Louis Roederer Collection 241 Mathusalem

BESKRIVELSE Champagne Louis Roederer har fra sommeren 2021 besluttet at lade en af husets mest berømte champagner, ”Brut Premier”, erstatte med den nye ”Collection”. Den altafgørende bevæggrund er ønsket om at løfte kvaliteten og karakterfuldheden endnu en tak opad, således at Louis Roederer yderligere cementerer sin status som leverandør af en af markedets absolut bedste non-vintage champagner. Den første udgave af ”Collection” hedder retteligt ”Collection 241” og refererer til, at den primært (56%) er baseret på årgang 2016, hvilket er den 241. årgang hos Louis Roederer. De følgende udgaver af ”Collection” vil naturligvis også blive tilføjet et tal, som udledes på samme måde. Andelen af ”Reserve Wines” (ældre årgange af fadlagrede vine) som Roederer anvender, er steget fra 6% i ”Brut Premier” til 10-12% i ”Collection”. For ”Collection 241” er det 10% fordelt på årgangene 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015. Andelen af ”Perpetual Reserve Wines” (ældre årgange lagret på tank) er også øget betragteligt og udgør 34% i ”Collection 242” – fordelt på årgangene 2012, 2013, 2014 og 2015. Det er primært denne opgradering i anvendelsen af ældre årgange, der sikrer ”Collection” en høj grad af kontinuitet i stil og kvalitet og samtidig tilfører endnu mere fylde, kompleksitet og karakter. ”Collection” gæres og lagres på flaske i min. 3 år, og “dosagen” – den sukkerlikør, der slutteligt tilsættes, udgør ca. 8 g. pr. liter. ”Collection 241” (Magnum) er sammensat af 40% Chardonnay, 42% Pinot Noir og 18% Pinot Meunier fra mange forskellige parceller, som er beliggende med 1/3 i hvert af Champagnes bedste distrikter – Vallée de la Marne, Montagne de Reims og Côte des Blancs. Den høj andel Pinot Noir i ”Collection 241” skyldes, at man i 2016 opnåede Pinot Noir i Montagne de Reims med intense aromaer af modne, sprøde, vilde bær, kombineret med nuancer af ristede nødder. Her finder man også Chardonnays klassiske toner af modne, friskplukkede ferskner og abrikoser, men også cremede, eksotiske toner. Man finder også lækre, saltede og en smule mineralske nuancer i eftersmagen. En både fyldig, harmonisk, ren og charmerende champagne, med masser af karakter. Vinen er perfekt som aperitif på grund af sin friskhed og finesse, men er samtidig en glimrende madledsager. Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligedes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Krug Grande Cuvée 171th Edition Champagne

BESKRIVELSE Krug Grande Cuvée 171th Edition Champagne NAKED Krug Grande Cuvée er født af Joseph Krugs drøm om at tilbyde den allerbedste Champagne hvert år, uanset årlige variationer i klimaet. Siden 1843 har Krug hædret denne vision med hver eneste udgave af Krug Grande Cuvée. Det er den første og unikke Prestige Champagne, der genskabes hvert år, og som går ud over ideen om årgang. Édition-nummeret svarer til antallet af gange, hvor Grande Cuvée er blevet genskabt – for eksempel er Grande Cuvée 168ÈME Édition en blanding af 198 vine fra 11 forskellige år, den yngste er fra år 2012, mens den ældste stammer fra 1996. Kunsten at blande vine fra så mange forskellige år, giver Krug Grande Cuvée sin unikke fylde af smag og aroma, som er umulig at udtrykke med vinene fra kun et enkelt år. Sammensætningen består altid af Pinot Noir, Chardonnay og Meunier, men procentdelen varierer.  Vinen ligger i omkring syv år i Krugs kældre, hvilket giver den sit distinkte udtryk og elegance. Grande Cuvée har en smuk lys gylden farve og fine, livlige bobler, der giver et løfte om fornøjelse. Aromaer af blomster, modne, tørrede citrusfrugter samt marcipan og honningkager. Smagen byder på hasselnød, nougat, gelé og citrusfrugter, mandler, brioche og honning. Robert Parker  Krug's NV Grande Cuvée 170ème Édition is based on the 2014 vintage, complemented by some 45% reserve wines dating back to 1998, with the house drawing on, among many others, 2013 for structure and 2012 and 2003 for generosity. Opening in the glass with aromas of pastry cream, dried fruits, pear, warm spices, freshly baked bread and vanilla pod, it's medium to full-bodied, pillowy and fine-boned, with excellent concentration, racy acids and a precise, chiseled profile. But if the latter adjective could be applied to the 2013-base 169ème édition equally felicitously, the 2014-base 170ème is more giving and less tightly wound out of the gates and will offer more demonstrative drinking young. Krug er uden tvivl et af verdens mest eksklusive Champagnehuse. Domænet er beliggende i Champagne-regionen i det nordøstlige Frankrig, og blev grundlagt i 1843 af tyskeren Johann-Joseph Krug. Hans drøm var at lave den bedste af den bedste Champagne, som kunne frigives hvert år uanset de årlige variationer i klimaet. En drøm som helt klart er gået i opfyldelse den dag i dag. Joseph Krugs filosofi, var at man ikke skulle opdele husets Champagne i hierarkier, og denne tankegang fastholder Krug i dag, hvor huset tilbyder syv forskellige Champagner, alle med deres helt eget udtryk, men uden at være opdelt i bestemte hierarkier. I stedet er det antallet af Champagnen, der bestemmer prisfastsættelsen. Krug er Champagne med individualitet og stor personlighed. Som den nuværende kældermester Julie Cavil siger det bedst ”Vores job er, i en slurk at genforene den mest komplette sensoriske oplevelse, en Champagne kan tilbyde”. Noget som man i den grad må sige, at de lykkes med gang på gang hos Krug. Champagnen gæres altid på egetræsfade, hvilket giver den karakteristiske rige, fyldige og nøddeagtige smag. Champagnen fra dette legendariske hus ældes med ynde og bør nydes ligeså. Selvom domænet i 1999 blev solgt til luksuskoncernen Louis Vuitton-Möet-Hennessy (LVMH), er det stadig den sjette generation af Krug-familien Olivier Krug, der leder dette fantastiske Champagnehus. Dette er med til at sikre at husets autenticitet lever videre, og at Krugs Champagne stadig bliver lavet efter grundlæggeren Johann-Joseph Krugs principper. Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Louis Roederer Collection 242 Champagne MAGNUM

