Vacu Vin, Champagne Stopper

VacuVin Champagne Stopper gør det muligt at bevare friskheden og smagen i din champagne eller mousserende vin. (Passer til de fleste champagne- og mousserende vin flasker)

Leclerc Briant La Croisette 2014

BESKRIVELSE La Croisette Brut produceres af Chardonnay druer og disse druer bliver hentet fra en enkelt parcel på 0,6 ha, af samme navn. Vinmarken har i alle dens år været en af de allerbedste enkelte vinmarker hos Leclerc-Briant, med en placering lige ved siden af ejendommen i Epernay. Vinen gæres og modnes på store træfade i ni måneder. Herefter gæres den igen, men på flaske (champagnisering), og længden af den den efterfølgende modning skifter efter årgang, men standarden er minimum tre år. Der tilsættes ingen Dosage efter degoreringen, hvilket betyder at vinen er en Zéro Dosage. Dette betyder så også at vinen er i en tørre stil. La Croisette Brut Nature fremstår med en blank, lysgylden farve og små, vedvarende bobler. I duften findes delikate og friske noter at citrusfrugter, urter, akacieblomster og god mineralitet, med en smule havsalt i slutningen. Smagen byder både på velour og friskhed, med noter af rødgrape, mango og ferskner. Tiden på træfadene kan fornemmes i afslutningen, hvor der findes spændende, saltede noter. En champagne fuld af karakter og harmoni. Vinen er velegnet til gastronomi. Især god med fisk eller skaldyr. LECLERC   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Louis Roederer Collection 245 Champagne 37,5 cl

BESKRIVELSE Louis Roederer Collection 245 Champagne Distriktet Champagne er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte vindistrikt, i passende afstand til Flandern, England og... Paris, som altid har været gode aftagere af vine fra Champagne. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling. Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig ud på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrunden - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes, som altid, afgørende for kvaliteten. Producenten Champagne Louis Roederer er uden tvivl i en meget privilegeret situation, når man ejer 214 ha. af Champagnes bedste vinmarker og dermed næsten er selvforsynende med druer. Markerne ligger nogenlunde ligeligt placeret i de 3 bedste regioner i Champagne - Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs, og dækker 80-85% af Louis Roederers samlede behov for druer. 97% af vinmarkerne er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru, og samme fornemme fordeling har de marker i Bouzy og Ambonnay, hvorfra man køber resten af de druer, man har behov for. Louis Roederer har de seneste mange år gradvist søgt at tilrette deres produktion efter de mest bæredygtige principper - herunder økologisk/biodynamisk dyrkning. Man har således allerede opnået DEMETER-certifikatet (biodynamisk dyrkning) på de vinmarker, som frembringer druerne til husets fornemmeste mærke, Cristal. Fra og med årgang 2021 har yderligere 115 ha. marker opnået økologisk certificering, og de resterende vinmarker vil følge efter. Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl., hvilket sikrer den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers unikke ”Vins de Réserve”, som er et lager af ældre vine, der ligger på såvel brugte egetræsfade à 60 hl. som på ståltanke (Perpetual Reserve). Reservevinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintagechampagnerne for at sikre kontinuitet i såvel stil som kvalitet i hver enkelt af disse. Champagne Louis Roederer har i mange år befundet sig på den absolutte top i Champagne, og ingen huse her nyder i dag vel større anseelse end netop Louis Roederer.     Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligeledes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc.   LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Dom Pérignon Champagne 2002 Naked

BESKRIVELSE Dom Pérignon er nok verdens mest berømte champagne brand. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde de eksklusive Dom Pérignon champagner i vores sortiment. Robert Parker - 96 Point The 2002 Dom Perignon is at first intensely floral, with perfumed jasmine that dominates the bouquet. With time in the glass the wine gains richness as the flavors turn decidedly riper and almost tropical. Ripe apricots, passion fruit and peaches emerge from this flashy, opulent Dom Perignon. The wine's volume makes it approachable today, but readers in search of more complexity will want to cellar this for at least a few years to allow for some of the baby fat to drop off. Geoffroy describes the vintage as very ripe and adds that some of the Chardonnay showed the ill-effects of the hot growing season in it the somewhat burned, dehydrated fruit that came in that year. This bottle was disgorged in July, 2009. To be released summer 2010.   Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Dom Perignon  

