Quinta do Noval Vintage Nacional 2017

BESKRIVELSE Quinta do Noval Vintage Nacional 2017 Nacional bliver kun lavet i de aller bedste år og siden 1. årgang som er 1931 er den kun lavet i beskedent antal årgange. Hvis man kan finde årgang 1931 på f.eks. auktioner rundt om i verden koster den fra 60.000,- til 100.000,- kr.pr.fl. Nacional navnet refererer til de vinstokke der leverer druerne til Nacional portvinen. De har aldrig har været podet over på fremmede (Amerikanske) rodstokke d.v.s de er de oprindelige "Nationale" Portugesiske vinstokke og marken har aldrig været ramt af gul vinlus (Phylloxera). Selve marken som giver druerne ligger lige nedenfor selve Quinta do Noval og består af bare 6000 vinstokke. At disse stokke er upodet på amerikanske stokke er meget specielt og ganske unikt for Europæiske vinstokke. I 1880'erne og 1890'erne blev Portugal, som resten af Europa, ramt hårdt af den gule vinlus (Phylloxera). António José da Silva der købte ejendommen i 1894 genplantede markene med de traditionelle Portugesiske druer men de var podet på Amerikanske vinstokke, da de havde vist sig modstands dygtig overfor netop Phylloxera. Men præcis de 6000 vinstokke nedenfor ejendommen var ikke blevet ramt af Phylloxera. Nacional bliver lavet på de klassiske portvinsdruer: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinto Cão og Sousão. Høst udbyttet fra Nacional-marken er lavere end de andre Quinta do Noval marker. Hvor man høster 30 til 35 hektoliter pr. hektar på de "almindelige" marker, er høst udbyttet fra Nacional marken helt nede på ca. 12 hektoliter pr. hektar, hvilket er ekstremt lidt men meget koncentreret. Alle druer bliver naturligvis høstet med håndkraft på Nacional marken. Dette gøres generelt i slutningen af september og/eller i starten af oktober når druerne har opnået den ønsket modenhed. QUINTA DO NOVAL Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke Vintage Port 2016

BESKRIVELSE Kopke Vintage Port 2016 Druerne til Kopke Vintage hentes fra Quinta São Luíz’ bedste og ældste lavtliggende parceller nær Douro-floden, hvor halvdelen af vinstokkene har rundet de 75 år. De yder fra de næsten lodrette terrasser helt naturligt små mængder superkoncentrerede druer, hvoraf touriga nacional udgør ca. 50% af blendet, mens resten består af bl.a. sousão, tinta franca og tinta roríz. 2016 er en formidabel årgang, der ser ud til at kunne udvikle sig på linje med de allerbedste. Det er da også årgangen, hvor alt der kan kravle og gå har deklareret vintage port. Druerne til Kopke Vintage høstes hovedsageligt fra Quinta São Luíz’ bedste og ældste lavtliggende parceller nær Douro-floden, hvor halvdelen af vinstokkene har rundet de 75 år. De yder naturligt små mængder superkoncentrerede druer, hvoraf touriga nacional udgør ca. 50% af blendet, mens resten består af bl.a. sousão, tinta franca og tinta roríz. Kopke vintage 2016 er en tætpakket sag med fremragende koncentration og en sødmefuld frugt, der får modspil af vinens tanniner, der i årgangen har fantastisk modenhed. Kopke Vintage Port 2016 er helt uigennemsigtig blåviolet og frisk med lakridsede tiltag, en turboladet eksplosion af hylde- og blåbær og komplekse skifferaromaer. Koncentrationen er stor med ditto viskositet og eftersmag. Kopke, der ellers er kendt som et af de bedste Tawny-huse, har siden starten af 00erne oprustet kvalitativt på Ruby-fronten. De har her begået en vin, der kan bide skeer det meste af, hvad der er lavet af vintage port i årgangen. Prøv gerne vintage port helt ung, selv om bogreolens ældre engelske bøger om emnet betragter det som helligbrøde. Der er løbet meget vand i åen siden da, og vinene er i dag langt bedre produceret og generelt mere lettilgængelige ved frigivelse end før i tiden. Ung Vintage Port smager fantastisk, hvis man ikke er bange for faste tanniner og blå tænder! I dens spæde ungdom er der masser af fyldig, frugtig sødme, som balancerer vinens brutale struktur fint. Husk at ilte vinen grundigt, hvis den drikkes ung! KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Pégo Vintage Port, 6 liter 2020