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 242 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. LIlgedes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Baseåret for denne cuvée er 2017, og Chardonnay er den dominerende drue i denne blend med 42% mens 36% er Pinot Noir og 22% Pinot Munier. Reserve vine udgør 12% fra 2009, 2011, 2013, 2015 og 2016. Collection 242 indeholder druer fra hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen. Er der forskel på Brut Premier og ’Collection 242’? JA!! Louis Roederers klassiske non-vintage Champagne, Brut Premier skuffer dig aldrig. Sammenligner man Brut Premier med de kendte non-vintage Champagner, er den særdeles overlegen. Koncentreret, fyldig og kraftig Champagne, med en vidunderlig mousse! Når man ikke kan drikke Roederers prestige Champagne Cristal, er Brut Premier et godt alternativ. Champagne Louis Roederer Brut Premier er netop kåret som verdens bedste Non-Vintage Champagne af Decanter World Wine Awards, foran flere end 350 andre Champagner! Bedømmelsen blev foretaget af 219 internationale dommere, hvoraf 75 af dommerne har en Master of Wine og 13 Master Sommeliers.  Collection 242 er en helt ny cuvèe grundet: Andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øges fra 6% til 10%. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Andelen af seneste vintage årgang øges så cuvèen nu indeholder op til 35% af denne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Markant større gennemsigtighed for dine kunder, da bagetikken informerer mere tydeligt om indholdet af vintage-årgange, hvor QR kode kan scannes for yderligere information. Hver ’Collection-udgave’ har sin egen smag/udtryk, hvilket giver Champagne-elskeren mulighed for at købe/samle den ’Collection’ de bedst kan lide.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Leclerc Briant Abyss 2016 i Gaveæske

BESKRIVELSE Champagnen fra havets bund! Du læste rigtigt! Denne Champagne der er produceret af luksus champagnehuset Leclerc Briant, er hentet op fra havets bund, efter at have ligget og modnet i 12 måneder på 60 meters dybde.. Det resulterer i en smuk gylden farve, der sammen med fine bobler rummer frugtige noter, der midt på ganen bliver mineralske. En harmonisk balance som ingen anden Champagne. Cuvée Abyss er en champagne med en bestemt maritim karakter, der har draget fordel af at blive modnet på bunden af havet. At smage på det er at opdage og værdsætte de samme mineralkvaliteter, som man finder i de kridtagtige og sandede jordarter i Champagne-terroiret, hvor den havde sin oprindelse. Meget begrænset mængder!! Dette er nu den tredje frigivelse baseret på vin fra 2016-høsten, blandet og tappet i foråret 2019, disgorged i forsommeren 2019 og derefter videre til Brittany, hvor den tilbragte lidt over 12 måneder i 60 meter dybde, før den blev hentet i efteråret 2020. Druerne, der udgør denne cuvée, blev høstet fra udvalgte Champagne-landsbyer, der er kendt for deres specifikke kalkstenundermiljø. 34% Pinot Noir, 33% Pinot Meunier og 33% Chardonnay. Leclerc Briant Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Dom Pérignon Champagne Plenitude P2 1998

BESKRIVELSE Plénitude 2 (P2) er Dom Pérignons andet liv, tålmodigt bragt til en ny højde og sat på en vej til evigheden. Efter omkring 15 års langsom transformation i kældrene udvider Dom Pérignon sin energi og stiger til et toppunkt af essentiel, strålende vitalitet i sin tilstand Plénitude. Den udfolder sig på tværs af alle dimensioner - bredere, dybere, længere, mere intens. Bouqueten er moden, livlig og generøs. De varme aromaer af brioche blander sig med bergamotappelsin og stenfrugt. Ganen er kompleks med længde, udsøgt bitterhed og saftig. Winespectator Offers precision and finely detailed form, powered by an expan- sive palate of flavor. The layers of ripe crushed blackberry and glazed apricot fruit complement the saline-tinged minerality and oyster shell notes, graced by hints of pastry, honeycomb and ex- otic spice. Mouthwatering and persistent on the zesty finish. Drink now through 2030.Leveres i original gaveæske. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérignon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted. Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. Dom Perignon  

Louis Roederer Brut Vintage 2014

BESKRIVELSE Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne Brut Vintage. Med denne vin ønsker Roederer at fremhæve de individuelle karakterer af den enkelte årgang. 2014 er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den alkoholiske gæring gennemgik 27% af vinen en malolaktisk gæring, og derefter blev 39% af vinen modnet på træfade. 2. gæringen på flaske varede i 4 år. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage, 9 g./l. i 2013,) er sammensat af vine fra Roederers bedste Grand Cru marker, og er lagret på fad i 4-10 år. Vinen har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir-karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de berømte vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver; hindbær og kirsebær. Derefter følger Chardonnay-noter af tørrede figner og abrikoser samt ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen god rygrad og fylde. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter og hyben samt et strejf af vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour. Vinen hører til de kraftige champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres både som aperitif og til fx hvidt kød. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 og er et af de få tilbageværende uafhængige huse i Champagne, som stadig kontrolleres af grundlæggerens efterkommere. Roederers filosofi var og er, at den bedste måde man kan producere den bedste champagne på, var ved at kontrollere hele processen fra arbejdet i vinmarken, hen over høsten, gæringen af vinen og den efterfølgende vitale modning af de sarte bobler inde i flaskerne. Familien ejer efterhånden næsten 250 ha. vinmarker med Premier og Grand Cru status, og de har derfor ganske særlige forudsætninger for at producerer rigtig mange flasker på et interessant niveau. Det er Jean-Claude Rouzaud, (uddannet ønolog noget af en institution) som med sikker hånd tegner Champagne Roederer i dag. Omkring 60% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 10% Pinot Meunier som efter gæringen blandes med op til 15% Vin de Reserve og derpå får lov til at samle sig i 6 måneder inden vinen tappes på flaske og modner i 42 måneder inden budfaldet skydes bort og den modtager en dosage på mellem 8-10 g. pr. liter. Louis Roederer   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores gode tilbud før alle andre.

