Comtes de Dampierre Grand Cru 2002

BESKRIVELSE DAMPIERRE'S BEDSTE CUVÉE PRESTIGE ÅRGANG TIL DATO Comtes de Dampierre, Cuvée Prestige 2002, Blanc de Blancs Lukket med Ficelage Cuvée Prestige er lavet på Chardonnay-druer fra de bedste landsbyer i Côte de Blancs. (30% Avize - 35% Cramant - 35% Mesnil-sur Oger). Den lagres i termostatstyret ståltanke og kun 50% af vinen gennemgår malolaktisk fermentation, dette gøres for at beholde så meget smag som muligt. Cuvée Prestige Grand Cru lagres i Dampierre’s kælder i minimum 10 år inden den frigives.               Lidt om huset Comtes de Dampierre I mere end 700 år har Dampierre-familien været en del af Champagne. I 1300-tallet var Guy de Dampierre Guvernør i Champagne. Lige fra dengang Champagnen blev ”opdaget”, har familien været med i og omkring Champagne. Fra 1880 engagerede familien sig i handlen med Champagne, men udelukkende som necociant (vinkøbmand) og hvor man stræbte efter at sælge Champagner af bedste kvalitet. Det var først i 1975 at den daværende Comtes de Dampierre (Audoin) besluttede at familien skulle lægge navn til egen Champagne. Audoin de Dampierres ønske var at "bevise" at der sagtens kunne laves god Champagne af høj kvalitet til en rimelig pris. På grund af olie krisen i 1970'erne var flere huse i Champagne begyndt at lave størrer mængder af Champagne men på bekostning af kvaliteten. Det var det, Audoin de Dampierre ville modbevise. Audion de Dampierre følte, at det eksklusive, det spændende, historiene samt myterne var ved at forsvinde fra Champagne. Der var, efter hans mening, alt for mange Champagnehuse, der satsede på kvantitet i stedet for kvalitet. Derfor brød han med tidens normer for Champagne produktion og begyndte at stræbe efter en super kvalitet. Grund ideen hos Audoin de Dampierre var, at Champagne ikke kun blev gode i kælderen, men at Champagnerne også får deres "identitet" fra markerne, drue udvælgelsen samt, håndteringen og sorteringen af druerne, alt sammen vigtige parametre for den færdige Champagne. Husets første officielle årgang er 1980, men venner af huset har været heldige at smage vine som Audoin de Dampierre lavede inden og som kun var tiltænkt familien. Den første Champagne fra huset er Vintage 1975 som kun blev lavet i Cuvée Prestige udgaven. Man ejer ikke nogle marker hos Comte de Dampierre men køber druer fra Premiere og Grand Cru marker. Som basis for de flotte champagner benytter man hos Comtes de Dampierre, Chardonnay-druer som er klassificeret Grand Cru eller Premier Cru (primært fra Avize, Cramant, Vertus og Mesnil-sur-Oger) og Pinot Noir druer som er klassificeret enten Grand Cru eller Premier Cru (fra Bouzy, Ambonnay og Cumières). I dag er Audoin de Dampierre ikke længere ved slottet med dygtige og kompetente mennesker har taget over og om muligt hævet niveauet i Champagnerne der stadig bæger familiens navn. I 2011 trak Audoin de Dampierre sig helt tilbage og solgte huset til Philippe Rosy. I dag er det Gabrielle Breitinger der sammen med Philippe Rosy der står for alt i forbindelse med huset. De driver huset videre i Audoin de Dampierre ånd og holder bl.a. fast i at benytte ficelage på husets top Cuvéer. Det er en gammel måde hvor man med 3 stykker hampsnor holder proppen på plads, i stedet for at bruge ståltråd, som de fleste bruger i dag. Champagnehuset Comte de Dampierre ligger i toppen af Champagnes mange producenter. Læs mere her:  

