Andersen Winery, Bliss

Bliss serveres afkølet og anbefales som en anderledes og udsøgt aperitif eller som en perfekt ledsager til sommerlige retter, desserter og oste.

Guasti Clemente Brachetto d'Acqui NV

En sommerlig jordbær-hindbærbrus fra det varme Piemonte, lavet på druen Brachetto, bringer altid et smil på læben, hvis man er til de lidt sødlige vine med god syrebalance. Smagen af sol, sommer og røde bær, når det ikke kan blive ret meget mere lækkert.

Fasoli Gino Creaman Brut 2011

Denne raffinerede og elegante årgangs-Spumante, lavet på klassisk metode, 2. gæring på flaske, er let strågylden i sin farve og har gode store vedholdende bobler. Den har en dejlig frisk smag af citrusnoter samt smagen af brød fra de mange år med flaskegæ

Scharffenberger Brut Rosé NV, USA

BESKRIVELSE Scharffenberger Brut Rosé, NV, USA Scharffenberger Cellars i Anderson Valley blev grundlagt af John Scharffenberger i 1981. Han var overbevist om, at områdets specielle klima ville egne sig godt til produktion af druer til mousserende vine – og eftertiden har givet ham ret. Efter et par ejerskifter og en periode mellem 1998 og 2004 under navnet Pacific Echo, blev vingården købt af californiske Maisons Marques & Domaines, som er Champagne Louis Roederers amerikanske datterselskab. Eftersom Louis Roederer i forvejen ejede en vingård i nærheden, Roederer Estate, hvor man producerer den berømte sparkling wine ‘Quartet’, har det helt klart givet Scharffenberger Cellars et løft. Ønologen Tex Sawyer (Fornavnet skyldes faktisk at han er født i Texas!) har været winemaker på stedet siden 1989, og det har været med til at sikre en god kontinuitet. Scharffenberger Cellars laver vin med druer fra egne vinmarker (48 ha.) nær vingården i Philo (nær Mendocino Coast), suppleret med druer fra små drueproducenter i Mendocino County, som man har langtidskontrakter med og har fået et tæt og tillidsfuldt samarbejde med ift. dyrkningen af druerne. Scharffenberger Brut Rosé er lavet på 54% Pinot Noir (4,5% rødvin) og 46% Chardonnay høstet i Mendocino County. Efter den første gæring gennemgår hovedparten af vin de base en malolaktisk gæring. Den efterfølgende gæring på flaske efter den traditionelle champagne metode varer i 24 måneder. Til sidst bliver vinen drejet og omrystet for en periode af fem uger og til sidst degorgeret.Scharffenberger Brut Rosé har en flot laksefarve med et pink skær. I duften finder man delikate og kølige aromaer af hindbær og jordbær. Smagen er liflig og mild i starten men udvikler sig flot i munden, med god struktur og fedme til sidst. En lækkert, appetitgivende vin med ikke alt for voldsomme bobler, noget der gør den meget charmerende.Perfekt som aperitif, gerne med snaks med ost eller røget tilbehør, til forretter med fisk eller skaldyr. Prøv den også til fjerkræ i hvide saucer.  SHAFFENBERGER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre. TILMELD DIG

Jean Laurent Brut Rose nv

Denne Rose smager bare himmelsk. Kig på farven, og man kommer i fantastisk humør. Flot rød farve med orange skær, aromaer af læder, kaffe, marmelade, masser af røde frugter. Dette re champagnen som fungerer til alt.....brug den som aperitif, til

Hacienda de Lluna Moscatel Rosado 2019

Nå man sidder og nyder denne Rosé og så lukker øjnene, kan man næsten forestille sig den spanske vinproducent skabe denne ultimative rosé. Hacienda de Lluna Moscatel Rosado er en mousserende rosé som er sprød, frisk og smuk med sødme fra de moden druer

Andersen Winery, Sur Lie

Sur Lie er en tør og delikat mousserende vin, der med sin bærmelagring forekommer mere cremet og kompleks i stilen.  Sur Lie er velegnet til aperitif, fisk, skaldyr og ost.

Andersen Winery, Gin & Tonic

Server gerne denne forfriskende drik over is med krydderurter og citrusfrugt som aperitif på en sommerdag

Llopart Original 1887 Brut Nature 2009

Topcava fra Llopart, lavet med samme metode, druesammensætning og etikette som den første mousserende vin Llopart lavede i 1887. Kompleks og elegant cava med 10 års flaskelagring Sammenlignelig med en stor Champagne, dog med et lidt mere modent udtryk. Ab

Champagne Arpent

Arpent har en lys, strågul farve og klare, raffinerede aromaer af citrus, hvide ferskner, hvide blomster og underliggende mineralitet. I smagen går den klare, rene stil igen, hvor den charmerende, rene frugt holdes i skak af den sitrende syre. En sæ

Llopart Rosé Reserva Brut 2019

Lækker og forførende rosécava fra Cavas Llopart. Frugtig og frisk med dejlig fylde og velintegrerede bobler. God som aperitif.