Carole Noizet Champagne Demi-Sec

BESKRIVELSE Champagne Carole Noizet er en af ​​de seneste års up-and-coming vinmagere. Ikke mindre end 3 cuvees har 1, 2 og 3 stjerner i Hachette Guiden. Noizets har dyrket deres vinmarker i tre generationer. Carole, Vinzent og deres børn Nathan og Manon tilhører de uafhængige vigneroner i Champagne. Cuvée Selection af Maison Carole Noizet blev tildelt 2 stjerner i Hachette-guiden. En meget speciel blanding af 50 % Chardonnay for friskhed, 30 % Meunier til frugt og 20 % Pinot for finesse bidrog til dette specielle resultat. Denne champagne forstår at fortrylle feinschmeckeres sanser. Cuvée Selection er ideel som aperitif og til forret af enhver art. Smag den sammen med vennerne og rund en begivenhedsrig dag af med den. Der er ikke noget bedre end noget godt.  

Bollinger R.D. 2007 Extra Brut Champagne

BESKRIVELSE R.D. står for »Recently Disgorged«, hvilket betyder, at denne Bollinger fra den roste årgang 2002 har lagret i Bollingers kældre i mere end et årti før aftapningen. Det giver champagnen utrolig udviklet kompleksitet. En fantastisk Champagne fra en af ​​de største huse. Robert Parker 97P Disgorged on July 10, 2020, with three grams per liter dosage, Bollinger's eagerly awaited 2007 Extra-Brut R. D. is beautiful, unwinding in the glass with aromas of crisp orchard fruit, citrus pith and white flowers mingled with hints of honey, orange oil, buttery pastry, English walnuts and delicately spicy bass notes. Full-bodied, vibrant and incisive, it's unusually elegant and structurally fine-boned for what is routinely one of Champagne's more muscular tête de cuvées, with a bright spine of acidity that's cloaked in vibrant, concentrated fruit, complemented by a pearly pinpoint mousse and concluding with an intensely sapid finish. Long and penetrating, this is a tightly coiled R. D. that will reward bottle age. Vinen er lavet på 34% Chardonnay og 66% Pinot Noir. Vinens første gæring foregår på egetræsfade og den efterfølgende flaskelagring foregår på flaske med korkprop. Den store andel Pinot Noir giver vinen kolossal kraft og fylde, og druernes fornemme oprindelse forklarer den fantastiske kompleksitet og det superbe lagringspotentiale. Bollinger Champagne RD er populært sagt Vintage Champagne frisk fra Bollingers kælder. RD står for Recently Disgorged. Som udgangspunkt er dette en Grande Année, som er lagret minimum 8 år; Vinen degorgeres umiddelbart før den slippes fri på markedet, hvorfor den både rummer den modne Champagnes kompleksitet og fylde OG den frisk-degorgerede vins finesse og ynde. Bollinger udbyder løbende små partier af forskellige årgange som Vintage RD. Dato for degorgering kan aflæses på etiketten. Maison Bollinger blev grundlagt i 1829. Maison Bollinger blev grundlagt i 1829. Champagne Bollinger er et af de mest respekterede vartegn for kvalitet og luksus, og husets track-record for konstant topkvalitet er uden sidestykke. Bollinger er den fremmeste eksponent for Pinot Noir- druen i Champagne. De fleste af husets vine indeholder ca 2/3 Pinot Noir, hvorfor Bollinger-vinene er kraftigere end alle andre Champagner. Andelen af druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker er ekstremt højt i vinene. Bollingers "standard-champagne", Special Cuvée, indeholder for eksempel 80% druer fra Grand Cru og 1. Cru-marker! Bollinger fremstiller kun årgangschampagne i de helt exceptionelle år. Vingården dækker hele 179 hektar, hvoraf de fleste er klassificeret som Grand eller Premier cru. Pinot Noir dominerer, den er en krævende druesort med en intens karakter, som danner rygraden i Bollinger-stilen. Kontinuitet i stilen er sikret af en enestående samling af over 800.000 reservemagnums, hvilket gør Bollinger til det eneste champagnehus med en så bred og præcis palet af aromaer i deres blandinger. Som en garanti for suveræn kvalitet, vinificeres de bedste crus i lagrede træfade. Champagnehuset lader sine vine modne dobbelt så længe som appellationskravet. Det gør de fordi en god vin har brug for tid til at udvikle sin fulde karakter.     BOLLINGER   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Leclerc Briant Brut Reserve champagne

