Weingut Gysler, Funkenflug Spätburgunder 2021

Blåbær, jordbær, hindbær og ribs går ofte igen i omtaler af denne vin. Skovbund og vandmelon høres også. Den er friskfrugtig, syrespillende og seriøs i den forstand, at den er fast bygget og har solid frugt i smagen, uden det bliver til tyngde. Hvis Funkenflug / flyvende gnister giver associationer til bålfad eller grill, er det ikke så tosset. Den kan skræve over udfordringerne i en blandet grillmenu. 11,5% alkohol, kun 3,2 g. restsukker / l. og 7 g. frisk vinsyre. Lagret i ståltank og ikke klaret eller filtreret inden tapning. Biodynamisk, vegansk og med skruelåg.

165 kr

Andre kiggede også på

Weingut Hensel, Spätburgunder Aufwind 2021

Saftig og frisk Pinot Noir fra det sydlige Tyskland. Helt ren og forførende duft af ren rød frugt - med jordbær og rabarber i fin balance. En dejlig saftig smag med fine skovjordbær, sprød struktur med rensende frugtsyre. Eftersmagen kommer rullende med fine pebernoter og velintegrerede tanniner. Nyd den afkølet til fisk eller lette kødretter.Spätburgunder - også kendt som Pinot Noir - i dette tilfælde fra den sydlige ende af Tyskland i Pfalz. Hensel lagrer vinen i kortere tid på egetræsfade, hvilket bidrager med ekstra kompleksitet, uden at overdøve frugten.

Weingut Fritz Wassmer, Spätburgunder Roter Berg Kenzingen 2016 (v/6stk)

En nærmest potent Spätburgunder, som allerede nu - når den har fået lidt tid i glasset - sender tankerne i retning af fin Côte de Nuits fra en gavmild årgang. Fascinerende duft hvor fadets sødme og eksotiske krydderier først spiller førsteviolin, men hvor skovjordbær, mørke kirsebær og hindbær også får lyst til at deltage i festen. Fyldig, meget aromatisk og meget fad rig, men lige nedenunder risler en livlig frugtsyre og en næsten salt mineralitet.

Weingut Meyer-Näkel, Spätburgunder Grauwacke Trocken, 2021

Weingut Fritz Wassmer, Spätburgunder CCL - Baden 2017 (v/6stk)

Kompakt Pinot Noir med nästan överdådiga lager av frukt, som samspelar vackert med de fint integrerade aromerna från den distinkta fatlagringen. Här finns svarta körsbär, jordgubbar och vinbär som smälter samman för en raffinerad fruktsötma och undertill säkerställer fin mörk bitter choklad, lite läder och svampig skogsbotten rätt djup och komplexitet. En mycket rik Spätburgunder, som man gärna dröjer sig kvar länge.