Dom Pérignon Champagne 2009 i Gaveæske

BESKRIVELSE   Dom Pérignon laver kun vintagechampagne, og hver årgang er en kreation, som er enestående og unik. Den udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons stil. Plénitude 1 er indbegrebet af harmoni. Efter mindst 8 års bearbejdelse i kældrene frigives vinen. Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.   En Champagne som aldrig skuffer. Vinous The 2009 Dom Pérignon is a gorgeous, totally seductive Champagne that will drink well right out of the gate. Medium in body and unusually open-knit at this stage, the 2009 is one of the most accessible young Dom Pérignons I can remember tasting. It is an excellent choice to drink while waiting for the release of the stellar 2008 and some recent vintages that remain very young, including the 2006. Despite the warm, ripe personality of the 2009 Dom Pérignon is quite gracious, but there is plenty of depth underpinning the fruit. With each successive tasting, the 2009 seems to have gained more power and breadth, especially on the finish. Above all else, the 2009 is decidedly restrained for a warm, radiant vintage. It is not as overtly flamboyant as the 2002 nor as phenolically intense as years like 2003 and 2006. Instead, the 2009 is a beautifully balanced Champagne, with all of its elements in the right place. Tasted three times. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. 94+ Vinous 97 James Suckling 96 Decanter 96 WineSpectator Dom Perignon  

Leclerc Briant 2014 150th anniversary

BESKRIVELSE Champagne Leclerc-Briant kunne i 2022 fejre sit 150 års jubilæum… og selvfølgelig skulle det markeres med en særlig Champagne-cuvée, der på bedste vis illustrerede husets stil og klasse! Det blev til 3.000 nummererede flasker ”Cuvée 150ème Anniversaire”, hvor få flasker har fundet vej til Danmark! Denne særlige cuvée er lavet på lige dele Pinot Meunier og Chardonnay fra nogle af de bedste 1. Cru-parceller på ejendommen i Cumières. Herfra opnår man altid vine, som er meget mineralske og ”præcise”. 90% af druerne er fra årgang 2014, og de resterende 10% er Reserve-vine ”Chèvres Pierreuses” fra årgangene 2008, 2009 og 2010. Flaskeaftapningen til 2. gæring på flaske (champagnisering) fandt sted i juli 2015 og degorgeringen i februar 2022, med en ”dosage” (tilsætning af sukkerlikør) på 2 g. sukker/liter (Brut Zéro). De næsten 7 år på flaske under 2. gæringen har givet en perfekt dannelse af små, meget vedvarende bobler, som afsløres i glasset. Vinen har en flot, blank, lysgylden farve med grønligt skær. Duften er indtagende og cremet, med komplekse nuancer af ingefær, appelsinblomst, honning, ristet brød og en smule vanilje. Smagen er meget karakterfuld og kompleks, med friske nuancer af citrusfrugter, krydderurter, markblomster og pebermynte samt diskrete karakterer af røde bær. Vinen slutter tør, sprød, mineralsk og elegant. En særlig oplevelse! Serveres alene eller til de bedste gastronomiske kreationer med skaldyr eller fisk samt til asiatiskinspirerede retter med and, kylling eller kalv.   LECLERC   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Dom Pérignon Champagne 2009 Naked

