Casar de Burbia Godello Fermentado en Barrica 2018
En hvidvin fra fantastiske grønne Bierzo. Vinen er lavet på gamle Godello-vinstokke, hvor druerne er gæret på fad, så den får en enorm fylde og kraft. Helt perfekt til efterårets retter.
Vinkammeret
En hvidvin fra fantastiske grønne Bierzo. Vinen er lavet på gamle Godello-vinstokke, hvor druerne er gæret på fad, så den får en enorm fylde og kraft. Helt perfekt til efterårets retter.
Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen
Klassisk Albariño fra Rias Baixas i Galicien. Karakteristisk med noter af grønt æble en frisk syre, markant smag og let bitterhed.
Rochioli Sauvignon Blanc åbner med intense og indsmigrende aromaer af æbler, citrus, stikkelsbær, grøn ananas, hvide blomster, krudt og flint. I munden smyger frugten sig fyldigt og blødt over tungen, før den sprøde syre på legende vis får mund
Arrighi-familiens vingård er i dag på 9 hektar, men var i begyndelsen af 1970erne på kun 2 hektar. Efter at have været gennem en lang periode af mere eksperimentel karakter har man i nyere tid investeret i nye vinstokke, der danner basis for nutidens prod
Flot strågul farve med et grønligt skær. Velegnet som en aperitif før frokost eller som ledsager til lettere og ikke for fede retter med fisk og skaldyr og salater. Vermentino er indbegrebet af hvidvin fra Sardinien. Sella & Mosca fremelsker altid en lækk
Brandtstatt er en mesterlig Grüner, der må kandidere til en af Østrigs største af slagsen. Elegante og stenede aromaer oser fra glasset med citrus, fersken, pære, agurkeskræl og udtalt mineralitet, mens den i munden folder sig ud med lag på lag
I Rasoli åbner med intense og nuancerede aromaer af melon, pære, hvide blomster, fersken og våde sten. I munden folder den sig storartet ud, hvor den lagfyldte frugt med cremet elegance ruller over tungen, mens den fremtrædende, mundvandsdriven
Aimé Stentz Aime Steintz-vinene står stilmæssigt i stor kontrast til alle andre vine, man finder i Alsace. Frem for at fokusere på power og frugtsødme, er domænets vine utroligt intense og elegante. Desuden er de ekstremt lagringsværdige, og med alderen
Janasse Côtes du Rhône Blanc er en super-charmer af en sprød, hvid Rhône. Vinen fremstår lys og klar gul med en frisk duft af citrus, tropiske frugter, mineralitet og et snert af gul vingummi. I munden har den en imponerende fedme me
Kun de bedste hvide vine fra Alsace må tilføje grand cru til etiketten. Hele 50 grand cru'er er det blevet til! Her er der strengere regler til produktionen; der må kun benyttes fem druesorter, den naturlige alkoholstyrke skal være højere og høstudbyttet
Vinen står med en klar, strågul farve og viser friske og kølige aromaer af citrus, æbler, abrikos, brødkrummer og våde sten. Smagen følger smukt op, hvor sprød og letløbende frugt balanceres af en saftig, fokuseret syrerygrad og en lang, præcis
Vinen åbner med højintense aromaer af citrus, hvide ferskner, gule æbler, havvand, smør, nødder og knuste sten. Smagen folder sig storslået ud med dyb og lagfyldt frugtkoncentration og en nærmest elektrisk syre, før den lange, saltede og stened
White er domineret af Oolong-teens meget fine aromaprofil, som bl.a. rummer melon, kvæde, æbler og citrusfrugter. Lagringen med egetræet giver ydermere et strejf af vanilje.
Paco & Lola Vintage Albariño er en helt unik spansk hvidvin, som bør opleves. Vinen åbner med osende og klare aromaer fersken, citrus, nødder, brød, salt og våde sten. I munden smyger den sig både koncentreret, cremet og friskt over tungen, men
Silberbichl er en lagfyldt og uhyre præcis østrigsk Riesling med et særdeles godt lagringspotentiale. Vinens strågule farve efterfølges af indsmigrende, intense aromaer af citrus, hvid melon, gule æbler, hvide blomster og mineralske undertoner.
Grosses Werk er nørde-Riesling fra allerøverste hylde, som brillerer med helt enestående mineralsk finesse. Vinen står med en strågul farve og viser kølige, stenede aromaer af citrus, hvide blomster, pære og kalk. Smagen følger på me
Vinens strågule farve efterfølges af en højaromatisk profil med gule æbler, hvide ferskner, lime og skiffer. I smagen har den en særdeles fedmefyldt, ren frugt med fin sødme og en nærmest syngende, læskende syre og knasende mineralitet, som gør
På vinkammeret.dk finder du et stort udvalg af hvidvin, hvad enten du er til tør hvidvin eller sød hvidvin. Når du har fundet den vin du ønsker, bliver du sendt videre til forhandleren. Vi går meget op i, at kunne præsentere så mange forskellige vine som muligt, så du kan finde den hvidvin, som passer allerbedst til dig og dit måltid.
Der findes et hav af forskellige slags hvidvine, som er lavet af forskellige druesorter, hvoraf de mest populære sorter er Chardonnay, Riesling, Pinot Gris / Pinot Grigio og Sauvignon Blanc.
Der produceres hvidvin i mange forskellige lande, det er blandt andet muligt at købe vin fra forskellige lande i Europa, New Zealand, Australien, Chile, Sydafrika, USA og Argentina.
Hvidvin kan produceres af enten røde eller grønne druer, forskellen ligger i om druernes skal er med i processen eller ej. Hvis druens skal ikke er med producerer man hvidvin, hvis skallen derimod er med, så producerer man rødvin.. Mange tror også, at hvidvinen har fået sit navn efter dens farve, men i virkeligheden er hvidvin ikke hvidt, men kan enten være klar, have en gullig farve eller en svag grønlig farve. Grunden til at man kalder hvidvin for hvidvin, er for at markere modsætningen til rødvin. Når der skal produceres hvidvin, presser man druerne hvorefter man gærer druemosten ved enten at tilføje gær eller lade gæringen starte naturligt. Man starter gæringen naturligt ved at bruge de gærstammer, som er i miljøet. Der findes forskellige slags hvidvine, der kan både købes tørre, halvtørre, halvsøde eller søde vine, de fleste vine betegnes som tørre. For at en vin betegnes som tør, skal der være mindre end 3-4 gram ugæret sukker tilbage i vinen, hvorimod hvis der er mere end 4-5 gram sukker tilbage, betegner man vinen som halvtør. De helt søde hvidvine betegnes ofte som dessertvine. En tør hvidvin passer godt til både skaldyr og fisk, samt ost. Det kan også passe godt til fjerkræ alt efter hvilket tilbehør der er til. En god tommelfingerregel kan være, at man skal vælge lys vin til lys sovs.