Sainte Croix du Mont 2015 - GULDMEDAILLE

2015  var et fremragende år. I denne årgang kombineres stor modenhed med velbevaret friskhed og en smuk gylden halm farve, i næsen er der citrusnoter med antydninger af marcipan, det er koncentreret, men alligevel meget elegant, med smag af honning, kand

Accordini Le Bessole Passito Bianco Del Veneto 2009

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter. 0,5 liter pr. flaske  

Aiméstentz Vendanges Tardives Muscat 2017

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen o

Niederhäuser Hermannshöhle, Riesling Auslese 2022

Schneiders Hermannshöhle Riesling Auslese er en funklende præcis og elegant udgave af en Auslese, hvor syreniveau er så udtalt, at dens koncentrerede, sødmefyldte frugt på ingen måde overgøres. Vinen fremstår elegant og indsmigrende i næsen med

Chateau D´Yquem, Sauternes 2000

Smuk relativt dyb gylden farve. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, sammen med honning, ingefær og karamel. Storslået. 

Coteaux du Layon Rochefort 2022

Coteaux du Layon er en ædelsød dessertvin, som udmærker sig ved at have en frisk syre, der balancerer sødmen. Aromaerne byder på abrikoser, ananas, honning, safran og æbletærte. Server til desserter med æbler, rabarber eller andre syreholdige f

Quinta do Pégo 2019 LBV Port, Unfiltered

Bestil Quinta do Pégo 2019 Late Bottled Vintage Port, Unfiltered Produktinformation: Leverandør: Quinta do Pégo Alkohol: 40,0 % Land: Douro, Portugal Indhold: 0,70 liter Beskrivelse: Oplev den exceptionelle kvalitet og tradition fra Do

Neil Ellis Noble Late Harvest 2016

Neil Ellis begyndte at producere vin i 1984 med druer fra Stellenbosch. Hans fokus på kvalitet strækker sig fra vinmarkerne til kælderen. I dag kombineres tradition med moderne teknikker for at skabe vine af højeste kvalitet. "Vi stræber efter at lave karakteristiske og raffinerede vine, der afspejler deres terræn," siger Neil Ellis. Denne vin har en lys guldfarve med grønne nuancer. Aromaerne byder på moden fersken, honning og lime. Den har en cremet tekstur og en afbalanceret finish. Madparring: Rig fisk (laks, tun), skaldyr, søde desserter, fjerkræ. Besøg: NEIL ELLIS

Trockenbeerenauslese, Magnum 2018

Vinen står med en mørk gullig farve og oser intenst af honningmelon, gule ferskner, modne æbler og hyldeblomst. Smagen følger mesterligt op, hvor dyb, lagfyldt og olie-tyk frugt balanceres af en skarpt syre-udtryk og en alenlang finale. &#

Chateau D´Yquem, Sauternes 2006

Legendarisk og kræver ingen introduktion, for Yquem er ubetinget verdens mest kendte og eftertragtede dessertvin. Et ekstremt komplekst aromabillede viser sig med delikate noter af citroner, æblekage, mandariner, varme appelsiner, blomser og mirabeller, s

Latium Morini Recioto 2011

Druerne håndhøstes i oktober og tørres indtil marts, hvor de mister 40% af deres vandindhold. For at opnå mere sødme stoppes udgæringen, og vinen lagres i 36 måneder på små franske egefade og derefter 10 måneder på flaske. Alkoholindhold: 14,5%. Lagringspotentiale: 15-20 år. Serveringsforslag: Velegnet til mørk chokolade, frisk frugt, nøddetærte eller kraftige oste. Serveringstemperatur: 12-14°C.

Henry of Pelham Riesling Icewine 2019

En klassevin! Smagsfuld, parfumeret og citrusagtig. Med alderen forbedres mineralitet og nuancerne af tørret frugt og honning. Lækker i sin ungdom, men denne Icewine vil også holde i mindst 15 år. Som aperitif med charcuteri, cheddar eller stærke blåskimm

Ribsvin / frugtvin

Thy Økobær Ribsvin: En Naturlig Delikatesse til Ganen Dyk ned i en sublim vinoplevelse med Thy Økobærs Ribsvin, en ægte smagsfest skabt af vildgær og økologisk dyrkede ribs. Hver dråbe er et resultat af omhyggelig omsorg, da vinen er produceret uden tils

Gewurztraminer Vendanges Tardive ½ ltr. 2018

Sipp Macks Gewurztraminer Vendanges Tardive er en koncentreret og charmerende udgave af denne særlige vintype, som generelt giver fremragende søde vine til prisen. Denne Gewurztraminer er en meget sød hvidvin med 108 g/l restsukker. Vinen har e

Juan Gil Monastrell Dulce 2012 37 cl

Juan Gil Monastrell Dulce 2012 er en udsøgt dessertvin fra Juan Gil, fremstillet af håndplukkede Monastrell-druer fra familiens ældste vinstokke. Vinen lagres delvist i rustfri ståltanke og delvist i franske egetræsfade i 5 år, efterfulgt af mindst 1 år på flaske. Farven er kirsebærrød med brune og granatrøde nuancer. Aromaerne byder på modne bær, figner, dadler, tørrede abrikoser og en let jordet tone. Smagen er koncentreret med mørk frugt, stor sødme og en afbalancerende syre. De søde og modne nuancer dominerer fra første mundfuld til den lange eftersmag. Serveres ved 10-12 grader. Perfekt til chokolade, søde kager, modne oste eller alene. En imponerende spansk dessertvin med mange smagsnuancer.

Guldbæk UNIKUM 2018

Et lille eksklusivt fadlagret batch af vores grønne drue Solaris i et dristigt mix med liflig æblevin af himmerlandske æbler og æblebrændevin, tilvirket hos Nordisk Brænderi. UNIKUM er gennem halvandet års modning på ex-sherryfade blevet helt sin egen med

Lafazanis Filema 2005

Fin græsk dessertvin produceret på "Santorini måden" som stammer fra de italienske tider på øen. En kompleks og fed vin som har toner af abrikos og honning. Oplagt til tærter og desserter hvor f.eks. honning eller figner indgår. Vasilis Lafazanis i 194

Moscato d'Asti, Maggiorina 2023

Moscato d'Asti, Maggiorina fra Rivetti er med sin ranke, sødmefyldte stil en superb dessertvin til prisen.  Vinen har en lys strågul farve og fine, elegante bobler. Givende og charmerende viser den i næsen citrus, blomster, gule æbler og søde k

Minutulo Valle dItria IGP 2021, Elogio alla Lentezza

Minutolo Valle d'Itria Igt 2021, Elogio alla Lentezza er fremstillet ved at bearbejde de modne Minutolo druer, der efterlades til tørring på vinstokken. Det er en dessertvin lavet af en sen høst. Klaserne af Minutolo-druen udvælges og tørrer direkte på pl

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.