Rosékassen 2023 Vol. 2

1 fl. Lirac Rosé 2022 Clos du Mont-Olivet - Rhône, Frankrig Clos du Mont-Olivets Lirac Rosé er en af de mere "seriøse" rosévine. Lifligt og elegant folder vinen sig smukt ud i næsen med jordbær, hindbær, fersken og våde sten, mens den i smagen følger sm

Spätburgunder Rosé Trocken 2023

Schneiders Spätburgunder Rosé Trocken er med sin saftige og sprøde stil en forfriskende og madvenlig rosé. Den lys-røde farve efterfølges af liflige, charmerende aromaer af rabarber, jordbær, hindbær, citrus og diskrete, florale toner. I munden vise

C. da Silva Dalva Rose

Beskrivelse af C. da Silva Dalva Rosé C. da Silva Dalva Rosé (Tinta Barroca, Touriga Nacional og Tinta Çao) SMAGSNOTATER: Syn: Flot og elegant lyserød farve. Meget visuelt tiltalende. Næse: jordbær, karamel og mandler som dominerer næ

Château Romassan Rosé 2022 Domaines Ott, Bandol

BESKRIVELSE Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver gunstige forhold til vindyrkning. I dag råder man over 70 ha. vinmarker på Château Romassan, med Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah. Rosé fra Château Romassan er sammensat af 50-60% M0urvèdre, 20-25% Cinsault, 20-25% Grenache og en smule Syrah. Det giver en meget aromatisk, kompleks og harmonisk rosévin. Den er først ret blød og frugtrig i munden, med sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner, men ret hurtigt udvikler den en struktureret og krydret smag, med nuancer af friskplukkede røde bær, som er klassisk for Bandol rosé og især for Ott. Den efterlader en vedvarende og harmonisk eftersmag. Dens sprødhed og rene stil gør den perfekt til fisk eller fjerkræ i sauce, eksotiske retter med skaldyr eller kalv. Den bør ikke serveres for kold – 10-12 grader er den ideelle temperatur. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Mysterieboks Rosé - 3000 DKK 2

Oplev det uforudsigelige med vores eksklusive Mysterie Smagekasse af rødvin! Vores nøje udvalgte samlinger er designet til at forføre dine sanser og udvide din vinhorisont. Hver kasse er en skattekiste, fyldt med håndplukkede rødvine fra anerkendte vingårde og skjulte perler fra hele verden. Uanset om du er en erfaren vinelsker eller nysgerrig nybegynder, tilbyder vi fire forskellige prisniveauer, hver især skræddersyet til at levere en uforglemmelig smagsoplevelse.

Champagne Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut

BESKRIVELSE Champagne Laurent-Perrier Cuvée Rosé Brut er en delikat champagne lavet udelukkende på Pinot Noir. Den lagres minimum 5 år i champagnehuset Laurent-Perriers kældre. Laurent-Perrier Cuvée Rosé blev ”født” i 1968 og slog igennem som global standard for rosé-champagne. Laurent-Perrier Cuvée Rosé fremstilles ved brug af en unik, innovativ know-how, som gør, at den kombinerer en ægte vinøs struktur med en enestående friskhed. Champagnen har en smuk, perlende laksefarve og en frisk aroma af røde frugter (hindbær, solbær, jordbær og sorte kirsebær). Smagen er elegant, sprød og frugtig med en lang og velafbalanceret finish. Vinens aromatiske dybde gør den perfekt til marineret, rå fisk, grillede rejer, eksotiske retter, parmaskinke og desserter med røde frugter. Bør serveres afkølet.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Domaine de Pontfract Cotes de Provence Rose 2020

Hvis du har lyst til en uge på en strand i Saint Tropez, men fratages glæden pga. skandaløse priser, fold så liggestole ud og åben en Domaine Pontfract og sæt den i en isspand. Det er en af ‹vores foretrukne roséer. Lad dens smag bringe Provenc

Château Arnaude Rosé, Provence 2022

Dragende lys ferskenfarve med indbydende noter af jordbær, solbær, grapefrugt. Smagen viser en flot afstemt syre og spejler duften på smukkeste vis. Vinen afsluttes med en let bitter finish, der gør denne rosé ekstremt madvenlig.

