Chianti Classico Riserva Magnum 2019

Klassisk Sangiovese parfume danser op af glasset med noter a sorte kirsebær, røde blommer, tørrede krydderurter, balsamico og violer. I munden fremstår vinens tanniner silkebløde, og syren mærkbar, men afstemt.

729,-539 kr

Andre kiggede også på

Castello di Brolio” Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2016 MAGNUM

**Castello di Brolio Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2016 · MAGNUM** **Ricasoli** Ricasoli, et af verdens ældste vinhuse i Gaiole, Toscana, er kendt for deres klassiske Chianti-vine. Denne vin er lavet af 100% Sangiovese-druer fra en sydvendt plot i 250-450 meters højde. Castello di Brolio Gran Selezione er en rig og dyb vin med en intens bouquet af små røde bær, violer og krydderier. Smagen er præcis, struktureret og frisk med velafbalancerede tanniner og syre, hvilket lover en lang levetid og interessant lagring. **Anmeldelser:** - **Falstaff:** "Skinnende, medium rubinrød med granatrøde refleksioner. Intens aroma af saftige kirsebær, appelsinskal, tobaksblade og lette krydderier af kanel og vanilje. Meget elegant på ganen, med smukke frugttoner og velintegrerede tanniner samt en spændende og vedvarende afslutning." - **Jancis Robinson:** "Dyb karmosinrød farve. Ganske kompleks næse. Racer med smagsnoter af teteblade og god friskhed. God bid. En rigtig, raffineret Chianti Classico." - **Wine Spectator:** "Livlig rød vin med typiske Sangiovese noter af jern, rød kridt og tobak, der forsvinder ind i en kerne af kirsebær og hindbær. Bliver mere glat og fokuseret på afslutningen, hvor frugten, mineralerne og de krydrede elementer smelter sammen." - **Wine Enthusiast:** "Efterårsaromaer af krydderier og smagen af en nylavet kop kaffe balanceres af en sød kirsebærvanilje-kiks og en peberagtig note. Kirsebær opfrisker ganen, med krydderi understøttet af urte- og stenagtige undertoner. Frisk syre leger omkring faste tanniner." **Barone Ricasoli**

Chianti Classico Riserva 3 liter 2019

Gaglioles Chianti Classico Riserva 2019 har en intens rubinrød farve med smuk violet kant. 2019 er et brag af en årgang med meget flot balanteret syre og intensitet.  Klassisk Sangiovese-parfume danser op af glasset med noter a sorte kirsebær,

CeniPrimo Chianti Classico Gran Selezione DOCG 2015 · MAGNUM

Ricasoli, verdens næstældste vinhus i Gaiole, Toscana, er berømt for sine Chianti-vine. Francesco Ricasoli har siden 2015 vinificeret tre mikrovinegårde separat. Chianti Classico Gran Selezione omfatter nu Castello di Brolio og tre cru-steder: Colledilà, Roncicone og Ceniprimo, alle 100% Sangiovese. Disse vine afspejler Chianti Classico-regionens kompleksitet. CeniPrimo er en Sangiovese fra en 6,4 hektar vingård i Arbia-dalen, plantet i 1998. Vinen har en intens buket af violer og krydrede noter, med smag af kirsebær, brombær, blomme, hvid peber og rosmarin. Wine Spectator beskriver vinen som kompleks med aromaer af kirsebær, solbær, violer, mineraler og krydderier. Vinum fremhæver frugt- og blomsteraromaer samt subtile krydderier. Decanter bemærker vinens mørkere karakter med grippy tanniner og fantastisk syre. Wine Advocate roser vinens frugtagtige tekstur og livlige friskhed. James Suckling fremhæver aromaer af kirsebær, citrusskal og røde roser med en kraftfuld finish.

Borgo Scopeto 2019 Chianti Classico Riserva

Borgo Scopeto Chianti Classico er fremstillet af Sangiovese-druer fra vinmarker i Vagliagli og Castelnuovo Berardenga, beliggende 360-450 meter over havet. Vinens kalk- og sandholdige jordbund giver delikate toner, der harmonerer med dens kødfulde og krydrede stil. Efter ti dages alkoholisk gæring og klassisk malolaktisk gæring modnes vinen i mindst 24 måneder, heraf 12 måneder på 30 hl. egetræsfade fra Slavonien, og derefter tre måneder på flaske. Chianti Classico Riserva har en intens farve og fyldig duft med komplekse toner af kirsebær, blommer, solbær, mokka, bitter chokolade, lakrids, muskatnød og vanilje. Smagen er fyldig og krydret med en velouragtig karakter, der indkapsler tanninerne godt. Vinen har et stort gemmepotentiale og kan modnes i 10-12 år. Den passer godt til kødretter som and, lam, kalv og fuglevildt samt til mildere oste.