Louis Roederer Collection 243 Champagne 37,5 cl

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 242 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er [caption id="attachment_5507" align="aligncenter" width="1000"] #image_title[/caption] Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligeledes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Facts om champagnen: Terroir: 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Riviére’ (La Valèe de la Marne) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Montagne’. (Montagne de Reims) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Côte’ (Côte des blancs)   Cuvèe: 42% Chardonnay 40% Pinot Noir 18% Pinot Meunier   Komposition af Collection 243: 31% af indholdet blev skabt i 2012. 10% af indholdet kommer fra fadlagret vin – i følgende årgange; 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, og 2017. 59% af indholdet kommer fra det fantastiske Champagne år 2018 (i særdeleshed for Pinot Noir). Dosage: 8 gram pr. Liter. Smagsmæssigt er Collection 243 mere dyb og kraftigere i smagen, end Collection 242. Mere intens og vinøs smagsoplevelse med nuanceret tekstur og finesse. Det kødfuldte Pinot Noir-præg træder flot igennem, hvor det er tydeligt at 59% af indholdet kommer fra det suveræne pinot år; 2018. Som i tidligere år ønsker Louis Roederer at være 100% transparente i alt hvad de gør. Dette gælder i den grad også for Collection 243.   Bagetiketten viser relevant info, og hvis du scanner QR-koden med din telefon (som du sagtens kan gøre her på skærmen) kommer der endnu mere info frem.   Den officielle smagsbeskrivelse af Collection 243 fra Louis Roederer: Bright, golden hue with shimmering highlights. Fine, lively mousse with lingering threads of bubbles. The bouquet is open and rich yet also wonderfully fresh. It offers an explosion of ripe, delicate fruit with intense notes of yellow fruit (mirabelle plum) from the Pinot noir complemented by sweet citrus fruits (lemon meringue pie) and delicate notes of white flowers (jasmine) from the Chardonnay. The palate is deep and dense with a big, well-structured backbone. The texture is simply mesmerising with its fleshy mouthfeel from the Pinot noir that coats the palate before giving way to an incredible saline freshness with a pleasant hint of bitterness. This wine combines the strength, intensity and power of the delectably ripe Pinot noirs which are balanced to perfection by the chalky freshness and density from the Chardonnay which forms the majority of the blend.   Collection has all its warmth and generosity thanks to the perfect ripeness of the fruit harvested in the 2018 vintage, yet it is the freshness, energy and complexity of the 'Réserve Perpétuelle' created in 2012, as well as the texture imparted by the oak ageing, that extend and elongate the wines' body resulting in unrivalled finesse and persistence. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Champagne Taittinger Comtes De Champagne 2008

BESKRIVELSE Champagne Taittinger blev grundlagt i 1734 og var indtil sommeren 2005 et af de få huse tilbage i Champagne, der stadig var familieejet. Champagne Taittinger blev købt af et amerikansk investeringsfirma, men et års tid efter lykkedes det igen - med support fra Crédit Agricole du Nord - at få huset under familien Taittinger’s ledelse. Topkvalitet og respekt for traditioner prioriteres meget højt hos Champagne Taittinger, som ejer næsten 290 hektar vinmarker, i det bedste område af Champagne. Dette sikrer en fast tilgang af druer i topkvalitet til produktionen af delikat, velafbalanceret Champagne.  Taittingers kældre er beliggende under St. Nicaise klostret, som i det 13. århundrede tilhørte Benedictiner-munke. Munkene brugte kældrene til opbevaring af deres vine. Disse kældre er det eneste, der er tilbage af klosteret, idet det blev ødelagt under den franske revolution. I dag benyttes kældrene som nævnt af Taittinger, og de har her en samlet kapacitet på ca. 22 millioner flasker.  Taittinger producerer kun deres Comtes de Champagne i de allerbedste år. Druerne, som benyttes stammer udelukkende fra nogle af de bedste Grand Cru-marker i Côte des Blancs bl.a. Avize, Cramant og Mesnil-sur-Oger og det er kun vin fra første pres, der benyttes. Det bør også nævnes, at Comtes de Champagne først frigives til salg efter ca. 10 års lagring.  Champagnen har en smuk strågul farve, samt meget fine små bobler. Duften besidder aromaer af blomster, mineraler, pærer og gyldne rosiner. Det er en kompleks Champagne, som har en perfekt balance mellem modenhed og friskhed. Den elegante Champagne lever op til sit omdømme med sin friskhed, styrke, mineralitet og frugtighed.  Robert Parker Taittinger's 2008 Brut Blanc de Blancs Comtes de Champagne is being released this year, and it will be worth a special effort to track down. I wrote in August 2019 that this is the finest Comtes de Champagne since the brilliant 2002, and this tasting confirmed that. Offering up a deep and complex bouquet of citrus oil, crisp orchard fruit, warm brioche, crushed chalk, blanched almonds and smoke, it's full-bodied and incisive, with excellent concentration, racy acids and a long, searingly chalky finish. While this is already immensely impressive out of the gates, this 2008 is clearly built for the long haul, and three decades' longevity won't be a challenge.  