BESKRIVELSE   Dom Pérignon laver kun vintagechampagne, og hver årgang er en kreation, som er enestående og unik. Den udtrykker både årets karakter og Dom Pérignons stil. Plénitude 1 er indbegrebet af harmoni. Efter mindst 8 års bearbejdelse i kældrene frigives vinen. Bouqueten er først kompleks og emmer af hvide blomster og mynte, efterfulgt af mere krydrede noter som røg og hvid peber. Der er fuldstændig balance mellem næse og gane. Frugten er udtalt og klar, og syren er bemærkelsesværdigt flot integreret.   En Champagne som aldrig skuffer. Vinous The 2009 Dom Pérignon is a gorgeous, totally seductive Champagne that will drink well right out of the gate. Medium in body and unusually open-knit at this stage, the 2009 is one of the most accessible young Dom Pérignons I can remember tasting. It is an excellent choice to drink while waiting for the release of the stellar 2008 and some recent vintages that remain very young, including the 2006. Despite the warm, ripe personality of the 2009 Dom Pérignon is quite gracious, but there is plenty of depth underpinning the fruit. With each successive tasting, the 2009 seems to have gained more power and breadth, especially on the finish. Above all else, the 2009 is decidedly restrained for a warm, radiant vintage. It is not as overtly flamboyant as the 2002 nor as phenolically intense as years like 2003 and 2006. Instead, the 2009 is a beautifully balanced Champagne, with all of its elements in the right place. Tasted three times. Dom Pérignon laver legendarisk champagne, som er kendt verden over. Dette med god grund, for her går man ikke ned på kvaliteten, og derfor produceres der kun nye flasker de år, hvor druerne er helt ideelle, og hvor høsten har haft de bedste betingelser. Dom Pérignon byder udelukkende på vintage champagne, dvs. at champagnen fremstilles af høsten fra et enkelt år. Champagnehuset Moët & Chandon ejer Dom Pérognon, som er husets top cuvée. Den første produktion af Dom Pérignon fandt sted i 1921, og blev frigivet i 1936. Dom Pérignon er opkaldt efter munken Dom Pierre Pérignon, som i 1700-tallet levede i klostret i byen Hautvillers i Champagne-regionen. Mange tror fejlagtigt, at munken ”opdagede champagne”, hvilket dog er en overdrivelse, da metoden til at fremstille champagne var kendt før hans tid. Han spillede dog en central rolle i forbedringen af vine i Champagne i hans tid. Champagnefremstillingen som vi nogenlunde kender den i dag, blev dog først rigtigt udviklet i begyndelsen af det 19. århundrede, hvor en række opfindelser og forbedringer i fremstillingsmetoden fandt sted.   Hver årgang af Champagnen er helt unik, men er altid lavet på et blend af Pinot Noir og Chardonnay. Dom Pérignons Champagne har et fantastisk modningspotentiale. Man bruger udtrykket ”P1, P2 og P3” til at beskrive, hvor længe denne modningsproces har stået på. P står for Plénitude og markerer de højdepunkter i enhver årgangs udvikling hvor intensitet og kompleksitet topper. Richard Geoffroy, tidligere Chef de Cave hos Dom Pérignon, taler typisk om 3 plénitudes i Dom Pérignons udvikling, hvor den første P1 er opnået ved den første frigivelse – typisk 8-10 år fra høståret. På dette tidspunkt sælges den største del af produktionen, mens en mindre del forbliver i kælderen, og lagrer videre uden at være degorgeret. Med den ekstra tid, øges den indre aktivitet i flasken, og gæren overfører sin energi til vinen. Disse vine smages løbende af Geoffroy og hans team, og når de vurderer, at det næste højdepunkt er nået, degorgeres et antal flasker til frigivelse med angivelsen P2 på etiketterne, mens en lille smule beholdes i kælderen med henblik på at kunne præsentere det ultimative højdepunkt: P3. Der frigives kun ganske få flasker P3, og det er ofte flasker som har ventet 30, 40 eller 50 år, mens gærresterne beskyttede mod iltning og forstærker moussens dybe og cremede karakter, men stadig med god syre til at støtte på den fortsatte rejse. Geoffroy opsummerer forskellene på Plénitude således: P1 is all about harmony, P2 is about energy, P3 is about integration and complexity. Med Dom Pérignon får du altid helt fantastisk champagne, som aldrig skuffer og som helt sikkert byder på en uforglemmelig smagsoplevelse. 94+ Vinous 97 James Suckling 96 Decanter 96 WineSpectator Dom Perignon  

de Venoge, Cordon Bleu Extra Brut

BESKRIVELSE En helt enestående nyhed fra Champagne de Venoge. Extra Brut er en aperitif champagne, der masserer tungen og giver appetit på mere. 92 point hos Robert Parker! “It is pure, fresh and intense on the palate, highly elegant and finessed but also quite rich and pretty complex in the finish where some After Eight notes are also added and intermingled with lemon flavors. This is an excellent effort in the Cordon Bleu range, and I’d love to have it with oysters and seafood.” Alk. styrke:  12% Brand: De Venoge Druesort: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir Land: Frankrig Område: Champagne Størrelse: 75 cl. Vintype: Mousserende vin Degogeret 2021  

Pol Roger Sir Winston Churchill 2008

BESKRIVELSE I løbet af de sidste 170 år, og seks generationer, har dette Champagnehus skabt sig et fantastisk og anmelderrost omdømme. Pol Roger blev etableret i 1849 i Epernay i hjertet af Champagne. Huset er et af de mest traditionelle i Champagne og filosofien er, og har altid været, at følge en fornuftig og rolig udvikling, og aldrig gå på kompromis med kvaliteten og traditioner. Den excellente kvalitet er et resultat af en know-how, der videregivet gennem generationer. Pol Roger ejer 92 hektar vinmarker med stokke af usædvanlig fin kvalitet. Fra 2001-2011 gennemgik huset en komplet renovering, bl.a. en udvidelse af deres produktion og nye rustfrie stålkar. Pol Roger blev i 2021 kåret som nr. 2 af Drinks International ”World’s most admired Champagne Brands 2021”. Pol Roger Champagne var Sir Winston Churchill‛s foretrukne Champagnemærke. Han udtalte bl.a.: ”I am always content with the best”, og: “I cannot live without champagne. In Victory I deserve it, in defeat I need it”. Winston Churchill var så glad for Champagnen fra Pol Roger, at han opkaldte sin væddeløbshest efter husets navn, og han blev en nær ven af huset. Som en hyldest til Sir Winston Churchill, har Pol Roger skabt deres Prestige Cuvée Sir Winston Churchill. Med Champagne fra Pol Roger får du altid eksklusiv Champagne i høj kvalitet og med en genkendelig stil. Robert Parker 96P Sourced in grand cru vineyards and blending Pinot Noir with Chardonnay, Pol Roger's 2008 Cuvée Sir Winston Churchill displays an intense straw-yellow/white-golden color and opens with a beautifully deep, fresh, concentrated and beautifully aromatic bouquet of perfectly ripe tropical fruits, refreshing lemons, very fine vanilla and brioche aromas. The attack on the palate is fresh and finessed, and in the following seconds, the 2008 reveals great airiness, precision, purity and intensity with a firm, persistent structure in the long, refreshing, perfectly balanced and mouthwateringly salty finish. The 2008 Winston Churchill is a highly complex yet focused and vitalizing prestige cuvée of great, great finesse, chalky expression and exciting elegance. It already drinks great but also indicates immense aging potential. It's most likely one of the finest of this century and one of the greatest Churchills of modern times. Tasted from lot L82002894D in July 2018. Disgorgement date unknown. The wine will be released in the second half of this year.  

