Historien om Paco & Lola hvidvin

Paco & Lola er et prestigefyldt vinhus beliggende i hjertet af Rias Baixas-regionen i det nordvestlige Spanien. Deres hvidvin er blevet anerkendt og beundret af vinentusiaster over hele verden. I denne artikel vil vi udforske Paco & Lola Hvidvin og opdage, hvad der gør den så speciel.

Historien om Paco & Lola begynder med et ungt og dynamisk team af vinproducenter, der delte en vision om at skabe friske og levende vine fra Rias Baixas-regionen. Vinhuset blev grundlagt i 2005 og har siden da vundet utallige priser og anerkendelser for deres innovative tilgang og enestående kvalitet.

Paco & Lola Hvidvin er lavet af druesorten Albariño, der er den mest udbredte og respekterede druesort i Rias Baixas. Albariño-druen trives i det kølige, oceaniske klima i regionen og giver vine med intens frugtsmag, friskhed og en behagelig syrlighed.

Vinen har en lys strågul farve og en delikat aroma af blomster, citrusfrugter og grønne æbler. Den sprøde syre og mineralitet giver vinen en livlig karakter og en behagelig vedvarende eftersmag.

Paco & Lola dyrker deres Albariño-druer i deres egne vinmarker, der strækker sig over mere end 200 hektar i Salnés-dalen i Rias Baixas. Vinmarkerne er beliggende tæt på Atlanterhavet og drager fordel af de kølige briser, der sikrer en lang og langsom modning af druerne.

Høsten foregår manuelt for at sikre, at kun de bedste og mest modne druer anvendes til produktionen af Paco & Lola Hvidvin. Efter høsten gennemgår druerne en skånsom presning, og mosten gæres ved kontrollerede temperaturer for at bevare de karakteristiske aromaer og smagsnuancer.

Vingården er også kendt for sin innovative tilgang til produktionen. De kombinerer traditionelle metoder med moderne teknikker for at opnå den bedst mulige kvalitet. Resultatet er en vin, der udtrykker regionens unikke terroir og Paco & Lolas kreative vision.

Når du hælder Paco & Lola Hvidvin i glasset, vil du blive mødt af en forførende aroma, der åbner op for en verden af friskhed og elegance. Vinen er perfekt til at ledsage skaldyr, fiskeretter og salater, da dens frugtige karakter komplementerer disse retter på en bemærkelsesværdig måde.