Leclerc Briant Abyss 2016 MAGNUM 150cl

BESKRIVELSE Champagnen fra havets bund! Du læste rigtigt! Denne Champagne der er produceret af luksus champagnehuset Leclerc Briant, er hentet op fra havets bund, efter at have ligget og modnet i 12 måneder på 60 meters dybde.. Det resulterer i en smuk gylden farve, der sammen med fine bobler rummer frugtige noter, der midt på ganen bliver mineralske. En harmonisk balance som ingen anden Champagne. Unikt! I samarbejde med Amphoris, et firma specialiseret i undervandsoperationer, skabte champagnehuset Leclerc Briant Abyss-cuvéen, med 2016-høsten, som er specielt dedikeret til undervandsældning, her i magnum. Druer er udvalgt for deres berømte kalkholdige jordbund, i perfekt harmoni med den sedimentære marinekælder i Stiff Bay, nær Ouessant-øen i Bretagne. Denne enestående cuvée er lige så udviklet af Chardonnay, Pinot noir og Pinot Meunier. Eksklusivt hentet fra 2016-høsten, opsuget i 2020 og derefter nedsænket under havet i august samme år. Abyss 2016 blev rejst fra dybet i august 2021. Ved første øjekast viser denne champagne fine og levende bobler, der annoncerer en rig og frisk vin. På næsen opdager du en dyb og koncentreret fornemmelse. Smagen er skarp og frisk med en cremet op brusning. Champagnen udvikler en frugtagtig struktur, understreget af en citrussyre. Finishen er harmonisk og gengiver kalkstens delikatesse. Saltvandsaftrykket er tydeligt mærkbart. Smagningen demonstrerer husets perfekte knowhow og afslører en sandet og mineralsk signatur. Denne magnum er den ideelle partner til atlantiske østers, rå laks eller en grillet John Dory-fisk... Cuvée Abyss 2016 fra Maison Leclerc Briant præsenteres i sin elegante trækasse. Leclerc Briant Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Leclerc Briant La Croisette 2014

BESKRIVELSE La Croisette Brut produceres af Chardonnay druer og disse druer bliver hentet fra en enkelt parcel på 0,6 ha, af samme navn. Vinmarken har i alle dens år været en af de allerbedste enkelte vinmarker hos Leclerc-Briant, med en placering lige ved siden af ejendommen i Epernay. Vinen gæres og modnes på store træfade i ni måneder. Herefter gæres den igen, men på flaske (champagnisering), og længden af den den efterfølgende modning skifter efter årgang, men standarden er minimum tre år. Der tilsættes ingen Dosage efter degoreringen, hvilket betyder at vinen er en Zéro Dosage. Dette betyder så også at vinen er i en tørre stil. La Croisette Brut Nature fremstår med en blank, lysgylden farve og små, vedvarende bobler. I duften findes delikate og friske noter at citrusfrugter, urter, akacieblomster og god mineralitet, med en smule havsalt i slutningen. Smagen byder både på velour og friskhed, med noter af rødgrape, mango og ferskner. Tiden på træfadene kan fornemmes i afslutningen, hvor der findes spændende, saltede noter. En champagne fuld af karakter og harmoni. Vinen er velegnet til gastronomi. Især god med fisk eller skaldyr. LECLERC   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Orangemarmelade med champagne - Mackays

MACKAYS Orange Marmelade med et Sprøjt af Champagne: En Elegant og Forfriskende Delikatesse Oplev en sensationel smagsoplevelse med MACKAYS Orange Marmelade med et Sprøjt af Champagne. Denne udsøgte skabelse fra Mackays bringer en ægte fornemmelse af l

