Langhe Doc Nebbiolo 2020 - Mauro Marengo

"Nebbiolo tager måske sit navn fra den tåge, der opstår i høstperioden eller måske fra det tynde lag af støv, der omsvøber (?) den modne drue ... men en ting er sikkert: intet ødelægger dens berømmelse, et garantisymbol for dette område..." Etiketten vise

California Red Blend 2017

California Red ZINFANDEL 14% ren nydelse    i top 5 % af alle vine på Vivino     En rigtig lækker Californisk rødvin, med masser af fylde og sprængfyldt med modne frugt nuancer. Vinen har tidligere været repræsenteret på Madklubben i DK.

RedHeads Night of the Living red 2016

Helt ny vin fra RedHeads Studio i Australien Denne blend er baseret på Durif (87%), en drue der giver en mørk vin ved stor fylde og intensitet druen minder om Petite Sirah (mest kendt fra amerikanske vine). Der er ud over Durif blandet ca. 8% Cabernet

Gaja Dagromis 2018, Piemonte Italien

BESKRIVELSE Gaja Dagromis 2018, Piemonte Italien I 1995 overtog GAJA den meget berømte vingård Gromis i La Morra. Med i handlen fulgte 10 ha. vinmarker i hjertet af den 25 ha. store Cerquio vinmark, som er en af de mest berømte i Barolo. Barolo ”Dagromis” (indtil 2000 kaldt Gromis) er sammensat af vine lavet på Nebbiolo-druer som høstes på to vinmarker i La Morra (Cerequio og Silio), og en enkelt parcel i Serralunga, alle med kalk- og lerholdig jordbund. Dagromis har en flot intens mørkerød farve. Bouqueten emmer af violer, vilde roser, hvidt peber. I smagen finder du toner af røde grapefrugter, vilde hindbær, tyttebær og milde krydderier som dominerer. I vinen finder man alle dyder for Gromis specielle ”terroir” med masser af karakter, intensitet og kompleksitet. Vinificeringen foregår i GAJAs vinkælder i Barbaresco, og de forskellige parceller vinificeresseparat. Gæringen sker i ståltanke med druernes egen gær. Efter malolaktisk gæring, bliver vinene først modnet i et år på barriques (30% nye: halvdelen fra Allier i Frankrig og den anden halvdel fra andre lande i Europa). Derefter bliver vinene sammenstukket, og vinen bliver yderligere modnet i 18 måneder på store træfade. Dagromis har en god struktur, og til sidst en flot fedme. Den har en meget ren og charmerende stil, og har potentiale til at lagre i omkring 10 år, men smager også fantastisk allerede nu. Hvis man drikker den ung, fortjener den en iltning på karaffel. Her vil man opleve, at dybde og fedmen kommer mere frem i vinen. Ingen anden vinproducent har i de sidste 50 år haft så meget indflydelse på den internationale vinscene som Angelo Gaja i Piemonte! Allerede som 21-årig overtog Angelo Gaja vingården i 1961 som den 4. generation i familien. I godt fem årtier var han pioneren i Piemonte, og vinene fra GAJA regnes stadig som den ultimative top i området - 'ingen over - og ingen ved siden af'. Angelo Gaja har været krumtappen for kvalitetsproducenter i hele Italien. Han er forrest og nådesløst kvalitetskrævende, når det gælder hans egne produkter. Han er en ægte pioner, som til stadighed søger nye veje for at udvikle og manifestere den suveræne kunst, han behersker. Hos GAJA er niveauet helt i top. Vinmarkerne - både dem omkring huset i Barbaresco og i alle de andre områder, hvor GAJA i dag dyrker vin - bliver passet i overensstemmelse med den betydning, de har - nemlig som kilden til det hele! En del af grunden til den enestående høje kvalitet i vinene fra GAJA, er at man i mange tilfælde holder høstudbyttet pr. ha. meget lavt. Det gælder naturligvis også på de bedste marker som f.eks. Sori Tildin, Sori San Lorenzo og Costa Russi. I de senere år er 5. generation – døtrene Gaia og Rossana løbende blevet kørt i stilling, og de har haft den ypperste læremester, så fremtiden tegner meget lovende. Angelo Gaja har dog ikke helt sluppet tøjlerne endnu, så døtrene har fortsat deres læremester ved deres side. Vinene fra GAJA byder på enestående vinoplevelser, og der er kvalitet og smag for alle pengene!   GAJA Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Azienda Agricola Santamaria Capalòt Barolo 2018

