Quinta do Pégo Vintage Port 2020

Quinta do Pégo VIntage Port 2020 har en dyb rød farve samt en delikat og kompleks duft af sorte frugter og rosiner med noter af krydderier, balsamico og egetræ. Smagen er fyldig, elegant og velafbalanceret med masser af frugtnoter, sprød syre, kraftful

10 Years Old Tawny Port, Miguels

Årgang: NV Område: Porto, Portugal Vintype: Portvin Druer: Touriga Nacional, Franca, Roriz, Cão e Barroca Alkohol: 20% vol. Volumen: 75 cl.

Warre's Otima 20 års Tawny Port

Otima er en revolution indenfor Portvin. God portvin, lagret 20 år på egetræsfade og aftappet i en utraditionel, flot ny flaske. Gyldenbrun og god duft af tørret frugt og valnødder. Smagen er let tør, uden at det dominerer den friske frugt, som Otima er kendt for. Serveres afkølet.

Krohn, Lágrima Fine White Port

Krohns fineste hvide Port, der er lavet i små mængder. Den har en smuk gylden-hvid farve. Aromaen er elegant med imødekommende duft af blomster og frugtagtige toner. Det er en lækker sød Port, der samtidig er livlig. Fed og fyldig med en lang sødlig eftersmag af især honningnoter.

Quinta do Pégo Vintage Port, 3 liter 2011

Det er en pragtfuld Vintage port af allerbedste kvalitet.Takket være de gode vejrforhold har årgang 2011 opnået en flot balance; den er både kraftig og fyldig, men samtidig utrolig elegant og delikat. Den har en flot intens dybrød farve, delikat og komple

Croft Platinium Ruby Reserve

Dyb mahogni-farve i glasset kombineret med fyldige noter kirsebær, sorte bær og svesker i duften. Små fine krydrede undertoner med en strejf af chokolade giver et godt bidrag til dybden og fylden. Meget klassisk Ruby i smagen - blød og strukteret og generelt meget velbalanceret. I smagen kommer de røde og mørke bær virkelig til sin ret med sekundære af noter af tørrede frugter og nødder. Dejlig lang afslutning med den milde sødme til sidst.

Quinta do Vale Meéo Vintage Port 2014

Den unge vin er dybt farvet med fine og friske frugtagtige noter og et kraftig og intenst tanninbid. Vinen er meget velstruktureret og vil kunne holde i mange år.

Quinta do Vale Meéo Vintage Port 2018

Quinta do Vale Meãos Vintage Port 2018 er et brag af en dyb og struktureret portvin med et særdeles langt liv foran sig. Vinen folder sig højaromatisk ud i duften, hvor brombær, hindbær, chokolade og roser vælter op af glasset. I munden folder den s

Quinta Santa Eufemia, Tawny

Tawny Port er en lagret portvin med elegante nuancer. Duften er kombineret af modne blommer, mørk chokolade og ristede nødder. Smagen er yderst elegant med en afstemt sødme der understøtter den elegante frugt. Eftersmagen er afstemt med fine nøddenuancer og gør den velegnet til nøddedesserter og chokoladedesserter.En Tawny port får sin unikke farve fra lagringen på de klassiske portvinsfade på 550 liter. Her ligger portvinen og modner. Farven i portvinen ændres ved lagring hvor en svag oxidering påvirker farven i vinen og dermed gør portvinen mere lys. Smatidig udvikles de unikke Tawny smagsnoter af ristede nødder ved denne lagringsproces. Vinen er lagret i op til 6 år inden aftapning. Denne portvin er drikkeklar når den frigives og bør drikkes indenfor én måned efter den er åbnet.