Dom Pérignon Champagne 2004 i gaveæske

BESKRIVELSE Dom Pérignon fås kun som årgangschampagne og produceres kun i usædvanlige år. Hver årgang er en kreation, enestående og unik, der udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons karakter. Efter mindst otte års lagring i bærme i kældrene går vinen ind i sin første fase af interesse, Plenitude 1, og viser ret ungdommelig frugt og bred tekstur fra bærmekontakten. Dom Pérignons signaturaromatiske er den "tip røgfyldte" karakter, et resultat af den reduktive vinfremstilling, hvor de går ekstremt langt for at holde hvert trin i vinfremstillingsprocessen fri for ilt. Med hver tår af Dom Perignon har du altid den renhed af frugtkarakter, afhængigt af årgangen ser du normalt Pinot Noir-frugten dominere, som er de røde frugter som hindbær, fersken og mørke kirsebær. Chardonnay tilføjer et understøttende lag af kridtagtig tekstur og lækker frugt i det gule spektrum som blomme, æble og tropiske noter af ananas. 2004-årgangen sætter sit præg på Dom Pérignons historie for dens lethed og generøsitet. Vejr: I modsætning til det foregående år var væksten af ​​vinstokke regelmæssig og forløb uden uheld, hvilket gav klaser af et betydeligt antal og størrelse. Mens vejret forblev moderat i nogen tid, hvor august måned var særlig kølig, blev årgangen defineret af den tørre varme i de sidste par uger før høst. Nuanceret og præcis er Dom Pérignon 2004 en naturlig sum af perfekt konsistente dele. Teknisk information: Vinmarker: 100% Grand & Premier Cru -druesorter: 53% Pinot Noir, 47% Chardonnay Lagring: 8 år på bundfaldet. Dosering: 5 g/l Drik: Nu til 2030 Smagsnote:På næsen udvikles aromaer af mandel gradvist til klassiske ristede noter, der kombineres med en overflod af frugt. I munden kombineres en ungdommelig grapefrugt- og citrongræssmag med en cremet creme brûlée-kant, der er et kendetegn for Dom Pérignon fra et år, hvor der er moden frugt. Den fulde smag dvæler med den største elegance på en krydret note og afsluttes med sprød syre. Dom Pérignon 2004 udtrykker Dom Pérignon-stilens særpræg: spændingen mellem ungdommelighed og modenhed og en unik mundfølelse. Sammenlignet med 2002 kan dette meget vel have et bedre lagringspotentiale, da det har både fremad moden frugt og en stærk balance mellem syre. Dom Perignon  

Leclerc Briant Abyss 2017 i Gaveæske

BESKRIVELSE Champagnen fra havets bund! Du læste rigtigt! Denne Champagne der er produceret af luksus champagnehuset Leclerc Briant, er hentet op fra havets bund, efter at have ligget og modnet i 12 måneder på 60 meters dybde.. Det resulterer i en smuk gylden farve, der sammen med fine bobler rummer frugtige noter, der midt på ganen bliver mineralske. En harmonisk balance som ingen anden Champagne. Cuvée Abyss er en champagne med en bestemt maritim karakter, der har draget fordel af at blive modnet på bunden af havet. At smage på det er at opdage og værdsætte de samme mineralkvaliteter, som man finder i de kridtagtige og sandede jordarter i Champagne-terroiret, hvor den havde sin oprindelse. Meget begrænset mængder!! Dette er nu den tredje frigivelse baseret på vin fra 2016-høsten, blandet og tappet i foråret 2019, disgorged i forsommeren 2019 og derefter videre til Brittany, hvor den tilbragte lidt over 12 måneder i 60 meter dybde, før den blev hentet i efteråret 2020. Druerne, der udgør denne cuvée, blev høstet fra udvalgte Champagne-landsbyer, der er kendt for deres specifikke kalkstenundermiljø. 34% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier og 33% Chardonnay. Leclerc Briant   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud før alle andre

Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 1998

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Winespectator Offers precision and finely detailed form, powered by an expan- sive palate of flavor. The layers of ripe crushed blackberry and glazed apricot fruit complement the saline-tinged minerality and oyster shell notes, graced by hints of pastry, honeycomb and ex- otic spice. Mouthwatering and persistent on the zesty finish. Drink now through 2030.Leveres i original gaveæske. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. Dom Perignon  

