Jadot Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins 2021

Meget fin frugtighed og friskhed samt god afrundet struktur. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt og florale noter med pikant vanilje præg. Elegant vin; meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

229 kr

Andre kiggede også på

Jadot Bourgogne Blanc - Couvent des Jacobins 2021

Meget fin frugtighed og friskhed samt god afrundet struktur. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt og florale noter med pikant vanilje præg. Elegant vin; meget behagelig og afstemt i ren harmoni. Vinens specifikationer Årgang: 2021 Områ

Louis Jadot, Bourgogne Rouge, Couvent de Jacobins 2022 (v/6stk)

En af Bourgognes vigtigste jordbesiddereI 1859 grundlagde Louis Henri Denis Jadot sin vinvirksomhed. På dette tidspunkt havde Jadot-familien allerede sublime jordbesiddelser, blandt andet den legendariske 1. Cru Clos des Ursules i Beaune. I årene siden er der løbende føjet marker til, og i dag ejer Louis Jadot over 150 hektar af de fineste vinmarker, og er således et af Bourgognes betydeligste Domaines.Jacques Lardière – tilbage til Bourgognes rødderLouis Jadots vinmager Jacques Lardière laver Bourgogne, som den oprindeligt smagte – nemlig af dens terroir. Jacques Lardière ønsker at trække den maksimale smag ud af druerne; ikke kun frugten, men også de mineralske nuancer. Derfor håndsorteres alle klaser, så kun perfekt sunde druer når frem til gæringskarret. Dermed kan Jacques forlænge den rødvinenes såkaldte macération – dvs den tid hvor mosten trækker farve, syre og smagsstoffer ud af drueskallerne – til mindst én måned. Det er omtrent dobbelt så lang tid som hos andre bourgogneproducenter. Derfor er Jadots rødvine usædvanligt komplekse, mørke og lagringsværdige.Det bedste hus i Beaune ifølge ParkerKvaliteten af vinene har altid haft øverste prioritet hos Louis Jadot. I Robert Parkers bog, The World’s Greatest Wine Estates, udpeges Bourgognes tretten bedste producenter. Kun én af producenterne ligger i Beaune – og det er Louis Jadot.Bourgogne Rouge ”Couvent des Jacobins”Louis Jadot har en krystalklar holdning om, at husets Bourgogne Rouge skal være førsteklasses! Det er formentlig den allervigtigste ”ambassadør” for Louis Jadot. For at højne kvaliteten yderligere opførte Jadot i 2008 et nyt lille vineri, ”Pierres Rouge”, i Givry, hvor der udelukkende skal fremstilles Bourgogne Rouge. En stor del af druerne stammer netop fra Côte Chalonnaise. De øvrige druer er fra Côte d’Or.Med Jadots Bourgogne Rouge i glasset får du en klassisk elegant Pinot Noir duft med et lille spicy element. Smagen er fyldig og fin med væld af saftige modne røde bær. Nyd den ung af store, rummelige glas, så duften rigtig kan komme til sin ret. Server ved MAX 17 grader. 

Louis Jadot, Bourgogne Blanc 37,5 cl, 2021, halvflaske

Produktionsområdet for denne vin er i princippet hele Bourgogne. Cuvéen må, og kan, sammenstikkes som et balanceret blend af druer fra Côte d'Or, Chalonnaise og Saint Vérans bedste vinmarker. Mâconnais-druerne giver vinen sin friskhed, mens Côte d'Or og Chalonnaise står for struktur og krop. En vin med meget fin frugtighed og friskhed, som understreges af, at en del af vinen kun har ligget på ståltank, og det mere afrundede præg og strukturen understreges af den del, der har været fadlagret. Frugtnoterne er tydelige; fersken, pære og grapefrugt, som udvikler sig til nogle mere florale noter, med et pikant vanille-præg. Vin med fin elegance, meget behagelig og afstemt i ren harmoni.

Louis Jadot, Coteaux Bourguignons Blanc Bourgogne 2021 (v/6stk)

På de ler- og kalkholdige jorde i det nordlige Bourgogne dyrker Louis Jadot de Chardonnay-druer, som sammen med Aligoté-druer fra de granitholdige jorder i Beaujolais, skaber denne friske Coteaux Bourguignons Blanc. Et indsmigrende ægteskab mellem Bourgognes to hvidvinsdruer. Coteaux Bourguignons-appellation blev godkendt i januar 2011 af Institut National des Appellations Contrôlées, der varetager vinlovgivningen overalt i Frankrig. Appellationen afløste den tidligere Bourgogne Grand Ordinaire, og tillader druer fra det nordligste Bourgogne til det sydligste Beaujolais. Det samlede areal er dog kun på knap 360 ha. Foruden førnævnte Chardonnay og Pinot Noir, er det også tilladt at anvende Mellon, Tressot og César. Formålet med at skabe den nye appellation var netop at åbne op for nye, spændende blandingsvine som denne, hvor vinelskere kan få smagen af Bourgogne til en overkommelig pris. Vine der fra fødslen er både friske, frugtrige og imødekommende. Det hæderkronede vinhus Louis Jadot har med deres Coteaux Bourguignons Blanc skabt en smuk, frisk og autentisk hvidvin, hvor druernes ophav tydeligt kommer til udtryk.Coteaux Bourguignons præsenterer sig flot med sin gyldengrønne farve og tydelige grønne reflekser. I bouqueten byder vinen på sprøde, grønne æbler og citrusskal samt fine hvide blomster, et strejf af hvide ferskener og en let saltagtige mineralitet. Æbler og citrusskal går igen i smagen sammen med en klar, rensende og forfriskende syre. En silkeblød mund med blid syre og sart frugt og en let og fyldig smagsoplevelse, der afsluttes af en elegant, mineralsk afslutning.Coteaux Bourguignons Blanc er en alsidig hvidvin, der byder sig til sommerens lette køkken, hvad enten det er fisk og skaldyr, lyst fjerkræ eller ikke alt for kraftige oste.