Riesling, Auslese, Kiedrich Gräfenberg, ½ fl. 2022

Gräfenberg Auslese er en rørende vin, som vil få hvem som helst til at slå øjnene op for de søde, tyske vine.  Hvide ferskner, blomster, lime, hyldeblomst, mirabeller, honningmelon, abrikos og skifer smyger sig på intens og nuanceret vis op af

Alvear Pedro Ximénez 1927 - 37,5 cl.

Alvear Pedro Ximénez 1927 er en eksklusiv dessertvin med 98 point fra Parker. Perfekt til risalamande. Produceret af Bodegas Alvear i Andalusien, lavet på 100% Pedro Ximenez druer, der tørres i solen og lagres på egetræsfade. Vinen følger Solera metoden for optimal smag. Den er mørk, næsten sort, med intens frugtsødme. Serveres ved 4-8 grader og indeholder 16% alkohol. Vivino-brugere giver 4.2 stjerner. Robert Parker beskriver den som "dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured". Flasken indeholder 37,5 cl. Besøg Alvear for mere information.

La Tribuleira Moscato d'Asti 2021

Er du på udkig efter en vin, der sætter prikken over i'et? 🌟 Moscato d'Asti fra La Tribuleira byder på en forførende druearoma og let perlende bobler, der tilsammen skaber en uforglemmelig smagsoplevelse! 🍇 Perfekt til desserter med frisk frugt

Accordini Le Bessole Passito Rosso Del Veneto 2018

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter. 0,5 liter pr. flaske  

Aiméstentz Vendanges Tardives Muscat 2017

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen o

Sainte Croix du Mont 2015 - GULDMEDAILLE

2015  var et fremragende år. I denne årgang kombineres stor modenhed med velbevaret friskhed og en smuk gylden halm farve, i næsen er der citrusnoter med antydninger af marcipan, det er koncentreret, men alligevel meget elegant, med smag af honning, kand

Niederhäuser Hermannshöhle, Riesling Auslese 2022

Schneiders Hermannshöhle Riesling Auslese er en funklende præcis og elegant udgave af en Auslese, hvor syreniveau er så udtalt, at dens koncentrerede, sødmefyldte frugt på ingen måde overgøres. Vinen fremstår elegant og indsmigrende i næsen med

Chateau Suduiraut 1'er Cru Sauternes 2004

Suduiraut marker grænser op til Château d'Yquem og leverer topkvalitet i Sauternes. I gode årgange forveksles den ofte med Château d'Yquem i blindsmagninger. Suduiraut - Sensuel Sauternes er overdådigt lækker med en parfumeret bouquet og smag, samt en næsten sensuel og opulent krop med frisk finesse. Internationale vinskribenter roser Suduiraut. Hugh Johnson kalder den "En af de bedste Sauternes", og Robert Parker beskriver den som "Excellent".

Latium Morini Passito Sette Dame 2013

Latium Morinis Passito "Sette Dame" er en gylden vin med duft af eksotiske frugter og en sød, karamelagtig smag. Vinen kommer fra Val d'Illasi, nordøst for Verona, og er lavet af 100% Garganega-druer fra over 30 år gamle vinstokke. Druerne høstes manuelt i slutningen af september, tørres naturligt i 120-150 dage og lagres i små barriques i mindst 24 måneder. Vinen har noter af blomster, tørret frugt, abrikos, rosin og vanilje. Den er ideel til chokoladekage, friske jordbær, frugttærte eller skimmeloste. Serveres ved 6-12 grader.

Accordini Le Bessole Passito Bianco Del Veneto 2009

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter. 0,5 liter pr. flaske  

Hartenberg Riesling Noble Late Harvest 2020

Riesling Noble Late Harvest 2020 er en hvidvin fra Stellenbosch, Sydafrika. Den har en intens duft af honning, citron og tropisk frugt. Smagen er medium fyldig med noter af kandiseret appelsinskal og karamelliseret citrus. Den livlige syre giver en rig og elegant mundfølelse, afsluttet med mineralitet og frisk syre. Passer godt til krydret mad, stærke oste og desserter. Hartenberg

Alice Bel Colle Moscato d'Asti 2023

er en let og forfriskende dessertvin fra Piemonte i Italien, lavet på 100 % Moscato-druer. Vinen har en indbydende duft af fersken, pære, citrus og hvide blomster. Smagen er sød og delikat med en livlig perlende karakter, frisk syre og en blød, frugtig afslutning. Perfekt som ledsager til desserter, frisk frugt eller som aperitif. En charmerende vin med elegance og lethed. Med sine kun 5,5% alkohol kan man hurtigt drikke en flaske af denne vin på en tur i parken eller i en solstråle derhjemme. Derudover anbefaler vi den som ledsager til friske frugtdesserter, en skål sommersøde jordbær, frugttærter eller hvorfor ikke til en portion lagkage i fødselsdagstide.

Ribsvin

Unik Ribsvin fra Westjysk Smag Vores håndbryggede ribsvin fra Westjysk Smag er en unik oplevelse for enhver vinelsker. Med en dyb rød farve og en balanceret smag, der kombinerer sødme og syrlighed, tilbyder denne vin en frisk og frugtig karakter, der væk

Soave Passito della Gloria 0,5 l 2021

Chateau Suduiraut 1'er Cru Sauternes 2007

Suduiraut marker, der grænser op til Château d'Yquem, tilbyder noget af det bedste i Sauternes. I store årgange forveksles den ofte med Château d'Yquem i blindsmagninger. Suduiraut - Sensuel Sauternes vinene er lækre med en parfumeret bouquet og smag. De har en sensuel og opulent krop med frisk finesse. Internationale vinskribenter elsker Suduiraut. Hugh Johnson kalder den "En af de bedste Sauternes", og Robert Parker beskriver den som "Excellent".

Moscato d'Asti, Maggiorina 2023

Moscato d'Asti, Maggiorina fra Rivetti er med sin ranke, sødmefyldte stil en superb dessertvin til prisen.  Vinen har en lys strågul farve og fine, elegante bobler. Givende og charmerende viser den i næsen citrus, blomster, gule æbler og søde k

Tokaj Classic Aszú 3 Puttonyos 2007

Den lille klassiske buttede Tokaj flaske vidner om intensitet og markant syre. Det er præcis hvad man får med denne vin. Duften har oxideret druesaft og tørrede frugter med abrikos i hovedrollen både i duft og smag. Lang eftersmag og utrolig god holdbarhe

Kamanterena Sodap Commandaria Saint Barnabas

Den legendariske dessertvin fra Cypern. Det er ikke mange vine man kan have tilfælles med den sagnomspundne Richard løvehjerte, men Commandaria er en af dem. Ved stuetemperatur er Commandaria velegnet til søde desserter eller de mere modne oste fx blås

Tokaj Classic Aszú 5 Puttonyos 2008

Intensitet og markant syre. Duften har oxideret druesaft og tørrede frugter med abrikos i hovedrollen både i duft og smag. Endnu mere dybde og længde. Mere intens og mørkere i farven. Lagringspotentiale på omkring de 40 år hvis man kan vente. Vinens spec

Lafazanis Filema 2005

Fin græsk dessertvin produceret på "Santorini måden" som stammer fra de italienske tider på øen. En kompleks og fed vin som har toner af abrikos og honning. Oplagt til tærter og desserter hvor f.eks. honning eller figner indgår. Vasilis Lafazanis i 194

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.