Jacques Selosse Initial Blanc de Blancs

BESKRIVELSE Jacques Selosse Initial Blanc de Blancs er måske den mest eftertragtede 'basis' champagne som findes. Initial er som navnet antyder åbningsnummeret hos Selosse og angiveligt en af de bedste og mest seriøse “basisvine” ikke blot i Champagne, men i hele vinens verden. Det er samtidigt en vin som forelsket sværmer omkring tallet 3. Det er en “Blanc de Blancs” sammenstukket af vinene i tre på hinanden følgende årgange gæret på druerne fra Selosses parceller omkring de tre byer Avize, Cramant og Oger, og ikke nok med det: Vinen modner på flasken i 3 år forud for degorgement. Dosagen varierer lidt fra år til år, men overstiger aldrig 5 g/l., og det er en af årsagerne til vinens altid gnistrende rene og meget friske stil. Datoen hvor vinen blev degorgeret er anført på bagsiden af alle flasker. Initial tilbyder Chardonnay i sin rene flotte mineralske form, men samtidig er det en fyldig og potent champagne med fedme og dybde sjældent matchet. Med lidt tid på flaske efter degorgering kan man nærmest tale om mousserende “hvid Bourgogne” – det er stor champagne på alle måder og mængderne er desværre utrolig små så det gælder om at være hurtig hvis man skal opleve lidt af magien fra Selosse   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Jeroboam of Lanson Le Black Label Brut, NV, 3ltr

BESKRIVELSE Jeroboam of Lanson Le Black Label Brut, NV, 3L En Jeroboam af Lanson Le Black Label Brut, NV, Champagne inde i en Lanson Trækasse. Ved synet minder den strålende, klare farve om de karakteristiske halmtoner fra Pinot Noir, med glimt af rav. Den er livlig i glasset, med en fin strøm af vedholdende bobler. På næsen giver den et indtryk af vitalitet og forårdufte, sammen med antydninger af ristet brød og fra en række blomster. Lanson Champagnen præsenterer en strålende, lys rød farve, når den svinges i glasset. Dette mousserende vin har en perleeffekt, der skinner i glasset, usædvanlig fint, elegant og langvarig. Når vinglasset svinges, kan man opfatte en uovertruffen balance i denne mousserende vin, da den hverken tegner sig vandig eller sirups- eller likøragtig på glassets vægge. Med lidt tid i glasset præsenterer denne vin fra Frankrig herlige, udtryksfulde aromaer af moden æble, afrundet af honning og citron.   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Maurice Vesselle Millésimé Champagne Grand Cru 2008

BESKRIVELSE Didier Vesselle fremstiller flot champagne. Han bor i byen Bouzy, hvor Pinor Noir dominerer. Han bruger kun første presset “le ceur” – hjertet. Resten af vinen sælger han. Champagnerne får ikke den malolaktiske andengæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Det er fordi champagnerne lægger længe i kælderen, og derfor har brug for en skarpere syre, til den modne smag. Champagnerne er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir champagne, hvor mineralerne, kalk og en saltet smag blander sig med den lyse frugt. Vintage 2008 er endelig frigivet. Den har været længe ventet. Nok én af de sidste frigivne 08’ere. Vinen har ligger 13 år med gærresterne i flasken. kraft og power… 80% Pinot Noir, 20% Chardonnay.  Flot struktur, friske med fin elegance. Lækker mousse. 2008 er en baby, med rugbrød og nødder i næse og mund. Mineralitet og den genkendene saltede smag Den flotte syre holder champagnen rank og frisk på samme tid. Super flot Champagne !! – Til mad       Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud før alle andre