Quinta do Pégo VIntage Port 2020 har en dyb rød farve samt en delikat og kompleks duft af sorte frugter og rosiner med noter af krydderier, balsamico og egetræ. Smagen er fyldig, elegant og velafbalanceret med masser af frugtnoter, sprød syre, kraftfulde,

Quinta do Pego LBV Special Edition 2018

Elegant LBV der byder på en smuk og intens rød farve samt delikat blomsterduft med balsamiske noter. Smagen er fuldstændig frisk og sofistikeret med god fylde og struktur.  Denne portvin kan drikkes nu, hvis man ønsker en ung, koncentreret og meget fru

Osborne 10 År Tawny Port, Portvin

BESKRIVELSE Havnebyen Porto, der ligger på Douro-flodmundingen, gav navn til verdens mest berømte vin: Portvin.  Alt Portvin kommer således fra Denne Dal, dyrkningsarealet ligger ca. 100 kilometer opefter i den øvre Douro-dal.  På de stejle bakker trives 80 forskellige druesorter på varmelagende skiferjord. ”En portvin med frugtige nuancer af rosin og sveske. Noter af mørk chokolade, hasselnød, kaffe og egetræ træder klart igennem. Intens, kompleks og sødmefuld smagsoplevelse med middel syre. Vinen slutter af med en flor lang eftersmag og er en ren nydelse.” Om producenten Den unge vin opbevares i vingårde om vinteren, i foråret bliver den bragt nedstrøms mod Porto, hvor Osborne, ligesom alle de berømte Portvinhuse, har deres "lodges". Der modner vinen inden aftapning. Denne vin er ligesom de fleste Portvine en blanding af vine fra forskellige steder og årgange for at sikre ensartet kvalitet gennem årene.   Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få vores gode tilbud før alle andre

Kopke 30 years old Tawny White

BESKRIVELSE Kopke 30 years old Tawny White GULD Decanter World Wine Awards 94/100 point Wine Advocate 92/100 point Wine Spectator 94/100 point Wine Enthusiast En ægte raritet fra Kopke, specialisten i de fadlagrede portvine. Gamle fade med hvid portvin af varierende alder er sammenstukket til denne perle med en aromatisk profil som en 30 årig hvid portvin. Idet portvinen alene er lavet på grønne druer fornemmes lagringen i særlig grad, da druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. 30 års hvid portvin er en ufatteligt sjælden størrelse. Selv om efterspørgslen efter hvid, lagret kvalitetsportvin er eksploderet de senere år, så var denne efterspørgsel jo mange årtier væk, da grundvinene til denne portvin blev skabt. Duft og smag er en intens eksplosion af korender, syltet citrusskal, tørret abrikos, nødder og tørrede figner. En fremragende syre holder sødmen i skak og giver en harmonisk helhed. Nydes bedst uden mad til, men drikkes også fint til en vellavet æblestrudel, crème caramel eller foie gras terrine. Men er der en god blåskimmel ost i køleskabet, så vil det også være et godt valg. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Noval Vintage Port 2016

BESKRIVELSE Quinta do Noval Vintage Port 2016 Lavet på druerne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão og Sousão. Alle Novals Vintage portvine bliver lagret i 18 måneder på egetræsfade inden de bliver flasket.   Vinfremstillingen hos Noval er derfor en kombination af moderne teknikker og gamle traditioner. Man holder blandet fast i at presning af druerne ved fodkraft i store kar. Vinen bliver fermenteret i store sten fade (Lagares) for at sikre den bedst mulige udtræk af aromaer, farve og tanniner under fermenteringen. Alle vinene bliver derefter lagret på fade fra ca. 2 til 60 år, alt afhængigt af hvilken type portvin det drejer sig om. En omhyggelig pleje og ligeså omhyggelig lagring bidrager til, at opnå den flotte kvalitet. Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i Tinglysningsdirektoratet i 1715. I dag er det det franske forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene i Douro-dalen. Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional. Quinta do Noval’s samlede areal er på 210 hektar, hvoraf de 145 hektar er beplantet med vinstokke. Ejendommen ligger i hjertet af regionen "Cima Corgo", som er en af de tre regioner Dourodalen er delt op i. De to andre hedder Baixo Corgo og Douro Superior. Tidligere udskibede man Portvinen på store fade og transporterede den til Villa Nova de Gaia, hvorfra de blev udskibet til hele verden. Indenfor de seneste år har nye teknikker og bedre forhold på de enkelte Quintaer gjort at man har flyttet hele vinfremstillingen op i Dourodalen og her var Quinta do Noval en af de første til at gøre det. QUINTA DO NOVAL Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Kopke very old white