Taylor's Vintage Port 2018

Firmaet Taylor’s - eller Taylor, Fladgate & Yeatman, som det helt korrekt hedder - er over 300 år gammel. Taylor’s er et personligt ejet familiefirma, som er fuldstændig uafhængig. Taylor’s hovedsæde er beliggende i Vila Nova de Gaia. Her afskibes portvinene, som eksporteres til mindst 54 lande verden over - derudover sælges portvinene selvfølgelig også i Portugal. Druerne til portvinene fra Taylor’s dyrkes i Dourodalen på Taylor’s egne tre vingårde; Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. De tre vingårdes jorde er alle klassificeret i gruppe A, som er den absolut bedste gruppe. Mikroklimaerne på de tre gårde er meget forskellige, og det resulterer i komplekse og kraftige portvine, som er særdeles velegnede til henlægning. Denne årgangsportvin er produceret af traditionelle portugisiske druer, der alle er dyrket i Dourodalen i Portugal. Den har været lagret 2 år på egetræsfade. Det er en portvin med en flot dyb lilla, næsten sort, farve med et svagt lillarødt skær. Duften er yderst delikat og intens med noter af skovbær som brombær og solbær samt et diskret strejf af kirsebær og mokka. Den tiltalende frugtsmag er fyldig og kompleks med et strejf af friske og sprøde bær samt masser af saft og kraft tillige med syre og tanniner, som tyder på et godt henlægningspotentiale. Den lækre smagsoplevelse rundes af med en lang og behagelig eftersmag.Det er en velstruktureret portvin, som er særdeles velegnet til desserter, chokolade og ost eller som et glas efter et godt måltid mad. Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter 15-20 år. Pga. det naturlige depôt, der er i Vintage Port, skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

Quinta das Carvalhas, Tawny Reserve Port

Quinta das Carvalhas 'Reserva Tawny er en af ​​de fine Portvine produceret på denne symbolske Quinta, fremstillet af et field blend af de klassiske Douro druesorter. De udvalgte druer til Reserva Tawny Port, begynder gæringen, men afbrydes ved tilsætning af brandy, bevare dens naturlige sukker. Havnene derefter ældes i gamle egetræsfade og kar i en periode på 7 år.En elegant Tawny viser gyldne reflekser og en rødlig-brun farve. Intenst aromatisk, med antydninger af rosiner, honning og chokolade, hvilket bringer til hukommelsen dufte af tradition. Fløjlsagtig på ganen og rig på smag af tør frugt og røde bær marmelade.

Warre's LBV 2009

Late Bottled Vintage Port fra Warre's produceres kun i gode årgange og af udsøgte kvaliteter. Fadlagret 4 år inden aftapning som foregår uden filtrering og klaring, lagrer herefter yderligere mere end 4 år på flaske inden den frigives til salg - det er den oprindelige LBV metode, og Warre's er i dag de eneste til at opretholde denne kvalitets tradition. Udvikler superb flavour og aroma med en stil og kompleksitet som en Vintage Port - drikkemoden nu.

Meandro Finest Reserve Port

Fines Reseve har en meget mørk og intens farve. Duften er kraftig med megen moden frugt med noter af chokolade og modne blommer. I munden er den fyldig og rund med et passende tanninbid. Drik den lettere afkølet.

Quinta do Vale Meéo 10 års Tawny Port

Vinen har en smuk tawny-farve i glasset og en indbydende i næsen med ristede nødder, kaffe, appelsinskal, rosiner, figner og chokolade. I munden har den en blød tekstur, en charmerende let ungdommelig friskhed i frugten og en lang og betagende eftersma