Beurton & Fils La Quille Vintage 2012 Champagne

BESKRIVELSE La Quille - Eminent elegance og struktur! Denne elegante vintage Champagne fra 2012 er lavet 20% Meunier, 40% Pinot Noir samt 40% Chardonnay. Vinen er fermenteret i rustfri ståltanke og gennemgår malolaktisk gæring og sidenhen lagrer i vinhusets kældrer indtil frigivelse. Dosage er 6G/L Vinen har en flot gylden ravfarve. I næsen møder vi fine og sarte noter af hasselnødder samt noter af delikat brioche. Duften af gul frugt popper frem, noter som fersken og abrikoser, kan gradvist skelnes, som derefter efterfølges af noter af kandiseret citrusfrugt, appelsin og mandarin. Dette mangfoldige udtryk afsluttes med dejlige krydderi noter. Denne vintage viser en behagelig spænding i smagen med en frodig og attraktiv karakter ved første tår. Bygssukker kommer igennem med en vidunderlig friskhed. En vin udstyret med dejlig kompleksitet og en bemærkelsesværdig ren, veldefineret karakter. Eftersmagen er elegant, velafbalanceret og komplekst, suppleret med kandiseret citrusfrugt, der giver en dejlig lækkerhed. Finesse og elegance beskriver denne fantastiske Champagne perfekt. Server denne Champagne ved 9-11 grader som aperitif, skaldyr, kylling eller bare helt alene. Denne vin kan med fordel gemmes i flere år i kælderen inden man åbner den, men kan sagtens drikkes nu. Mangler du den helt perfekte vintage Champagne, så har du en af de bedste til prisen i Danmark her! Kåret til vinder af "Årets Bobler 2022" af Mad & Monopolets, har scoret 95 points af Houlberg, 96 points af FlaskeHalsen og meget mere. Begrænset antal.   97 points  Mad og Monopolet 95 points  Houlberg Vinblog Points 92 points  Vinexpressen Points 96 points  Flaskehalsen Point 92 points  Wine Manual 91 points  DinVinGuide VinAvisen  91 points   Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Bollinger Grande Année 2007 75CL

BESKRIVELSE Blandt de bedste Bollinger-champagner nogensinde Årgang 2008 er allerede gået over i historien som en intet mindre end monumental champagneårgang og de fleste 2008’ere fra de største champagnehuse er allerede frigivet til et ekstatisk champagne-marked man aldrig tidligere har set lignende. Bollinger producerer fire forskellige champagner: Husets non-vintage champagne, Bollinger Special Cuvée, der formentlig udgør halvdelen af husets ca. 2,5 millioner flasker om året, Bollinger Grande Année denne artikel drejer sig om, Bollinger R.D. der er nøjagtig samme vin som Grande Année, blot senere degorgeret og til sidst Bollinger Vieille Vignes Françaises, der er en enkeltmarkschampagne, der med en årlig produktion på under 5.000 flasker bedst tåler sammenligning med eksempelvis Krug Clos du Mesnil. James Bond-champagnen fra det stolte familiehus Bollinger hører uden tvivl til blandt de førende champagnehuse, og på trods af en historie der har rødder helt tilbage til 1585, har Bollinger-navnet været associeret med champagnehuset siden 1829 og ejes og drives i dag fortsat af efterkommere fra Bollinger-slægten. Bollinger har altid været synonym med kvalitetschampagne og modtog i 1884 en Royal Warrant (hofleverandør til det britiske kongehus) fra Queen Victoria. Selvom høj kvalitet i dag fortsat er uadskilleligt fra Bollinger-navnet kender de fleste også Bollinger som værende den foretrukne champagne for verdens nok mest kendte spion, James Bond. En effektiv marketingstrategi har siden 1973 med jævne mellemrum sat Bollinger i forbindelse med den dødbringende spion, da Dom Pérignon blev vippet af pinden som yndlingschampagnen. Fra Roger Moore bestiller en ”slightly chilled” Bollinger i ”Live and Let Die” til Daniel Craig hele tre gange drikker 2002 Bollinger R.D. i ”Spectre” fra 2015 er Bollinger den foretrukne champagne. En snedig strategi der i mere end 46 år har placeret Bollinger sammen med nok verdens mest berømte spion. BOLLINGER   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre. DH WINES NYHEDSBREV

Carole Noizet Champagne Cuvée Sélection

BESKRIVELSE Champagne Carole Noizet er en af ​​de seneste års up-and-coming vinmagere. Ikke mindre end 3 cuvees har 1, 2 og 3 stjerner i Hachette Guiden. Noizets har dyrket deres vinmarker i tre generationer. Carole, Vinzent og deres børn Nathan og Manon tilhører de uafhængige vigneroner i Champagne. Cuvée Selection af Maison Carole Noizet blev tildelt 2 stjerner i Hachette-guiden. En meget speciel blanding af 50 % Chardonnay for friskhed, 30 % Meunier til frugt og 20 % Pinot for finesse bidrog til dette specielle resultat. Denne champagne forstår at fortrylle feinschmeckeres sanser. Cuvée Selection er ideel som aperitif og til forret af enhver art. Smag den sammen med vennerne og rund en begivenhedsrig dag af med den. Der er ikke noget bedre end noget godt...  