de Venoge Cordon Bleu Brut Blanc De Noirs Champagne

BESKRIVELSE En helt enestående nyhed fra Champagne de Venoge. Extra Brut er en aperitif champagne, der masserer tungen og giver appetit på mere. 92 point hos Robert Parker! “It is pure, fresh and intense on the palate, highly elegant and finessed but also quite rich and pretty complex in the finish where some After Eight notes are also added and intermingled with lemon flavors. This is an excellent effort in the Cordon Bleu range, and I’d love to have it with oysters and seafood.” Alk. styrke:  12% Brand: De Venoge Druesort: Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir Land: Frankrig Område: Champagne Størrelse: 75 cl. Vintype: Mousserende vin Degogeret 2021  

Jean Vesselle, Cuvée 2009, Grand Cru Bouzy

BESKRIVELSE 100% Pinot Noir fra en enkelt parcel i Bouzy Dosagen er bare 4 g/l. Stor Champagne fra super året 2009 Det er som at drikke stor Bourgogne….bare med bobler... Foran Champagne-huset Jean Vesselle midt inde i Bouzy by ligger der en lille mark lige op af deres hus. Marken er 0,0822 hektar stor ( = 822 kvadratmeter), hvilket svarer  nogenlunde til en for og baghave til et traditionelt parcelhus – det må simpelthen være en af de mindste Pinot Noir-marker i Champagne. Årgang 2009 der netop nu er frigivet er lavet på 100 % Pinot Noir fra denne lille kultmark. Der blev i denne årgang kun produceret 700 flasker. Petit Clos er gæret på træfade lokalt fra Ardenner-området. 2009 Petit Clos blev degorgeret d. 10. november 2021, og har derfor ”ligget på gær" i 12 år!!! Der er ikke mange der ligger deres Champagner så mange år ”på gæren”. (sur lie). Helt igennem fantastisk Champagne der med sine fine og elegante Pinot Noir-noter og 12 år på gæren eksploderer i glasset. Fine små bobler der frisker ”Bourgogne-vinen” op på fineste vis. Næsten animalsk i stilen, raffineret og feminin på den elegante facon. En ældre Champagne-dronning på flaske! "Så bliver det ikke meget mere nørdet!!!" Lidt om huset: Vesselle familien har ejet marker i Bouzy siden 1885. I dag er der 4 huse der bæger familie navnet Vesselles - Jean, Maurice, Alain og Georges. Alle har base i Bouzy. Champagne Jean Vesselle er beliggende inde i byen Bouzy, som især er kendt for fantastiske Pinot Noir druer. Jean Vesselle var fra begyndelsen af det 20. årh. mest kendt for at producere fremragende rødvine på Pinot Noir, mens deres Chardonnay og Pinot Meunier druerne blev solgt videre til store producenter. Som mange andre producenter i Champagne oplevede Vesselle, at alle de vinmarker, som ikke var blevet ødelagt af vinlusen Phylloxera i slutningen af 1800-tallet, i stedet blev udraderet af Første Verdenskrigs kamphandlinger på stedet. JEAN VESSELLE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Victor Mandois Brut 2008 Champagne

BESKRIVELSE Cuvee Victor er en Vintage Champagne fra 2008 på ren Chardonnay. Vintage Champagne laves kun i de bedste årgange, og får ofte en lang lagring som udstyrer dem med et komplekst og lækkert smagsudtryk. I denne vin slås de kendetegnene Champagne-noter af: Kiks, Briochebolle og mandler med klare frugtige noter af gule æbler, citron og gule blomster. Det er vin som på en gang er fyldigt og cremet, samtidigt med at det fornemmes friskt og syrligt. Det er et imponerende håndværk at være vidne til, og endnu sjovere at smage på. Med Cuvee Victor har Champagne Mandois skabt en imponerende vin med en intens og gylden farve. Her bliver du mødt af fedmefulde aromaer og komplekse frugt-sammensætninger, der giver en fremragende intensitet i duften. Smagen byder på ristede noter og en honning-blød smagsrigdom, der vidner om, at her er tale om en ganske særlig vin. Mængden er restsukker er helt nede på 6 gram, og den fornemme smag bygger derfor på en forrygende naturlig fedme og blidhed. Det afslører, at vi har at gøre med en Champagne, der kommer fra gamle stokke, der er lagret efter alle kunstens regler, og som kommer fra et ganske begrænset høstår med stor koncentration i druerne. Det er ikke tilfældigt, at Champagne Mandois kan præstere en kvalitet som denne. For her er tale om en vingård, hvor producenten kender sin jord, sine stokke, sit klima, sine muligheder og sine begrænsnigner så nøje som det er muligt. Faktisk er det over 300 år siden, at Mandois-slægten grundlagde deres vingård i Pierry-området lidt syd for Epernay, og i dag er det 9. generation, der står ved roret. Så det er intet under, at de 35 hektar vinmarker er grundlagt, omlagt, behandlet og håndteret lige præcis sådan, som Mandois gerne vil have det. Det holder ikke slægten fra at lukke moderne virkemidler ind i produktionen, og vingården emmer af både tradition, modernitet – og af den helt autentiske stemning, der opstår, når Mandois selv opfinder nogle af de vigtige principper for netop deres vin. For eksempel at de kun pløjer hver anden række af vinstokke i marken for derved at sikre et større og dybere rodnet. Og at en lille andel af høsten et givent år bliver fadlagret, inden den sættes sammen med resten af vinen. Alt sammen er med til at karakterisere Champagne Mandois – og ikke mindst Cuvee Victor 2008. MANDOIS   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Leclerc Briant Millésime 2015, Champagne