BESKRIVELSE Dette er hvid, blended portvin i referenceklassen, der efter årtiers oxidativ lagring på fad slægter tawny på, idet selve lagringen – snarere end druerne – er den primære kilde til vinens identitet. Blot er udgangspunktet her grønne druer frem for blå. Hvid portvin var førhen så ugleset en kategori, at den sjældent nævntes i portvinslitteraturen for andet end fuldstændighedens skyld. Det er en skam, for dels kan de mere simple hvide portvine være en dejlig terrassedrink med danskvand, citronskiver og is, mens de lagrede hvide portvine giver meget komplekse vinoplevelser på linje med lagret tawny. Kopke Very Old Dry White består af et blend af nogle af Kopkes ældste fade, hvoraf mange er markant ældre end 40 år og dette er vel utvivlsomt blandt de bedste, mest komplekse hvide portvine, der overhovedet laves. Husk i øvrigt på, at ‘dry’ betyder knap så sød som portvin normalt er – og altså ikke knastør! Denne portvin holder ca. 65 gram restsukker/liter og alle vinens elementer harmonerer perfekt. Tidens tand har ændret vinens farve fra ’white’ til dyb-gylden og aromaerne er ligeledes påvirket af den ekstremt lange lagring med massiv nødder og rancio i næse og mund i en mineralsk stil med suveræn længde. Helt vidunderlig meditationsvin men også en dejlig ostevin til lagrede, faste komælksoste. Nydes bedst let afkølet, ved ca. 12-14 gr. og helst serveret i et rummeligt hvidvinsglas, hvor den fantastiske duft kan få lov at sprede lykke. Begrebet ’Limited Edition’ er her helt berettiget: 350 fl. er tappet i 2019. 94 points Robert Parker’s Wine Advocate

Taylor's 10 Year Old Tawny Port

Taylor's 10 års Tawny er en elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens duft af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. En harmonisk og kompleks portvin, der er særdele

10 Years Old Tawny Port, Miguels

Årgang: NV Område: Porto, Portugal Vintype: Portvin Druer: Touriga Nacional, Franca, Roriz, Cão e Barroca Alkohol: 20% vol. Volumen: 75 cl.

Meandro Finest Reserve Port

Fines Reseve har en meget mørk og intens farve. Duften er kraftig med megen moden frugt med noter af chokolade og modne blommer. I munden er den fyldig og rund med et passende tanninbid. Drik den lettere afkølet.

20 års Tawny fra Seara d’Ordens

BESKRIVELSE 20 års Tawny fra Seara d’Ordens Denne 20 års Tawny er en virkelig lækker sag i tårnhøj kvalitet. Den er blendet af forskellige årgange med en gennemsnitsalder på mindst 20 år. Ifølge Seara d’Ordens indeholder den blandet andet en del vin der er over 60 år gammelt og den vil uden problemer blive godkendt som en 30 års Tawny! Portvinen har ligget på egetræsfade, hvilket har været med til at give den en smuk farve og udvikle dens lækre smag. Den har en helt fantastisk balance mellem sødme og syre, der gør man altid lige kan drikke et glas mere. Vi synes den dufter af blandt andet blomme samt appelsin og har en kompleks smag med noter af tørret frugt og nødder. Prøv den og se hvad du synes den smager af. Nyd portvinen som den er, eller prøv den f.eks. til crème Brûlée, danske jordbær eller bare lidt god mørk chokolade. Vi anbefaler at den opbevares ved stabil temperatur og serveres ved 12-16 grader. Denne portvin kommer i en flot flaske med tilhørende lækker æske og er ideel som gave til dig selv eller andre du virkelig holder af    Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Hoopers Late Bottled Vintage Portvin 2018