Oplev en af de mest autentiske Barolo-vine med Walter Viberti 2018, der er lavet på 100 % Nebbiolo-druer, der er dyrket på udvalgte parceller i hele den italienske Piemonte-region. Walter Viberti 2018 er modnet i 24 måneder på egetræsfade, som giver vine

Piemonte Smagekasse V. 2

Piemonte Smagekassen 2.0 indeholder: 1 fl. Ca' Barun, Langhe Freisa 2010 (Normalpris: 199 kr.) Freisa, som også nogle gange kaldes Fresa, er nærmest ukendt uden udenfor italiens grænser. Druen findes primært i Piemonte omkring Langhe, Chieri samt M

Very Limoux, Anne de Joyeuse, 2016

Cordero di Montezemolo Barolo Monfalletto DOCG 2016

BESKRIVELSE Denne vin er fra en monumental årgang -nok den bedste siden 2000 og 2001- et investeringsobjekt – men kan med stor glæde nydes allerede nu – men vil vinde utroligt ved at gemmes 4 – 5 år. Slottets sagnomspundne vine, er fremstillet af en omhyggelig udvælgelse af det bedste fra Monfalletto´s vinmarker. Vinplanterne, der er 20 til 40 år gamle, vokser på skråninger mod sydøst og sydvest, hvilket giver vinen ekstraordinær kvalitet og harmonisk modning. Lerholdig og kalkholdig jord giver elegance og kompleksitet. Magnesium og mangan oxider i jorden betyder, at vinen får de blødeste tanniner. Vinen vokser i højder mellem 250 og 300 meter over havet. Dyb granat farve, med perfekt blandet blomster og krydrede kvaliteter i næsen. Noter af lakrids, kirsebær i likør, kakao og friske hindbær, kraftfuld, fyldig og elegant på ganen uden at virke tung. Gemmevin, der modner langsomt og konstant i flasken.   En aristokratisk vin, der finder sin ideelle match i samspillet, hare, braiseret oksekød, vildsvin, vildt, og duer. Superb med retter garneret med hvide trøfler fra Alba, og f.eks. kraftige pastaretter og ravioli.

Podere 414 Badilante 2018

Domaine Humbert Gevrey Chambertin Vieilles Vignes 2018

BESKRIVELSE Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes Humbert har en intens og vedvarende rubinrød farve. Næsen er præget af en træagtig stege, som stadig er til stede, vinen er velafbalanceret på en syre, som opstrammer dens substans og forlænger finishen. Fantastisk.

Contino Rioja Gran Reserva 2017

Continos Gran Reserva er en bragende flot og klassisk Rioja-vin med et særdeles langt liv foran sig. 2017 var generelt et "hårdt" år med frost i april og ekstrem varme i vækstsæsonen, men regn mod slutningen reddede druerne, og resultatet er enestående. Å

Kanonkop Estate Pinotage 2018

BESKRIVELSE Kanonkop Estate er kendt for at lave en af de allerbedste Pinotage vine i Sydafrika. Vinstokkene er holdt i ”bush”-stil (små buske), og nogle af planterne er over 50 år gamle. Slottet bruger ingen vanding på bush-vinstokkene. Udbyttet er derfor helt nede på 37 hl. pr. ha. Vinificeringen er klassisk med en gæring på åbne kar (29 grader) i 4-5 dage med en omrøring hver anden time. Efter endt gæring og en malolaktisk gæring bliver vinen modnet i 16-18 måneder på medium brændte franske barriques af eg fra Nevers, hvoraf 75% er nye og resten bruges for anden gang. Det giver en usædvanligt koncentreret og kompleks vin, lidt voldsom først i duften, men med et meget lækkert bid til sidst og med virkelig flot harmoni. Pinotage fra Kanonkop vil egne sig fint til krydrede retter f.eks. i asiatisk stil. OMRÅDET: Ca. 45 km. nordøst for Cape Town finder man området Stellenbosch, der af mange betragtes som det bedste vindistrikt i Sydafrika. I Stellenbosch finder man en sjælden harmoni mellem områdets jordbundsforhold og den klimatiske påvirkning fra Atlanterhavet, hvor kølige vinde sikrer en lang modning af druerne, som på denne måde får mere aroma og sprødhed. PRODUCENTEN: Kanonkop Estate ligger nær Simonsbjerg i Stellenbosch midt i det område, der betragtes som det bedste til rødvine i Sydafrika. Navnet ”Kanonkop” kommer af, at der i det 17. årh. fandtes en kanon på toppen af en skråning på ejendommen (”kopje” fra det hollandske ”bjergtop”), som blev affyret, når europæiske skibe sejlede forbi Table Bay på vej til Cape Town. Landmændene i området var på denne måde klar over, at de skulle læsse oksevognene med deres produkter for at sælge dem til mandskabet på skibene, som efter flere måneder på havet især var vilde efter grøntsager og frugt. Det var oprindeligt parlementsmedlem J.W. Sauer, som købte ejendommen og sønnen Paul Sauer, som senere overtog og drev den i kompaniskab med en af Sydafrikas største rugby-skikkelser, Jan ”Boland” Coetzee. De første slotsaftapninger på stedet stammer fra 1973. I dag er det familiens fjerde generation, som er ved roret. Vinmarkerne på Kanonkop udgør 100 ha. beplantet med 50% Pinotage, 35% Cabernet Sauvignon, 7,5% Merlot og resten med Cabernet Franc. Siden 2002 har Abrie Beeslar, uddannet ønolog på vin- og landbrugsskolen i Stellenbosch, haft ansvaret for vinificeringen. Han overtog jobbet efter den legendariske Beyers Truter og siger selv, at han ikke har lavet ret meget om på traditionen på Kanonkop. Mange mener dog, at han har løftet niveauet på slottet. Måske skyldes det, at han i endnu større grad bruger lang skindkontakt med hyppige omrøringer inden gæring og i det hele taget er tilhænger af at bruge tid og håndarbejde under vinificeringen. KANONKOP   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre.

