Tokaj Classic Aszú 3 Puttonyos 2007

Den lille klassiske buttede Tokaj flaske vidner om intensitet og markant syre. Det er præcis hvad man får med denne vin. Duften har oxideret druesaft og tørrede frugter med abrikos i hovedrollen både i duft og smag. Lang eftersmag og utrolig god holdbarhe

Alvear Pedro Ximénez 1927 - 37,5 cl.

Alvear Pedro Ximénez 1927 er en eksklusiv dessertvin med 98 point fra Parker. Perfekt til risalamande. Produceret af Bodegas Alvear i Andalusien, lavet på 100% Pedro Ximenez druer, der tørres i solen og lagres på egetræsfade. Vinen følger Solera metoden for optimal smag. Den er mørk, næsten sort, med intens frugtsødme. Serveres ved 4-8 grader og indeholder 16% alkohol. Vivino-brugere giver 4.2 stjerner. Robert Parker beskriver den som "dense, super sweet, intense, rich and an amazingly, unctuously textured". Flasken indeholder 37,5 cl. Besøg Alvear for mere information.

Aiméstentz Vendanges Tardives Pinot Gris 2011

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

Ribsvin / frugtvin

Thy Økobær Ribsvin: En Naturlig Delikatesse til Ganen Dyk ned i en sublim vinoplevelse med Thy Økobærs Ribsvin, en ægte smagsfest skabt af vildgær og økologisk dyrkede ribs. Hver dråbe er et resultat af omhyggelig omsorg, da vinen er produceret uden tils

Aiméstentz Sélection De Grains Nobles Gewürztraminer 2013

Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen

Hartenberg Riesling Noble Late Harvest 2020

Riesling Noble Late Harvest 2020 er en hvidvin fra Stellenbosch, Sydafrika. Den har en intens duft af honning, citron og tropisk frugt. Smagen er medium fyldig med noter af kandiseret appelsinskal og karamelliseret citrus. Den livlige syre giver en rig og elegant mundfølelse, afsluttet med mineralitet og frisk syre. Passer godt til krydret mad, stærke oste og desserter. Hartenberg

Kamanterena Sodap Commandaria Saint Barnabas

Den legendariske dessertvin fra Cypern. Det er ikke mange vine man kan have tilfælles med den sagnomspundne Richard løvehjerte, men Commandaria er en af dem. Ved stuetemperatur er Commandaria velegnet til søde desserter eller de mere modne oste fx blås

Accordini Le Bessole Passito Rosso Del Veneto 2009

En fornem Passito fra Accordini Igino, med dybe noter af mørk frugt. Den perfekte ledsager til søde desserter.

Kelley Fox Blueberry Wine 2022

Så snart proppen er ude af flasken, brager aromaer af blåbær op og fylder rummet. Smagen er naturligt domineret af blåbær og syren afstemt. En saftig og spændende sag fra Kelly Fox hånd.

Coteaux du Layon Rochefort 2022

Coteaux du Layon er en ædelsød dessertvin, som udmærker sig ved at have en frisk syre, der balancerer sødmen. Aromaerne byder på abrikoser, ananas, honning, safran og æbletærte. Server til desserter med æbler, rabarber eller andre syreholdige frugter.

Château Doisy Daene, Barsac 2014

Château Doisy Daene 2014 er en smuk og racefyldt Sauternes, som balancerer sødmefyldt koncentration og finesse på mesterlig vis. Osende aromaer af ananas, passion, appelsinskal, modne ferskner, honning og flintesten vælter op af glasset, mens den i mun

Château Coutet, 1. Cru Barsac-Sauternes 2020

Robert Parker - Wine Advocate 94-96 point "The 2020 Coutet has a pale lemon-gold color, waltzing out of the glass with energetic notes of lemon tart, pink grapefruit, green mango and lime blossoms, with hints of chopped almonds, clover honey, candle wax