BESKRIVELSE Hoopers Late Bottled Vintage 2017 Denne Hoopers er virkelig skøn, smager ef rødfrugt  hindbær og, lakridsrod. Den har en god balance mellem det søde og det syrlige. Hoopers er kendt som en af de mest karismatisk portvine i verden. Hoopers blev stiftet i 1771 af Richard Hooper. Firmaet ændrede i 1811 navn til Richard Hoopers sons and ltd. og eksisterer den dag idag. Dog ejes firmaet i dag af Real Companhia Velha som også er kendt for delta force port.  Hoopers Port kommer fra særligt udvalgte parceller hos Quinta Das Carvalhas. Heriblandt mange gamle vinstokke, drue varianter og kloner. Dette for at sikre mod sygdomme og dårlige druer. Vinstokkene er nu over 100 år gamle og med til at sikre den meget høje kvalitet af hoopers port  

Dalva Colheita White Tawny 2007

BESKRIVELSE Dalva Colheita White Tawny 2007 Ravfarvet supervin fra det fantastiske portvinsår 2007. José Manuel Sousa Soares har tryllet en bombe af konfiteret mandarin, bittermandel og frisk fyrreharpiks frem, der selv med ti år på bagen har en forrygende friskhed. Genial til desserter med æble eller karamel, men også til et stykke ost. Dalva har været igennem en fantastisk proces over de sidste mange år. Deres portvine er kun blevet bedre og bedre - samtidig har de et fantastisk lager af tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede. Husets erklærede ambition er at tilhøre superligaen i Porto og de senere årtier har vist, at dette mål rykker tættere og tættere på, mens priserne (bla. takket være en skrantende portugisisk økonomi) holdes på et minimum. Dalva er kort sagt et uforfalsket best buy-hus i dag. "The new Port Dalva White Colheita 2007 was awarded by the jury of the Concours Mondial de Bruxelles 2017. This new white Port of C. da Silva exquisitely combines a mature structure and aromas with a fresh and bright complement, given by its young age. It was distinguished in this competition with a Greal Gold Medal." 91 points Robert Parker The 2007 White Port (Dalva) is basically a white Colheita and it pretty much leans to tawny in taste, too. Mostly a field blend, it emphasizes Malvasia Fina, Viosinho and Rabigato. It comes in at 117 grams per liter of residual sugar. Surprisingly rich for a young white, this is filled with caramel nuances. It is a beauty that is really easy to like and drink. Bright, fresh and utterly delicious, it delivers a great performance that easily overachieves at its young age. 91 points Wine Enthusiast This is a tangy tight wine with plenty of acidity and wood flavors to balance against the fresh lemon fruitiness. Its medium-sweet style is attractive, leaving a bite and tang of spirit and wood at the end. 91 points Politiken Duft præget af solvarmt træ, rosiner, brændt karamel og lidt overmoden banan. Blød, fyldig og næsten cremet i munden med velintegreret alkohol og sødme. Lang eftersmag. Årgangsbetegnet vin i meget velbalanceret stil, hvor alt bliver holdt fint sammen. Fra huset Casa da Silva, der også er kendt for sine røde og hvide Douro-vine. Derfor skal du prøve den: Fordi den er et godt eksempel på den hvide portvines evne til at kombinere mere lyse frugttoner med fadpræg og let oxidation. 91 points Winemanual Flot intensitet med flotte noter af møbelpolish og cedertræ sammen med en gennemgående note af lettere røget hø.. Dette bakkes op af tørret frugt i form af abrikoser, sultana rosiner og mandariner. Simpel, præcis og harmonisk næse. Paletten har en tekstur som nektar med en olieret fornemmelse i munden. Smagen følger næsen rigtig fint med tørret frugt, hø og volatile noter af møbelpolish. Derudover får man noget brændt sukker og en forventelig, men alligevel rimelig afdæmpet oxidation, som er i rigtig god balance. Nøddenoterne er altså ikke vildt fremtrædende, men man fornemmer dog nødderne i eftersmagen. 95 points Houlbergs Vinblog Jeg bliver bare mere og mere tosset med god portvin og specielt Colheita vinene har vundet mit hjerte, så derfor havde jeg dagen før juleaften smagt mig igennem 3 drønlækre Dalva Colheita portvin, der alle skulle serveres til risalamanden. Den første var denne 2007 Dalva Colheita White fra Vinhos C. da Silva i Vila Nova de Gaia helt nede ved Douro floden. Vinhos C. Da Silva er et helt traditionelt portvinhus, som oprindelig blev grundlagt i 1862 under navnet Corrêa Ribeiro e Filhos. Det fik sit nuværende navn efter 1933, hvor den unge Clemente da Silva kom fra Brasilien på udkig efter en forretning og endte med at opkøbe portvinshuset, der dengang var ejet af hans hustrus familie. Portvinshuset havde ved Clementes overtagelse primært solgt deres portvine i landet, blandt til kongehuset i Portugal, men det sluttede i 1910, hvor monarkiet jo blev afskaffet i landet. Da Silva genopbyggede firmaet fra bunden, bl.a. med opbygning af nye lagre samt en opstart af en eksport af portvinene, hvilket først var til Brasilien og det nordlige Amerika og senere til andre nye markeder som Europa samt Asien, hvilket skete med et helt nyt brand, som han kaldte Dalva. I starten havde portvinshuset købt deres ulagrede vine hos andre producenter, men det ændrede Clemente da Silva i 1970’erne, hvor han på opkøbte vinmarker begyndte selv at dyrke egne druer og samtidig byggede et stort vineri. Allerede i 1978 kan vinhuset så præsentere sin første egen Vintage Port og i dag er Vinhos C. Da Silva og brandet Dalva højt respekteret. I dag er portvinshuset dog ejet af Porto Cruz, der også er et portvinshus i Vila Nova de Gaia, men det er ejet af de større vin, øl og spirituskæde La Martiniquaise, der også ejer en lang, lang række brands. Porto Cruz ejer udover Vinhos C. Da Silva også portvinshuset Ventozelo og samlet laver de over 11 millioner flasker portvin om året, så det er en motherfucker stor historie. La Martiniquais

