Ramos Pinto 30 Years Tawny Port

BESKRIVELSE Ramos Pinto 30 Years Tawny Port Det var i 1880, at den 20-årige Adriano Ramos Pinto grundlagde et beskedent portvinsfirma under sit eget navn. Hans initiativer på marketingsiden gjorde ham til en "pioner" blandt sine kolleger. De farverige plakater, han dengang brugte til at skabe opmærksomhed omkring sin portvin på, er for længst blevet anerkendt som noget af det mest klassiske og geniale inden for plakatkunst. I dag er det Champagnehuset Louis Roederer, der ejer Adriano Ramos Pinto og dermed fastholder den kvalitet, som blev etableret af brødrene Adriano og António Ramos Pinto. Et grundlæggende element er, at brødrene besluttede at markedsføre deres vine under navnene på de enkelte vinmarker. Det var blandt andet firmaets selvforsyning af druer og det dygtige team af vinmagere, som tiltalte Jean-Claude Rouzaud, som også er en respekteret oenolog med begge ben godt plantet på jorden. Blandt portvinsproducenter har Ramos Pinto den særlige stilling, at firmaet har den højeste andel af egne marker i forhold til produktionen. Firmaets 4 "Quintas" (vingårde) ligger i Cima-Corgo og i Douro Superior distriktet og er helt klart ét af Ramos Pintos store aktiver, idet dette ejerskab giver mulighed for at producere "Single Quinta Port" med eget særpræg og karakter. Distriktet Ca. 90 km. fra floden Douros munding i Atlanterhavet starter portvinsdistriktet godt beskyttet mod havet af en ca. 1400 meter høj bjergkæde i nord-sydgående retning. Derfra og til den spanske grænse består jordbunden af en ganske speciel skifer, som giver de bedste muligheder for vindyrkningen. Ramos Pinto har altid været foran hvad nye initiativer angår. I 1976 indledte man således en Bom Retiro - Ramos Pinto omfattende undersøgelse af markerne for at finde ud af hvilke druesorter, der gav de bedste resultater. Konklusionen faldt entydigt ud til fordel for 5 druer, som Ramos Pinto valgte på deres marker, og de blev senere af kontrolmyndighederne i området foreskrevet som obligatoriske, når vinbønderne skal nyplante. De fire vigtigste druer er Touriga Nacional, Touriga Francesa, Barroca og Roriz. Vinen 30 Years Tawny Port er sammensat af forskellige portvine, som kommer fra Ramos Pintos 4 ejendomme i Douro. Alderen og det lange ophold på træfade har påvirket den betragteligt. De røde og mørke toner i dens ungdom er blevet erstattet af den klassiske ”tawny” farve, lysebrun, næsten orange. At vælge den rigtige ”blanding” til en 30 år gammel Tawny er en kunst i sig selv. Man skal have et perfekt kendskab til hver portvin produceret på de forskellige druer og parceller på ejendommen for at kunne vurdere deres gemmepotentiale og deres karakter. Man kan aldrig benytte sig af den samme ”opskrift” år efter år. Ramos Pintos 30 års Tawny er en utrolig kompleks og delikat moden Tawny Port. Duften er en oplevelse i sig selv. Først kommer elegance og charme, men ret hurtigt udvikler den meget komplekse aromaer af syltede eller tørrede frugter, appelsinskal og hasselnødder. I smagen er det tonerne af tørrede frugt og nødder som dominerer først, men vinen byder også på en friskhed og en sprødhed, der er sjælden for tawnies i denne alder. I munden efterlader den æteriske toner og en smule ”rancio”-karakter, som minder om en god Cognac eller en udsøgt gammel rum. Det er en klassisk portvin, der passer godt sammen med desserter såsom crême brûlée, kager eller flødeis med tørrede frugter eller valnødder eller til en blåskimmelost. Den optimale portvin til en cigar. Ramos Pinto Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Miguels White Port 10 years

Gylden tør hvid portvin med fin aroma og smag af vanilje, eg og krydderier, nogle hints af muskatnød.  Den efterlader en god fin syre og en lang god finish. Vinens specifikationer Årgang: NV Område: Porto, Portugal Vintype: Portvin - hvid Druer: Mal

Quinta do Pégo Vintage Port Magnum 2015

2015 Vintage Port er vel noget af allerbedste Vintage Port, som Quinta do Pego har produceret til dato. En Vintage port, der både har kraft og fylde, men som samtidig besidder en utrolig elegance. Den har en flot intens næsten lilla farve, delikat og k

