Olivini Condolcezza 0,5 ltr.

Monte Chiaro Vinsanto del Chianti 2010

Meget intenst smagende vin, som italienerne bruger som meditationsvin. Hertil serverer de tørre mandelsmåkager, som gerne dyppes i glasset inden fortæring. Druerne tørres ind inden presningen, hvilket giver mosten intens smag og stort indhold af sukker. E

Leitz Riesling Beerenauslese Berg Schlossberg GL

Oremus Tokaji Aszu 5 Puttonyos 2013

Intens, sød fuldmoden og elegant vin med god balance mellem sødme og syre. Anbefales til blåskimmelost, tærter, tørrede frugter, oste. Druer: Furmint, Hárslevelu?, Zéta og Sárgamuskotály. Vinifikation: 5 Puttonyos (kurve med 23 kg botrytis druer) hældes i

Reflets de Carbonnieu 2018, Sauternes, Frankrig

En vellagret og god Sauternes er altid en oplevelse. Vinen fra Carbonnieu har en smuk lys og funklende gylden farve. Duften har en bemærkelsesværdig dybde med sødmefulde og komplekse aromaer af abrikos, pomelo og ananas. Smagen er koncentreret, rig og med

2021 Chardonnay "Macvin"

About this wine Ah what a fantastic Macvin from Mathieu Colin! Know the recipe? Two parts of grape juice and then Marc du jura, you know, the French grappa. Grapes: Chardonnay Vintage: 2021 Producer: Vin du Moutherot (Mathieu Colin) Country: France Region

Vingården Møn Solaris Dessertvin

Vingården Møn Har siden 2002 lavet vin fra egne dyrkede vinstokke. De første vinstokke blev plantet i år 2000 og der er efterfølgende plantet yderligere. Så det samlet antal vinstokke nu udgør 1200. Vingården er beliggende på det sydlige Møn og vinstokken

Olivier Matter Vieille Prune Dessert

Aiméstentz Sélection De Grains Nobles Gewürztraminer 2013

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

2010 Sainte Croix du Mont

2010  var et fremragende år. I denne årgang kombineres stor modenhed med velbevaret friskhed og en smuk gylden halm farve, i næsen er der citrusnoter med antydninger af marcipan, det er koncentreret, men alligevel meget elegant, med smag af honning, kand

Arnaud de Villeneuve Rivesaltes Ambré 1965

Ca d'Gal, Moscato d'Asti Sant'Ilario 2018

De to grunde, der producerer Moscato d'Asti San'Ilario, vender mod sydøst, og alle vinmarker nyder en jævn modning og producerer gyldne og afbalancerede drueklynger. Høsten foregår i det optimale øjeblik for at udfylde det maksimale potentiale og egenskaberne for vinen.Jorden er lys, næsten hvid, med en høj procentdel kalksten, hvilket er ideelt til at give druerne struktur og krop. Temperaturen og klimaet er koldt om vinteren med regnfulde efterår, der skifter med varme somre, som er ret tørre og giver denne moscato en vidunderlig friskhed og mineralitet.Moscato d'Asti Sant'Ilario er dyb gul med grønlige og gyldne nuancer. Næsen er stor, kompleks og elegant med frugtagtige noter af fersken og abrikos, akacia og salvie. I munden åbner den sødt, men er aldrig tung, opretholdt af god syre (på grund af den store balance, der skyldes den perfekte modenhed af druerne), tilstedeværelsen af kulstof er cremet og ikke påtrængende med god og vedvarende friskhed. Denne vin har en meget lang finish, intens uden at være klodset. Finishen har nuancer af en interessant kompleksitet.Alt det ovenstående gør Moscato d’Asti Sant’Ilario eftertragtet og i stand til at komplimentere mange måltider, selv med usædvanlige madkombinationer. Den er dog særlig velegnet til sødere desserter med is og frugt.

Chateau D´Yquem, Sauternes 2006

Legendarisk og kræver ingen introduktion, for Yquem er ubetinget verdens mest kendte og eftertragtede dessertvin. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af citroner, æblekage, mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, s

Chateau de Cros, Loupiac, Bordeaux

Fed konsistens og flot rav farvet i glasset med utrolig flot duft af modne druer med botrytis. En vin med lidt udvikling og virkelig en oplevelse ud over det sædvanlige. Lavet på 60 år gamle sémillon og sauvignon blanc stokke. Fantastisk dessertvin, og

Frederiksdal Nielstrupmark

Verdens første enkeltmarkskirsebærvin. Kirsebærrene kommer udelukkende fra Frederiksdals bedste plantage med de ældste Stevnsbærtræer på Frederiksdal Gods: Nielstrupmark. Lagret på træfade De selekterede bær spontangæres i 3-5 dage, og færdiggæres på rust

Riesling Beerenauslese, Kiedrich Gräfenberg, ½ fl. 2005

Vinen har et restsukkerindhold på 228 g/l. Syreindholdet ligger ret højt 11,4g/l, medens alkoholprocenten til gengæld er så lav som 7.5%. Det er en Riesling, når den er bedst med et vidunderligt match mellem syre og det naturlige restsukker. Det helt per

Accordini Le Bessole Passito Rosso Del Veneto 2009

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter.

Château Cantegril 37,5cl, 2016

Ca d'Gal, Moscato d'Asti Lumine 2021

Ca d’ Gal Moscato d'Asti Lumine-vin er laves fra husets egne marker, på vinstokke mellem 20 og 35 år gamle.I vinen finder man aromaer af akacia, der ledsager duft af salvie, rosmarin og moskus, den frugtagtighed, der er perfekt i ganen med en sidste tone af grønt æble, fersken og abrikos.Med livlige bobler, der aldrig er aggressive, har den en perfekt balance mellem sødme og friskhed.Moscato ledsager de klassiske desserter lavet med hasselnødder, frugtterter og fløde, men er også perfekt til at tilføje en dejlige bobler til en skål med blandede bær eller en frugtsalat.

Arnaud de Villeneuve Rivesaltes Ambré 2002

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.