Corteforte Recioto della Valpolicella Classico NV

Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født. Druerne

Chateau D´Yquem, Sauternes 2000

Smuk relativt dyb gylden farve. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, sammen med honning, ingefær og karamel. Storslået.

Aiméstentz Sélection De Grains Nobles Gewürztraminer 2013

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

Alvear Pedro Ximénez 1927 - 37,5 cl.

BESKRIVELSE Alvear Pedro Ximénez 1927 Leder du efter en dessertvin i særklasse - en oplevelse udover det sædvanlige. Med 98 point fra Parker? Så køb denne Pedro Ximenez fra Spanien til din risalamande! Bodegas Alvear, der er et af de mest anerkendte vinhuse med dessertvin, ligger i Andalusien, i den lille by Montilla. Denne sherry er lavet 100% på druen Pedro Ximenez. Når druerne er høstet, lægges de ud på måtter i solen, og tørrer ind, også kaldet rosinering. Mosten fra dette hældes derefter på egetræsfade. Den er lavet på Solera metoden, hvor forskellige årgange blandes for at opnå den ultimative smagsoplevelse. Huset er fra 1927, og denne årgang indgår også. Ved at blande de gamle og nyere årgange, opnås dybde, struktur, kompleksitet og en friskhed. Det er en mørk, næsten sort tyktflydende og syndig drik. Forestil dig at saften presses ud af rosiner og dadler. Giver en super koncentreret frugtsødme, der nærmest er et lille måltid i sig selv. Smager fantastisk og ligger længe i munden. Drikkes ved 4-8 grader - holder 16% alkohol. Vivinos brugere giver 4.2 stjerner. Robert Parker giver hele 98 point og disse ord med på vejen: "dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured" Flasken indeholder 37,5 cl. ALVEAR Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

C. da Silva Dalva Ruby Port

Dalva Ruby Portvin Dalva er gået fra "good to great" gennem de sidste par år. Noget tyder på at det bare fortsætter. Samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre super

Accordini Le Bessole Passito Rosso Del Veneto 2009

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter.

Cold Hand Winery Malus X Feminam

Feminam er blevet til af sorterne Ingrid Marie, Elstar og jonagold, disse er blevet presset da de var allermest modne. Den friskpressede most blev derefter dybfrosset i et fryserum. Ved optøningen indeholdt den tykke, sukkerholdige most mere end 3 gange s

A.H. Riise Caramel Cream Liqueur Rum & Sea Salt

Prøv noget andet en Bailey's A.H. Riise Cream Liqueur Rum & Sea Salt er fremstillet på en base af A.H Riise XO rom, frisk fløde samt karamel og havsalt. Det resultere i en cremet likør med  smagsnuancer af Rom, karamel og en let saltet finish som harm

Château Doisy Daene, Barsac 2014

Château Doisy Daene 2014 er en smuk og racefyldt Sauternes, som balancerer sødmefyldt koncentration og finesse på mesterlig vis. Osende aromaer af ananas, passion, appelsinskal, modne ferskner, honning og flintesten vælter op af glasset, mens den i mun

Aiméstentz Vendanges Tardives Gewürztraminer 2014

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

Guldbæk UNIKUM 2018

Et lille eksklusivt fadlagret batch af vores grønne drue Solaris i et dristigt mix med liflig æblevin af himmerlandske æbler og æblebrændevin, tilvirket hos Nordisk Brænderi. UNIKUM er gennem halvandet års modning på ex-sherryfade blevet helt sin egen med

Bendito La Chispa Negra 2009 50 cl

BESKRIVELSE Bendito La Chispa Negra 2009 Produceret af 100% Tinta de Toro druer, som efter høst har lagt til tørre, så de naturligt tørre ind og bliver mere koncentreret. Der er ikke tilføjet kunstig sukker eller andet – den er kun produceret af tørret og meget koncentreret druer som har fadlagret 2 år i ældre franske egetræsfade. Denne søde vin produceres kun i de bedste årgange, og produktionen er på kun 600-1000 flasker. 14,5% alkohol. Bemærk; 0,5L Vinen er produceret i den spanske Toro region, som ikke ligger langt fra Portugal – og en vis inspiration herfra fornemmes. Vinen beskrives bedst som ”Portvins stil”, med rosiner og moden, koncentreret frugt, samt noter af blåbær, figner, sød lakrids, kakao, karamel, tobak, blommer og … fortsæt selv listen, for der er utroligt mange nuancer i denne vin. Flot balance og intensitet! Med tanke på den høje restsukker, og ift. en traditionel portvin, er denne vin dog mere frisk, pga. den naturlige syre og flotte tanniner der naturligt er i Tinta de Toro druen. Prøv at servere denne vin til f.eks. god chokolade, brownie, nøddetærte eller bare et glas for sig selv. Smag denne super lækre søde dessertvin og få en overraskende god vinoplevelse!   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Pégo 2016 portvin