BESKRIVELSE Brut Réserve er lavet på Pinot Meunier, Pinot Noir og Chardonnay fra økologiskdyrkede vinmarker i Cumières, Verneuil, Sermiers, Epernay et Cramant. Sammensætningen varierer efter årgang, men det er normalt Pinot Meunier, som dominerer. Hovedparten af vinen til Brut Réserve kommer fra en enkelt årgang, suppleret med vine fra 2-3 ældre årgange. Vinen er både gæret og modnet på store træfade. Også længden for den anden gæring på flaske (champagnisering) varierer efter årgang – normalt omkring 2-3 år. Dosage (tilsætning af sukkerlikør) er på 2 g. sukker/liter. Brut Réserve har en flot, lysgylden farve med rødt skær. Den har fine, vedvarende bobler og en meget åben, ren og frugtrig duft – også her med aromaer af røde frugter. Smagen har en flot harmoni mellem tørhed, fylde, frugtsødme og finesse. En meget sammensat, karakterfuld og charmerende champagne. Den slutter med god tørhed,s struktur og en let saltet stil, som gør den meget appetitvækkende. Perfekt til festlige lejligheder eller til gastronomi, især sammen med skaldyr eller fisk. LECLERC   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Krug Clos Du Mesnil Blanc De Blancs 2004

BESKRIVELSE Krug Clos du Mesnil er en meget sjælden Champagne, som viser den unikke karakter af en enkel parcel, høstet på et enkelt år. Den 1,84 hektar store vingård er beliggende i hjertet af Mesnil-sur-Orger, som er en de mest ikoniske landsbyer for Chardonnay i Champagneregionen. Champagnen har en intens gylden farve, der dufter af moden hvede. På næsen møder man udtryksfulde aromaer af toffee-æble, karamel, modne citrusfrugter og let ristede nødder. På ganen åbner den med forbløffende generøsitet og bredde. De første antydninger af brun farin, kandiseret ingefær og pekan giver plads til noter af citrusfrugter, og så bryder den ud i en eksplosion af friskhed forstærket af en meget lang og elegant finish. Krug Clos du Mesnil blev første gang skabt i 1979, da brødrene Krug besluttede at lave en Champagne, der udelukkende var skabt af druer fra en parcel og fra dette år. Krug Clos du Mesnil 1979 blev født på et tidspunkt, hvor konventionerne i Champagne koncentrerede sig om at blande flere vine fra forskellige parceller, og var derfor meget atypisk på dette tidspunkt. Krugs Clos du Mesnil byder på en Champagne af enestående skønhed og balance, som fortæller en historie om dette plots druer, og hylder Chardonnay-druen.   Vinous  The 2004 Clos du Mesnil captures all the pedigree of this epic Blanc des Blancs vintage. A soaring, majestic Champagne, the 2004 dazzles from the very first taste with its crystalline purity and brightness. In two tastings so far, the 2004 has been nothing less than a total showstopper. The vertical structure and pure, tightly-coiled power are the stuff dreams are made of. There is little doubt the 2004 is one of the very finest Clos du Mesnils in recent memory. Will it join the 1979, 1988 and 1996 as one of the all-time greats? Now, that is a tasting I would love to do! Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen. Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug. Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså. Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig den sjette generation af Krug-familien Olivier Krug, der leder dette fantastiske Champagnehus. Dette er med til at sikre at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper. Vinous 98+ KRUG  