BESKRIVELSE Vintage Extra Brut 2015 er lavet på 60% Pinot Noir og 40% Chardonnay fra økologiskdyrkede vinmarker i Cumières. Bemærk dog, at 2015 ikke er certificeret økologisk, da man i 2015 brugte druer fra en parcel, som dengang stadig var under konvertering til økologi. Vinen er både gæret og modnet på stål- og cementtanke. Også længden af andengæringen på flaske (champagnisering) varierer efter årgang lidt over 5 år for 2015. Dosagen (tilsætning af sukkerlikør) var på 3 g. sukker/liter, og vinen er derfor i den tørre ende. Vintage Extra Brut har en flot, lysgylden farve med et let, rødt skær. Den ekstremt lange andengæring på flaske har givet vinen meget fine og vedvarende bobler. Duften er meget aromatisk og åben med nuancer af hvide, vilde blomster, citrusfrugter og hvide ferskner. Smagen har en klingende harmoni mellem tørhed, fylde, frugtsødme og finesse, og den gengiver fint Chardonnaydruens fedme og frugtrighed samt Pinot Noirs mere strukturerede kompleksitet. Som i flere af Leclerc-Briants champagner, finder man en flot mineralitet og et let saltet touch til sidst. Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx hummer) eller fisk (fx pighvar). LECLERC   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud m.m. før alle andre:

Bollinger Grande Année Magnum 2008 150 CL

BESKRIVELSE Blandt de bedste Bollinger-champagner nogensinde Årgang 2008 er allerede gået over i historien som en intet mindre end monumental champagneårgang og de fleste 2008’ere fra de største champagnehuse er allerede frigivet til et ekstatisk champagne-marked man aldrig tidligere har set lignende. Bollinger producerer fire forskellige champagner: Husets non-vintage champagne, Bollinger Special Cuvée, der formentlig udgør halvdelen af husets ca. 2,5 millioner flasker om året, Bollinger Grande Année denne artikel drejer sig om, Bollinger R.D. der er nøjagtig samme vin som Grande Année, blot senere degorgeret og til sidst Bollinger Vieille Vignes Françaises, der er en enkeltmarkschampagne, der med en årlig produktion på under 5.000 flasker bedst tåler sammenligning med eksempelvis Krug Clos du Mesnil. James Bond-champagnen fra det stolte familiehus Bollinger hører uden tvivl til blandt de førende champagnehuse, og på trods af en historie der har rødder helt tilbage til 1585, har Bollinger-navnet været associeret med champagnehuset siden 1829 og ejes og drives i dag fortsat af efterkommere fra Bollinger-slægten. Bollinger har altid været synonym med kvalitetschampagne og modtog i 1884 en Royal Warrant (hofleverandør til det britiske kongehus) fra Queen Victoria. Selvom høj kvalitet i dag fortsat er uadskilleligt fra Bollinger-navnet kender de fleste også Bollinger som værende den foretrukne champagne for verdens nok mest kendte spion, James Bond. En effektiv marketingstrategi har siden 1973 med jævne mellemrum sat Bollinger i forbindelse med den dødbringende spion, da Dom Pérignon blev vippet af pinden som yndlingschampagnen. Fra Roger Moore bestiller en ”slightly chilled” Bollinger i ”Live and Let Die” til Daniel Craig hele tre gange drikker 2002 Bollinger R.D. i ”Spectre” fra 2015 er Bollinger den foretrukne champagne. En snedig strategi der i mere end 46 år har placeret Bollinger sammen med nok verdens mest berømte spion.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Louis Roederer Collection 243 Champagne 37,5 cl

BESKRIVELSE Louis Roederer har altid haft en stærk ambition om konstant at forbedre deres kvaliteter. Med den helt cuvee "Collection 242" er andelen af reserve-vin der er lagret flere år på fade øget fra 6% til 10%.  Ligeledes er andelen af  vintage årgange 2009,2011, 2013, 2014, 2015, 2016 øget så cuvèen nu indeholder op til 35% mere vintage champagne, hvilket er helt unikt af en non vintage Champagne. Dette tilfører større smagsdybde og kompleksitet til cuvèen. Collection 242 indeholder druer fra ca. 1/3 af hver af områderne; Vallèe de la Marne, Montagne de Reims og Côte de blancs, da hver af områderne giver hver deres unikke ’terroir’ til cuvèen.  Kældermesteren hos Louis Roederer Jean-Babtiste Lecaillon ønsker af have større frihed til at vise mangfoldigheden / skabe blends fra disse unikke terroirs / Lieu-dit’er [caption id="attachment_5507" align="aligncenter" width="1000"] #image_title[/caption] Louis Roederer ønsker at skabe forskellige ’Collections’ med hver deres smagsudtryk og sjæl. Ligeledes er det deres ambition at være mere transparente i deres kommunikation om indholdet og ’traceability’ i Champagnen. Hver udgave af fremtidige Collection-udgaver bliver forskellige, hvilket skaber større ærlighed om specifik årgang, vejr, vækstsæsonen etc. Facts om champagnen: Terroir: 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Riviére’ (La Valèe de la Marne) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Montagne’. (Montagne de Reims) 1/3 af druerne kommer fra marker i ’La Côte’ (Côte des blancs)   Cuvèe: 42% Chardonnay 40% Pinot Noir 18% Pinot Meunier   Komposition af Collection 243: 31% af indholdet blev skabt i 2012. 10% af indholdet kommer fra fadlagret vin – i følgende årgange; 2009, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016, og 2017. 59% af indholdet kommer fra det fantastiske Champagne år 2018 (i særdeleshed for Pinot Noir). Dosage: 8 gram pr. Liter. Smagsmæssigt er Collection 243 mere dyb og kraftigere i smagen, end Collection 242. Mere intens og vinøs smagsoplevelse med nuanceret tekstur og finesse. Det kødfuldte Pinot Noir-præg træder flot igennem, hvor det er tydeligt at 59% af indholdet kommer fra det suveræne pinot år; 2018. Som i tidligere år ønsker Louis Roederer at være 100% transparente i alt hvad de gør. Dette gælder i den grad også for Collection 243.   Bagetiketten viser relevant info, og hvis du scanner QR-koden med din telefon (som du sagtens kan gøre her på skærmen) kommer der endnu mere info frem.   Den officielle smagsbeskrivelse af Collection 243 fra Louis Roederer: Bright, golden hue with shimmering highlights. Fine, lively mousse with lingering threads of bubbles. The bouquet is open and rich yet also wonderfully fresh. It offers an explosion of ripe, delicate fruit with intense notes of yellow fruit (mirabelle plum) from the Pinot noir complemented by sweet citrus fruits (lemon meringue pie) and delicate notes of white flowers (jasmine) from the Chardonnay. The palate is deep and dense with a big, well-structured backbone. The texture is simply mesmerising with its fleshy mouthfeel from the Pinot noir that coats the palate before giving way to an incredible saline freshness with a pleasant hint of bitterness. This wine combines the strength, intensity and power of the delectably ripe Pinot noirs which are balanced to perfection by the chalky freshness and density from the Chardonnay which forms the majority of the blend.   Collection has all its warmth and generosity thanks to the perfect ripeness of the fruit harvested in the 2018 vintage, yet it is the freshness, energy and complexity of the 'Réserve Perpétuelle' created in 2012, as well as the texture imparted by the oak ageing, that extend and elongate the wines' body resulting in unrivalled finesse and persistence. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag de gode tilbud før alle andre DH WINES NYHEDSBREV 