Delaforce Vintage Portvin 2000

BESKRIVELSE Delaforce Vintage Portvin 2000 - 90 point Robert Parker Delaforce, der er en gammel familie, som stammer helt tilbage fra huguenotterne, har været involveret i portvinsbranchen i over 170 år. Portvinshuset Delaforce, der blev grundlagt i 1868, er i dag anerkendt som en af de mest respekterede portvinsproducenter. Skandinavien, Tyskland og Rusland er deres primære eksportmarkeder, og på hjemmemarkedet har Delaforce bl.a. leveret portvin til den royale portugisiske families husholdning. Over årene har Delaforce opnået et særdeles godt ry for deres evner for at producere god portvin – især er deres elegante Vintage Ports blevet rost til skyerne. De klassiske Vintage Ports fra Delaforce er berømte for deres balance og aromatiske stil. De er produceret af de allerbedste druer fra udvalgte vingårde i områderne Roncão og Rio Torto (inkl. den berømte Quinta da Côrte) i Dourodalen i Portugal. Disse elegante og fuldendte Vintage Ports er anerkendt som nogle af de allerbedste af vinsamlere og feinschmeckere verden over. Denne portvin er produceret af druerne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz og Tinta Barroca fra Dourodalen i Portugal. Det er en utrolig elegant portvin med flot mørkerød - næsten lilla - farve, fyldig og frisk duft af modne sorte frugter, velafbalanceret, rund og intens frugtsmag med noter af brombær og chokolade, tilpas tanninindhold samt en lang og behagelig eftersmag. Den er særdeles velegnet til f.eks. desserter og oste. Pga. vinens alder vil der helt naturligt være depôt, og derfor skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen. Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. 

Quinta do Vale Meéo Vintage Port 2016

Quinta do Vale Meão Vintage Port 2016 er af tårnhøj kvalitet med koncentreret frugt og polerede tanniner, som efterlader et super-charmerende helhedsindtryk.. Vinen fremstår mørk-rød i farven med en frugtdomineret, parfumeret og intens næse af solbær,

Underground Premium Tawny

Burge familien er kendt for deres tawny og denne unge sag giver et rigtigt godt billede af hvorfor. Farven er mørk og indikerer tydeligt at der ikke er så meget alder på endnu - ca. 6år, men duften og smagen og overraskende intens og nuanceret. Tørrede fr

Dalva Colheita Tawny 1992 portvin

BESKRIVELSE Årgangs tawny fra starten af 90´erne. 30 års langsom udvikling på træfade har skabt en fuldstændig harmonisk og virkelig finessepræget portvin. De mange år på fad har afrundet vinen, der nu fremstår i perfekt balance mellem kraftfuldhed og elegance. Smagsnuancerne står nærmest i kø for at vælte ud af glasset. Mørke bær og urter i skarp konkurrence med orangeskal, sød tobak og ristede nødder. En fornem balance mellem ungdommelig saftighed og alderens kompleksitet. Fadlagret port, der er sublimt afrundet og dog stadig har rigeligt med karakter og vitalitet til at klare selv tungere desserter eller kraftige oste. Dalva er et gammelt traditionsbundet portvinshus grundlagt i 1862. Indtil 1920’erne, da brasilianske C. Da. Silva opkøbte huset gennem sin kones familie, havde huset gået under andet navn og havde primært solgt deres portvine i Portugal. Men med Da Silva i front begyndte huset at eksportere til både Brasilien og Nordamerika, og sidenhen også Asien og Europa. Produktionen af portvine hos Dalva tog i starten af 1970’erne en kovending. Hidtil havde man opkøbt ulagret vin fra andre producenter, som man lagrede og flaskede. Men i løbet af det næste årti begyndte Dalva at dyrke egne druer, byggede vineri direkte på Quintaen og satsede i det hele taget benhårdt på at hæve kvaliteten. Dette gav i særdeleshed pote allerede i 1978, hvor huset producerede sin første "hjemmedyrkede" vintage port. Dalva er nu et højt respekteret portvinshus, hvor man især har specialiseret sig i tawnies og hvide ports fra det sidste århundrede.  