Champagne Carole Noizet Brut Tradition

BESKRIVELSE Et udtryk for den klassiske champagnetradition, denne cuvée er lavet af sorte druer. (pinot meunier og pinot noir) Dejlig kraftig og vedvarende lang eftersmag og behagelig frisk. Et dejligt glas i tide og utide   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

de Venoge Cordon Bleu Brut Blanc De Noirs Champagne

BESKRIVELSE En helt enestående nyhed fra Champagne de Venoge. Extra Brut er en aperitif champagne, der masserer tungen og giver appetit på mere. 92 point hos Robert Parker! “It is pure, fresh and intense on the palate, highly elegant and finessed but also quite rich and pretty complex in the finish where some After Eight notes are also added and intermingled with lemon flavors. This is an excellent effort in the Cordon Bleu range, and I’d love to have it with oysters and seafood.” Alk. styrke:  12% Brand: De Venoge Druesort: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir Land: Frankrig Område: Champagne Størrelse: 75 cl. Vintype: Mousserende vin Degogeret 2021  

Krug Grande Cuvée Edt. 164 Brut Champagne

BESKRIVELSE Krug Grande Cuvée er født af én mands drøm, Joseph Krug, om at lave den allerbedste champagne, han kunne tilbyde, hvert eneste år, uanset de årlige variationer i klimaet. Siden 1843 har House of Krug hædret denne vision med hver ny udgave af Krug Grande Cuvée. I modsætning til andre Maisons udvælges de vine, der er nødvendige til deres NV, først i foråret efter høsten. Derefter overvejer Krug de elementer, de vil beholde fra den sidste høst til deres reserver, og til sidst beslutter de, om de har de rigtige komponenter til at lave en årgang fra det år. Ofte i store årgange som 2012 beslutter de sig for, at de vil have flere af de gode vine i deres reserveprogram i stedet for at lave en Krug 2012. "Hvert år siden grundlæggelsen af ​​huset er der skabt en ny udgave af Krug Grande Cuvée, hvert år vil inspirationen være den samme, men skabelsen vil være helt unik og anderledes." Olivier Krug Dette er den 164. skabelse af Krug Grande Cuvée og den anden udgivelse, der viser Edition på etiketten. Baseret på 2008 er det en blanding af 127 vine fra elleve årgange: den ældste er 1990 og den yngste 2008. Årgangen 2008 har produceret vine med stram struktur, så renhed af frugt og stærk underliggende syre vil sandsynligvis give vinene et enormt lagringspotentiale . Fordi denne årgang har så stærk en personlighed, er mængden af ​​reservevine i 164. udgave højere end normalt. Krug ID: 414076| Hver flaske Krug har et Krug ID på bagsiden af ​​etiketten, som gør det muligt for dig at opdage historien om netop den flaske. Du kan gøre det ved at bruge smartphone-appen eller på Krugs hjemmeside. Teknisk information: Vinmarker: Hovedsageligt Premier & Grand Cru druesorter: 48% Pinot Noir, 35% Chardonnay, 17% Meunier Base Årgang: 2008 Reservevin: 38% Lagring: 7 år på bundfaldet Udgørt: Januar 2016 Dosering: 6 g/ l Alkohol: 12 % Drik: Nu til 2030 Smagsnote: Enestående friskhed i munden ledsages af noter af ristet brød, hasselnød, nougat og geléfrugt. Rig og syrlig smag af citron og grapefrugt forstærkes af de fine og elegante boblers subtilitet. Dette har en enorm kraft af frugt, brioche, æbler, vanilje og krydderier og en smagslængde, der bliver ved og ved. Præcisionen af ​​de seneste udgivelser er hidtil uset, og hvor mange årtier de kan rumme i kælderen er nogens gæt. Den ultimative non-vintage. KRUG  