Leclerc Briant Millésime 2015, Champagne

BESKRIVELSE Vintage Extra Brut 2015 er lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay fra økologiskdyrkede vinmarker i Cumières. Bemærk dog, at 2015 ikke er certificeret økologisk, da man i 2015 brugte druer fra en parcel, som dengang stadig var under konvertering til økologi. Vinen er både gæret og modnet på stål- og cementtanke. Også længden af andengæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang lidt over 5 år for 2015. Dosagen (tilsætning af sukkerlikør) var på 3 g. sukker/liter, og vinen er derfor i den tørre ende. Vintage Extra Brut har en flot, lysgylden farve med et let, rødt skær. Den ekstremt lange andengæring på flaske har givet vinen meget fine og vedvarende bobler. Duften er meget aromatisk og åben med nuancer af hvide, vilde blomster, citrusfrugter og hvide ferskner. Smagen har en klingende harmoni mellem tørhed, fylde, frugtsødme og finesse, og den gengiver fint Chardonnaydruens fedme og frugtrighed samt Pinot Noirs mere strukturerede kompleksitet. Som i flere af Leclerc-Briants champagner, finder man en flot mineralitet og et let saltet touch til sidst. Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx hummer) eller fisk (fx pighvar). LECLERC   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Maurice Vesselle Champagne Grand Cru Extra Dry

BESKRIVELSE Didier Vesselle fremstiller flot champagne. Han bor i byen Bouzy, hvor Pinor Noir dominerer. Han bruger kun første presset “le ceur” – hjertet. Resten af vinen sælger han. Champagnerne får ikke den malolaktiske andengæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Det er fordi champagnerne lægger længe i kælderen, og derfor har brug for en skarpere syre, til den modne smag. Champagnerne er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir champagne, hvor mineralerne, kalk og en saltet smag blander sig med den lyse frugt. 80% Pinot Noir og 20% Chardonnay – minus malolaktisk gæring Vinen ligger og modner i gærresterne i min 10 år inden den degorgeres og sættes til salg Her er nødetoner, rugbrød og en flot frisk syre, der holder en 10 år gammel champagne ung og flot mange år frem. Vinen er maskulin med en frisk mundrensende syre, der understøttes af en saltet mineralitet. En farvorit Denne Extra Dry har en anelse sødme. Restsukkeret er 17 gram/liter. Umiddelbart skulle man tro, at den ville være sødere, men den er utroligt afpasset, så sødme og syre harmonerer som én enhed. Champagnen er blødere og mere imødekommende, og ville kunne bruges til det samme som en af vesselles “normale” champagner. Frisk, blød og imødekommende. En rigtig pleaser MAURICE VESELLE Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Champagne Extra Brut 'Demi - Lune' Bruno Michel 2016

BESKRIVELSE Champagne  Extra Brut "Demi-Lune" fra Bruno Michel vingården er en autentisk og overraskende boble perfekt til at dele med venner. Den er lavet af rene Pinot Meunier-druer høstet i hånden og lagret i 18 måneder på bærmen. Den lyse strågule farve med gyldne highlights skinner i glasset, mens intense aromaer af sprød frugt, honning og brødskorpe fortryller næsen. Smagen er frisk, cremet, omsluttende, en kram af fremragende smagsvedholdenhed.  Farve Strålende strågul med gyldne nuancer, fin og vedvarende perlage Duft Intens afslører den noter af sprød frugt som æble og pære med strejf af honning og brødskorpe. Smag Frisk, omsluttende, cremet, mineralsk, krydret og med fremragende vedholdenhed Der er kun produceret 2105 flasker .!! Degogeret 11/2020 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle vores gode tilbud før alle andre.