Côtes du Rhône Rosé 2022

Vinens lyse, røde farve efterfølges af charmerende aromaer af jordbær, røde kirsebær, roser, krydderier og en stenet undertone. I smagen har den solid frugtkoncentration med en mundvandsfremkalende, frisk syre samt en middellang, forfriskende og afbala

Louis Roederer Cristal Rosé 2013 i gaveæske

BESKRIVELSE Verdens bedste Rosé Champagne. Cristal er toppen af toppen fra Champagne huset Louis Roederer. Det er en Champagne, der kun laves i de aller bedste vintage år, og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet. Cristal bliver af mange betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet, og Cristal Rosé betegnes af mange som den bedste af de bedste Rosé'er. Som Richard Juhlin skriver i sin bog "4000 Champagnes": ”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.” Louis Roederer Huset: Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse. Dengang hed de Dubois Père & Fils. Louis Roederer var egentlig vin-købmand, der arbejdede for at sælge Champagne rundt om i verden. Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket, så han kunne imponere gæster ved hoffet. Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på, at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker. På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal. Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu, at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe. Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for. Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne, da Camille Orly-Roederer overtog styringen. Hun valgte at bruge alle de penge, hun tjente, på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.  Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse. De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus. I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon, der regerer. Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede. Alle husets vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke, mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (op til 2 - 3000 liter pr. fad). Denne fad-lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”. Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…   LOUIS ROEDERER   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Mysterieboks Rosé - 1000 DKK 3

Oplev det uforudsigelige med vores eksklusive Mysterie Smagekasse af rødvin! Vores nøje udvalgte samlinger er designet til at forføre dine sanser og udvide din vinhorisont. Hver kasse er en skattekiste, fyldt med håndplukkede rødvine fra anerkendte vingårde og skjulte perler fra hele verden. Uanset om du er en erfaren vinelsker eller nysgerrig nybegynder, tilbyder vi fire forskellige prisniveauer, hver især skræddersyet til at levere en uforglemmelig smagsoplevelse.

L'Eléphant Rosé Mur mur Lum

Land: Frankrig Område: Côtes du Rhône Druer: Grenache, Syrah og Cinsault Vinifikation: Håndplukkede druer presses og gæres, samt lagres, på ståltanke efter at have fået lidt farve fra drueskallerne Duft: Jordbær, skovbær Smag: Fin syre, god

Mysterieboks Rosé - 3000 DKK 5

Oplev det uforudsigelige med vores eksklusive Mysterie Smagekasse af rødvin! Vores nøje udvalgte samlinger er designet til at forføre dine sanser og udvide din vinhorisont. Hver kasse er en skattekiste, fyldt med håndplukkede rødvine fra anerkendte vingårde og skjulte perler fra hele verden. Uanset om du er en erfaren vinelsker eller nysgerrig nybegynder, tilbyder vi fire forskellige prisniveauer, hver især skræddersyet til at levere en uforglemmelig smagsoplevelse.

Château Romassan Rosé 2021 Domaines Ott, Bandol

BESKRIVELSE Château Romassan ligger midt i distriktet Bandol, i den vestlige del af Var departementet. Undergrunden her består hovedsageligt af mergel, sandsten og kalkaflejringer. Dette, kombineret med områdets ganske særlige klima med masser af sol og varme, men også kølige vinde fra Middelhavet, giver gunstige forhold til vindyrkning. I dag råder man over 70 ha. vinmarker på Château Romassan, med Mourvèdre, Cinsault, Grenache og Syrah. Rosé fra Château Romassan er sammensat af 50-60% M0urvèdre, 20-25% Cinsault, 20-25% Grenache og en smule Syrah. Det giver en meget aromatisk, kompleks og harmonisk rosévin. Den er først ret blød og frugtrig i munden, med sprøde toner af citrusfrugter og hvide ferskner, men ret hurtigt udvikler den en struktureret og krydret smag, med nuancer af friskplukkede røde bær, som er klassisk for Bandol rosé og især for Ott. Den efterlader en vedvarende og harmonisk eftersmag. Dens sprødhed og rene stil gør den perfekt til fisk eller fjerkræ i sauce, eksotiske retter med skaldyr eller kalv. Den bør ikke serveres for kold – 10-12 grader er den ideelle temperatur. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Louis Roederer Cristal Rosé 2014 i gaveæske

