Taylors Vintage Port 2017
Taylors Vintage Port 2017 Portvin i verdensklasse. Parker giver 98-100 point, og James Suckling tildeler 99 point og kalder den “Truly excellent”. Taylor’s har kun frigivet 36 årgange siden 1900. Denne velstrukturerede portvin er perfekt til desserter eller som et glas efter et godt måltid. Vintage Port er drikkelig efter 4-5 år, men bedst efter 15-20 år. Husk at lade flasken stå oprejst i 48 timer før åbning for at lade bundfaldet falde til bunds. Dekanter forsigtigt og server 2-3 timer efter dekantering. Bør drikkes inden for 24 timer efter åbning. Portvinen har en dyb lilla, næsten sort farve og en intens duft af sorte bær, violer og roser. Smagen er kraftig, koncentreret, elegant og velafbalanceret med en lang eftersmag. Taylor's, eller Taylor, Fladgate & Yeatman, er over 300 år gammelt og stadig et familiefirma. Hovedsædet er i Vila Nova de Gaia, og portvinene eksporteres til mindst 54 lande. Druerne dyrkes i Dourodalen på Taylor's tre vingårde: Quinta de Vargellas, Quinta de Terra Feita og Quinta do Junco. Mikroklimaerne på gårdene giver komplekse og kraftige portvine, ideelle til henlægning. Taylor's portvine er blandt de største i verden.