Mintulo Valle dItria IGP 2021, Elogio alla Lentezza

Minutolo Valle d'Itria Igt 2021, Elogio alla Lentezza er fremstillet ved at bearbejde de modne Minutolo druer, der efterlades til tørring på vinstokken. Det er en dessertvin lavet af en sen høst. Klaserne af Minutolo-druen udvælges og tørrer direkte på pl

Accordini Le Bessole Passito Rosso Del Veneto 2009

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter.

Soave Passito della Gloria 0,5 l 2020

Passito delle Gloria er en koncentreret og yderst charmerende, sød Soave-vin. Vinen folder sig smukt ud i næsen, hvor højintense aromaer af gule ferskner, honningmelon, hvide blomster og mandler vælter op af glasset. Smagen følger smukt op, hvo

Jordbærvin - Økologisk

Jordbærvinen er et godt eksempel på dette. Ved produktionen af jordbærsaft er der ofte en del saft og bær tilbage, da man ikke kan udnytte bærrene 100 % til saft. Derfor blev der forsøgt med, at sætte en gæring i gang, og ud af den gæring kom en skøn j

Coteaux du Layon Rochefort 2022

Coteaux du Layon er en ædelsød dessertvin, som udmærker sig ved at have en frisk syre, der balancerer sødmen. Aromaerne byder på abrikoser, ananas, honning, safran og æbletærte. Server til desserter med æbler, rabarber eller andre syreholdige f

Frederiksdal Sur Lie

Den perfekte vin til mørk chokolade, marinerede bær, kager - og ikke mindst risalamande. 'Sur Lie' består af 100% Stevnsbær fra godsets plantager - primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. Bærrene har vildgæret i 2-4 dage og færdiggæret på ståltank

Château Coutet, 1. Cru Barsac-Sauternes 2015

96 point | Jeb Dunnuck: "A heavenly dessert wine, the 2015 Château Coutet boasts a huge nose of caramelized citrus, crème brûlée, tangerine, and honeysuckle. With huge richness and sweetness, moderate acidity, a thick, fat mouthfeel and a blockbuster

2015 Tetuna Trockenbeerenauslese

Weingut Robert Goldenits præsenterer en dessertvin, der er sød, men afbalanceret med en fin frugtsyre. Den har en duft af friske søde røde bær, fersken, citrus og grønne æbler, som også går igen i smagen. Vinen er fremstillet af sent høstede druer, hvilket giver en naturlig sødme og noter af frisk tropisk frugt og kandiseret appelsinskal. Denne dessertvin er lavet af Chardonnay og Welschriesling, høstet i hånden fra 30 år gamle vinstokke. Den lagres i ståltank for at bevare friskhed og renhed i frugten. Vinen har 222 gram restsukker per liter, balanceret af 7,3 gram syre.

Alvear Solera 1830 50 cl

Alvear Solera 1830 50cl Denne ældgamle Pedro Ximénez vin stammer fra Alvears ældste Solera. Druerne tørres i solen til rosiner og lagres efter det traditionelle "Criaderas og Soleras" system siden 1830. Vinen har en dyb farve med chokolade- og mahogninuancer. Aromaer af kakao, dadler, rosiner og figen. Smagen er tæt og fyldig med noter af rosiner, tørrede figen, honning og kaffe. Fløjlsagtig tekstur og lang, elegant finish. Nydes bedst alene eller med chokolade og krystalliseret frugt.

Chateau D´Yquem, Sauternes 2006

Legendarisk og kræver ingen introduktion, for Yquem er ubetinget verdens mest kendte og eftertragtede dessertvin. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af citroner, æblekage, mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, s

Hartenberg Riesling Noble Late Harvest 2020

Riesling Noble Late Harvest 2020 er en hvidvin fra Stellenbosch, Sydafrika. Den har en intens duft af honning, citron og tropisk frugt. Smagen er medium fyldig med noter af kandiseret appelsinskal og karamelliseret citrus. Den livlige syre giver en rig og elegant mundfølelse, afsluttet med mineralitet og frisk syre. Passer godt til krydret mad, stærke oste og desserter. Hartenberg