Quinta do Vale Meéo Vintage Port 2021

Quinta do Vale Meão Vintage Port 2021 er af tårnhøj kvalitet med koncentreret frugt, kølighed, friskhed og polerede tanniner, som efterlader et super-charmerende helhedsindtryk.. Vinen fremstår mørk-rød i farven med en frugtdomineret, parfumeret og int

Quinta Do Cachéo Vintage 1982 Port

BESKRIVELSE Vin med en god udvikling af reduktions-aromaer med et strejf af skovbær og chokolade-nuancer. Aromaer af tørret frugt er tilstedeværende med fokus på valnød. I munden afsløres de samme karakteristika som i duften. Servering og opbevaring:  Efter så mange år på flaske har der dannet sig betydeligt bundfald, og vinen bør derfor dekanteres før servering. Bør nydes ved 14-16º C. Efter den er åbnet bør den drikkes inden for en uges tid  

Kopke Colheita 1952

BESKRIVELSE Vinfremstilling: Efter høsten blev druerne afstilket, knust og vinificeret, og der var en omhyggelig maceration af mosten i kontakt med skallerne, for at udvinde den maksimale farve, tanniner og aromaer, suppleret med permanent gensamling under gæringen. Gæringen fandt sted i franske egetræskar ved en kontrolleret temperatur mellem 28-30 °C, indtil det ønskede sødmepunkt blev nået. Vinforstærkning fandt sted efter tilsætning af brandy, der stammer fra en forstærket vin. Den har lagret på franske egetræsfade siden 1952. Druesorter: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz Smagsnoter: Farve med gyldne toner og krystallinske orange nuancer. Kraftige aromaer af meget moden frugt, sorte blommer, figner og ferskner. Det er vin med en sofistikeret duft af skovblomster og frugter. I munden er den intens, med nuancer af brød og vaniljetoast. Den har en lang afslutning med en bemærkelsesværdig balance mellem sødmen og dens syre. Opbevarings- og serverråd: Vinen skal opbevares køligt. Serveres ved en temperatur mellem 12 og 14ºC.

