Quinta Agua Alta LBV 2017

Agua Alta kan mindst dateres tilbage til 1838. Navnet indikerer, at det ligger højt oppe på de stejle skråninger, hvor vejene bliver for smalle til lastbiler. Borgesfamilien har her lavet vine i 5 generationer. I mange år leverede de til de store portvins

Quinta Seara d'Ordens Vintage Port 2014

Hvert år laver huset deres dejlige Quinta Seara d'Ordens Vintage Port 2014, hvor hvert enkelt år, har forskellige karaktertræk afhængig af hvordan vejr mv har præget årets høst. Seara d?Ordens anvender nogle

Quinta do Pego LBV, 1/2 flaske 2018

Vinen fremstår mørkrød i farven med intense og charmerende aromaer af modne hindbær, solbær, sorte kirsebær og florale undertoner. I smagen går den charmerende stil igen med sin righoldige, koncentrerede og silkebløde frugt. Dertil en behagelig syre og

Valle Longo Vintage Port 2017

Denne Vintage Port er fra høståret 2017. Portvinsinstituttet giver kun tilladelse til produktion af Vintage Port i gode årgange og fra de bedste marker. Vintage 2017 bliver en meget stor årgang i Douro, og naturligvis også hos Vallegre. Valle Longo er en

Valle Longo Vintage Port 2018

Denne Vintage Port er fra høståret 2018. Portvinsinstituttet giver kun tilladelse til produktion af Vintage Port i gode årgange og fra de bedste marker. Valle Longo er en meget gammel quinta, der også er beliggende i smørhullet af Cima Corgo lige ud til D

Gran Barquero Oloroso 25 års Solera

Ret unikt I verdenen af Oloroso, så kommer denne vin fra Montilla-Moriles og er lavet på Pedro Ximenez! Herefter laves den som de fornemste Sherry?er med fuldstændig gæring, så vinen bliver tør, efterfølgende fortificering (tilsætning af stærk druespiritu

Fonseca 10 Year Old Tawny Port

Hvert forår udvælger Fonseca?s team de vine, der skal lagre som Old Tawny Ports. De lagrer i egetræsfade og via kontakt med træet og med den luft, der kommer ind gennem træet, opnår vinen en fantastisk koncentration. Disse portvine har en rødbrun farve, s

Quinta do Pégo Vintage Port, magnum 2017

Quinta do Pégos Vintage Port 2017 er en kraftfuld, givende og charmerende vintage port med et langt liv foran sig. Vinen fremstår mørkrød i glasset med højintense aromaer af blommer, rosiner, brombær, chokolade, viol og en underliggende mineralitet.

Quinta Santa Eufemia, 20 Years Old White Port

Hvid Portvin fremstillet på de bedste druer, som høstes i det mellemste Douro på Eufemias egne marker. Yderst kompleks duft hvor ristede mandler, kandiseret citronskal og moden frugt følges ad. En yderst balanceret smag hvor de 20 år på fad giver styrken. Smagsnoter hvor tørret frugt og ristede nødder dominerer.Denne er fremstillet af lokale druer der høstes i hånden fra gamle vinmarker. Druerne gæres i granitkar og mosten tilsættes druespiritus, derved beholdes druesødmen og alkoholen kommer op på lige under 20%. Druerne står blandet i markerne, men er hovedsageligt Malvasia fina,Moscatel Galego og Rabigato. Vinen lagres efterfølgende i 20 år på 550 liters portvinsfade, inden aftapning.

Croft Serikos Vintage Port 2017

er kvalitets portvin med prisgaranti, gratis fragt* og dag-til-dag levering.

Quinta de Roriz 2003 Vintage Port

97 point ? Wine Spectator Quinta de Roriz Vintage 2003 er en årgangsportvin fra én af de ældste estates i Douro. Quinta de Roriz laver kun portvin i de exceptionelt gode år, hvor druerne udviser potentiale til at kunne bære mange års lagring ? for de lave

Quinta das Carvalhas, Vintage Port 1967

Meget moden og udviklet vintage port - her får du den rene fornemmelse af, hvordan fuldmoden Vintage Port smager med mørk, tørret frugt, krydderier, kakao og en kerne af frisk, rød frugt. Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for kongen af portvin. Enkeltgårde som Carvalhas må lave Vintage i alle år, og det er derfor kun de allerbedste druer fra hver årgang som danner grundlag for vinene.Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for kongen af portvin. Enkeltgårde som Carvalhas må lave Vintage i alle år, og det er derfor kun de allerbedste druer fra hver årgang som danner grundlag for vinene.

Graham's Vintage Port 2016 150 cl.