Galway Pipe Grand Tawny 12 Years

Galway Pipe er produceret som en klassisk tawny. Druemosten er gæret til ca. 4% og derefter bliver mosten tilsat lokal brandy. Derefter er vinen lagret i 12 år på 5000 liter store træfade. Tawny'en er produceret på Grenache, Shiraz, Mourvedre, Palomino

Miguels Colheita Port 2004

Mørk ravgul farve og intens duft af figner og tørrede druer. Duft og smag har en utrolig fin balance mellem friskhed og sødme. Let syre i starten gør vinen meget levende og bliver flot efterfulgt af lækker fedme med en finish af intens sødme. Vinens sp

Quinta do Noval Vintage Port 2016

BESKRIVELSE Quinta do Noval Vintage Port 2016 Lavet på druerne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão og Sousão. Alle Novals Vintage portvine bliver lagret i 18 måneder på egetræsfade inden de bliver flasket.   Vinfremstillingen hos Noval er derfor en kombination af moderne teknikker og gamle traditioner. Man holder blandet fast i at presning af druerne ved fodkraft i store kar. Vinen bliver fermenteret i store sten fade (Lagares) for at sikre den bedst mulige udtræk af aromaer, farve og tanniner under fermenteringen. Alle vinene bliver derefter lagret på fade fra ca. 2 til 60 år, alt afhængigt af hvilken type portvin det drejer sig om. En omhyggelig pleje og ligeså omhyggelig lagring bidrager til, at opnå den flotte kvalitet. Quinta do Noval’s navn blev første gang registreret i Tinglysningsdirektoratet i 1715. I dag er det det franske forsikringsselskab AXA, der ejer Quinta do Noval, som uden tvivl er en af de mest berømte og bedst kendte af alle gårdene i Douro-dalen. Dette er ikke mindst på grund af parcellen, der giver den verdensberømte Quinta do Noval Nacional. Quinta do Noval’s samlede areal er på 210 hektar, hvoraf de 145 hektar er beplantet med vinstokke. Ejendommen ligger i hjertet af regionen "Cima Corgo", som er en af de tre regioner Dourodalen er delt op i. De to andre hedder Baixo Corgo og Douro Superior. Tidligere udskibede man Portvinen på store fade og transporterede den til Villa Nova de Gaia, hvorfra de blev udskibet til hele verden. Indenfor de seneste år har nye teknikker og bedre forhold på de enkelte Quintaer gjort at man har flyttet hele vinfremstillingen op i Dourodalen og her var Quinta do Noval en af de første til at gøre det. QUINTA DO NOVAL Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Vale Meéo 10 års Tawny Port

Vinen har en smuk tawny-farve i glasset og en indbydende i næsen med ristede nødder, kaffe, appelsinskal, rosiner, figner og chokolade. I munden har den en blød tekstur, en charmerende let ungdommelig friskhed i frugten og en lang og betagende eftersma

Taylor's 10 Year Old Tawny Port

Taylor's 10 års Tawny er en elegant portvin med flot dybrød farve samt delikat og intens duft af modne frugter, chokolade og egetræ. Den har en blød og rund frugtsmag samt en lang og behagelig eftersmag. En harmonisk og kompleks portvin, der er særdele

Kopke Vintage Port 2017

BESKRIVELSE Kopke Vintage Port 2017 Druerne til Kopke Vintage hentes fra Quinta São Luíz’ bedste og ældste lavtliggende parceller nær Douro-floden, hvor halvdelen af vinstokkene har rundet de 75 år. De yder fra de næsten lodrette terrasser helt naturligt små mængder superkoncentrerede druer, hvoraf touriga nacional udgør ca. 50% af blendet, mens resten består af bl.a. sousão, tinta franca og tinta roríz. 2017 er en værdig efterfølger til den formidable årgang 2016, der for begges vedkommende ser ud til at kunne udvikle sig på linje med de allerbedste. Det er forholdsvist sjældent, at de større huse deklarerer vintage to år i træk, men her har kvaliteten været så høj, at man ikke kunne undlade at deklarere 2017 vintage port. Kopke vintage 2017 er en sort-violet, men ikke dyster vin med hårdtslående, sødmefuld frugt, der nænsomt holdes i skakt af ultrafine tanniner og en dejlig mineralitet. Aromaerne er de vanlige hylde- og blåbær, der i vinens spæde ungdom dækker over tanniner og de komplekse skifferaromaer. Dette er vintage port i overhalingsbanen med fuld damp på kedlerne, men holdt i en moderne stil med imødekommende, sødmefuld frugt og meget afrundede tanniner. Prøv gerne vintage port helt ung, selv om bogreolens ældre engelske bøger om emnet betragter det som helligbrøde. Der er løbet meget vand i åen siden da, og vinene er i dag langt bedre produceret og generelt mere lettilgængelige ved frigivelse end før i tiden. Ung Vintage Port smager fantastisk, hvis man ikke er bange for faste tanniner og blå tænder! I dens spæde ungdom er der masser af fyldig, frugtig sødme, som balancerer vinens brutale struktur fint. Husk at ilte vinen grundigt, hvis den drikkes ung. Lige nu smager den bedst på 2. eller 3. dagen efter åbning. Så tålmodighed belønnes - især hvis man rammer en god serveringstemperatur; vores sweetspot ligger omkring de 14-17°. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Ramos Pinto Collector Reserva Ruby 37,5 cl