Dom Pérignon Champagne 2009 Naked

BESKRIVELSE   Dom Pérignon laver kun vintagechampagne, og hver årgang er en kreation, som er enestående og unik. Den udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons stil. Plénitude 1 er indbegrebet af harmoni. Efter mindst 8 års bearbejdelse i kældrene frigives vinen. Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.   En Champagne som aldrig skuffer. Vinous The 2009 Dom Pérignon is a gorgeous, totally seductive Champagne that will drink well right out of the gate. Medium in body and unusually open-knit at this stage, the 2009 is one of the most accessible young Dom Pérignons I can remember tasting. It is an excellent choice to drink while waiting for the release of the stellar 2008 and some recent vintages that remain very young, including the 2006. Despite the warm, ripe personality of the 2009 Dom Pérignon is quite gracious, but there is plenty of depth underpinning the fruit. With each successive tasting, the 2009 seems to have gained more power and breadth, especially on the finish. Above all else, the 2009 is decidedly restrained for a warm, radiant vintage. It is not as overtly flamboyant as the 2002 nor as phenolically intense as years like 2003 and 2006. Instead, the 2009 is a beautifully balanced Champagne, with all of its elements in the right place. Tasted three times. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. 94+ Vinous 97 James Suckling 96 Decanter 96 WineSpectator Dom Perignon  

Louis Roederer Collection 242 Brut Champagne

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 242 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er  Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. LIlgedes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Baseåret for denne cuvée er 2017, og Chardonnay er den dominerende drue i denne blend med 42% mens 36% er Pinot Noir og 22% Pinot Munier. Reserve vine udgør 12% fra 2009, 2011, 2013, 2015 og 2016. Collection 242 indeholder druer fra hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen. Er der forskel på Brut Premier og ’Collection 242’? JA!! Louis Roederers klassiske non-vintage Champagne, Brut Premier skuffer dig aldrig. Sammenligner man Brut Premier med de kendte non-vintage Champagner, er den særdeles overlegen. Koncentreret, fyldig og kraftig Champagne, med en vidunderlig mousse! Når man ikke kan drikke Roederers prestige Champagne Cristal, er Brut Premier et godt alternativ. Champagne Louis Roederer Brut Premier er netop kåret som verdens bedste Non-Vintage Champagne af Decanter World Wine Awards, foran flere end 350 andre Champagner! Bedømmelsen blev foretaget af 219 internationale dommere, hvoraf 75 af dommerne har en Master of Wine og 13 Master Sommeliers.  Collection 242 er en helt ny cuvèe grundet: Andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øges fra 6% til 10%. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Andelen af seneste vintage årgang øges så cuvèen nu indeholder op til 35% af denne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Markant større gennemsigtighed for dine kunder, da bagetikken informerer mere tydeligt om indholdet af vintage-årgange, hvor QR kode kan scannes for yderligere information. Hver ’Collection-udgave’ har sin egen smag/udtryk, hvilket giver Champagne-elskeren mulighed for at købe/samle den ’Collection’ de bedst kan lide.  LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre. TILMELD DIG

Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 2002

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Robert Parker The 2002 Dom Pérignon P2 is showing very well indeed, wafting from the glass with aromas of crisp yellow orchard fruit, dried white flowers, orange oil, smoky peach, peat and praline. On the palate, it's full-bodied, broad and textural, with a ripe and muscular core of fruit, ripe acids and fine concentration, concluding with a long and elegantly toasty finish. As I wrote earlier this year, this is a ripe and powerful Dom Pérignon that finds its closest stylistic analogy in the 1990 vintage, and it is considerably less evolved than the more tertiary 2000 P2 today. While the P2 is a bit drier and more precise on the finish than the original release, given the wine's slow evolution, the difference between the two is less pronounced than it has been for any vintage since 1996. To my palate, it really needs four or five years in the cellar before it truly starts to blossom. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse.   Dom Perignon  

