Beaune 1er Cru, Les Bressandes 2022

549,-495 kr

Andre kiggede også på

Morey-Coffinet Puligny Montrachet 1er Cru 'Les Combettes' 2019

Puligny-Montrachet hvidvin anses for at være blandt verdens bedste. Navnet Puligny stammer fra gallo-romersk tid for omkring 2000 år siden. Kalkstenen i området giver Chardonnay'en en unik subtilitet, forstærket af sydøstlig eksponering og skråninger, der hjælper med dræning. Hvidvinene fra Puligny har fornemme aromaer som mandelpasta, bregne, eksotiske frugter, rav og hvide blomster. I munden er syreindholdet diskret, hvilket giver en blød og intens vedholdenhed. De bedste klimaer i appellationen er Les Folatières, La Pucelle og Les Caillerets. Les Folatières producerer rige og dristige vine, mens La Pucelle og Les Caillerets producerer vine med finesse og intense aromaer af honning. Domaine Morey-Coffinet ligger i Chassagne-Montrachet og er en 8,5 hektar stor vingård, resultatet af en sammenslutning af Marc Morey og Fernand Coffinets godser. De fleste vinmarker ligger i Chassagne-Montrachet, herunder premier crus la Romanée, Remilly og les Caillerets. Godset har også parceller i Puligny-Montrachet og Bâtard-Montrachet. Vinstokkene dyrkes økologisk (under certificering) og lagres på egetræsfade, hvor op til 60% kan være nye afhængig af årgang og cuvée.

Beaune 1er Cru 'Les Tuvilains' 2020

Les Tuvilains oser fra glasset med florale og indsmigrende aromaer af jordbær, ribs, roser, skovbund, våde sten og krydrede undertoner. Smagen følger smukt op, hvor svævende og ultra-delikat frugt går hånd i hånd med levende syre og de mest sil

Moron-Garcia Beaune Premier Cru 'Les Tuvilains' 2018

Domaine Moron-Garcia i Bourgogne høster og sorterer druerne manuelt på deres 2,5 hektarer med et team på 50 personer over 10 dage. Matthieu Moron og Pierre-Olivier Loup Garcia, som grundlagde vingården i 2015, er yderst selektive i udvælgelsen for at sikre topkvalitet. De producerer færre end 10.000 flasker årligt, og kun et begrænset antal når Danmark på grund af stor international efterspørgsel.

Domaine Remi Jobard Volnay 1er Cru 'Les Santenots' 2018

Rémi Jobard høster økologisk Pinot Noir-druer manuelt, selekterer nøje, afstilkker og maser dem skånsomt. Druerne gæres køligt med naturlige gærceller, først i udvendige tanke fra oktober til november og derefter i kælderen på østrigske demi-muids (600 l., 25% nye) fra Stockinger. Vinen modnes i 18 måneder på de samme træfade og aftappes uden filtrering. Volnay 1. Cru Les Santenots har en delikat, frugtig duft med røgede nuancer af træ og vanilje. Smagen er kompleks med toner af kirsebær, violer og milde krydderier som kanel. Den har en fin balance mellem struktur, kødfuldhed og charme. Eftersmagen er lang med god tannin og underliggende mineralitet, der giver modspil til frugtsødmen. Serveres ved 12-14 grader til fuglevildt, lam, okse og modne hvidskimmeloste.