som skænkes med mere pirrende friskhed end tidligere. Man fornemmer tydeligt Pinot Noir-druens karakteristika i form af saftig rød bærsødme, der løftes af vital og vibrerende syre. Let og læskende. Et køligt og helt tørt alternativ til de sydeuropæiske roséer.

Lucien Crochet, Sancerre Pinot Rose 2022

Fremstillet af den ædle Pinot Noir drue, kombinerer denne rosé den intense rene smag af jordbær og hindbær afsluttende med en let mineralsk karakter. Eftersmagen tilføjer vinen et strejf af krydderi, der netop gør denne Rosé charmerende og meget lækker på den elegante måde.