Vintage Port Osborne 2015, portvin

BESKRIVELSE Vintage Port Osborne 2015 Vintage Port laves kun i de bedste årgange. Den er sammensat af druesorterne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinta Roriz, Tinta Amarela og Tinta Barroca, som dyrkes i Douro-dalen. Efter en total afstilkning og en skånsom masning bliver druerne gæret på ståltanke. Tilsætningen af brandy standser gæringen, inden alt sukkeret er omdannet til alkohol – en metode, som bruges til alle portvine. Efter den rette sammenstikning bliver Vintage modnet på traditionelle træfade (“pipe”, 550 l.). En Vintage Port bliver modnet i max. 2 år på fad og fortsætter sin modning på flaske. Vintage Port 2015 har en klassisk, mørk, intens, rubinrød farve. Duften er frugtrig, dyb og elegant, med nuancer af vilde, mørke skovbær og krydderier. I smagen er den stadig ret ung, med koncentreret frugt og en flot, afrundet tannin, men den giver allerede meget fra sig. I den lange eftersmag fornemmer man frugt og koncentration nok til de næste 20-30 år. Vintage Port er perfekt som aperitif, til en blåskimmelost, en dessert med jordbær, hindbær eller chokolade, men kan også serveres til vildtretter (fx med skovbær). Den bør dekanteres inden servering. OSBORNE Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle de gode tilbud før alle andre.

Burrowing Owl Coruja

Coruja er Burrowing Owls non-vintage portvinstype produceret ved hjælp af solera-systemet. Det er en teknik, der kontinuerligt blander yngre og ældre vine, mens de ældes, hvilket resulterer i en konsistent stil af moden vin. Flot aroma af tørrede blommer,

Quinta do Noval 2015 Vintage Port

BESKRIVELSE Quinta do Noval 2015 Vintage Port 2015 er en af de bedste årgange i portvin. Denne vintage port fra Tophuset Noval giver en intens portvinsoplevelse med fin sødme, masser af røde, saftige bær og afstemte krydderier. Der er stort gemmepotentiale i denne vintage port, og den vil udvikle sig postitivt i mange år, frem mod 2030-2045.  QUINTA DO NOVAL Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Portvin til enhver smag

På vinkammeret.dk kan du finde mange forskellige slags portvine, da det er vigtigt for os at du finder lige præcis den slags, som passer til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den helt rigtige portvin, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe portvinen.

Forskellige slags portvine

Der findes flere forskellige slags portvine fra forskellige årgange, både tørre og meget søde. De mest populære slags portvinen er White Port, Tawny, Colheita, Late bottled vintage (LBV) og Ruby.

Portvin fra Portugal

Portvin produceres i Portugal og er navngivet efter den portugisiske by Porto. Portvinen fremstilles af druer fra området omkring Douro floden, som ligger i det nordlige Portugal.

Vidste du...

At portvin bliver produceret ved at man tilsætter brændevin som indeholder 77% alkohol, til vinen, efter den har gæret i kort tid. Når man stopper gæringen efter så kort tid, så når sukkeret ikke at omdanne sig til alkohol, hvilket betyder at der er ca. 100-150 g restsukker tilbage i vinen. Derefter hælder man vinen op i forskellige størrelser fade, hvor vinen ligger og hviler i nogle måneder, inden de bliver fragtet videre til lagrings husene Vila Nova de Gaia. En portvin skal helst serveres afkølet i et hvidvinsglas, gerne 12-15 grader og altså ikke køleskabskold, da det får duften af alkohol frem i næsen. Man deler portvin op i to typer, enten Ruby eller Tawny. Under typen Ruby, kommer typerne Ruby, LBV og Vintage port. Disse typer er kendetegnet ved at være frugtige og mørke årgangsportvine, som lagres i kortere tid. Under typen Tawny findes typerne Tawny, Tawny med alder og Colheita, som er kendetegnet ved at have en brunlige farve, og lagres mellem 10 og 30 år. Portvin passer rigtig godt til dessert og kaffe, for eksempel is eller chokolade desserter.