Gabriëlskloof, Landscape Series, Syrah on Shale 2020

Syrah on Shale er en givende, skarp og mineralsk Syrah, som brillerer med både power og ynde. Vinen folder sig smukt ud med intense aromaer af hindbær, blåbær, lavendel, kanel, krydderurter, lakrids, røg og våde sten. Smagen følger smukt op, hvor de

Pio Cesare Nebbiolo Langhe 2020, Piemonte

BESKRIVELSE Om Pio Cesare Langhe Nebbiolo 100% Nebbiolo fra kommunerne Diano d'Alba, La Morra og Barolo er den ene og eneste ingrediens i denne store Langhe-vin, der er noget af det tætteste, man som vinnyder kommer på smagen af Barolo, uden det fremgår af vinens etiket. Og pris... Vinificering At Langhe Nebbiolo er en seriøs vin mærkes også i vinhuset, hvor den modtager al den kærlighed og tid, der kendetegner den kvalitet, Pio Cesare er berømt for. Straks efter ankomst til vinhuset afstilkes druerne og hældes så til gæring i temperaturkontrollerede ståltanke med 12 dages skindkontakt. Herefter lagres vinen 30 måneder på fransk eg. 20 % lagres i små, nye bariques ( 225 liter) og 80 % i 2000 og 5000 liters træbeholdere. Aroma og smag Fra starten byder aromaen på klassiske Nebbiolo-dyder som rosmarin, gran og lidt tjære fra fadet. I smagen er vinen saftig med noter af modne kirsebær, orangeskal, lakrids, mentol og ristede, orientalske krydderier. Teksturen er i fornem balance med kølig, forførende frugt på den anden side og tannisk vildskab med klassisk italiensk tørstof i eftersmagen. Serveringsforslag En flot vin til f.eks. grillet gris og fjerkræ samt til lasagne eller andre klassiske italienske kød- og svamperetter. Vinen kan med fordel iltes 2-3 timer før servering og gemmes op til 10 år fra høståret. Anmeldelser og point 91 point - Robert Parker's Wine Advocate, august 2022 "This is a pretty wine with lots of energy and a bright, tonic personality. Perfect for lean cuts of veal or pork, the Pio Cesare 2019 Langhe Nebbiolo offers a straight-shooting succession of easy fruit aromas, cassis, rose and pencil shavings. It’s all delivered over a lean-bodied mouthfeel." PIOCESARE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Zenato Valpolicella Superiore 2020

Zenatos Valpolicella Superiore har en imponerende fylde og fedme, men holder sig dog til den elegante side af smagsspektret. Pasta, stegte eller grillede kødretter af lyst kød vil være glimrende ledsagere. Zenatos hjerte og sjæl ligger i de smukke land

Alion 2019 Bodegas Vega Sicilia, Ribera Del Duero

BESKRIVELSE Alión er en af de vigtigste og mest efterspurgte vine fra Ribera del Duero. Denne vin er lavet af huset Bodegas Alión, en vingård med samme ejer som Bodegas Vega Sicilia, som af mange regnes for Spaniens bedste vingård. Alion fremstilles 100% på den lokale Tinto Fino (Tempranillo) dyrket fra vinstokke, der er mellem 25 og 35 år gamle. Med hensyn til produktionen undergår det en aldring i nye franske egetræsfade i 14 måneder, og endelig forbliver den i flasken i 18-20 måneder, før den frigives på markedet. Takket være denne proces får du en fantastisk kompleks og solid vin med maksimal ekspression. Dekantér gerne vinen i stor vinkaraffel inden servering. 95 Point - James Suckling 94 Point  - Robert Parker 95 Point  - Guia Penin     Tilmeld dig vores nyhedsbrev her:

Estampa Gran Reserva Carménère, Syrah, Cab. Sauvignon 2019

Vinen viser en indbydende rubinrød farve. Noterne byder på sorte kirsebær, brombær og solbær i kombination med lakrids og krydderier. Tanninerne er bløde og vinens sluttes af med en lille med vigtig syrer, som holder den oprejst.

Freakshow Red Blend 2015

Michael David Winery Freakshow Red Blend, Lodi 2015 Dette er en FREAKing amazing wine! Freakshow er et lækkert mashup af menneske møder vilddyr. Syrahs utæmmet og mystiske charme er raffineret ved at parre med Petite Sirah. Forbered smagsløgene på et

Santenay Vieilles Vignes 2022

Château Belgrave 5. Cru Classé 2012

BESKRIVELSE Elegant Bordeaux, der byder på flot fylde og frugtighed. I næsen er der præg af vanilje, eg og tobak. I munden opleves smagsnoter af hyldebær, solbær og brombær. Lang eftersmag med tætte tanniner. Château Belgrave har haft en stor udvikling igennem de seneste 10 år, og har marker, der grænser op til Saint Julien.   Château Belgrave er en af de ældste ejendomme i Médoc, med en fascinerende historie bag sig. Slottet har gennemgået en revolutionerende kvalitetsudvikling de sidste årtier, med gennemgribende investeringer i både vinmark og kælder. I dag udfylder Château Belgrave atter sin status som 5. Grand Cru Classé, med fuld udnyttelse af de exceptionelle vinmarker som ejendommen har adgang til. Som resultat har huset endeligt indfundet sig blandt Haut Médoc’s elite, med tårnhøje ratings hos verdens mest betydningsfulde vinanmeldere. Dette har dog ikke afspejlet sig på prisen og slottets vin er nok ét af de bedste køb i hele Médoc. Château Belgrave’s klassiske udtryk er rankt, stilfuldt og yderst elegant – lige netop som stor og lagringsegnet Haut Médoc skal være.   CHATEAU BELGRAVE   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Rødvin til enhver smag

Hos Vinkammeret bestræber vi os på at præsentere et bredt udvalg af de bedste rødvine fra hele verden, fordi vi ved det kan være svært at vælge hvilken vin man skal have. Du kan finde et bredt udvalg af alle slags vine, alt fra lette rødvine til intense og kraftige rødvine, på den måde er der noget for enhver smag.

Forskellige druesorter

Der findes tusindvis af forskellige druetyper, som bliver dyrket rundt omkring i verden. På vinkammeret.dk kan du finde alle de bedste vine, alt lige fra Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Malbec og Syrah.

Rødvin fra forskellige lande

Der produceres rødvin overalt i verden. Der bliver både produceret i de mere traditionelle vinlande som Italien, Spanien, Frankrig og Portugal, men også i andre lande i Europa, i Afrika, Australien, Asien samt Syd- og Nordamerika, som hver især producerer helt unikke rødvine.

Vidste du...

At rødvin er danskernes foretrukne vin, hele 75 % foretrækker et glas rødvin frem for eksempelvis hvidvin. Rødvin produceres af mørke bær, helt nøjagtigt blå vindruer, som giver en rød farve og nogle gange næsten sort farve. Når man producerer vinen, så presser og gærer man drueskallerne, som så udskiller farvestoffer, tanniner og smagsstoffer. Gæringsprocessen varierer alt efter hvor dyr eller billig vinen skal være. De billigere vine gærer i kortere tid, måske 2-3 dage, hvor dyrere vin gærer i længere tid. Man gærer typisk rødvin med temperaturer mellem 25-30 grader. Hvis man gærer ved lavere temperatur, får man en mere frugtig vin. Man kan lagre rødvinen på forskellige måder, inden man flasker vinen. Hvis man ønsker en mere frugtig og ren rødvin kan man bruge enten en ståltank, cementtank eller store fade, de har hver deres fordel. For eksempel er ståltanke lette at holde helt rene samt er lettere at temperaturstyre. Dog er ulempen ved denne metode at en ståltank er lufttæt og vin har godt af en smule ilt. Ilt kan man få ved enten at bruge cementtanke eller træfade, da de ikke er 100% lufttætte.