Quinta do Pégo, der er ejet af danske AMKA, råder over ca. 33 hektar jord, hvoraf ca. 30 hektar er beplantet. Jorden er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Alle vindruer og oliven på Quinta do Pégo er certificeret som bæredygtigt l

Quinta do Portal Late Bottled Vintage 2004

LATE BOTTLED VINTAGE PORTVIN Drik den nu eller vent Denne LBV portvin er drikkeklar nu, om det er til ostebordet, desserten eller blot til ren nydelse. Allerede når portvinen kommer i glasset fornemmer man duften fra den, en sødmefuld men stadigvæk

Frederiksdal Sur Lie

Den perfekte vin til mørk chokolade, marinerede bær, kager - og ikke mindst risalamande. 'Sur Lie' består af 100% Stevnsbær fra godsets plantager - primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. Bærrene har vildgæret i 2-4 dage og færdiggæret på ståltank

Latium Morini Passito Sette Dame 2013

BESKRIVELSE Latium Morinis filosofi med denne vin Passito ”Sette Dame” er ment som en vin som skal karakterisere Morini ”kvinden”. Gylden, med en duft af eksotiske frugter, sød i munden og med en overvældende lækker smag, som bare bliver ved og som i finalen henleder dine tanker mod karamel. Vinmarken ligger i Val d´Illasi, lidt nordøst for Verona, vinstokkene er mere end 30 år gamle, druen er ren Garganega, som kendes fra Soave hvidvinen. Høstes i slutningen af September, manuelt med hård udvælgelse af de bedste druer, som lægges i små trækasser 4-5 kg druer, herefter tørrer de naturligt i 120-150 dage og presses let, hvorefter mosten kommes direkte på små barriques og ligger der minimum 24 mdr. Denne lækre vin er krystalklar, gyldengul med snert af ravgul. Den har en intens, kompleks og fin næse, en bouquet der leder dine tanker mod, blomster, tørret frugt, abrikos, rosin og vanilie. Smag den og mærk den varme og sødme som fylder din mund, som er frisk og bare varer ved. Nyd den til chokoladekage, til friske jordbær, frugttærte med ikke syrlig frugt, eller prøv den til gode skimmeloste. Nydes ved 6-12 gr i passende glas, (portvins glas er fantastiske)

Quinta do Muros Vintage 2013 fra Portal 2013

læs mere om portvin her

Tokaj Classic Aszú 5 Puttonyos 2008

Intensitet og markant syre. Duften har oxideret druesaft og tørrede frugter med abrikos i hovedrollen både i duft og smag. Endnu mere dybde og længde. Mere intens og mørkere i farven. Lagringspotentiale på omkring de 40 år hvis man kan vente. Vinens spec

Ribsvin / frugtvin

Thy Økobær Ribsvin: En Naturlig Delikatesse til Ganen Dyk ned i en sublim vinoplevelse med Thy Økobærs Ribsvin, en ægte smagsfest skabt af vildgær og økologisk dyrkede ribs. Hver dråbe er et resultat af omhyggelig omsorg, da vinen er produceret uden tils

Juan Gil Monastrell Dulce 2012 37 cl

BESKRIVELSE Juan Gil Monastrell Dulce 2012 Sublim dessertvin fra Juan Gil Vinen er produceret af håndplukket Monastrell druer fra Gil familiens ældste vinstokke. Efter vifikationen lagrer halvdelen i rustfri ståltanke og den anden halvdel i franske egetræfade i 5 år. Herefter lagrer vinen yderligere mindst 1 år i flasken inden frigivelse. Farven er moden kirsebærrød, med brune og granatrøde skær. Utrolig intense aromaer af modne bær, figner, dadler, tørret abrikoser, marmelade og let jordet noter. Smagen har en imponerende koncentration af den mørke og intense Monastrell frugt, en stor sødme og en let underliggende syre der styrer vinen af. Man fornemmer den mørke Monastrell er druen bag denne, men det er de søde og modne nuancer der virkelig dominerer i denne fantastiske vin, fra første mundfuld og ud i den lange eftersmag. Server vinen v/ 10-12 grader. Prøv den til chokolade, søde kager, modne oste eller bare som den er uden mad. En imponerende koncentration og urimelig mange smagsnuancer i flot samspil. Noget af det bedste spanske dessertvin vi nogensinde har smagt! Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.