BESKRIVELSE Verdens bedste Rosé Champagne. Cristal er toppen af toppen fra Champagne huset Louis Roederer. Det er en Champagne, der kun laves i de aller bedste vintage år, og det er kun de bedste druer fra de bedste marker der bliver benyttet. Cristal bliver af mange betegnet som en af de allerbedste Champagner overhovedet, og Cristal Rosé betegnes af mange som den bedste af de bedste Rosé'er. Som Richard Juhlin skriver i sin bog "4000 Champagnes": ”Cristal Rosé is not only the most expensive rosé Champagne - it is obviously the best… In my opinion, this house is one of the four best in all of Champagne.” Louis Roederer Huset: Louis Roederer huset fik først sit nuværende navn i 1833, men husets historie går så langt tilbage som til 1760 og var der et af de første Champagne huse. Dengang hed de Dubois Père & Fils. Louis Roederer var egentlig vin-købmand, der arbejdede for at sælge Champagne rundt om i verden. Det vigtigste marked var dog helt klart det Russiske og ikke mindst Tsar familien. Alexander d. 2 ville dog gerne have sin Champagne leveret med en flottere etiket, så han kunne imponere gæster ved hoffet. Så i 1876 afgav han en speciel bestilling på, at han ville have sine Champagner leveret i gennemsigtige krystal flasker. På det tidspunkt blev flaskerne faktisk lavet af ægte krystal. Efter Revolutionen mistede Roederer hele det russike marked og fandt nu, at han stod med tusindvis af sødlige Champagner som ingen andre ville købe. Og som om det ikke var nok, så havde han ubetalte faktura’er liggende som der ingen mulighed var at få penge for. Huset kom dog på fode igen op gennem 1930’erne, da Camille Orly-Roederer overtog styringen. Hun valgte at bruge alle de penge, hun tjente, på at købe nye marker i Aÿ, Hautvillers, Cumières, Louvois, Verzy, Verzenay, Vertus, Avize, Cramant, Chouilly og i Le Mesnil.  Takket være husets store mark-besiddelser i Champagne er de også et af de mest succesfulde og mest veldrevne huse. De skal kun ud og købe lidt under 30% druer, hvilket ikke er meget for så stort et hus. I dag drives huset af Jean-Claude Rouzauds søn Frédéric Rouzaud og i kælderen er det Jean-Baptiste Lécaillon, der regerer. Dette gør han efter de samme principper som huset blev kendt for i gennem det sidste halve århundrede. Alle husets vine bliver fermenteret hver for sig, (cru for cru) i små rustfri ståltanke, mens reserve vinen bliver lagret i store egetræsfade (op til 2 - 3000 liter pr. fad). Denne fad-lagring er med til at give husets vine et helt specielt ”vanillie touch”. Louis Roederer har nok den mest kendte ”cuvée de Prestige” nemlig Cristal…   LOUIS ROEDERER   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Accordini Corvina Brut Rosé NV

Arrogant Frog Rosé 2022

Vinen har en intens rosa farve. Duften er kompleks med kirsebær og blomsteraromaer og noter af sød, moden frugt. I munden er den meget velafbalanceret med flot frugt og en lang finish. Server den ved 10-12 grader til salater, lyst kød og lette frokostr

Aiméstentz Sommerzit Rosé d'Alsace NV

Coteaux D'AIX en provence 2022

AIX er en velafbalanceret premium Provence rosé med en typisk flot lakselyserød farve. Næsen er delikat frisk og duftende, men alligevel ungdommelig med noter af friske røde frugter, fersken og af blomster. God rundhed i ganen og en smuk aromatisk dybde,

Pinot Noir Rosé 2023

Sipp Macks Pinot Noir Rosé er en elegant, sprød og nærmest cremet rosé-vin, som både egner sig som alene-vin på terrassen eller som madvin til sommerens mere lette retter. Vinen står med en klar lys-rød kulør og liflige aromaer af jordbær, umodne hindb

Rosé til enhver smag

Hos vinkammeret.dk kan du finde et hav af forskellige slags rosévine, både søde og tørre. Det er vigtigt for os at præsentere dig for mange forskellige slags, da vi på den måde sikrer, at du finder den rosé, som passer dig og dine smagsløg allerbedst.

Flere forskellige slags rosé

Der findes mange forskellige slags rosévine, som bliver produceret på forskellige druer. De mest populære druer, som bruges til rosé er Garnacha, Sangiovese Rosé, mourvédre og Pinot Noir.

Rosé fra forskellige lande

Du kan købe rosévin fra flere forskellige verdensdele, der bliver produceret i både nord- og sydamerika, Australien, Sydafrika og Europa. Italien, Frankrig, Spanien, USA og Australien er dog de største producenter af rosévinen.

Vidste du...

At rosévin er et let og lyserød vin, som oftest bliver produceret på røde druer. Mange tror at rosévin bliver lavet ved at blande rødvin og hvidvin, men det er ikke korrekt. Rosé bliver fremstillet ved at knuse druerne, hvorefter man macerere most og skaller sammen i kort tid, ca. mellem 6-48 timer. Derefter bliver skallerne siet fra og så gærer vinen videre. Man kan dog også tappe noget most fra en rødvin, som så kan gære færdigt som rosé. Grunden til at man fjerner druernes skaller efter få timer, er fordi skallerne kun har afgivet en lille smule garvesyre, hvilket gør at vinen får den karakteristiske lyserøde farve. I modsætning til både rød og hvidvin, bliver rosévinen ikke bedre med alderen, man skal helst drikke rosé indenfor de første to år, jo ældre rosévinen bliver, jo mørkere i farven den bliver. Rosévin er rigtig god til mad, specielt snacks, forretter og grillretter. Den bruges dog også ofte som velkomstdrink eller til hyggestunden på terrassen, da mange forbinder rosévin med sommer.