Provence Wine Maker, Creation No 7, Rosé Blend 2022 Magnum

Création No. 7 er et blend på Grenache Noir og Grenache Blanc og et skvæt Ugni Blanc. Vinen fremstår smuk og elegant med sin lyse ferskenfarve. I duft og smag toner noter af grapeskal, jordbær og kirsebær frem. Den er balanceret i syre og alkohol, der ydermere pakkes elegant ind i solmodne bærnoter.

249 kr

Andre kiggede også på

Château Sainte Roseline, Côtes de Provence Rosé Lampe de Méduse Cru Classé 2021 (v/6stk)

Château Sainte-Roseline er på alle måder en mønstervingård, som altid har været begunstiget af en fantastisk historie og fantastiske omgivelser. Siden den italienske vinmager Marco Bealessio blev inviteret med om bord, er slottet tilmed rykket helt op i toppen af den lille eksklusive klub af Provence producenter, som siden 1955 uden de store protester, og 22 år før Provence fik sin officielle AOC., har skrevet Cru Classé på flaskerne.Ja, Château Sainte Roseline er når det kommer til deres 3 topvine Cuvée La Chapelle, Cuvée Sainte-Roseline og denne Cuvée Lampe de Méduse et af de 2-3 sikreste kort på hele turen fra Marseilles til Nice!Vinen blev lanceret i 1950 efter den daværende ejer baronesse Rasque Laval havde designet den særegne flaske, der udstøder et karakteristisk dybt klonk, hvis man ophører med at skænke før halvdelen af flasken, er tømt. Og dermed griber designet på smukkeste vis fat i myten om medlemmerne af det såkaldte Bacchiske broderskab Odre Illustre des Chevaliers de Méduse som ud over at regulere og kontrollere vinproduktionen i 1600-tallet også udmærkede sig ved at være særdeles tørstige. Således skulle det være ganske vist, at de kunne Lamper le vin (tømme en flaske i én stor slurk) inden de satte sig til bords. Så når vi i dag hører det hyggelige klonk, bliver vi mindet om, at vi ikke helt har det samme format som datidens Méduse riddere!Cuvée Lampe de Méduse rosé er den helt centrale signaturvin for Château Sainte-Roseline og den italienske vinmager Marco Bealessio, og selvom der efterhånden indgår frugt fra omkring 50 ha. af slottes egne vinmarker, er dette vinen, som først bliver udsolgt.Der høstes om natten og i de tidlige morgentimer, og for at sikre optimal kvalitet sker der en omhyggelig sortering af druerne ved ankomsten til vingården inden turen går op i de pneumatiske presser i et iltfrit miljø. Herefter får halvdelen af den frit løbende most får lov til sætte sig i op til 8 dage, mens den anden halvdel straks bringes til gæring i rustfrit stål. Efterfølgende modner de forskellige vine sur Lie frem til december, hvor den endelige Cuvée sammenstikkes og efter yderligere 4-5 måneders modning filtreres og tappes på flaske.Resultatet er en herlig Provence rosé, som skænkes i tidens helt lyse sarte nærmest ikke længere rosa nuance og derpå overrasker med sin relative fylde og sin nuancerede og flot florale profil. Den åbner med en spændende krydret næse funderet på syrlige ribs, gule mirabeller, saftige jordbær og blomstrende æbletræer, som samler sig til en fascinerende helhed. På én gang slank og insisterende med nogle modne citrusnoter, der skaber en nærmest sværmerisk saftighed, som til sidst klinger ud i havsalt mineralitet. Det bliver ikke meget bedre. Og så gør det jo ikke noget at flasken er forunderlig og historien er god!En luksuriøs rosé, der vil begejstre som aperitif og være den smukkest tænkelige ledsager til en lang række retter med fisk og skaldyr i selskab med friske grøntsager.

Maison Saint Aix, Aix Rosé, Coteaux d'Aix en Provence 2022 (v/6stk)

Sprød, delikat og ungdommelig frisk. Med Maison Saint Aix får du alt det man kan ønske sig i en kvalitetsrosé fra Provence, indrammet i et stilrent og eksklusivt design, der udtrykker kærlighed til solen, landet og gæstfriheden. Med sin smukke laksefarve og mineralske bid er AIX måske solstrålens bedste partner - og den perfekte ledsager til at nyde i godt selskab. Rosé er en af de få ting i verden, der kan få enhver anledning til at virke overskueligt, og AIX er et flot bevis på at luksus sagtens kan være til at betale.Med en jordbund rig på mineraler, 300 solskinsdage om året, og kølige Mistral-vinde, så tilbyder dette hjørne af Provence de ideelle vækstforhold for Grenache, Syrah og Cinsault druerne, som alle indgår i AIX rosé. Markerne ligger 420 meter over havets overflade, hvilket er nogle af regionens højest beliggende marker. Druerne har derfor gavn af køligere nætter og en større indflydelse fra mistral-vinden, der tørrer vinstokkene på dugvåde morgener, hvilket gør de solmodne druer sunde og smagfulde. Vinhusets 50-60 år gamle Grenache-stokke giver høj smagsintensitet i vinen, mens druerne fra de yngre vinstokke garanterer friskhed i vinen.For at bevare denne harmoni, sørger Maison Saint Aix for en grundig genplantningsplan, hvor de genplanter op til 4 hektar om året med nye vinstokke. Druerne plukkes i de sene nattetimerne for at sikre friskhed, og vinen gæres og lagres på temperaturregulerede ståltanke. I vinen udfoldes der et væld af dragende aromaer som friske stenfrugter, hindbær og jordbær. Smagen er frisk, mineraldreven og blød med et opfriskende pift af tranebær i eftersmagen. Vinens mineralitet gør AIX til en fortrinlig partner til hummer, laks, østers og grillede rejer. Derudover fungerer vinen perfekt til grillede kylling, lette salater, tapas og asiatiske køkkener som det vietnamesiske.

Château Sainte Roseline, Côtes de Provence Rosé Cuvée Kylie Minogue Magnum, 2021

Chateau Vignelaure Coteaux Aix en Provence Rose 2022 (v/6stk)

Chateau Vignelaures bud på en ekstraordinær gastronomisk rosé, hvor både Grenache, Syrah og Cabernet Sauvignon bidrager til fylde og struktur. Det er samtidig en vin, som har bevaret sin lethed og elegance, hvor friskhed, krop og struktur går op i en højere enhed. Vignelaure ligger i bakkerne nord for Aix-en-Provence, hvor man siden 1960'erne har fremstillet både rød- og rosévine i høj klasse, og her smager man virkelig, hvorfor området rosévine har fået deres ry. Vinen er pakket med duft af små hindbær, fersken og moden grape, og både duft og smag har noget friskhed og et lille præg af krydderier og mynte. Struktur og fylde gør det til en udpræget madvin, som virkelig gør sig godt til det solrige Provence-køkken. 93 point på Wine Enthusiast.