Diebolt Vallois Blanc de Blancs Vintage 2010

BESKRIVELSE Diebolt-Vallois Blanc de Blancs 2010 Man bruger kun Cuvéen (1. pres) til husets Blanc de Blancs Champagner. Fermentering foregår på både termostatstyret ståtanke og på store egetræsfade og alle husets Champagner undergår malolaktisk fermentering med undtagelse af Fleur de Passion. Reserve vinene ligger 14 meter nede i kælderen på ståltanke eller på 40 hektoliter store egetræsfade. Dette er med til at give Diebolt-Vallois’ Champagner deres blødehed, varme og afrunding. Champagnehuset Diebolt-Vallois ligger i Grand Cru kommunen Cramant. Cramant ligger i Côte de Blancs og er kendt for at have et unikt terroir, specielt for Chardonnay. Diebolt-Vallois er et rigtigt familie hus. Startet af Jacques Diebolt og hans kone Nadia Vallois. I dag er deres børn Arnaud og Isabelle også involveret i huset og overtager mere og mere. Diebolt familien har boet i Cramant siden slutningen af 1900-tallet og Vallois familien har boet i Champagne distriktet (Cuis) siden 1500-tallet. Jacques Diebolt arbejdede sammen med sin farfar som lavede sin første Champagne i 1959. Det var dog først i 1978 at Jacques og Nadia startede Champagnehuset. Her byggede man opbevarings kælder og senere et vineri. Diebolt-Vallois ejer 11 hektar primært i Cramant der er Grand Cru og nogle marker i Cuis der er Premier Cru. Derudover har man marker i Chouilly (2 marker Les Toulettes and Les Hautes Justices) også plantet med Chardonnay. Samt marker i Montagne de Reims og Côte de Bar, plantet med Pinot Noir og Pinot Meunier. Alle druer bliver selvfølgelig handplukket og hver enkel parcel bliver presset og vinificeret separat.     Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Penfolds Thienot Lot. 1-175 Rare Champagne 2012

BESKRIVELSE Penfolds Thienot Lot. 1-175 Champagne 2012 750mL - Introduktion af Champagne med begrænset udgivelse for at fejre 175 års vinfremstilling. Vi har genoplivet vores kærlighedsaffære med Frankrig, som er  et helt særligt sted for Penfolds, hvor vinmageren Max Schubert blev inspireret til at skabe Grange. Sammen med Thiénot, som er en yderst respekteret spiller i Champagne-verdenen, startede Penfolds praktisk involvering gennem hele tirage-lageret for at skabe en ekstraordinær 2012 Chardonnay Pinot Noir Cuvée. En champagne, der er værdig til at fejre vores fortid, nutid og fremtid. Sjældent Penfold samlerobjekt, og du har en begrænset chance for at sikre dig denne flaske, da der kun er få flasker tilbage. TEKNISK INFORMATION  Oprindelse: Champagne, Frankrig. Vingård regioner; Vertus (25%), Verzenay (15%), Mesnil-sur-Oger (15%), Tauxieres (15%), Aÿ (10%), Cramant (10%), Cumières (5%), Avenay Val d' Eller (5%). Disgorge Dato: 15. oktober 2018. Vinanalyse: Alc/Vol: 12,5%, Surhedsgrad: 6,7g/L, pH: 3,02, Dosering: 4g/L, MLF: 100%. Sort: 50% Chardonnay (Vertus, Mesnil-sur-Oger, Cramant), 50% Pinot Noir (Verzenay, Tauxieres, Aÿ, Cumières, Avenay Val d'Or).   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Perrier-Jouet Belle Epoque Brut 2012

