Mil Pesetas Oloroso Sherry

Mil Pesetas Oloroso er en tør sherry fra Jerez i det sydlige Spanien. Produceret på Palomino-druen, og er lagret "oxidativt”, hvilket vil sige, at der ikke dannes det lag af gær, som kaldes flor og som kendetegner fx typerne Fino, Manzanilla og Amonti

Château Doisy Daene, Barsac 2014

Château Doisy Daene 2014 er en smuk og racefyldt Sauternes, som balancerer sødmefyldt koncentration og finesse på mesterlig vis. Osende aromaer af ananas, passion, appelsinskal, modne ferskner, honning og flintesten vælter op af glasset, mens den i mun

Quinta do Portal Vintage 1995

Winemaker Paulo Coutinho siger: For første gang begyndte vi, at plukke druer til denne VINTAGE portvin i August! Vinen blev forsigtigt og langsomt lagret i vores kælder i Douro og nu afslører den en lækker moden frugt som har fastholdt sin friskhed og

Soave Passito della Gloria 0,5 l 2020

Passito delle Gloria er en koncentreret og yderst charmerende, sød Soave-vin. Vinen folder sig smukt ud i næsen, hvor højintense aromaer af gule ferskner, honningmelon, hvide blomster og mandler vælter op af glasset. Smagen følger smukt op, hvor lag på

Ca d'Gal, Moscato d'Asti Sant'Ilario 2021

De to grunde, der producerer Moscato d'Asti San'Ilario, vender mod sydøst, og alle vinmarker nyder en jævn modning og producerer gyldne og afbalancerede drueklynger. Høsten foregår i det optimale øjeblik for at udfylde det maksimale potentiale og egenskaberne for vinen.Jorden er lys, næsten hvid, med en høj procentdel kalksten, hvilket er ideelt til at give druerne struktur og krop. Temperaturen og klimaet er koldt om vinteren med regnfulde efterår, der skifter med varme somre, som er ret tørre og giver denne moscato en vidunderlig friskhed og mineralitet.Moscato d'Asti Sant'Ilario er dyb gul med grønlige og gyldne nuancer. Næsen er stor, kompleks og elegant med frugtagtige noter af fersken og abrikos, akacia og salvie. I munden åbner den sødt, men er aldrig tung, opretholdt af god syre (på grund af den store balance, der skyldes den perfekte modenhed af druerne), tilstedeværelsen af kulstof er cremet og ikke påtrængende med god og vedvarende friskhed. Denne vin har en meget lang finish, intens uden at være klodset. Finishen har nuancer af en interessant kompleksitet.Alt det ovenstående gør Moscato d’Asti Sant’Ilario eftertragtet og i stand til at komplimentere mange måltider, selv med usædvanlige madkombinationer. Den er dog særlig velegnet til sødere desserter med is og frugt.

Volpaia Vin Santo ½ fl. 2015

Volpaias Vin Santo er et brag af en koncentreret og elegant udgave af denne sjældne, søde vin. Vinen fremstår ravgylden og klar med intense og super-charmerende aromaer af honning, orangeskal, karamel, mandler og moden Galia-melon. I munden har den

Carpinus, Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016

Den smukke klassiske dessertvin fremstillet af de bedste botrytis angrebne vindruer. Det vælter op af glasset med en herlig duft hvor abrikosmarmelade, appelsin og modne tropiske frugter følges flot ad. Smagen er cremet, sød og frisk. Igen god intens frugt med noter af moden tropisk karakter og en herlig mineralsk afslutning. En unik dessertvin som har været med til at etablere Ungarn som et af verdens bedste vinlande.Her i det nordøstlige hjørne har man et mikroklima som gør at der udvikles den ædle råddenskab på druerne i vinmarken, sidst på sæsonen. Denne botrytis (ædel rød) giver en unik karakter til vinen og er med til at dehydrere druerne, så man får en sød og intens vin. Denne topvin fra Carpinus gæres og lagres i 24 måneder på 220 liters ungarske egetræsfade. Vinen har 165 gram restsukker og 8,1 gram syre, samt 11 % alkohol.

Pieropan, Recioto di Soave, Le Colombare 2018

​En traditionel sød vin lavet på tørrede druer, hvorfra vinens navn, Recioto, referer til formen på de nøje udvalgt drue klaser af Garganega druer, som ligner ører.​​Denne vin er en af familien Pieropans egne favoritter og den laves stadig på samme måde som den i generationer er lavet af familien.​

Ca'Barun Vermouth Di Torino Rosso N.V.