Portvin Quinta do Infantado, Colheita 2011

På de stejleste marker giver det sig selv, men også på de fladere terroirs høster Infantados folk ved håndkraft, og den manuelle, historiske proces fortsætter i vinhuset, hvor de friske druer nedtrampes ved fod i traditionelle 'lagares', mens musikken spiller og hjemlandets sange synges. Mosten hældes derfra videre til gæring, som - i tråd med alle portvine - stoppes ved at tilsætte helt ren druesprit. Der er dog en afgørende forskel: Winemaker João Roseira insisterer nemlig på at lade sin vin gære lidt mere tør end hvad der ellers er tradition for, og det er med til at skubbe vinen i den elegante retning, der udgør Quinta do Infantados dna.Og så lagringen, der for denne colheitas vedkommende løber op i sådan ca. 11 år på ældgamle egetræsfade i forskellige størrelser og med jævnlige omstikninger for at introducere den fornødne mængde ilt, der fremmer de klassiske tawny-træk. Specifikt for colheita følger dog ingen blandingsproces med yngre eller ældre vin for kompensere eventuelle mangler. Dette er, hvad du får, og så har det bare at være i orden.I en stor og komplet aromaoplevelse mingler tørrede tropiske frugter og tranebær med appelsinskal, karamelliserede hasselnødder, saltkaramel og brun farin. Alle elementer er skønt forenet, men dog er det smagen, at niveauet for alvor hæver sig over mængden af de på papiret ligesindede portvin, der dog ofte har en dominerende alkohol og overdreven sødme. Infantado Colheita nøjes i stedet med 97g/l restsukker og en super velintegreret alkohol, der sammen med et skarpt skud frisk frugtsyre giver stor friskhed og elegance. Samtidig er den blød, fyldig og kompleks med et let salt touch i den lange og helt igennem lækre eftersmag.

Warre's Otima Colheita 2013

Colheita [cool-jæ-ta] er det portugisiske ord for høst. Denne type er en fadlagret Tawny fra ét specifikt år. Det vil sige, at portvinen afspejler en specifik høst – i modsætning til f.eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder. Colheita er således Tawny’ernes pendant til Ruby’ernes Vintage Port. Druerne til Otima Colheita kommer fra Warre’s markparceller på Quinta da Cavadinha i Pinhão – et af de bedste dyrkningsområder i Dourodalen – samt Quinta do Retiro i Rio Tortodalen. Portvinen er fremstillet på Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca og Tinta Roriz, fadlagret individuelt inden sammenstikning og aftapning på flaske. Otima Colheita 2013 har en dyb, mørk karamel/ravfarve, og duften har delikate hints over mod ristede, orientalske krydderier, dadler, appelsinskal og brændte mandler. Man fornemmer straks den klassiske elegante og charmerende stil, som er Warre’s kendetegn. Portvinen har både rosiner-, figner-, fad- og vaniljenoter, og selvom her er masser af tyngde, så finder du samtidig noter af røde kirsebær og modne jordbær. Eftersmagen er dejlig koncentreret, stor mundfylde og veldoseret sødme. Otima Colheita kan nydes alene, men er også en fortrinlig ledsager til kraftige oste eller til søde desserter med chokolade. Portvinen bør serveres let afkølet, og efter åbningen vil den kunne holde sig i op til en måned.

Kirsebærsovs med portvin

Kirsebærsovs med Portvin - En guddommelig oplevelse Forkæl dig selv med vores eksklusive Kirsebærsovs med Portvin fra Hybengaarden, nu tilgængelig på Løvegårdens webshop. Denne himmelske mundfuld er skabt til at ledsage risalamande, men den stråler ogs

Quinta Santa Eufemia, Dry White Port

En tør hvid Portvin, som kan bruges til velkomstdrink, eller alternativt til at blande med tonic som velkomstdrink. Vinen har noter af kandiseret citronskal, abrikos og en underliggende mineralitet. Vinen har en lille sødme, der balancerer smagsintensiteten rigtig flot.

Marthas Classic 10 år Tawny Gaverør

Vinen er lavet på en blanding af 6 forskellige druer: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barroca, Tinto Cão, Tinta Amarela og Tinta Roriz. Med sin dybe klassiske tawny farve og komplekse smag af nødder og ristede aromaer, afsluttes oplevelsen i en fyldig, dvælende, dejlig finish.Familien Martha grundlagde deres første vingård i Douro dalen i 1727. I starten dyrkede familien blot druer, der blev solgt til andre vinproducenter, men for seks generationer siden begyndte de selv med portvinsproduktionen. Alt fra høsten, produktionen, tapning og kommercialisering står de selv for, de er hvad man kan kalde for en field to bottle virksomhed.