BESKRIVELSE Belle Epoque er kronjuvelen i Champagne Perrier-Jouët sortiment. Vinen er "opfundet" i slutningen af 50'erne af den daværende ejer Michel Budin, hans marketing direktør Pierre Ernst og kældermesteren André Bavaret. De blev inspireret af en gammel smukt dekoreret flaske, som længe havde ligget og samlet støv i et skab i et baglokale. En flaske som bar et en vifte af glaserede og fint buede anemoner udført i 1902 af glaskunstneren Emile Galle, der i dag regnes for en af de betydeligste figurer i den franske art nouveau bevægelse. Opgaven var herefter at fremstille en Champagne, som kunne leve op til den smukke indpakning. Første forsøg kom på markedet i 1969 i form af en Vintage Brut 1964 og resten er som man siger historie. I Dag er det Hervé Deschamps der kældermester hos Perrier-Jouë og dermed ansvarlig for at sammenstikke de forskellige cuvéer, således at deres unikke karakter bliver fastholdt eller nænsomt opdateret. I Belle Epoque Brut leder han efter friskhed og elegance med 50% Chardonnay fra Grands Crus marker i Cramant og Avize, og med 45% Pinot Noir og 5% Pinots Meunier fra Montagne de Reims forsøger han at supplere med generøsitet og kompleksitet. Vinen modner i flasken i 6 år inden den får sin Champagneprop og en for topvine relativt høj dossage på 8 g. pr. liter. Kritikere af Belle Epoque fører sig frem ved at hævde, at det er flasken som Perrier-Jouet har gjort sig størst anstrengelser med, og det er da også korrekt at Belle Epoque ikke er videre intens og voldsom. Men i stedet rummer den en fin sanselig, finesserig elegance og da balancen i vinen samtidig er upåklagelig selv efter adskillige år på flaske synes kritikken uberettiget. I særdeleshed hvis man sidder med et generøst skænket glas i hånden i de fornemme omgivelser på Perrier-Jouët vinbar i Èpernay. Perrier-Jouët   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Louis Roederer Brut Vintage 2014

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 9 g./l. i 2013,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er et af de få tilbageværende uafhængige huse i Champagne, som stadig kontrolleres af grundlæggerens efterkommere. Roederers filosofi var og er, at den bedste måde man kan producere den bedste champagne på, var ved at kontrollere hele processen fra arbejdet i vinmarken, hen over høsten, gæringen af vinen og den efterfølgende vitale modning af de sarte bobler inde i flaskerne. Familien ejer efterhånden næsten 250 ha. vinmarker med Premier og Grand Cru status, og de har derfor ganske særlige forudsætninger for at producerer rigtig mange flasker på et interessant niveau. Det er Jean-Claude Rouzaud, (uddannet ønolog noget af en institution) som med sikker hånd tegner Champagne Roederer i dag. Omkring 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 10% Pinot Meunier som efter gæringen blandes med op til 15% Vin de Reserve og derpå får lov til at samle sig i 6 måneder inden vinen tappes på flaske og modner i 42 måneder inden budfaldet skydes bort og den modtager en dosage på mellem 8-10 g. pr. liter. Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Veuve Clicquot, La Grande Dame 2006 Champagne