Dom Pérignon Champagne Vintage 2010 i gaveæske

BESKRIVELSE Dom Pérignon er nok verdens mest berømte champagne brand. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde de eksklusive Dom Pérignon champagner i vores sortiment. Denne Dom Pérignon er en vintage champagne fra 2010. Det år var vinteren overraskende streng, og foråret var tørt og kom sent, hvilket var overraskende efter et utroligt solrigt årti. Sommeren var varm, men ikke overvældende. To dage med kraftigt regnvejr gjorde, at druerne på få dage udviklede botrytis skimmel, og derfor måtte vinhuset tage en hurtig beslutning for at redde druerne. Vinhusets ekspertise og mange års erfaring betyder, at de har skabt en fremragende champagne på trods af vejrmæssige udfordringer. FANTASTISK VINTAGE CHAMPAGNE Danmarks laveste pris allerede ved 1 flaske! The creation of Dom Pérignon Vintage 2010 took equal parts mastery and humility. I hope it never creases to inspire you - Vincent Chaperon, Chef de Cave. Dom Pérignon er nok verdens mest berømte champagne brand. Vi er derfor også rigtig glade for at kunne tilbyde de eksklusive Dom Pérignon champagner i vores sortiment. Denne Dom Pérignon er en vintage champagne fra 2010. Det år var vinteren overraskende streng, og foråret var tørt og kom sent, hvilket var overraskende efter et utroligt solrigt årti. Sommeren var varm, men ikke overvældende. To dage med kraftigt regnvejr gjorde, at druerne på få dage udviklede botrytis skimmel, og derfor måtte vinhuset tage en hurtig beslutning for at redde druerne. Vinhusets ekspertise og mange års erfaring betyder, at de har skabt en fremragende champagne på trods af vejrmæssige udfordringer. Duften er sødmefuld og emmer af tropiske frugter som grøn mango, melon og ananas. De aftager, og mere tempererede noter af appelsinskal og mandarin viser sig. Efter lidt tid i glasset afsløres dens friskhed samt taktile og sanselige noter af pæon, jasmin og syren. Allerede ved første sip fornemmer man champagnens fyldighed og intensitet. Den er saftig og generøs, og man fornemmer krydderier og peber i smagen. Eftersmagen er meget lang, og man fornemmer et hint af salt. Servér den som aperitif, til forretter, paté, foie gras, bløde oste og til retter med skaldyr, fisk (laks og tun) og lyst kød ved 10-12ºC. Den vil helt sikkert vække begejstring! Dom Perignon  

Maurice Vesselle Millésimé Champagne Grand Cru 2012

BESKRIVELSE Didier Vesselle fremstiller flot champagne. Han bor i byen Bouzy, hvor Pinor Noir dominerer. Han bruger kun første presset “le ceur” – hjertet. Resten af vinen sælger han. Champagnerne får ikke den malolaktiske andengæring, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Det er fordi champagnerne lægger længe i kælderen, og derfor har brug for en skarpere syre, til den modne smag. Champagnerne er mundrensende og meget friske, selv efter 20 år i kælderen. Det er en terroir champagne, hvor mineralerne, kalk og en saltet smag blander sig med den lyse frugt. En blanding af 80% Pinot Noir suppleret med Chardonnay fra Grand Cru-terroirerne i Bouzy og Tours-sur-Marne til denne fremragende afbalancerede cuvée. Alt er på plads: friskhed, kompleksitet, længde, fint kalkholdig tekstur, vinøsitet, fordøjelighed. En hyldest, som vinbonden hylder terroiret, og som vi til gengæld bør forstørre ved at parre denne flaske med for eksempel en fletning af søtunge og laks med kaviar, som Pic à Valence tilberedte den. Dette hus, der blev grundlagt i 1955, ligger i Bouzy, en topplacering klassificeret som en grand cru og pinot noir-kongeriget. Dette terroir er blevet forbedret ved bearbejdning af jorden (bakke, dekavering osv.) udført af denne mejetærsker. Vingården har været dybt pløjet i generationer, og ejendommen er HVE (høj miljøværdi) certificeret. Han frigør sig villigt fra mode og trends for at producere vine, der altid er bemærkelsesværdige og ældes smukt.     Tilmeld dig nyhedsbrevet og modtag vores gode tilbud før alle andre

