Tres Pilares Verdejo 2023

BESKRIVELSE Tres Pilares Verdejo 2023 I det nordøstligste og ældste hjørne af Rueda-appellationen ligger subregionen La Seca, hvor man ”tilfældigvis” også finder de bedste producenter af Verdejo-druen. Én af disse er Tres Pilares, som med denne ”entry level”-signaturvin illustrerer, hvor sprød og delikat netop Verdejo kan smage, når den laves med den rette dedikation og kærlighed. Vinificering For at holde udgifterne nede og kvaliteten oppe er druerne maskinhøstet i de kølige nattetimer, hvormed druerne opretholder den friskest mulige smag på deres vej ind til vinhuset. Her presses de, og mosten køles så ned for at bundfælde de værste grovheder, inden den varmes op til 14-17 grader og i den proces påbegynder sin gæring. Det hele foregår i ståltanke inklusiv de efterfølgende 5-7 måneders lagring sur-lie med jævnlige omrøring af de bundfældne gærrester for at give kant og kompleksitet. Vinen klares inden aftapning med planteprotein, som ikke går ud over den friske duft og smag. Aroma og smag Netop aromaen er dermed kraftfuld, frugtbåren og i sig selv mundvandsdrivende takket være noter af modne ferskener og meloner, som ledsages af æbler, grapefrugt, appelsinskal, fennikel og friske middelhavsurter. I baggrunden følger mineralske noter af bl. knuste sten, som pirrer nysgerrigheden fra start til slut. På tungen lægger vinen blødt ud med en mediumfyldig, venlig og frugtbåren entré. Syreniveauet er ikke højt men griber alligevel fat om tungen på klassisk Verdejo-vis, der yder modspil og livsglæde i den mediumfyldige, tørre og alligevel sødmefulde eftersmag. Serveringsforslag Tres Pilares er en ideel velkomstvin til snacks og kanapéer samt til varmrøget fisk, skaldyr, lyse pasta- og kyllingeretter. Derudover kan den på det kraftigste anbefales, når du ”bare” gerne vil have et rart og dejligt glas hvidvin uden at kede dig! Vi anbefaler at servere den ved 7-9 grader inden for 5 år fra høståret.

119 kr