Copenhagen Sparkling Tea Lysegrøn

LYSEGRØN er den seneste tilføjelse til Copenhagen Sparkling Teas mousserende te'er. En klassisk, frisk og citrusagtig variant. Komplekse aromaer af citrus, grøn te, mineralitet og æbler. Livlig og elegant smag med noter af citrus, citrongræs, Earl Green S

Podere Il Saliceto Falistra Lambrusco Di Sorbara NV

Denne Lambrusco er lavet på Sobara-druen og har en fantastisk orange farvetone over sig. Vinen er lavet på ancestral-metoden, hvor den halvgærede vin kommer på flaske og gærer færdig, hvormed kulsyren indfanges og fremstår med et blidt udtryk. Det er den

Canonanzo Pet Nat 2022

Resultatet er en smuk lyserød og let perlende Pet-Nat med noter af rabarber, jordbær, gule blommer og blomster. På paletten finder man en let og cremet mousse med fin syre og flot umiddelbar frugt.

Grand C Crement d Alsace Brut Rose 2015

Grand C Crémant Brut Rosé 2015 Grand C Crémant fra Alsace i Frankrig, produceres på Methode Traditionelle, som vi kender det fra f.eks. Cava og Champagne. Lavet af 100% Pinot Noir druer, der håndplukkes og de bedste udvælges. Farven er flot lyserød, tende

Champagne Cuvee Carte d'Or Brut 1 Cru

Llopart Imperial Panoramic Brut 2015

Corpinnat i topklasse fra Llopart. Lagret over 70 måneder sur lie. Elegant, smagfuld og kompleks i både duft og smag.

Champagne Millesime, Blanc de Blancs Grand Cru 2010

Vinens strågule farve efterfølges af intense aromaer af hvide blomster, æbler, honning og et lille touch af jern, som pakkes ind af en konstant endog diskret mineralsk bagkant. I munden folder den sig magtfuldt og knastørt ud med små delikate bobler. D

Oriol Rossell Brut Nature Reserva 2018

Helt tør og frisk cava fra Oriol Rossel i et komplekst og fyldigt udtryk. Cremet, frisk og elegant med en lækker eftersmag der hænger ved.

Valdobbiadene Prosecco Superiore Millesimato, 1½ liter 2022

Vinen er elegant strågul med fine bobler og viser aromaer af vilde blomster og lidt grønne æbler.

Mousserende vin til enhver smag

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags mousserende vin for dig, da du så kan finde den der passer helt perfekt til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den mousserende vin som du ønsker at købe, bliver du sendt videre til forhandleren.

Forskellige slags mousserende vine

Der findes et hav af forskellige slags mousserende vine, som kan bruges til for eksempel velkomstdrinks eller drikkes til søndagsbrunchen.

Mousserende vine fra forskellige lande

Den mousserende vin bliver produceret i forskellige udgaver og kommer fra forskellige lande. Nogle af de mest kendte mousserende vin er Cava fra Spanien, Asti fra Italien og Prosecco fra Italien.

Vidste du...

At mousserende vin er egentlig vin tilsat kulsyre, hvor man typisk følger den traditionelle champagne metode, som er at man foretager vinens gæringsproces over to fermenteringer. Man tilsætter en gær og sukker blanding til basisvinen., hvorefter man lukker flasken og holdes lukket i minimum et år. Dette giver vinen tid til at modne på bundfaldet. Når bundfaldet er samlet i flaskens hals, skal man degorgere. Dette betyder at flaskehalsen nedkøles, hvorefter man ved at poppe flasken ikke mister kulsyren i vinen. Afslutningsvist tilsætter man en blanding af vin og sukker, hvor mængden af sukker afgør hvor sød eller tør vinen skal være. Man kan dog også producere vinen på en anden og billigere måde, hvor den sekundær fermentering foregår i store gæringstanke. Mousserende vin kan også sagtens drikkes til et måltid mad, dog afhænger det meget af vinens tørhedsgrad og smag. En tør mousserende vin passer godt til for eksempel østers og kaviar, men også til skaldyr og fisk, eller ris og tapas.