BESKRIVELSE Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Champagne Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte stille-vine (bordvine). Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira. Til produktionen af bordvinene i serien Duas Quintas (to vingårde) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes. Collector Porto Reserva er sammensat af både unge vine (to til fire år gamle), som tilfører masser af kraft og umiddelbarhed og ældre vine (syv til ni år), som giver harmoni og fylde, således at gennemsnitsalderen er ca. fem år. Det er helt klart en portvin af Ruby-typen med en dejlig mørk og brillant farve, aromaer af brombær, kirsebær, figner og blommer og en smag, hvor man virkelig fornemmer nuancer af peber og koncentrerede toner af modne mørke frugter. Vinen er ufiltreret inden aftapning for at bevare alle dens dejlige nuancer og dens frugtkarakterer. Collector vil gøre sig bedst til ost eller til desserter med chokolade, men den vil også passe fint med f.eks. røget skinke eller til kraftige kødretter som vildt, okse eller lam. En smule afkølet (14-16 grader) vil den egne sig godt til et lille glas i haven på en varm dag. Ramos Pinto: Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD  

Kopke Colheita 1934

BESKRIVELSE Kopke Colheita 1934 97/100 point Wine Advocate Helt frisktappet er dette en af verdens største vinskatte, og modsat andre vintyper, der er tappet som unge og derefter solgt og henlagt hos en eller flere ejere, så har denne vin udelukkende befundet sig på langtidsparkering hos Kopke. Derfor kan vi garantere, at denne colheita netop nu er i absolut topform. Det er svært at relatere til vin med så høj alder, men 88 års oxidativ fadlagring på ca. 650 liters egefade betyder, at den, der oprindeligt har håndteret vinen, af naturlige årsager, ikke får lov at smage den aktuelle aftapning. Vinmageren har således ikke ’lavet’ vinen, for den del står de skiftende kældermestre og tidens gang for. Under hele lagringsperioden er der hvert år fordampet nogle få procent af vinen, så slutproduktet i dag er en brøkdel af det oprindelige, og alene af den grund fremstår den med enorm intensitet. Alligevel er balancen forblevet intakt, hvilket er alt andet end en selvfølge; her har Kopkes kældermestre æren for at styre vinen, så den hverken bliver sirupsagtig eller går til i eddikesyre. Kopke Colheita 1934 har kompleksitet, længde og, sine 20% alkohol til trods, stor drikbarhed. Duft og smag bevæger sig blandt aromaer af dyb valnød, antikke mahognimøbler, moscovadosukker, pomerans, syltet figen, apotekerdisk og julekrydderier. Ældgammel tawny som denne har udviklet et fantastisk, volatilt ’syreløft’ (portugisisk; vinagrinho), der fornemmes at virke forstærkende på aromaerne, på samme vis som gastrique løfter sovs til nye højder. Duften er hypnotiserende og eftersmagen næsten uendelig, og balancen forbliver ophøjet med en herlig syre, der fastholder sansernes bevågenhed. Dette er ultrasjælden tawny fra øverste hylde. Derfor: nyd den bedst uden noget til; tilsæt kun beundring og nyd den i ro og mag med en nøje udvalgt skare af rettroende. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Pégo Vintage Port, 6 liter 2020

Quinta do Pégo VIntage Port 2020 har en dyb rød farve samt en delikat og kompleks duft af sorte frugter og rosiner med noter af krydderier, balsamico og egetræ. Smagen er fyldig, elegant og velafbalanceret med masser af frugtnoter, sprød syre, kraftfulde,