Vermouth kan nydes afkølet eller ved stuetemperatur. Vermouthen er klar til at drikkes når den bliver frigivet. Den kan sagtens holde sig 5-10 år. Åbner man en flaske vermouth kan den holde sig i op til flere måneder uden at miste karakter B

Lakeview Cabernet Franc Icewine 2017

Denne Cabernet Franc Icewine har en rig, aromatisk næse af jordbær, tranebær og kirsebær. Ganen har dybere, mere komplekse smag af peber, der balancerer sødmen. Denne søde vin er velafbalanceret med god syre i afslutningen. Serveres afkølet til cirka 12°

Charmes de Rieussec 2018

Vinen er ekstremt intens, men holdes op af en flot syre og friskhed. Noter af abrikos, appelsin, kvæder og honning.

Château Cantegril, Sauternes 2016 37,5 cl (v/6stk)

En elegant, mineralsk og charmerende Sauternes. Sød, men aldrig anmassende og altid med en fin underliggende nærmest friskhed, som formidler de sødmefyldte elementer på fornemste vis. Den smager godt lige så snart den frigives, men ved modning erstattes en del af friskheden langsomt af en forbavsende kompleksitet. Den bliver så at sige mindre vellystig, men til gengæld mere subtil. Begge udtryk er fascinerende, og det er spændende at være med på rejsen fra A til B.

Haut Peyraguey, Symphonie, Sauternes 2016 37,5 cl.

En luftig og elegant 2.vin fra 1.Cru slottet, hvor hyppige associationer er: honning, abrikosblomst, orangeskal, vanilje og fersken. Frugtintensiteten er flot, men sødmen moderat, og den saftige karakter støttes af sprød syre. Klar til at nyde når som helst til aperitif, cremede fiskeretter, lyst kød med eksotisk krydring, asiatisk køkken, oste og frugtdesserter. Vinstokkenes gennemsnitsalder er med 35 år lidt yngre end hovedvinens, og drueblandingen er ens: 95% Semillon og 5% Sauvignon Blanc. Vinifikationen er den samme med nye- og 2.års egefade til gæring og lagring; formentlig lidt færre nye fade for at sikre den lette og umiddelbare stil.

Frederiksdal Sur Lie

Den perfekte vin til mørk chokolade, marinerede bær, kager - og ikke mindst risalamande. 'Sur Lie' består af 100% Stevnsbær fra godsets plantager - primært Skælstrupmark og Nielstrupmark. Bærrene har vildgæret i 2-4 dage og færdiggæret på ståltank

Mas Amiel, Maury Millésime 85

Som noget helt særligt får denne type vin lov at modne i glasballoner udendørs et helt år inden de kommer på fade. Den unge vin får altså lov at begynde sin udvikling under påvirkning af Sydfrankrigs varme somre og blæsende vintre inden den langsomme modning i store træfade fremdrager den komplekse, intense duft og smag af tørret frugt, nødder og karamel, sammen med chokolade og krydderier. Server ved 10-12°C i almindelige hvidvinsglas. Drik til krydderkage med karamelcreme.

Moscato d'Asti, Maggiorina 2022

Moscato d'Asti, Maggiorina fra Rivetti er med sin ranke, sødmefyldte stil en superb dessertvin til prisen.  Vinen har en lys strågul farve og fine, elegante bobler. Givende og charmerende viser den i næsen citrus, blomster, gule æbler og søde krydderie

A.H. Riise Caramel Cream Liqueur Rum & Sea Salt

Prøv noget andet en Bailey's A.H. Riise Cream Liqueur Rum & Sea Salt er fremstillet på en base af A.H Riise XO rom, frisk fløde samt karamel og havsalt. Det resultere i en cremet likør med  smagsnuancer af Rom, karamel og en let saltet finish som harm

Quinta do Pégo 2016 portvin

Quinta do Pégo, der er ejet af danske AMKA, råder over ca. 33 hektar jord, hvoraf ca. 30 hektar er beplantet. Jorden er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Alle vindruer og oliven på Quinta do Pégo er certificeret som bæredygtigt l

Quinta do Portal Vintage 2003+ Special Release

Årgang 2003 - TOPÅRGANG Vinteren i 02/03 var utrolig våd, med næsten dobbelt så meget regn som normalt. Perfekte vækstbetingelser kom i slutningen af maj, med med hæje temperaturer og hæj pollenkoncentration. De første 15 dage af august i 2003, blev væks

Frederiksdal Kirsebærvin 2021

Intens Kirsebær. Den mest frugtige af Frederiksdals vine, hvor Stevnskirsebærrene virkelig kan smages. Ligesom en vintage-portvin har vinen ikke set dagens lys. For at få maksimal frugt har kirsebærrene vildgæret i 2-4 dage straks efter høsten. Herefter h

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.