Moscato d'Asti, Maggiorina 2023

Moscato d'Asti, Maggiorina fra Rivetti er med sin ranke, sødmefyldte stil en superb dessertvin til prisen.  Vinen har en lys strågul farve og fine, elegante bobler. Givende og charmerende viser den i næsen citrus, blomster, gule æbler og søde k

Corteforte Recioto della Valpolicella Classico NV

Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født. Druerne

Quinta do Pégo 2019 LBV Port, Unfiltered

Bestil Quinta do Pégo 2019 Late Bottled Vintage Port, Unfiltered Produktinformation: Leverandør: Quinta do Pégo Alkohol: 40,0 % Land: Douro, Portugal Indhold: 0,70 liter Beskrivelse: Oplev den exceptionelle kvalitet og tradition fra Do

Bendito La Chispa Negra 2009 50 cl

Bendito La Chispa Negra 2009 er en eksklusiv vin fra Toro-regionen i Spanien, lavet af 100% Tinta de Toro druer. Efter høst tørres druerne for at opnå en naturlig koncentration, og vinen lagres i to år på ældre franske egetræsfade. Med en alkoholprocent på 14,5% og en begrænset produktion på 600-1000 flasker, er denne vin kun tilgængelig i de bedste årgange. Bemærk; 0,5L. Denne vin har en stil, der minder om portvin, med smagsnoter af rosiner, blåbær, figner, sød lakrids, kakao, karamel, tobak og blommer. Den er friskere end traditionel portvin på grund af den naturlige syre og tanniner i Tinta de Toro druen. Nyd den til chokolade, brownie, nøddetærte eller alene for en overraskende god vinoplevelse.

Chateau de Cros, Loupiac, Bordeaux

Fed konsistens og flot rav farvet i glasset med utrolig flot duft af modne druer med botrytis. En vin med lidt udvikling og virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige. Lavet på 60 år gamle sémillon og sauvignon blanc stokke. Fantastisk dessertvin, og

Château Doisy Daene, Barsac 2014

Château Doisy Daene 2014 er en smuk og racefyldt Sauternes, som balancerer sødmefyldt koncentration og finesse på mesterlig vis. Osende aromaer af ananas, passion, appelsinskal, modne ferskner, honning og flintesten vælter op af glasset, mens d

Juan Gil Monastrell Dulce 2012 37 cl

Juan Gil Monastrell Dulce 2012 er en udsøgt dessertvin fra Juan Gil, fremstillet af håndplukkede Monastrell-druer fra familiens ældste vinstokke. Vinen lagres delvist i rustfri ståltanke og delvist i franske egetræsfade i 5 år, efterfulgt af mindst 1 år på flaske. Farven er kirsebærrød med brune og granatrøde nuancer. Aromaerne byder på modne bær, figner, dadler, tørrede abrikoser og en let jordet tone. Smagen er koncentreret med mørk frugt, stor sødme og en afbalancerende syre. De søde og modne nuancer dominerer fra første mundfuld til den lange eftersmag. Serveres ved 10-12 grader. Perfekt til chokolade, søde kager, modne oste eller alene. En imponerende spansk dessertvin med mange smagsnuancer.

Alvear Pedro Ximénez 1927 - 37,5 cl.

Alvear Pedro Ximénez 1927 er en eksklusiv dessertvin med 98 point fra Parker. Perfekt til risalamande. Produceret af Bodegas Alvear i Andalusien, lavet på 100% Pedro Ximenez druer, der tørres i solen og lagres på egetræsfade. Vinen følger Solera metoden for optimal smag. Den er mørk, næsten sort, med intens frugtsødme. Serveres ved 4-8 grader og indeholder 16% alkohol. Vivino-brugere giver 4.2 stjerner. Robert Parker beskriver den som "dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured". Flasken indeholder 37,5 cl. Besøg Alvear for mere information.

Charmes de Rieussec 2018

Vinen er ekstremt intens, men holdes op af en flot syre og friskhed. Noter af abrikos, appelsin, kvæder og honning. 

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.