Belle Mayance Pinot Noir 2022

Belle Mayance Pinot Noir er naturligvis mørkere end sine berømte brødre og søstre i Bourgogne, men allerede i duften er man ikke et sekund i tvivl om druesorten. Her i det lunere Sydfrankrig udvikler Pinot Noir-druen en tykkere drue skal end i Bourgogne,

Pelter I 2020

Pelter Winerys flagskibsvin. Balanceret og kompleks vin, god og elegant syre. Vinen er kendetegnet ved smag og aroma af ribs og brombær med rige krydderier af kanel, lakrids, kakao, eukalyptus. Pelter I produceres kun i særdeles gode årgange. En klassisk

Brunello di Montalcino 2013, Terra Rossa

Il Poggiolo Rudolfo Cosimi Rudolfo Cosimi begyndte sit vineventyr tilbage i 1971, hvor der kun var 28 Brunello producenter i Montalcino. Hans egen fascination med jorden begyndte i hans ungdom, hvor han arbejdede i sin fars konventionelle landbrug. I

Castello di Bolgheri Flocco 2021

Dyb kirsebærrød farve, klassisk Sangiovese-bouquet af knust kirsebærsten, mandel og et strejf fad. Smagen er tør og frugtagtig, hvor Sangiovese-druens kirsebæragtige noter afrundes af Cabernet Sauvignons mere runde og fyldige smag af solbær og en markant

Domaine Raspail-Ay Gigondas 2017

Tenuta Rocca - Barbera D´Alba 2022 øko

En intens og levende rubinrød farve. Den friske, blomstrede og frugtige næse er optakten til en glat og behagelig fløjlsblød oplevelse med en saftig finish. Anbefalet serveringstemperatur: 15-17°C. Lagret på ståltank. Tenuta Rocca i Piemonte, drives a

Lapo Berti Barolo Del Comune Di La Morra 2017

Lapo Berti er obsessiv og purist. Han har et italiensk pas og har australsk opholdstilladelse. Han er af toskansk oprindelse og påbegyndte sin karriere hos Fattoria Selvapiana i Chianti-distriktet. Han har siden arbejdet i både Bourgogne og Australien, me

Ugo Lequio Gallina Barbaresco 2016

Titon Barbera d'Asti Superiore Nizza 2018

Totin Nizza er en fornem piemontevin med masser af frugt og diskret fadsmag. Titon Nizza DOCG har en god og moden struktur  på grund af de næsten halvandet år, den har ligget på fad. Den er rund i sin garvesyre, besidder en god frugt, afdæmpet frugtsyre

Dalton Family Collection Reserve 2021

Flot mørk lilla vin med lyse bærfrugter, eukalyptisk karakter, komplekse noter af vanilje, chokolade og tobak. Vinen er vedholdende på ganen, blød og meget behagelig. Den dybe farve og de komplekse aromaer giver en god indikation af denne vins potentiale.

Fasoli Gino La Corte Del Pozzo Amarone Della Valpolicella 2014

De bedste druer udvælges og høstes manuelt og tørres i små træbakker i 5 - 6 måneder, hvorefter de presses. Gæringen finder sted i ståltanke i omkring 25 - 35 dage, hvorefter den færdigudvikles i træfade i 40 måneder, før den kommer på flaske. En fyr

PAITIN Barbaresco Sori' Paitin Vecchie Vigne Riserva 2015

En fantastisk Barbaresco med aromaer og smag af hvide trøfler, bark, valnødder samt blommer og tørrede jordbær. Den er fyldig med masser af tanniner, men der løber en virkelig imponerende, lineær fornemmelse, der giver spænding og form.  Den historisk

Sopra Berruti Barbera d'asti DOCG 2019

100% Barbera d´Asti DOCG. Vinen er en traditionel Barbera med god frugt af røde bær og frugtsyre, der er dæmpet ved, at ca. 30% af vinen er lagret på træfade. Dette giver lige Sopra Berruti den rette karakter af at være en let rødvin med masser af frugt

Aurelio Settimo Barolo Rocche Dell'Annunziata 2008

Barolo 2008 Aurelio Settimo indeholder alt, hvad der er Barolo, med sin herlige og livlige tekstur og perfekte harmoni af smagsnuancer. Bouqueten er domineret af noter af vilde blomster og røde frugter. Det er vin for brede fans af Barolo, der foretrækker

Fratelli Ferrero, Barolo Pinin DOCG 2013

Azienda Agricola Santamaria Capalòt Barolo 2018

Oplev en af de mest autentiske Barolo-vine med Walter Viberti 2018, der er lavet på 100 % Nebbiolo-druer, der er dyrket på udvalgte parceller i hele den italienske Piemonte-region. Walter Viberti 2018 er modnet i 24 måneder på egetræsfade, som giver vine

Ktima Gerovassiliou Avaton 2015

En lækker blanding af tre græske oprindelige røde druer - Limnio, Mavroudi og Mavrotragano. Limnio er den ældste græske druesort og dominerer denne vin. Vinen modnes i 20 måneder på franske egetræsfade. Den har en strålende, dybrød farve og en kompleks bu

La Spinosa Chianti Riserva 2020

Rødvin til enhver smag

Hos Vinkammeret bestræber vi os på at præsentere et bredt udvalg af de bedste rødvine fra hele verden, fordi vi ved det kan være svært at vælge hvilken vin man skal have. Du kan finde et bredt udvalg af alle slags vine, alt fra lette rødvine til intense og kraftige rødvine, på den måde er der noget for enhver smag.

Forskellige druesorter

Der findes tusindvis af forskellige druetyper, som bliver dyrket rundt omkring i verden. På vinkammeret.dk kan du finde alle de bedste vine, alt lige fra Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Malbec og Syrah.

Rødvin fra forskellige lande

Der produceres rødvin overalt i verden. Der bliver både produceret i de mere traditionelle vinlande som Italien, Spanien, Frankrig og Portugal, men også i andre lande i Europa, i Afrika, Australien, Asien samt Syd- og Nordamerika, som hver især producerer helt unikke rødvine.

Vidste du...

At rødvin er danskernes foretrukne vin, hele 75 % foretrækker et glas rødvin frem for eksempelvis hvidvin. Rødvin produceres af mørke bær, helt nøjagtigt blå vindruer, som giver en rød farve og nogle gange næsten sort farve. Når man producerer vinen, så presser og gærer man drueskallerne, som så udskiller farvestoffer, tanniner og smagsstoffer. Gæringsprocessen varierer alt efter hvor dyr eller billig vinen skal være. De billigere vine gærer i kortere tid, måske 2-3 dage, hvor dyrere vin gærer i længere tid. Man gærer typisk rødvin med temperaturer mellem 25-30 grader. Hvis man gærer ved lavere temperatur, får man en mere frugtig vin. Man kan lagre rødvinen på forskellige måder, inden man flasker vinen. Hvis man ønsker en mere frugtig og ren rødvin kan man bruge enten en ståltank, cementtank eller store fade, de har hver deres fordel. For eksempel er ståltanke lette at holde helt rene samt er lettere at temperaturstyre. Dog er ulempen ved denne metode at en ståltank er lufttæt og vin har godt af en smule ilt. Ilt kan man få ved enten at bruge cementtanke eller træfade, da de ikke er 100% lufttætte.