Château Carbonnieux Pessac-Léognan 2013

er en klassisk Bordeaux-vin fra en af de ældste vingårde i området. Vinen har en mørk rubinrød farve og en aromatisk bouquet af solbær, violer og mineralske nuancer. Smagen er frisk og saftig med noter af frugt, grapefrugt, jordbærsyltetøj og sorte kirsebær. Finishen er lang og stabil. Vinen er lagret på franske egetræsfade i 15-18 måneder. Château Carbonnieux har et gennemsnit på 4 stjerner på Vivino baseret på 40. 000 anmeldelser. På de 50 hektar, der bruges til rødvin, repræsenterer Cabernet Sauvignon 60% af druerne, Merlot 30%, og resten består af Cabernet Franc, Petit Verdot og Carmenère. Vinstokkene har en gennemsnitsalder på 27 år. Domaine Carbonnieux er en historisk vingård med rødder tilbage til det 13. århundrede. Rødvinene herfra har udviklet sig markant i det seneste årti og tilbyder en intens bordeaux farve med rige aromaer af frugt og kompleks smag. Det anbefales at dekantere vinen en halv time før servering ved omkring 18 grader.

349 kr

Andre kiggede også på

Château La Mission Haut-Brion, Cru Classé Pessac-Léognan 2020

97-99 point | The Wine Advocate: "Composed of 48.6% Merlot, 43.2% Cabernet Sauvignon and 8.2% Cabernet Franc, harvested from 7th to 29th September, the 2020 La Mission Haut-Brion has an alcohol of 14.7%. It needs considerable swirling and coaxing to

Château Malartic Lagravière, Pessac-Léognan 2016 2016

Malartic Lagravière 2016 er en kæmpe vin, der kan gå hen i historien som en af de største udgaver til dato. Vinen åbner med indsmigrende, intense aromaer med hindbær, oliven, røde blomster, cedertræ, jern og underliggende mineralitet, før den i

Château Carbonnieux Rouge, Grand Cru Classé Pessac-Léognan 2020

93-95 point: James Suckling: A velvety-textured red with lots of blackberry, black-olive, mushroom and walnut character. Full and dense, but fresh and vivid on the finish. Pretty layers of fruit and tannins. 94 point: Wine Enthusiast:

Château Olivier Grand Cru Classé, Pessac-Léognan 2020

92 point | James Suckling 'Flamboyant red fruits and stone with some bark character. Its medium-bodied with a layered tannin character. Delicious and bright finish. Polished. Drink after 2026.'