Dom Perignon Vintage 2006 Champagne Naked

BESKRIVELSE Utrolig champagne - ganske enkelt! Navnet siger vist det meste. Dom Perignon har haft sin egen karakteristiske stil siden slutningen af 1600-tallet, og er i dag indbegrebet af luksus Champagne overalt i verden. I Fine Magazine havde man blindsmagning, hvor man smagte på mere end 1000 champagner. Dom Perignon 2000 blev nummer to med 95 point i WineSpectator. Det vidner om det meget høje niveau, som dette vinhus repræsenterer. Dom Perignon 2006 bliver leveret i en eksklusiv original gaveæske som afbilledet på nedenstående fotos. Champagnen er fremstillet på 60% Chardonnay og 40% Pinot Noir - to klassiske druesorter i Champagne-distriktet. Vinens elementer Dom Perignon 2006 er en raffineret, men markant Champagne, som også opleves minimalistisk, sensuel og ukompliceret. Unikke karakteristika, som vidner om det høje niveau, og hvorledes dette vinhus mestrer Champagne til fingerspidserne. Denne konge Champagne byder på masser af kraft, intensitet og finesse. Den er dejlig rund og blød med en utrolig skøn aroma palette bestående af svage noter af blomster og friske hvide frugter. Med alderen udvikler denne Champagne en fortryllende bouquet af mandler og kakao. Der forekommer klassiske ristede noter i smagen, hvilket vidner om dens modenhed. Imponerende fylde med en utrolig elegance, der munder ud i en himmelsk eftersmag med saftige, krydrede noter. Serveringstemperatur og anvendelse Server denne Champagne ved 9-11° grader for den optimale vinoplevelse. Dom Perignon 2006 er den fuldendte ledsager som aperitif, skaldyr og lyse fisketyper.   Dom Perignon  

Beurton & Fils Reserve 424 Brut Champagne

BESKRIVELSE Réserve 424 - Fantastisk Champagne til en hver anledning! Denne Champagne fra Beurton & Fils er lavet på 40% Meunier, 40% Pinot Noir samt 20% Chardonnay. - Vinen består af 30% Reserve vin, vinen fermenteres i rustfrie ståltanke og gennemgår malolaktisk gæring. Dosage i denne champagne er 9G/L.  Vinen har en flot lys gylden farve med lette grønne nuancer. Rig og generøs, næsen samler styrke og friskhed. En blomsterkarakter af moden hvede og raps, med noter af praline og friske marengs. Denne vin er udtryksfuld, frisk, saftig og frugtagtig. Hasselnød, mandel og ristede noter kan skelnes hist og her, når vinen åbner sig. Smagen er velstruktureret, ærlig og generøs ved første indtog og afslører tørrede frugter. Et subtilt strejf af bitterhed bringer sans til ensemblet, med skønne florale- og frugtige aromaer. En vidunderlig smag som hænger ved i eftersmagen! Server vinen ved 9-11 grader og prøv den til skaldyrsretter, lette retter med lyst kød eller bare helt for sig selv! 95 points  Flaskehalsen  18 points  Forlaget Smag  

Champagne til enhver smag

Hos vinkammeret stræber vi efter at kunne præsentere dig for et hav af forskellige slags champagner, så du er sikret at finde en, som falder i din smag. Når du har fundet den slags champagne du ønsker at købe, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe den.

Forskellige slags champagne

Der findes mange forskellige slags champagner, som hver især kan noget helt specielt. Du kan blandt andet købe slags som Blanc de blanc, Blanc de noirs, Rosé champagne, non vintage og mange flere.

Champagne fra Champagne regionen

Champagnen kommer fra den franske region Champagne, i det nordøstlige Frankrig. Champagne er et beskyttet navn, som kun må benyttes om mousserende vin fra champagne distriktet.

Vidste du...

Champagne er en mousserende vin, som er vin med kulsyre. For at producere champagne, tilsætter man gær til druesaften, som omdanner druesaftens sukker til alkohol, og udskiller også kuldioxid. For at denne vin bliver til champagne, udsætter man vinen for endnu en gæring. Dette gør man ved at hælde vinen på flaske eller tank, og så tilsætte gær og sukker, hvorefter man lukker tanken eller flasken helt til, så man sikrer at kulsyren bliver i vinen. Boblerne i champagnen skal være små og klare, samt kunne holde sig i 10 minutter, efter champagnen er hældt op i glasset. Champagnen laves af en blanding af 3 druesorter, den hvide chardonnay og de sorte Pinot noir og Pinot Meunier. Grunden til at champagnen har en lys farve, på trods af brugen af sorte druer, er fordi man fjerner skallerne straks efter at druerne er blevet presset. Betegnelserne for om hvorvidt champagnen er tør eller sød er som følgende: Brut Natural: Meget tør Brut: Tør Sec: Halvtør Demi Sec: Halvsød Demi Doux: Sød Doux: Meget sød De mest populære champagnemærker er Moët & Chandon og Dom Perignon. (Som i øvrigt er ejet af Möet & Chandon virksomheden)