Churchill-Graham, Vintage Port 2017

Portvin – en af vinverdenens klassikereHar man blot en enkelt gang smagt en moden Vintage Port i en topårgang kan det være svært at forstille sig bedre vin overhovedet. Og det er et pardoks at en så civiliseret drik, kommer fra et så barskt, u-sofistikeret men til gengæld spektakulært smukt område som Douro-dalen. Der findes en række af stilarter lige fra en simpel ”Ruby Port” over de fantastiske fadlagrede Tawnies og til kongen over dem alle ”Vintage Port”, der principielt kun fremstilles i topårgange. Hver stil dækker forskellige anledninger og behov – men husk, at det også her i sidste ende er producenten, der garanterer for kvaliteten! Men heri er der jo ikke noget nyt.Churchill Graham Lda. – kometen i OportoChurchill Graham Lda. er kometen i Oporto. Grundlagt i 1981 af Johnny Graham på et tidspunkt hvor flere portvinshuse gik fra at være familieejede huse til de store multinationale grupper. ”..Jeg følte, at der var plads til en specialiseret producent af topklasse Portvin, fremstillet på de gamle traditionelle metoder. Ikke for traditionens skyld, men fordi der ikke findes bedre metode at lave portvin på..”, siger Johnny Graham.Resten er historie fristes vi til at sige. Churchill Graham Lda. har fået et hav af begejstrede anmeldelser og hører ubestridt til eliten. ”..Min indgangsvinkel er altid at forsøge at transformere druerne til Vintage Port..”, siger Johnny Graham. ”..Uanset hvilken Churchill Port du nyder er der altid tale om klasse A vin..”Churchill’s Vintage PortSom alle Churchill Portvine er Vintage Port fremstillet efter de gamle traditionelle metoder. Druerne trædes med fødderne i lagars af granit i Quinta’en højt oppe i Douro dalen. Druerne fra hver enkelt lille parcel trædes og behandles seperat. I foråret transporteres vinen i fade ned til Churchill’s lodges i Villa Nova de Gaia. Her begynder så den strenge udvælgelses proces, der ender med det optimale sammenstik til hver enkelt type Portvin.

Portvin til enhver smag

På vinkammeret.dk kan du finde mange forskellige slags portvine, da det er vigtigt for os at du finder lige præcis den slags, som passer til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den helt rigtige portvin, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe portvinen.

Forskellige slags portvine

Der findes flere forskellige slags portvine fra forskellige årgange, både tørre og meget søde. De mest populære slags portvinen er White Port, Tawny, Colheita, Late bottled vintage (LBV) og Ruby.

Portvin fra Portugal

Portvin produceres i Portugal og er navngivet efter den portugisiske by Porto. Portvinen fremstilles af druer fra området omkring Douro floden, som ligger i det nordlige Portugal.

Vidste du...

At portvin bliver produceret ved at man tilsætter brændevin som indeholder 77% alkohol, til vinen, efter den har gæret i kort tid. Når man stopper gæringen efter så kort tid, så når sukkeret ikke at omdanne sig til alkohol, hvilket betyder at der er ca. 100-150 g restsukker tilbage i vinen. Derefter hælder man vinen op i forskellige størrelser fade, hvor vinen ligger og hviler i nogle måneder, inden de bliver fragtet videre til lagrings husene Vila Nova de Gaia. En portvin skal helst serveres afkølet i et hvidvinsglas, gerne 12-15 grader og altså ikke køleskabskold, da det får duften af alkohol frem i næsen. Man deler portvin op i to typer, enten Ruby eller Tawny. Under typen Ruby, kommer typerne Ruby, LBV og Vintage port. Disse typer er kendetegnet ved at være frugtige og mørke årgangsportvine, som lagres i kortere tid. Under typen Tawny findes typerne Tawny, Tawny med alder og Colheita, som er kendetegnet ved at have en brunlige farve, og lagres mellem 10 og 30 år. Portvin passer rigtig godt til dessert og kaffe, for eksempel is eller chokolade desserter.