Louis Roederer Cristal 1999 Jeroboam 3 liter

BESKRIVELSE Champagnehusets absolutte topvin, er deres Cristal. I det nye årtusindeskifte er det lykkedes dem at fintune Cristal, så den i dag rangeres helt i toppen af årgangschampagne. Cristal fremstilles udelukkende i de bedste år, hvor Chardonnay (ca. 40%) og Pinot noir (ca. 60%) druer har opnået perfekt modenhed. Cristal er lagret i 6 år i Louis Roederers kældre og efterladt i yderligere 8 måneder efter dégorgement. Cristal er en bemærkelsesværdig afbalanceret og raffineret champagne, hvis længde er uforlignelig. Den har en silkeblød tekstur og frugtige aromaer, suppleret med en kraftig mineralsk kvalitet med hvid frugt og citrusnoter. Cristal er en vin, der holder sig godt: den kan opbevares i over tyve år uden at miste sin friskhed og karakter. Robert Parker One of the finest Champagnes I have ever brought to my lips, the 1999 Cristal bursts from the glass with fresh hazelnut and apple scents. Elegant, deep, and silky-textured, this medium to full-bodied beauty is immensely concentrated, pure, packed with apple flavors, and astoundingly long in the finish. Louis Roederer does not display a disgorgement date or consumer friendly lot number on its non-vintage Brut. This is regrettable as it has consistently been one of the finer bottlings in this category. Louis Roederer er et af de sidste uafhængige familieejede store Champagnehuse, og samtidig et af de mest veldrevne, respekterede og hvad de færreste nok ved, progressive på den konservative vinscene i Champagne. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 under navnet Dubois Père & Fils, og fik sit nuværende navn i 1833, hvor Louis Roederer arvede Champagnehuset. Han havde en visionær tilgang til at berige sine vinstokke med dét formål at mestre alle stadier af vinens skabelse. Mens andre huse købte deres druer, plejede Louis Roederer sine egne vinmarker, satte sig ind i hver parcels specifikke karakteristika, og erhvervede metodisk den fineste jord. Louis Roederers ledende princip var, at al god vin afhænger af jordens kvalitet, en passion for tradition og en skarpsindig vision om fremtiden. Et kerneprincip som Champagnehuset steder handler efter. I dag ledes Champagnehuset af Jean-Claudes søn, Frédéric Rouzaud, som repræsenterer den syvende generation af slægten. Med den samme tålmodighed og urokkelige tro på sit kreative kald, er Louis Roederers årlige eksport i dag nået op på tre millioner flasker. Hos Louis Roederer tager man højde for de særlige forhold ved forskellige jordarter og har en praksis med "skræddersyet" vindyrkning, således at en optimal smag og kvalitet. Louis Roederer-årgange stammer udelukkende fra deres egne vinstokke, hvilket faktisk er sjældent i Champagne-regionen. Når man disponerer over 240 ha. af Champagneområdets bedste vinmarker – ovenikøbet klassificerede som “Premier og Grand Cru” – og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til. Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. Mangfoldigheden og frugtbarheden i disse steder giver huset en omfattende og rig palette, som de kan udforme vinene ud fra. Louis Roederer-huset dyrker de tre traditionelle druesorter: Chardonnay er værdsat for sin mineralitet, finesse og elegance; Pinot Noirs solide konstitution tilføjer struktur til blandingerne og forbereder dem til ældning; PinotMeunier er en lidt mindre raffineret sød druesort, hvis tilpasningsevne bringer harmoni og blødhed til visse cuvéer. Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl., hvilket giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers meget kendte ”Vins de Réserve”, som er et lager af "gamle" vine, der ligger på store brugte egetræsfade à 60 hl. Réserve-vinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintage champagnerne for at sikre en kontinuert høj kvalitet og ensartethed i disse. I løbet af de seneste mange år har Louis Roederer givet større og større plads til bæredygtighed og økologisk/biodynamisk dyrkning. Louis Roederer har således allerede opnået DEMETER-certifikatet (biodynamisk dyrkning) på de vinmarker, som producerer druer til husets fornemmeste mærke, Cristal. Fra og med årgang 2021 vil yderligere 115 ha. marker opnå økologisk certificering - Agriculture Biologique (AB), og de resterende vinmarker vil følge efter. Roederer producerer kun Cristal i et meget begrænset antal, ca. 200.000 flasker - som slet ikke er nok til at dække efterspørgslen. LOUIS ROEDERER Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag alle de gode tilbud før alle andre.

Champagne til enhver smag

Hos vinkammeret stræber vi efter at kunne præsentere dig for et hav af forskellige slags champagner, så du er sikret at finde en, som falder i din smag. Når du har fundet den slags champagne du ønsker at købe, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe den.

Forskellige slags champagne

Der findes mange forskellige slags champagner, som hver især kan noget helt specielt. Du kan blandt andet købe slags som Blanc de blanc, Blanc de noirs, Rosé champagne, non vintage og mange flere.

Champagne fra Champagne regionen

Champagnen kommer fra den franske region Champagne, i det nordøstlige Frankrig. Champagne er et beskyttet navn, som kun må benyttes om mousserende vin fra champagne distriktet.

Vidste du...

Champagne er en mousserende vin, som er vin med kulsyre. For at producere champagne, tilsætter man gær til druesaften, som omdanner druesaftens sukker til alkohol, og udskiller også kuldioxid. For at denne vin bliver til champagne, udsætter man vinen for endnu en gæring. Dette gør man ved at hælde vinen på flaske eller tank, og så tilsætte gær og sukker, hvorefter man lukker tanken eller flasken helt til, så man sikrer at kulsyren bliver i vinen. Boblerne i champagnen skal være små og klare, samt kunne holde sig i 10 minutter, efter champagnen er hældt op i glasset. Champagnen laves af en blanding af 3 druesorter, den hvide chardonnay og de sorte Pinot noir og Pinot Meunier. Grunden til at champagnen har en lys farve, på trods af brugen af sorte druer, er fordi man fjerner skallerne straks efter at druerne er blevet presset. Betegnelserne for om hvorvidt champagnen er tør eller sød er som følgende: Brut Natural: Meget tør Brut: Tør Sec: Halvtør Demi Sec: Halvsød Demi Doux: Sød Doux: Meget sød De mest populære champagnemærker er Moët & Chandon og Dom Perignon. (Som i øvrigt er ejet af Möet & Chandon virksomheden)