Guldbæk UNIKUM 2018

Et lille eksklusivt fadlagret batch af vores grønne drue Solaris i et dristigt mix med liflig æblevin af himmerlandske æbler og æblebrændevin, tilvirket hos Nordisk Brænderi. UNIKUM er gennem halvandet års modning på ex-sherryfade blevet helt sin egen med

Quinta do Pégo 2016 portvin

Quinta do Pégo, der er ejet af danske AMKA, råder over ca. 33 hektar jord, hvoraf ca. 30 hektar er beplantet. Jorden er klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Alle vindruer og oliven på Quinta do Pégo er certificeret som bæredygtigt l

Chateau Suduiraut 1'er Cru Sauternes 2007

Suduiraut marker, der grænser op til Château d'Yquem, tilbyder noget af det bedste i Sauternes. I store årgange forveksles den ofte med Château d'Yquem i blindsmagninger. Suduiraut - Sensuel Sauternes vinene er lækre med en parfumeret bouquet og smag. De har en sensuel og opulent krop med frisk finesse. Internationale vinskribenter elsker Suduiraut. Hugh Johnson kalder den "En af de bedste Sauternes", og Robert Parker beskriver den som "Excellent".

Jordbærvin - Økologisk

Jordbærvinen er et godt eksempel på dette. Ved produktionen af jordbærsaft er der ofte en del saft og bær tilbage, da man ikke kan udnytte bærrene 100 % til saft. Derfor blev der forsøgt med, at sætte en gæring i gang, og ud af den gæring kom en skøn j

La Tribuleira Moscato d'Asti 2020

Corteforte Recioto della Valpolicella Classico NV

Reciotoen anses af mange for at have stået fadder til Amaronen. Historien, kort, er denne at et par glemte fade bestemt for reciotoproduktionen blev lagret så længe at den blev mere bitter end en recioto skal være -og vupti så var amaronen født. Druerne

Bolero 2023

Cabernet Cantor 2023 Bolero 2023 er en dessertvin lavet af Bolero-druer. Den har en nuanceret og karakterfuld smag, perfekt til desserter og som aperitif. Anbefales serveret ved stuetemperatur. Høbjerggård: hoebjerggaard.dk/vores-vine

Forskellige dessertvine til forskellige smagsløg

Vi bestræber os på at kunne præsentere så mange forskellige slags dessertvine for dig som muligt, så du finder den helt rigtige. Når du har fundet den vin som passer dig, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe vinen.

Mange forskellige slags dessertvine

Der findes et hav af forskellige slags dessertvine, som alle er gode på hver deres måde. Fælles for dessertvine er, at de er søde. De mest populære dessertvine er vine lavet på enten Moscato, Chenin blanc eller Gewürztraminer.

Dessertvine fra forskellige lande

De forskellige dessertvine bliver produceret rundt omkring i mange forskellige lande, blandt andet i Italien, New Zealand, Tyskland og mange flere.

Vidste du...

At dessertvine er kendte for deres sødme, også selvom man kalder den søde vin for dessertvin, så passer alle slags ikke til alle slags desserter. Nogle passer bedre til lette og søde desserter, hvor andre passer til ost eller frugt. Dessertvinen adskiller sig fra tørre vine på den måde, at der er ugæret restsukker i dem, og det er den store mængde sukker, som gør dem søde. Når man starter arbejdet med at producere dessertvine, så bruger man en ekstremt sød og koncentreret druemost. Denne most er lavet af sukker og gær. Man kan lave dessertvin på fire forskellige måder. Første måde kaldes ædel råddenskab, som er hvor svampen botrytis cinera angriber druerne, under morgentågen i de køligere klimaer. Svampen angriber drueskallen, og når solen står op og rammer, så stopper svampen med at vækste og vandet kan fordampe ud af druen. Man kan også høste druerne, som er frosne, hvorefter man kan presse mosten ud af druerne, fordi vandet er i fast form. Man kan også vælge at tørre druerne eller at stoppe gæringen ved at tilsætte spiritus og på den måde slå gæret ihjel.