Kopke Colheita 2003 White

BESKRIVELSE Kopke Colheita 2003 White Hvid kvalitetsportvin har fortjent vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde.Hvid kvalitetsportvin som denne Kopke White Colheita 2003 har med rette vundet indpas hos vinentusiasterne med fremragende kompleksitet, balance og drikkeglæde. Ved produktionen af de lagrede hvide portvine trækker Kopke på husets århundredlange erfaringer med fadlagrede portvine, hvor de tilhører en lille, eksklusiv elite. Kopke White Colheita 2003 med 20 år på fad Som med ’almindelig’/tawny colheita kræves for hvid colheita mindst 7 års lagring på træfade før frigivelse. Modsat en traditionel tawny, der er lavet på blå druer, så er her alene anvendt grønne druer, bl.a. malvasia fina, viosinho, gouveio, codega m.fl. Idet vinen er lavet med hvidvinsdruer fornemmes lagringen i særlig grad allerde tidligt i lagringsprocessen. Druernes aftryk er mindre synlige i aromabilledet end en tilsvarende tawny. Sidstnævnte først skal smide frugt og tanniner, før lagringsaromaerne kommer ind i billedet. Hos en hvid portvin begynder oxidationen meget kort tid efter, den er lagt på fad. Herved opnås flere lagringsaromaer og vinen fremstår ældre end en tawny på samme alderstrin. Kopke White Colheita 2003 er fadlagret intet mindre end 20 år inden aftapning. Dette tidsrum har i den grad har sat sit præg på vinen. Pocheret pære, syltet abrikos, lak, lys karamel, ristede nødder, lidt røg og citrusskal matches af en gylden syre. Helheden fremstår med den rette tyngde. Eftersmagen har naturligvis forbilledlig længde. Som udgangspunkt anbefaler vi, at man nyder denne vin alene, da den ikke har brug for andet end et godt glas og lidt tid for at sprede god stemning, men vi kan for fuldstændighedens skyld nævne, at den fungerer godt sammen med mange oste (gerne med nødder og lidt sødt tilbehør), crêpes suzette og sikkert mange andre kombinationer, vi endnu ikke har været omkring. Serveres ved 10-14° af et godt hvidvinsglas, mens man undres over, at man ikke har drukket denne vin før nu. Som øvrige colheitaer smager de bedst ved frigivelse, men de holder også lang tid på flaske: blot bliver de ikke bedre af det, men mister blot langsomt deres spændstighed. KOPKE Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Pégo Vintage Port 2020

Quinta do Pégo VIntage Port 2020 har en dyb rød farve samt en delikat og kompleks duft af sorte frugter og rosiner med noter af krydderier, balsamico og egetræ. Smagen er fyldig, elegant og velafbalanceret med masser af frugtnoter, sprød syre, kraftful

Quinta do Noval 2015 Vintage Port

BESKRIVELSE Quinta do Noval 2015 Vintage Port 2015 er en af de bedste årgange i portvin. Denne vintage port fra Tophuset Noval giver en intens portvinsoplevelse med fin sødme, masser af røde, saftige bær og afstemte krydderier. Der er stort gemmepotentiale i denne vintage port, og den vil udvikle sig postitivt i mange år, frem mod 2030-2045.  QUINTA DO NOVAL Tilmeld dig DH Wines nyhedsbrev og få de gode tilbud før alle andre TILMELD

Quinta do Pégo LBV 2019

Vinen fremstår mørkrød i farven med intense og charmerende aromaer af modne hindbær, solbær, sorte kirsebær og florale undertoner. I smagen går den charmerende stil igen med sin righoldige, koncentrerede og silkebløde frugt. Dertil en behagelig syre og

Portvin til enhver smag

På vinkammeret.dk kan du finde mange forskellige slags portvine, da det er vigtigt for os at du finder lige præcis den slags, som passer til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den helt rigtige portvin, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe portvinen.

Forskellige slags portvine

Der findes flere forskellige slags portvine fra forskellige årgange, både tørre og meget søde. De mest populære slags portvinen er White Port, Tawny, Colheita, Late bottled vintage (LBV) og Ruby.

Portvin fra Portugal

Portvin produceres i Portugal og er navngivet efter den portugisiske by Porto. Portvinen fremstilles af druer fra området omkring Douro floden, som ligger i det nordlige Portugal.

Vidste du...

At portvin bliver produceret ved at man tilsætter brændevin som indeholder 77% alkohol, til vinen, efter den har gæret i kort tid. Når man stopper gæringen efter så kort tid, så når sukkeret ikke at omdanne sig til alkohol, hvilket betyder at der er ca. 100-150 g restsukker tilbage i vinen. Derefter hælder man vinen op i forskellige størrelser fade, hvor vinen ligger og hviler i nogle måneder, inden de bliver fragtet videre til lagrings husene Vila Nova de Gaia. En portvin skal helst serveres afkølet i et hvidvinsglas, gerne 12-15 grader og altså ikke køleskabskold, da det får duften af alkohol frem i næsen. Man deler portvin op i to typer, enten Ruby eller Tawny. Under typen Ruby, kommer typerne Ruby, LBV og Vintage port. Disse typer er kendetegnet ved at være frugtige og mørke årgangsportvine, som lagres i kortere tid. Under typen Tawny findes typerne Tawny, Tawny med alder og Colheita, som er kendetegnet ved at have en brunlige farve, og lagres mellem 10 og 30 år. Portvin passer rigtig godt til dessert og kaffe, for eksempel is eller chokolade desserter.