Ribsvin / frugtvin

Thy Økobær Ribsvin: En Naturlig Delikatesse til Ganen Dyk ned i en sublim vinoplevelse med Thy Økobærs Ribsvin, en ægte smagsfest skabt af vildgær og økologisk dyrkede ribs. Hver dråbe er et resultat af omhyggelig omsorg, da vinen er produceret uden tils

Quinta do Portal 40 års Tawny old aged Portvin

læs mere om portvin her

Chateau D´Yquem, Sauternes 2006

Legendarisk og kræver ingen introduktion, for Yquem er ubetinget verdens mest kendte og eftertragtede dessertvin. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af citroner, æblekage, mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, s

Château Doisy Daene, Barsac 2014

Château Doisy Daene 2014 er en smuk og racefyldt Sauternes, som balancerer sødmefyldt koncentration og finesse på mesterlig vis. Osende aromaer af ananas, passion, appelsinskal, modne ferskner, honning og flintesten vælter op af glasset, mens den i mun

Guldbæk UNIKUM 2018

Et lille eksklusivt fadlagret batch af vores grønne drue Solaris i et dristigt mix med liflig æblevin af himmerlandske æbler og æblebrændevin, tilvirket hos Nordisk Brænderi. UNIKUM er gennem halvandet års modning på ex-sherryfade blevet helt sin egen med

Corteforte Recioto della Valpolicella Classico NV

Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født. Druerne

Recioto Della Valpolicella Classico

Fratelli Vogadori I hjertet af Valpolicella ligger vingården Fratelli Vogadori, Brødrene Vogadori. Alberto, Geatano og Emanuelle. Familiens 3. generation der arbejder med stor passion for jorden og for vinen. Bedstefar Vogadori købte jorden fra den lokal

Dalva Colheita 1995

læs mere om portvin her

Dalva Colheita 1997

læs mere om portvin her

Dalva 10 års Tawny

Dalva 10 års Tawny 10 års tawny fra Dalva, er en fyldig, fed portvin med duft af hasselnødder, figner og appelsinskal. En ideel vin til de kolde aftener. 10 års tawny er først og fremmest en stilart, hvor vinen blandes af fade fra

C. da Silva Dalva Tawny Port

Dalva Tawny Port Portvin Portugal 19% Denne Dalva er en Tawny Port, produceret i Portugal med en alkoholprocent på 19%. Dalva er notorisk kendt for at være et af verden bedste portvinshuse, denne udgave er ingen undtagelse. Nyd Dalva Tawny Port Dalva e

Quinta do Portal Late Bottled Vintage 2004

LATE BOTTLED VINTAGE PORTVIN Drik den nu eller vent Denne LBV portvin er drikkeklar nu, om det er til ostebordet, desserten eller blot til ren nydelse. Allerede når portvinen kommer i glasset fornemmer man duften fra den, en sødmefuld men stadigvæk

Chateau d'Yquem Sauternes No. 5

BESKRIVELSE Chateau d'Yquem Sauternes No. 5 Druerne høstes manuelt ad flere omgange - og først når de er blevet angrebet af botrytis (ædel råddenskab). Vinifikation og lagring sker i egefade, hvoraf ca. 80 pct. er nye, i 18 måneder. Lys, elegant og balanceret dessertvin med en livlig syre, flot mineralitet og sødmefulde noter af lynghonning, hvid fersken, ananas og orangemarmelade. Næsen fortryller med et væld af eksotiske noter – mango, honning, ananas, abrikos, orangeskal, lemoncurd, ingefær, safran og vanilje. I munden rig, sød og tykflydende med en helt vanvittig power, som balanceres forfriskende af den underliggende mineralske syre. Coutet er det gasconske ord for ”kniv”, og det beskriver i virkeligheden glimrende vinene fra Château Coutet i Barsac: Knivskarpe, kraftfulde, sprøde og livlige. Og søde, naturligvis. Coutet, der har 1. cru-status, ejer 38 ha vinmarker med gamle stokke, som har rødder langt ned i en undergrund af kalksten og ler, og et exceptionelt mikroklima, der skaber optimale betingelser for botrytis. Ejendommen stammer helt tilbage til 1200-tallet, hvor den blev opført som en fæstning. I 1643 begyndte man at lave vin her, og slottet var i en periode ejet af Lur-Saluces-familien fra Château d’Yquem. De 38,5 ha vinmarker er beplantet med 75 pct. semillon, 23 pct. sauvignon blanc og resten muscadelle. Vinstokkene er i gennemsnit 40 år gamle. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Portal Vintage 2003+ Special Release

Årgang 2003 - TOPÅRGANG Vinteren i 02/03 var utrolig våd, med næsten dobbelt så meget regn som normalt. Perfekte vækstbetingelser kom i slutningen af maj, med med hæje temperaturer og hæj pollenkoncentration. De første 15 dage af august i 2003, blev væks

Coteaux du Layon Rochefort 2022

Coteaux du Layon er en ædelsød dessertvin, som udmærker sig ved at have en frisk syre, der balancerer sødmen. Aromaerne byder på abrikoser, ananas, honning, safran og æbletærte. Server til desserter med æbler, rabarber eller andre syreholdige frugter.

Fratelli Vogadori Passito del Veneto 2017

Lad det være sagt med det samme: Fratelli Vogadori laver nogle knaldgode vine. En samlet rating på Vivino på 4,3 for alle vingårdens vine er det blevet til - og dette baseret på mere en 5.000 anmeldelser! Udvalget spænder fra den klassiske Amarone, v

2015 Tetuna Trockenbeerenauslese

Weingut Robert Goldenits. Sød, men ikke for sød, det er målet med denne dessertvin. En duft af friske søde røde bær, som bliver gentaget i smagen. Den flotte balance opnås med en fin frugtsyre. Danser på tungen som fingre på en violin. Let og perfekt balanceret. Brachetto druen oprinder fra Piemonte i Italien og forefindes kun i begrænsede mængder i Australien. Hos Souham passer vinen perfekt ind i hele konceptet med vine fra den gamle verden, der her får nyt liv. Fremstillet som en fuld alkoholisk vin, men af druer der er høstet sent så der er kommet en naturlig sødme med i vinen. Sød, men ikke for sød - det er budskabet. En sød dessertvin med god koncentration og friskhed. Det vælter op af glasset med en duft af fersken, citrus og grønne æbler. Smagen er sød, men med en balancerende friskhed. Noterne i smagen er frisk tropisk frugt og en anlese kandiseret appelsinskal. Denne vin er sammensat af Chardonnay og Welschriesling, der høstes fuldmodne i hånden. Vinstokkene er 30 år gamle. Vinen lagres i ståltank, for at bevare mest mulig friskhed og renhed i frugten. Vinen har 222 gram restsukker per liter, der balanceres af 7,3 gram syre.

Chateau Suduiraut 1'er Cru Sauternes 2007

BESKRIVELSE Suduiraut marker støder op til Château d'Yquem's nordlige side, byder på noget af det ypperste i Sauternes, og i store årgange forveksles den også tit med Château d'Yquem i blindsmagninger. Suduiraut - Sensuel Sauternes vinene er overdådigt lækre. De kendetegnes ved en meget parfumeret bouquet og smag, og en næsten sensuel og opulent krop, med en frisk finesse i smagen. De internationale vinskribenter er vilde med Suduiraut, Hugh Johnson: "En af de bedste Sauternes". Robert Parker: "Excellent".

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.