BESKRIVELSE Super harmonisk La Grande Dame 2006 Veuve Clicquot La Grande Dame  er en fantastisk og super harmonisk champagne, Champagnens Store Dame! Denne Cuvee har kompromisløs kvalitet med uforlignelige finesse. Prestige Cuvée, La Grande Dame 2006 er en meget stor vin, som er en hyldest til en ''Grande Dame de la champagne'' Nicole-Barbe Ponsardin. Den uforlignelige finesse af denne Cuvée er resultat af en blanding af 8 husets traditionelle Grand Crus, som enken selv havde opkøbt. Veuve Clicquot Prestige Cuvée, La Grande Dame 2006 består af kun de bedste crus: 64% Pinot Noir druer (fra Grands Crus på Ay i Grande Vallée de la Marne,  Verzenay, Verzy, Ambonnay, Bouzy i Montagne de Reims) og 36% Chardonnay druer ( fra tre Grands Crus: Avize, Oger, Le Mesnil-sur-Oger i Côte des Blancs).                 Denne Prestige Grand Cru Champagne har en fin, kompleks duft og en bemærkelsesværdig balance med en frisk, harmonisk finish og en unik aromatisk eftersmag. La Grande Dame 2006 er rig og cremet med fremadrettet frugt smag. Elegant, raffineret og delikat, champagne er flagskibet og højdepunktet af Veuve Clicquot stil. Champagne er krystalklart, med utroligt fine bobler. Veuve Clicquot

Champagne Extra Brut 'Demi - Lune' Bruno Michel 2016

BESKRIVELSE Champagne  Extra Brut "Demi-Lune" fra Bruno Michel vingården er en autentisk og overraskende boble perfekt til at dele med venner. Den er lavet af rene Pinot Meunier-druer høstet i hånden og lagret i 18 måneder på bærmen. Den lyse strågule farve med gyldne highlights skinner i glasset, mens intense aromaer af sprød frugt, honning og brødskorpe fortryller næsen. Smagen er frisk, cremet, omsluttende, en kram af fremragende smagsvedholdenhed.  Farve Strålende strågul med gyldne nuancer, fin og vedvarende perlage Duft Intens afslører den noter af sprød frugt som æble og pære med strejf af honning og brødskorpe. Smag Frisk, omsluttende, cremet, mineralsk, krydret og med fremragende vedholdenhed Der er kun produceret 2105 flasker .!! Degogeret 11/2020 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle vores gode tilbud før alle andre.

Champagne til enhver smag

Hos vinkammeret stræber vi efter at kunne præsentere dig for et hav af forskellige slags champagner, så du er sikret at finde en, som falder i din smag. Når du har fundet den slags champagne du ønsker at købe, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe den.

Forskellige slags champagne

Der findes mange forskellige slags champagner, som hver især kan noget helt specielt. Du kan blandt andet købe slags som Blanc de blanc, Blanc de noirs, Rosé champagne, non vintage og mange flere.

Champagne fra Champagne regionen

Champagnen kommer fra den franske region Champagne, i det nordøstlige Frankrig. Champagne er et beskyttet navn, som kun må benyttes om mousserende vin fra champagne distriktet.

Vidste du...

Champagne er en mousserende vin, som er vin med kulsyre. For at producere champagne, tilsætter man gær til druesaften, som omdanner druesaftens sukker til alkohol, og udskiller også kuldioxid. For at denne vin bliver til champagne, udsætter man vinen for endnu en gæring. Dette gør man ved at hælde vinen på flaske eller tank, og så tilsætte gær og sukker, hvorefter man lukker tanken eller flasken helt til, så man sikrer at kulsyren bliver i vinen. Boblerne i champagnen skal være små og klare, samt kunne holde sig i 10 minutter, efter champagnen er hældt op i glasset. Champagnen laves af en blanding af 3 druesorter, den hvide chardonnay og de sorte Pinot noir og Pinot Meunier. Grunden til at champagnen har en lys farve, på trods af brugen af sorte druer, er fordi man fjerner skallerne straks efter at druerne er blevet presset. Betegnelserne for om hvorvidt champagnen er tør eller sød er som følgende: Brut Natural: Meget tør Brut: Tør Sec: Halvtør Demi Sec: Halvsød Demi Doux: Sød Doux: Meget sød De mest populære champagnemærker er Moët & Chandon og Dom Perignon. (Som i øvrigt er ejet af Möet & Chandon virksomheden)