Druerne til Grahams Vintage port 2016 håndplukkes på de gamle terrasser og bringes forsigtigt til vineriet, hvor ca. halvdelen presses efter de traditionelle forskrifter. Anden halvdel presses ved hjælp af en ny revolutionerende robot, som skaber et nænsomt og konsekvent pres. Druerne gæres ved 28-30 grader, og så snart mosten har opnået en tilfredsstillende druesødme (efter 48 timer), stoppes gæringen ved at tilsætte en 77% druesprit i forholdet 1-5. Mosten lægges på træfade i 18 måneder, hvor den udvikler sig yderligere.

Quinta Seara d'Ordens Tawny 20 års

Quinta Seara d'Ordens Tawny 20 års er en virkelig lækker sag i tårnhøj kvalitet. Den er blendet af forskellige årgange med en gennemsnitsalder på mindst 20 år. Ifølge Seara d?Ordens indeholder den blandet andet e

Krohn 10 Years Old Tawny Port

Krohn 10 års tawny er tæt, koncentreret og olieret. Markant sødme og røg - Brændte figner, ristede Nocciola Piemonte og blomme i madeira! Men også rød frugt, syre og friskhed.Krohn mestrer balancens kunst. - Fantastisk portvin!Drik den afkølet i ikke for små glas (gerne et hvidvinsglas)Vinen kan sagtens gemmes et par måneder i køleskab efter åbning.

Taylor's Chip Dry White Port

Taylor's Chip Dry Port er en tør, hvid aperitif portvin, som blev blandet for første gang i 1934. Den er produceret af udvalgte tørre hvide portvine, der produceres i Douro Superior, som er beliggende i den østlige del af Douro Valley. Der er brugt mange forskellige druer, men Malvasia Fina druen er dominerende.Taylor's Chip Dry Port er produceret på den traditionelle portvins-vinifikationsmetode, dog bliver brandy'en tilsat senere, når meget af sukkeret er blevet omdannet til alkohol. På denne måde får man en utrolig tør portvin.De enkelte vine har været lagret og gæret hver for sig i egetræsfade i 4-5 år og er derefter blevet stukket sammen kort før tapningen for at opnå balance og karakter.Det er en flot hvid portvin med delikat duft, frisk og tør smag samt en behagelig eftersmag.Den er beregnet til at drikke nu og bør drikkes inden for en uge eller to efter åbning.Velegnet til ristede mandler, oliven eller kiks, men prøv den også som aperitif - evt. afkølet med isterninger eller afkølet med isterninger og tonic.

Matusalem Sweet Oloroso 0,375 L

Minimum 30 år gammel. Kompleks og elegant. Duft: Chokolade, karamel og tørrede figner, svesker og rosiner. Strejf af hassel- og vannødder, kaffe og citronskal. Smag: Sød, men fin balance mellem sødme, syre og alle smagselementerne: Træ, læder, mørk chokol

Warre's Otima Colheita 1995, Douro, Portugal

Colheita-typen er en lagret Tawny fra et specifikt år, og afspejler således en specifik høst, i modsætning til f.eks. 10 og 20 års port, der så at sige angiver portvinens gennemsnitsalder. Colheita er således Tawny?ernes pendant til Ruby?ernes Vintage Por

Portvin til enhver smag

På vinkammeret.dk kan du finde mange forskellige slags portvine, da det er vigtigt for os at du finder lige præcis den slags, som passer til dig og dine smagsløg. Når du har fundet den helt rigtige portvin, så bliver du sendt videre til forhandleren, hvor du kan købe portvinen.

Forskellige slags portvine

Der findes flere forskellige slags portvine fra forskellige årgange, både tørre og meget søde. De mest populære slags portvinen er White Port, Tawny, Colheita, Late bottled vintage (LBV) og Ruby.

Portvin fra Portugal

Portvin produceres i Portugal og er navngivet efter den portugisiske by Porto. Portvinen fremstilles af druer fra området omkring Douro floden, som ligger i det nordlige Portugal.

Vidste du...

At portvin bliver produceret ved at man tilsætter brændevin som indeholder 77% alkohol, til vinen, efter den har gæret i kort tid. Når man stopper gæringen efter så kort tid, så når sukkeret ikke at omdanne sig til alkohol, hvilket betyder at der er ca. 100-150 g restsukker tilbage i vinen. Derefter hælder man vinen op i forskellige størrelser fade, hvor vinen ligger og hviler i nogle måneder, inden de bliver fragtet videre til lagrings husene Vila Nova de Gaia. En portvin skal helst serveres afkølet i et hvidvinsglas, gerne 12-15 grader og altså ikke køleskabskold, da det får duften af alkohol frem i næsen. Man deler portvin op i to typer, enten Ruby eller Tawny. Under typen Ruby, kommer typerne Ruby, LBV og Vintage port. Disse typer er kendetegnet ved at være frugtige og mørke årgangsportvine, som lagres i kortere tid. Under typen Tawny findes typerne Tawny, Tawny med alder og Colheita, som er kendetegnet ved at have en brunlige farve, og lagres mellem 10 og 30 år. Portvin passer rigtig godt til dessert og kaffe, for eksempel is eller chokolade desserter.